Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2018 20:22
karo2702

XXX.XXX.172.116

Dobrý den,
uvažuji příští rok o koupi druhého psa. Už několik měsíců hledám, ale nemůžu se pořád rozhodnout, proto se chci zkusit zeptat Vás zkušenějších s větším přehledem mezi plemeny.

Hledám psa především pro sport, agility a obedience, nějaké triky, aktivní s velkým zájmem se učit, ale ne workoholika typu kelpie. Protože vyrůstám od mala mezi loveckými psy, ráda bych zkusila něco jiného, psa bez loveckého pudu a ne tvrdohlavého. Aby měl 10+ kg a zvládl žít i s kočkou, králíkem, případně slepice, koně,...

Co jsem se tak dívala, zalíbil se mi chodský pes, krátkosrstá kolie, popřípadě malinois.
U kolie a mali se ale bojím té nedůvěřivosti k lidem a "citlivosti". Neumím si úplně představit, co od toho čekat. Pokusil by se mi někdo vysvětlit rozdíl v přístupu k těmto psům?

Děkuji za reakce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2018 21:59

Choďák určitě všechno zvládne, ale musím říct, že choďáci, co má moje švagrová lovecký pud mají...ale nevím jestli je to typická vlastnost tohoto plemene...

8.6.2018 05:43
karo2702

XXX.XXX.172.116

Známá má právě taky choďáka a ta akorát nahání ovce přes ohradu, ale jinak s ním chodí po lese a kolem polí a říkala, že v poho. Ale těžko říct, nikde jsem to psaný neviděla.

Neregistrovaný uživatel

8.6.2018 06:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

karo2702 napsal(a):
Dobrý den,
uvažuji příští rok o koupi druhého psa. Už několik měsíců hledám, ale nemůžu se pořád rozhodnout, proto se chci zkusit zeptat Vás zkušenějších s větším přehledem mezi plemeny.

Hledám psa především pro sport, agility a obedience, nějaké triky, aktivní s velkým zájmem se učit, ale ne workoholika typu kelpie. Protože vyrůstám od mala mezi loveckými psy, ráda bych zkusila něco jiného, psa bez loveckého pudu a ne tvrdohlavého. Aby měl 10+ kg a zvládl žít i s kočkou, králíkem, případně slepice, koně,...

Co jsem se tak dívala, zalíbil se mi chodský pes, krátkosrstá kolie, popřípadě malinois.
U kolie a mali se ale bojím té nedůvěřivosti k lidem a "citlivosti". Neumím si úplně představit, co od toho čekat. Pokusil by se mi někdo vysvětlit rozdíl v přístupu k těmto psům?

Děkuji za reakce.

Malinois s typickou povahou není nedůvěřivý k lidem, ani nějaká cíťa, jen pozor na exteriérovou linii, tam je velký problém z povahama.
Malinu je potřeba vybírat po vyrovnaných rodičích, kteří to mají v hlavách v pořádku i v reálnýcm životě - ne jen hvězdy na place, se kterýma se pak nedá vylézt na ulici

Neregistrovaný uživatel

8.6.2018 07:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

karo2702 napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji za reakce.

Pod pojem nedůvěřivost a citlivost je jednoduše skrývá obyčejná bázlivost, ale když je to psáno jako charakteristika, tak to vypadá, že je to vlastně v pořádku - ne, není . To je velký problém výstavních linií.

8.6.2018 08:42
macomb

XXX.XXX.99.24

karo2702 napsal(a):
Známá má právě taky choďáka a ta akorát nahání ovce přes ohradu, ale jinak s ním chodí po lese a kolem polí a říkala, že v poho. Ale těžko říct, nikde jsem to psaný neviděla.

Typická vlastnost to není, ale někteří za zvěří zdrhají

8.6.2018 08:52
Atheira

XXX.XXX.50.119

macomb napsal(a):
Typická vlastnost to není, ale někteří za zvěří zdrhají

Teď, jak vás tu obě vidím, už chápu, proč jsem si myslela, že vy a zadavatelka jste jedna osoba. Tak mi hlavou běželo, proč se ptá na choďáka, když jednoho má, co je to za bláznovství. Asi bude shoda jen v těch kočkách.

