Zdravím, chtěl bych se zeptat. Davate svým štěněcím miláčkum maso vařene nebo syrové. Četl sem toho hodně a každý ma jiný názor.
Kuřecí krky raději uvařit? Kuřecí všeobecně.
A co se týče hovězích kosti třeba z Globusu davate? Nebo raději ne ?
Také sem četl, że buvoli kost může byt klidmě ze psich kůži... Je chemicky ošetřena, a jsou to zbytky koženářskeho prumyslu. Tak nevim nevim. Váš nazor? Snad dostanu nějake rady a tipy. Diky.moc všem. Michal.
Uživatel s deaktivovaným účtem

maso syrové, vařím to už lehce "čuchné"
krky zásadně syrové
velké kosti nedávám, pes mi to pořádně nerozkouše a pak mám problémy
buvolí kosti, ty prefa výrobky = nee.
Michal395
napsal(a):
Zdravím, chtěl bych se zeptat. Davate svým štěněcím miláčkum maso vařene nebo syrové. Četl sem toho hodně a každý ma jiný názor.
Kuřecí krky raději uvařit? Kuřecí všeobecně.
A co se týče hovězích kosti třeba z Globusu davate? Nebo raději ne ?
Také sem četl, że buvoli kost může byt klidmě ze psich kůži... Je chemicky ošetřena, a jsou to zbytky koženářskeho prumyslu. Tak nevim nevim. Váš nazor? Snad dostanu nějake rady a tipy. Diky.moc všem. Michal.
taky se tou "kosti" z kuze muze zadusit, nalepi se to na patro atd... steneti davam veprove usi, mame jich teda ted silenou spotrebu, ale jsem radsi kdyz kouse ucho z prasete nez ucho male velke bile :) nebo nabytek.
Krky jsem dneska poprve naservirovala taky. Teda poprve pro velkou malou, ma 12 tydnu. Od Planovala jsme spis granule, ale beloba preferuje maso a tahle je kyselina na vse, tak zas zkusim krmit masem no. Prvni krk jsme ji drzela, protoze je to hltoun, ale pochopila ze musi ukosovat a drtit na zubech velmi rychle, takze dalsi
Kosti davam vzhledem k velikosti psu (malej a stredni knirac) jen drubezi a vzdycky syrove. Vyjimkou budou konezrvy od Falca, ale tam prej sou ty kosti uplne roz, elneyn tlakem tak by nemel byt problem, ze budou tepelne upraveny.
Stredacka by mozna v dospelosti neco zvladla vetsiho, a le nevimc o, prvni o syrove nemela zajem, kdyz dostgala kureci stehno tak nad nim sedela hodinu :D. po varenym se ale mohla utlouct.
Na žužlání dávám morkovou kost, takový ten špalík, od řezníka, má to do 30Kč/kg, v tescu nebo kauflandu za morkové místo chtějí jak za maso. Dávám jim je takhle, jak je donesu, i vařené z polívky i vytažené z mrazáku.
Co maj ale v kauflandu a globusu super je "vepřové kosti na polévku" - jsou to odřezky ze žeber, dá se z toho obrat ještě slušně masa a zbytek uvařit a doobrat, pokud máte většího psa, vůbec bych se nebála dát to rovnou - když to vaříte, úplně to rozvaříte, jsou to měkké kosti.
Jinak skelet, křídla, hlavy, hrudník z králíka... Dávám syrové, tak, jak koupím, když je to mražené, po rozmrznutí. Čerstvě cíleně nepřemražuju.
tapina
napsal(a):
Na žužlání dávám morkovou kost, takový ten špalík, od řezníka, má to do 30Kč/kg, v tescu nebo kauflandu za morkové místo chtějí jak za maso. Dávám jim je takhle, jak je donesu, i vařené z polívky i vytažené z mrazáku.
