Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2018 15:58
dídí_2

XXX.XXX.172.116

Dobrý den,
můj první pes byl skvěle vycvičený, bavila ho práce se mnou, neměl venku problém, prostě vše ok.
Ale teď měla 18 měsíců a najednou mě začala absolutně ignorovat. Venku běhá daleko ode mě, neslyší na jméno, běhá do řeky, prostě kam se jí zachce. Dokonce i doma se čas od času sebere a jde pryč, že už se mnou cvičit nebude.
Myslela jsem, že to je přechodné, ale už to trvá 14 dní. Nevím co mám dělat. Snažím se s ní hodně hrát, když cvičíme, tak jen 10 minut a konec a venku se jí snažím odměňovat, když se na jméno otočí a věnuje mi pozornost. Tohle jsem začala dělat tak 4 dny po tom, co začal ten ignor, ale pořád se to zhoršuje. Navíc se teď začala nějak bát lidí (štěká) a občas i mě (přijde s ocasem mezi nohama) i když jsem jí nic neudělala.
Myslela jsem, že po pubertě už bude hodná, že takový problém nepřijde. Nevím vůbec, co mám dělat

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2018 16:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

no tak, hlavu vzhůru, to psi dělají, puberta a pak, záleží na jedinci, v roce a půl až třech letech přijde takové ještě jedno období, pes tu dospěje
jestli je kolem hárání, tak je prostě sama na nervy, všici jsou z ní na nervy a tak
stačí jen tak chodit ven, nic moc nechtít, hrát si
a to i u těch, co nejsou bláznivá hárající ženská, vždyť třeba jenom říká, že si chce víc hrát, jen tak být se svým člověkem

a není to zlobení, je to vyrovnání se s tím stavem, tak po ní nic moc nechtějte, poběhejte někde, přetahovat se, plavat, domů
přejde to, rychle, nebojte, za týden dva se tomu budete smát.

11.6.2018 16:37
scylla

XXX.XXX.150.32

dídí_2 napsal(a):
Dobrý den,
můj první pes byl skvěle vycvičený, bavila ho práce se mnou, neměl venku problém, prostě vše ok.
Ale teď měla 18 měsíců a najednou mě začala absolutně ignorovat. Venku běhá daleko ode mě, neslyší na jméno, běhá do řeky, prostě kam se jí zachce. Dokonce i doma se čas od času sebere a jde pryč, že už se mnou cvičit nebude.
Myslela jsem, že to je přechodné, ale už to trvá 14 dní. Nevím co mám dělat. Snažím se s ní hodně hrát, když cvičíme, tak jen 10 minut a konec a venku se jí snažím odměňovat, když se na jméno otočí a věnuje mi pozornost. Tohle jsem začala dělat tak 4 dny po tom, co začal ten ignor, ale pořád se to zhoršuje. Navíc se teď začala nějak bát lidí (štěká) a občas i mě (přijde s ocasem mezi nohama) i když jsem jí nic neudělala.
Myslela jsem, že po pubertě už bude hodná, že takový problém nepřijde. Nevím vůbec, co mám dělat

Platí rovnice, že čím víc člověk leze psovi někam, tím rychleji do těchto míst pes pošle. Přidejte na procházkách, berte jí na místa, která nezná, kde bude potřebovat vaši oporu a radu, mějte s sebou vodu, když je horko a tak dále - spolupráce s vámi se vyplatí. Uberte na odměnách, přidejte na autoritě, pracujte se stopovačkou. Možná je přecvičená.

12.6.2018 10:19
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Prosím vás trvá to 14 dní to nie je čas za ktorý je dôvod byť na dne :)

Je to fenka možno bude onedlho hárať, je vo veku kedy dospieva, lomcujú ňou hormóny..
Ja by som jej dala chvíľu kľud, nemyslím to tak, že ju vonku nechať nech si robí čo chce, ale cvičiť čo najmenej - možno je aj prepracovaná ako šteňa ju to bavilo každý deň, no dospelý pes niekedy už skrátka nemá potrebu byť s vami nonstop. Dajte si tréning raz týždenne a zvyšok choďte len na prechádzku niekde kde to má rada a nechajte ju zatiaľ na stopovačke aby vám nemohla zdrhnúť a nemuseli ste ju vkuse naháňať a karhať.
Ja zvyčajne psy vonku vôbec nevolám ani neokrikujem a naučia sa potom že ma musia sledovať samy a keď ich dvakrát za vychádzku potom zavolám keď naozaj musím tak sú radi že som si ich všimla :) ak máte možnosť chodila by som s ňou teraz niekam kde nie je taký ruch aby ste mali čas jedna na druhú. Hlavne sa ju teraz nesnažte za každú cenu drilovať, u pubertiaka to má vždy presne opačný účinok a tu presne platí že menej je niekedy viac.

12.6.2018 12:32
amiš

XXX.XXX.59.29

Ale hlavu vzhůru, může to být pubertou, háráním, moje fenka, když byla před a těsně v
hárání, tak se občas (ne pokaždé, ještě k tomu), chovala jak blázen, to se srovná.
Na dně budete, až Vám bude odcházet definitivně, jako ta moje letos v únoru v deseti letech. To pak se nějaké blázniviny puberťačky budou zdát jako srandavěci.

12.6.2018 13:06
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

18 mesačný pes môže predsa normálne pracovať. U feny sa občas objavia dni spojené s hormonálnou nerovnováhou, najmä ak sa blíži háranie. ja neviem. Normálne by som s tak starým psom cvičila.10min na zamestnanie hlavy sa mi zdá málo.
Keď mi fena začala takto nezávislo prehľadávať terén, začala som sa jej schovávať. Schovaná som na ňu zavolala a to boli iné fukoty kde som. A keď ma zavetrila hneď som sa rozbehla od nej preč. Prášila ku mne ako zbláznená. Potom som ju pochválila a šli sme ďalej. Takže si zvykla pozerať sa kde som a veľmi sa nevzďalovať.

Přidejte reakci

Přidat smajlík