Neregistrovaný uživatel

8.6.2018 09:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Atheira napsal(a):
Teď, jak vás tu obě vidím, už chápu, proč jsem si myslela, že vy a zadavatelka jste jedna osoba. Tak mi hlavou běželo, proč se ptá na choďáka, když jednoho má, co je to za bláznovství. Asi bude shoda jen v těch kočkách.

Třeba ji mají ve střídavé péči

8.6.2018 09:55
stepka

XXX.XXX.225.10

karo2702 napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji za reakce.

Copak s tím nynějším to už nejde ?
Možná by nebylo od věci uvést k JAKÉMU psu chcete toho druhého...

8.6.2018 10:53
macomb

XXX.XXX.99.24

Atheira napsal(a):

tak toho jsem si ani nevšimla

8.6.2018 11:40

Atheira napsal(a):

..jedna kočka leží nalevo a druhá napravo...

8.6.2018 11:57
Atheira

XXX.XXX.50.119

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..jedna kočka leží nalevo a druhá napravo...

Věřte tomu nebo ne, toho jsem si všimla. Nicméně fakt nemám takovýho pamatováka na zdejší lidi, abych rozlišila, že je tu jeden uživatel, kde téměř totožná kočka leží na jednu stranu a druhý, kde leží na druhou.
Jen jsem tu kočku měla prostě spojenou s macomb a tu zase s choďákem. Když k tomu přidám to, že jsem si úplně nepamatovala její nick, jen tu kočku = člověk, co má choďáka, přišlo mi zvláštní, že se tu na něj ptá a až tady jsem přišla na to, že to je někdo jiný.
Chápem se?

8.6.2018 12:06

Atheira napsal(a):
Věřte tomu nebo ne, toho jsem si všimla. Nicméně fakt nemám takovýho pamatováka na zdejší lidi, abych rozlišila, že je tu jeden uživatel, kde téměř totožná kočka leží na jednu stranu a druhý, kde leží na druhou.
Jen jsem tu kočku měla prostě spojenou s macomb a tu zase s choďákem. Když k tomu přidám to, že jsem si úplně nepamatovala její nick, jen tu kočku = člověk, co má choďáka, přišlo mi zvláštní, že se tu na něj ptá a až tady jsem přišla na to, že to je někdo jiný.
Chápem se?

...no mně to napadlo až když se tady o tom začalo psát a když si člověk práci dá, tak rozdíly kromě té polohy se dají poznat, ale je to spíš tím, že já jsem také kočičí

8.6.2018 12:31
macomb

XXX.XXX.99.24

Atheira napsal(a):
Chápem se?

Tak já si dám do profilu asi chlupa mojeho

8.6.2018 14:50
karo2702

XXX.XXX.172.116

Ok, děkuji. Určitě se zkusím do příštího roku stavit na nějaké výstavy a závody, abych si promluvila s majiteli a uvidím.
A pro stepka: Teď mám anglického kokršpaněla. Je to opravdu úžasný pes, skvěle vychovaný a s velkou chutí k práci a hromadou energie. A protože mě baví práce se psy a celkově je mám ráda, a teď díky nové práci mnohem víc času, uvažuji o pořízení druhého.

8.6.2018 15:57
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Atheira napsal(a):

Já jsem si to taky myslela! Měli úplně stejnou profilovku.
Edit: tak ne stejnou úplně.. už jsem to otevřela tak byla změněna.

8.6.2018 16:05
lupus4

XXX.XXX.27.15

karo2702 napsal(a):
Ok, děkuji. Určitě se zkusím do příštího roku stavit na nějaké výstavy a závody, abych si promluvila s majiteli a uvidím.
A pro stepka: Teď mám anglického kokršpaněla. Je to opravdu úžasný pes, skvěle vychovaný a s velkou chutí k práci a hromadou energie. A protože mě baví práce se psy a celkově je mám ráda, a teď díky nové práci mnohem víc času, uvažuji o pořízení druhého.

hlavně pořiďte stejné pohlaví, ať tu nemáme další zbytečnou kastraci

8.6.2018 20:35
karo2702

XXX.XXX.172.116

lupus4 napsal(a):
hlavně pořiďte stejné pohlaví, ať tu nemáme další zbytečnou kastraci

Nebojte, zvládnu si pejsky ohlídat a kastrovala bych opravdu nerada

Přidejte reakci

Přidat smajlík