Co maj ale v kauflandu a globusu super je "vepřové kosti na polévku" - jsou to odřezky ze žeber, dá se z toho obrat ještě slušně masa a zbytek uvařit a doobrat, pokud máte většího psa, vůbec bych se nebála dát to rovnou - když to vaříte, úplně to rozvaříte, jsou to měkké kosti.
Jinak skelet, křídla, hlavy, hrudník z králíka... Dávám syrové, tak, jak koupím, když je to mražené, po rozmrznutí. Čerstvě cíleně nepřemražuju.
co se tyce morkove kosti davaji to v Kauflandu ci tescu preseknute na pul? aby z toho byla jako miska? pac ja se u male bojim, ze by ji v tm mohla zustat celist, velikostne se tam vleze jeste tak je radsi neshanim.
kniga
napsal(a):
co se tyce morkove kosti davaji to v Kauflandu ci tescu preseknute na pul? aby z toho byla jako miska? pac ja se u male bojim, ze by ji v tm mohla zustat celist, velikostne se tam vleze jeste tak je radsi neshanim.
Pokud s kostí nenecháváte bez dozoru (což já beru jako samozřejmost), nebála bych se toho. Morkové kosti lze sehnat s nejrůznějšími průměry, dá se vybrat, přeseknuté jsem ještě neviděla...nejsem si jistá, jak by tam pak držel ten morek
tapina
napsal(a):
Na žužlání dávám morkovou kost, takový ten špalík, od řezníka, má to do 30Kč/kg, v tescu nebo kauflandu za morkové místo chtějí jak za maso. Dávám jim je takhle, jak je donesu, i vařené z polívky i vytažené z mrazáku.
Co maj ale v kauflandu a globusu super je "vepřové kosti na polévku" - jsou to odřezky ze žeber, dá se z toho obrat ještě slušně masa a zbytek uvařit a doobrat, pokud máte většího psa, vůbec bych se nebála dát to rovnou - když to vaříte, úplně to rozvaříte, jsou to měkké kosti.
Jinak skelet, křídla, hlavy, hrudník z králíka... Dávám syrové, tak, jak koupím, když je to mražené, po rozmrznutí. Čerstvě cíleně nepřemražuju.
Je to mensi pejsek a kralici prave ne, nechci aby mi pak ozuzlaval kralika
u-Žofka
napsal(a):
Je to mensi pejsek a kralici prave ne, nechci aby mi pak ozuzlaval kralika
Nebojte, tak to nefunguje - mám psa, co bez uzardění žere jehněčí, ale při práci s ovcemi je k jehňátkům milý a galantní. Stejně tak s kuřecím: krky miluje, ale slepice na dvorku nechává bez povšimnutí ;).
Aha, bal sem se aby nedostal pak chut na zive :D hehe.
inusanka
napsal(a):
Některé maso vařené, některé syrové, jak to madam chce. Kosti syrové, ale skelety z polívky jí klidně dám vařené.
Máme to stejně. Také léta nežral žádné vnitřnosti a to ani vařené s masem dohromady. Teď muž koupil pár kg kuřecích jater v akci, dala jsem je do mrazáku, ale co s nima? Nakonec jsem jedny hodila uvařit s masem a říkám: asi ti to nechá, jsou tam ta játra. A ten to slupnul a dal by si i nášup
evis
napsal(a):
Kůže nebrat, jsou to opravdu hnusy, a ještě jsem ji lovila v krku, když se mi dusil...raději kost větší než pes, aby ji měl na dýl, bude si ji ohlodávat, některý řezník Vám dá i větší špalík morkové, když se domluvíte. Toliko za mě ;-).
Jak který. Měla jsem dva velké psy(samojed a berňák) a kosti nehlodali ani jeden. Malinko ohlodával berňák (když jsem jim ji přivezla z řeznictví, tak mazánek se snažil alespoň pár minut, aby dostal vyznamenání ) a pak tam kost ležela měsíc, aniž by si jí některý ze psů všimnul, až putovala do popelnice.