Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2018 16:59
Michal395

XXX.XXX.96.140

Zdravím, chtěl bych se zeptat. Davate svým štěněcím miláčkum maso vařene nebo syrové. Četl sem toho hodně a každý ma jiný názor.
Kuřecí krky raději uvařit? Kuřecí všeobecně.
A co se týče hovězích kosti třeba z Globusu davate? Nebo raději ne ?
Také sem četl, że buvoli kost může byt klidmě ze psich kůži... Je chemicky ošetřena, a jsou to zbytky koženářskeho prumyslu. Tak nevim nevim. Váš nazor? Snad dostanu nějake rady a tipy. Diky.moc všem. Michal.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2018 18:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

maso syrové, vařím to už lehce "čuchné"
krky zásadně syrové
velké kosti nedávám, pes mi to pořádně nerozkouše a pak mám problémy
buvolí kosti, ty prefa výrobky = nee.

9.6.2018 19:10
karo2702

XXX.XXX.172.116

Kosti vždy syrové, vařené se lámou na ostré kousky.
Já dávala syrové a krmím tím doteď, ale vařené psovi lépe voní. Záleží na Vás

9.6.2018 19:34
kniga

XXX.XXX.156.126

Michal395 napsal(a):
Zdravím, chtěl bych se zeptat. Davate svým štěněcím miláčkum maso vařene nebo syrové. Četl sem toho hodně a každý ma jiný názor.
Kuřecí krky raději uvařit? Kuřecí všeobecně.
A co se týče hovězích kosti třeba z Globusu davate? Nebo raději ne ?
Také sem četl, że buvoli kost může byt klidmě ze psich kůži... Je chemicky ošetřena, a jsou to zbytky koženářskeho prumyslu. Tak nevim nevim. Váš nazor? Snad dostanu nějake rady a tipy. Diky.moc všem. Michal.

taky se tou "kosti" z kuze muze zadusit, nalepi se to na patro atd... steneti davam veprove usi, mame jich teda ted silenou spotrebu, ale jsem radsi kdyz kouse ucho z prasete nez ucho male velke bile :) nebo nabytek.

Krky jsem dneska poprve naservirovala taky. Teda poprve pro velkou malou, ma 12 tydnu. Od Planovala jsme spis granule, ale beloba preferuje maso a tahle je kyselina na vse, tak zas zkusim krmit masem no. Prvni krk jsme ji drzela, protoze je to hltoun, ale pochopila ze musi ukosovat a drtit na zubech velmi rychle, takze dalsi

Kosti davam vzhledem k velikosti psu (malej a stredni knirac) jen drubezi a vzdycky syrove. Vyjimkou budou konezrvy od Falca, ale tam prej sou ty kosti uplne roz, elneyn tlakem tak by nemel byt problem, ze budou tepelne upraveny.
Stredacka by mozna v dospelosti neco zvladla vetsiho, a le nevimc o, prvni o syrove nemela zajem, kdyz dostgala kureci stehno tak nad nim sedela hodinu :D. po varenym se ale mohla utlouct.

9.6.2018 20:12
tapina

XXX.XXX.211.174

Na žužlání dávám morkovou kost, takový ten špalík, od řezníka, má to do 30Kč/kg, v tescu nebo kauflandu za morkové místo chtějí jak za maso. Dávám jim je takhle, jak je donesu, i vařené z polívky i vytažené z mrazáku.

Co maj ale v kauflandu a globusu super je "vepřové kosti na polévku" - jsou to odřezky ze žeber, dá se z toho obrat ještě slušně masa a zbytek uvařit a doobrat, pokud máte většího psa, vůbec bych se nebála dát to rovnou - když to vaříte, úplně to rozvaříte, jsou to měkké kosti.

Jinak skelet, křídla, hlavy, hrudník z králíka... Dávám syrové, tak, jak koupím, když je to mražené, po rozmrznutí. Čerstvě cíleně nepřemražuju.

9.6.2018 22:53
kniga

XXX.XXX.156.126

tapina napsal(a):
Na žužlání dávám morkovou kost, takový ten špalík, od řezníka, má to do 30Kč/kg, v tescu nebo kauflandu za morkové místo chtějí jak za maso. Dávám jim je takhle, jak je donesu, i vařené z polívky i vytažené z mrazáku.

