Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2018 15:52
baewv

XXX.XXX.90.7

Zdravím,
nutně potřebuji pomoct s naší roční fenkou (kříženec barváře). Dřív byla jako andílek, ale teď jako kdyby jí přeskočilo. Venku jsme s ní chodili na volno a poslechla na slovo. Teď to vypadá tak že na ní můžete volat jak chcete a nic nepomáhá, vypadá že vůbec neslyší ale jakmile například zapískáte okamžitě zvedne hlavu a čeká co se bude dít. Jakmile ji však ale vezmeme na vodítko neustále táhá a plete se pod nohama a povely jako "pomalu", "stůj" nebo "na stranu" zvládala bez problému. Také když vidí psa je jí jedno že je zapřažená za nějaký vodítko prostě jde nehledě na to jak na ní voláte nebo se snažíte škubnout vodítkem. Například dnes ráno se rozhodla se rozeběhnout za nějakým labradorem a sedřela mi bříško na prstu. Už se nedá vydržet jak se chová. Doma se chová úplně jinak. Poslouchá, přijde okamžitě jak jí zavoláte a dělá cokoli co jí řeknete ale venku je jako jinej pes. Už opravdu nevím co s ní.
Obrázek je asi 3 měsíce starý.

5.6.2018 15:56
Atheira

XXX.XXX.50.119

A aktivity má jaký?
Psy, se kterými by mohla trávit čas, má?

5.6.2018 16:18
scylla

XXX.XXX.150.32

baewv napsal(a):
Zdravím,
nutně potřebuji pomoct s naší roční fenkou (kříženec barváře). Dřív byla jako andílek, ale teď jako kdyby jí přeskočilo. Venku jsme s ní chodili na volno a poslechla na slovo. Teď to vypadá tak že na ní můžete volat jak chcete a nic nepomáhá, vypadá že vůbec neslyší ale jakmile například zapískáte okamžitě zvedne hlavu a čeká co se bude dít. Jakmile ji však ale vezmeme na vodítko neustále táhá a plete se pod nohama a povely jako "pomalu", "stůj" nebo "na stranu" zvládala bez problému. Také když vidí psa je jí jedno že je zapřažená za nějaký vodítko prostě jde nehledě na to jak na ní voláte nebo se snažíte škubnout vodítkem. Například dnes ráno se rozhodla se rozeběhnout za nějakým labradorem a sedřela mi bříško na prstu. Už se nedá vydržet jak se chová. Doma se chová úplně jinak. Poslouchá, přijde okamžitě jak jí zavoláte a dělá cokoli co jí řeknete ale venku je jako jinej pes. Už opravdu nevím co s ní.
Obrázek je asi 3 měsíce starý.

Jak často a jak dlouho jste venku?

5.6.2018 17:04
karo2702

XXX.XXX.172.116

Kolik jí je let?
Proběhla nějaká změna? Cokoliv, i kdyby se vám to zdálo nepravděpodobné?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.6.2018 20:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Roční fena...najednou vše zapomněla...trpí selektivní hluchotou?...tak nějak mi to připomíná mojí ovčandu...a její pubertální období...no nevzdaly jsme to a pracovaly, i když to vypadalo, že to nepadá na úrodnou půdu...že už jsem si kolikrát říkala, že jsem prostě hrozná a neschopná panička a že fena v životě nebude poslouchat...no a nakonec se z ní ve dvou letech vyloupla stoprocentně spolehlivá psí holka, co si najednou vzpoměla, co všechno umí a nebyl problém s ní projít jakoukoliv situací na volno u nohy...poslechla vždy a na první dobrou...
Neříkám, že to je i váš případ, ale velmi mi to pubertu připomíná...s nějakým psem to prostě "mává" víc a někdo řekne, že psí puberta je mýtus.

6.6.2018 09:19
TT-nka

XXX.XXX.18.182

Já si také myslím že je to puberta. Přesně tohle dělala moje fenka když jí byl rok, Nesnesitelné období. Fenka se nakonec uklidní, jen nepřestávejte trénovat a věnovat se jí.

6.6.2018 10:43
inusanka

XXX.XXX.98.58

Proboha, máte puberťáka, tak si to užijte. Někteří pejsci ji moc neprožívají a jiní holt ano. Kdysi psal jeden náš výcvikář, že nedovedl pochopit, proč někdo prodává devítiměsíčního NF. Když si konečně pořídil svého vysněného, v jeho devíti měsících pochopil. Já měla už čtyři puberťáky a každý to snášel jinak. Velššpringři docela v pohodě, jen je svět zajímal mnohem intenzivněji, oba fudláci byli na zabití. Navíc půlmetráku živé akční váhy je taky dobré!

Přidejte reakci

Přidat smajlík