Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2018 12:35
katiawalder

XXX.XXX.156.2

Ahoj, psovi se mezi prsty na pacce vytvořila bílá boule, kterou si líže a kouše, v minulosti měl již dva takové výrůstky s tím, že jsme to jednou šli odříznout operací a podruhé jsem mu to hned namazala alaptidem a dala mu psí botičku a vše bylo ok. Teď se mu to zase vyzvořilo a už si to přes noc rozkousal. Nejsem si jistá, jestlí to mokvá nebo jestli to má z toho že si to ulizuje, dala jsem mu límec a má nohu v ponožce ale jde vidět že ho to místo irituje, na operaci se mi moc nechce jelikož to blbě zvládal hlavně anastetika a nechci ho trápit pokud to půjde jinak, nemáte někdo nějaké zkušenosti či rady?

6.6.2018 16:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

katiawalder napsal(a):
Ahoj, psovi se mezi prsty na pacce vytvořila bílá boule, kterou si líže a kouše, v minulosti měl již dva takové výrůstky s tím, že jsme to jednou šli odříznout operací a podruhé jsem mu to hned namazala alaptidem a dala mu psí botičku a vše bylo ok. Teď se mu to zase vyzvořilo a už si to přes noc rozkousal. Nejsem si jistá, jestlí to mokvá nebo jestli to má z toho že si to ulizuje, dala jsem mu límec a má nohu v ponožce ale jde vidět že ho to místo irituje, na operaci se mi moc nechce jelikož to blbě zvládal hlavně anastetika a nechci ho trápit pokud to půjde jinak, nemáte někdo nějaké zkušenosti či rady?

Mě se osvědčilo podivnosti tohoto druhu mazat propolisem. Mám pro sebe namočený v lihu a pro psy normálně ve vodě. Denně jsem to tím naťupala tamponkem a najednou to bylo pryč. Kamarádce poradil vet nechávat na tom 20 minut tamponek namočený v hypermanganu(růžový roztok) a taky se to ztratilo, na operaci nemuseli a on to měl fakt hnusné, asi třikrát větší než vy. Ale těžko radit, když nevíme, co to vlastně je...

6.6.2018 21:24
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Osina?

6.6.2018 21:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Osina mne napadla také v první řadě, ale nemám s ní na pacce vůbec zkušenost a na těle jsem ji vždycky našla, až vyhnisal a prasknul bolák. Packy jsou tvrdé, je možné, že tam to vypadá takhle, ale neprasklo by to nakonec taky? Já jak se znám bych to minimálně zkusila pomačkat, pod lupou a s čelovkou hledala uprostřed dírku atd...

6.6.2018 21:49
lupus4

XXX.XXX.66.104

foto nic moc, ale vypadá to jako kuří oko, neuvěřitelné, ale měla to moje fena, i velmi zkušený vet to viděl u psa také poprvé

žádný mastičky nepomohly (ani "superzaručené") po chirurgickém odstranění (jen lokální umrtvení) zahojeno během týdne (chodila s botičkou).

7.6.2018 13:11
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lupus4 napsal(a):
foto nic moc, ale vypadá to jako kuří oko, neuvěřitelné, ale měla to moje fena, i velmi zkušený vet to viděl u psa také poprvé

žádný mastičky nepomohly (ani "superzaručené") po chirurgickém odstranění (jen lokální umrtvení) zahojeno během týdne (chodila s botičkou).

A měla ho takhle z boku? Ono se kuří oko dělá na exponovaných místech, tedy většinou na kloubech prstů, kde tlačí třeba boty(myšleno u lidí) nebo na ploskách tam, kde je vadný došlap.

Přidejte reakci

Přidat smajlík