Co maj ale v kauflandu a globusu super je "vepřové kosti na polévku" - jsou to odřezky ze žeber, dá se z toho obrat ještě slušně masa a zbytek uvařit a doobrat, pokud máte většího psa, vůbec bych se nebála dát to rovnou - když to vaříte, úplně to rozvaříte, jsou to měkké kosti.

Jinak skelet, křídla, hlavy, hrudník z králíka... Dávám syrové, tak, jak koupím, když je to mražené, po rozmrznutí. Čerstvě cíleně nepřemražuju.

co se tyce morkove kosti davaji to v Kauflandu ci tescu preseknute na pul? aby z toho byla jako miska? pac ja se u male bojim, ze by ji v tm mohla zustat celist, velikostne se tam vleze jeste tak je radsi neshanim.

9.6.2018 22:56
Terven

XXX.XXX.160.10

kniga napsal(a):
co se tyce morkove kosti davaji to v Kauflandu ci tescu preseknute na pul? aby z toho byla jako miska? pac ja se u male bojim, ze by ji v tm mohla zustat celist, velikostne se tam vleze jeste tak je radsi neshanim.

Pokud s kostí nenecháváte bez dozoru (což já beru jako samozřejmost), nebála bych se toho. Morkové kosti lze sehnat s nejrůznějšími průměry, dá se vybrat, přeseknuté jsem ještě neviděla...nejsem si jistá, jak by tam pak držel ten morek

10.6.2018 00:03
tapina

XXX.XXX.211.174

kniga napsal(a):

Asi by to šlo pilkou... spíš než přeseknout.

10.6.2018 18:31
Michal395

XXX.XXX.247.225

tapina napsal(a):

Je to mensi pejsek a kralici prave ne, nechci aby mi pak ozuzlaval kralika

10.6.2018 18:52
u-Žofka

XXX.XXX.231.146

Nebojte, tak to nefunguje - mám psa, co bez uzardění žere jehněčí, ale při práci s ovcemi je k jehňátkům milý a galantní. Stejně tak s kuřecím: krky miluje, ale slepice na dvorku nechává bez povšimnutí ;).

10.6.2018 18:59
Michal395

XXX.XXX.96.140

u-Žofka napsal(a):

Nebojte, tak to nefunguje - mám psa, co bez uzardění žere jehněčí, ale při práci s ovcemi je k jehňátkům milý a galantní. Stejně tak s kuřecím: krky miluje, ale slepice na dvorku nechává bez povšimnutí ;).

Aha, bal sem se aby nedostal pak chut na zive :D hehe.

11.6.2018 11:52
inusanka

XXX.XXX.98.58

Některé maso vařené, některé syrové, jak to madam chce. Kosti syrové, ale skelety z polívky jí klidně dám vařené.

11.6.2018 12:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

inusanka napsal(a):
Některé maso vařené, některé syrové, jak to madam chce. Kosti syrové, ale skelety z polívky jí klidně dám vařené.

Máme to stejně. Také léta nežral žádné vnitřnosti a to ani vařené s masem dohromady. Teď muž koupil pár kg kuřecích jater v akci, dala jsem je do mrazáku, ale co s nima? Nakonec jsem jedny hodila uvařit s masem a říkám: asi ti to nechá, jsou tam ta játra. A ten to slupnul a dal by si i nášup

11.6.2018 14:47
evis

XXX.XXX.74.184

Kůže nebrat, jsou to opravdu hnusy, a ještě jsem ji lovila v krku, když se mi dusil...raději kost větší než pes, aby ji měl na dýl, bude si ji ohlodávat, některý řezník Vám dá i větší špalík morkové, když se domluvíte. Toliko za mě ;-).

11.6.2018 16:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

evis napsal(a):
Kůže nebrat, jsou to opravdu hnusy, a ještě jsem ji lovila v krku, když se mi dusil...raději kost větší než pes, aby ji měl na dýl, bude si ji ohlodávat, některý řezník Vám dá i větší špalík morkové, když se domluvíte. Toliko za mě ;-).

Jak který. Měla jsem dva velké psy(samojed a berňák) a kosti nehlodali ani jeden. Malinko ohlodával berňák (když jsem jim ji přivezla z řeznictví, tak mazánek se snažil alespoň pár minut, aby dostal vyznamenání ) a pak tam kost ležela měsíc, aniž by si jí některý ze psů všimnul, až putovala do popelnice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík