Krásné pondělní odpoledne,
Potřebuji zase radu. Když je teplo jako dnes chodíme se psem k našim na zahradu. Problém je, že pes tam absolutně neumí odpočívat, věřím, že to pramení někde už od štěněte, kdy si prostě zvyknul, že tady se prostě neodpočívá, ale už to je trochu neúnosné. Pes tam prostě pořád musí něco dělat, je jedno, že je unavený, prostě pořád běhá 150x pro míč, pořád se mu musím věnovat, klacek, kost ho zabaví asi na dvě minuty, jakmile se mu přestanu věnovat, tak začne nejprve vymýšlet i nevymyslitelné, začne dělat fakt blbosti - krade věci, klidně skočí na stůl, hrabe, začne trhat strom, kousat do mě, přeskakovat plot, cokoliv aby si vyžádal jakoukoliv pozornost - i tu negativní. Furt mu něco zakazuju nebo převádím pozornost..když nedosáhne svého začne štěkat a já ho štěkat nemůžu nechat kvůli sousedům.. nedej bože když si sednu nebo si chci lehnout..
Navíc se takhle chová jen na tomhle místě, doma odpočívá, babička má podobnou zahradu, kde dokonce nejsou ploty (mohl by vymýšlet blbosti, a chodit po zahradách), ale tam si klidně lehne pod pergolu, pak si vezme míč jdeme házet, na chvíli si zdřímne atd.. vydrží tam x hodin, prostě přesně to, co bych chtěla aby dělal tady...
Je to tam super (1. zahrada), když je takhle vedro, hned vedle je řeka, tak tam vždy na hodinu jdeme, unaví se, ale pak by klidně padnul, furt potřebuje něco dělat..já tam s ním nevydržím ani dvě hodiny.. dá se to, pokud tam začnu něco dělat, to si i lehne vedle, ale já tam chodím relaxovat, takže když si sednu..tak to začne.. jakmile přijdeme domů, tak spí jak zabitý, protože úplně vyčerpaný...
Uživatel s deaktivovaným účtem

nemůže se mu tam prostě něco nelíbit ?
a tím jak jako pracujete, tak je přesvědčen, že pracujete na odstranění jeho nepohodlí, tak je klidný
ne, dobře
ale myslím si to stejně je si tam nejistý nebo tak něco
přivázat na vodítko ?
třeba tam je něco zahrabané
mám to samé s touhle princeznou, na jedné bus zastávce.. nechtěla tam ani jít, pak na mě řvala, pak řvala na lidi, ať tam nechodí, hrabala boty, lavičku, táhla jsem ji po zemi.. a je to blbé, ale fakt se hodila do klidu až asi 100m v buse od té zastávky, a to jsem na ni aj trošičku zařvala.. no možná víc, fakt paráda tohleto, žrádlo, míček, nic, prostě konec, záchvat
jak jsme jely zpátky, udělala to samé :D
Něco podobného mi dělala minulá fena na chatě. Nejezdili jsme tam zas tak často, aby byla zvyklá, nebyla tam prostě doma. Stále řešila, proč tam jsme a jestli jí tam nechceme nechat a odjet, neuměla se uvolnit, lehnout si a spát jako doma. Pořád byla ve střehu, kdo kam jde a jestli bere vodítko...většinou se to spravilo, když jsme tam pár dnů bydleli, pak teprve pochopila, že je to vlastně taky domov
Děkuji za rady, taky mě napadlo, že tam aspoň přespat, aby prostě musel spát. Na té druhé zahradě, tam byl od štěňátka dost cepovaný, babička má prostě nádhernou zahradu, kde se šlape po cestičkách, nesmí se chodit k sousedům vedle, nesmí otravovat, tak jsem ho víc držela na uzdě jako štěně a on si to tak hezky spojil.. přitom tam chodíme méně, než na tuhle zahradu.. tam byl nesnesitelný už jako štěně..

Terven
napsal(a):
Něco podobného mi dělala minulá fena na chatě. Nejezdili jsme tam zas tak často, aby byla zvyklá, nebyla tam prostě doma. Stále řešila, proč tam jsme a jestli jí tam nechceme nechat a odjet, neuměla se uvolnit, lehnout si a spát jako doma. Pořád byla ve střehu, kdo kam jde a jestli bere vodítko...většinou se to spravilo, když jsme tam pár dnů bydleli, pak teprve pochopila, že je to vlastně taky domov
Presne tak to mam se psem vsude, kde jsme "na navsteve". Resime tak, ze pejskovi dame nekam pobliz sezeni pelech ("jeho rucnik, ci deku"), k tomu vodu a voditko. Kdyz blazni moc (nebo dlouho), dostane povel "misto", aby se uklidnil a kdyz uz je sam unavenej, zaleze si tam.
Nez jdem, vsechno vzdy zase pakuju - tak i bez reci pozna, ze odchazime a je v klidu. Bez tech veci proste panicka nikdy neodchazi... A snad uz pochopil i to, ze bez nej taky ne :).
napsal(a):
Presne tak to mam se psem vsude, kde jsme "na navsteve". Resime tak, ze pejskovi dame nekam pobliz sezeni pelech ("jeho rucnik, ci deku"), k tomu vodu a voditko. Kdyz blazni moc (nebo dlouho), dostane povel "misto", aby se uklidnil a kdyz uz je sam unavenej, zaleze si tam.
Nez jdem, vsechno vzdy zase pakuju - tak i bez reci pozna, ze odchazime a je v klidu. Bez tech veci proste panicka nikdy neodchazi... A snad uz pochopil i to, ze bez nej taky ne :).
Něco podobného jsem řešila taky teď se štěndem. Sice ne na zahradě, ale u našich doma. Vždycky když jsme tam přijeli, tak se štěněti někdo věnoval, mazlil se s ní, hrál si s ní. Dost často tam bývá taky synovec, který ji vždy totálně rozbláznil, ona miluje děti, to bylo něco pro ni, byla ve svém živlu. A dost často jsme tam taky byli když tam byla nějaká rodinná oslava nebo sešlost, takže spoustu lidí a vždycky si na ní někdo našel čas. Pak jsem si taky začala všímat toho, že ona tam neumí odpočívat a být v klidu. Když jsme tam byli x hodin a pak jeli domů tak doma šla hned spát, úplně hotová,vyřízená. Jediný způsob jak usnula byl ten, že jsem jí vzala na klíln, jenže to taky nepůjde věčně Takže jsem začala vozit její deku - nechala jsem ji chvíli se přivítat vyblbnout a pak normální "místo", které ještě úplně neumí, takže na místo dostala něco dobrého na žvýkání a pokud se chystala zvednout tak jsem ji klasicky vrátila zpátky. No pochopila to a teď už tam normálně usne.
Teda, andrýsku, jak můžete mít takhle prudícího vořecha, vy, taková psychologická expertka
Že by ty city fakt nestačily a chtělo by to občas i přemýšlet?
Asi jo.
Naučila jste si psa, že o tom, co se bude dělat, rozhoduje výhradně on. K vašemu štěstí psí akceptovatelné chování, ke kterému jste ho vedla v mládí na babiččině zahradě, vydrželo dodnes, pes se tam chová žádoucím způsobem a lze říct, že i "normálně", i když to slovo znamená pro každého něco úplně jiného
Kdežto když je s vámi na té druhé zahradě, naučila jste ho, že si řídí zábavu on. Nemluvím jen o házení míčem nebo hryzání kosti, pro něj je zábava i to, že mu něco "zakazujete" (v uvozovkách proto, že kdyby to byl opravdový korektně naučený zákazový povel, tak pes tu činnost přeruší a nemá z vás tak akorát legraci) nebo ho převádíte na jinou činnost (proč? - jen mu tak prodlužujete zábavu s vámi).
Doporučuji vám naučit psa jednak přerušení nežádoucí činnosti, a jednak nastolit takovou rovnováhu ve vztahu, kdy zábavu a jakoukoliv činnost řídíte vy. A když si vy sednete na lavičku a budete si půl hodiny na sluníčku číst, pes bude prostě v klidu čekat, pospávat, okusovat trávu nebo klacek, ale nevzdálí se od vás, ani vás nebude kousat, škrábat a dloubat do vás. Ale musíte ho prostě tohle všechno naučit.
Ono je to taky hodně o mentálním nastavení ve vztahu mezi vámi dvěma - se psy je to ale ještě poměrně snadné, takoví papoušci jsou větší legrace. Ale pokud si lehnu a čtu si, tak papoušci, kteří jsou puštění na volno po bytě a dělají si, co chtějí, prostě obratem přiletí, posedají si na tělo nebo okolo, začnou si čistit peří a za chvíli dřímají - bez povelů, bez drilu, aniž by si četli , prostě se naladí na stejnou vlnu.
A takhle byste to měla mít i se svým psem - zatím je to u vás ale opačně, vy se nalaďujete na něj a on rozhoduje, co se bude podnikat. Tak se nedivte, že vás pak prudí - je to přece legrace.
Začněte tím, že si uvědomíte, že o tom, co na zahradě se psem začne nebo nezačne, rozhodujete vy, nikoliv pes.
saola
napsal(a):
Teda, andrýsku, jak můžete mít takhle prudícího vořecha, vy, taková psychologická expertka
Že by ty city fakt nestačily a chtělo by to občas i přemýšlet?
Asi jo.
Naučila jste si psa, že o tom, co se bude dělat, rozhoduje výhradně on. K vašemu štěstí psí akceptovatelné chování, ke kterému jste ho vedla v mládí na babiččině zahradě, vydrželo dodnes, pes se tam chová žádoucím způsobem a lze říct, že i "normálně", i když to slovo znamená pro každého něco úplně jiného
Kdežto když je s vámi na té druhé zahradě, naučila jste ho, že si řídí zábavu on. Nemluvím jen o házení míčem nebo hryzání kosti, pro něj je zábava i to, že mu něco "zakazujete" (v uvozovkách proto, že kdyby to byl opravdový korektně naučený zákazový povel, tak pes tu činnost přeruší a nemá z vás tak akorát legraci) nebo ho převádíte na jinou činnost (proč? - jen mu tak prodlužujete zábavu s vámi).
Doporučuji vám naučit psa jednak přerušení nežádoucí činnosti, a jednak nastolit takovou rovnováhu ve vztahu, kdy zábavu a jakoukoliv činnost řídíte vy. A když si vy sednete na lavičku a budete si půl hodiny na sluníčku číst, pes bude prostě v klidu čekat, pospávat, okusovat trávu nebo klacek, ale nevzdálí se od vás, ani vás nebude kousat, škrábat a dloubat do vás. Ale musíte ho prostě tohle všechno naučit.
Ono je to taky hodně o mentálním nastavení ve vztahu mezi vámi dvěma - se psy je to ale ještě poměrně snadné, takoví papoušci jsou větší legrace. Ale pokud si lehnu a čtu si, tak papoušci, kteří jsou puštění na volno po bytě a dělají si, co chtějí, prostě obratem přiletí, posedají si na tělo nebo okolo, začnou si čistit peří a za chvíli dřímají - bez povelů, bez drilu, aniž by si četli , prostě se naladí na stejnou vlnu.
A takhle byste to měla mít i se svým psem - zatím je to u vás ale opačně, vy se nalaďujete na něj a on rozhoduje, co se bude podnikat. Tak se nedivte, že vás pak prudí - je to přece legrace.
Začněte tím, že si uvědomíte, že o tom, co na zahradě se psem začne nebo nezačne, rozhodujete vy, nikoliv pes.
Saola, mohla byste se zdržet toho nemístného napadání uživatele Andrýsek? Neznám Vás ani ji a opravdu mě nebaví číst takovéhle dětské hašteření... Jestli máte nutkavou potřebu rýpat do uživatele Andrýsek tak to provozujte soukromými zprávami (alespoň poslední dobou mi přijde že to vždy začíná Vaším komentářem směřovaným Andrýskovi).
Obzvlášť nemístné mi to přijde zde, když úplně jiný uživatel obnoví starou diskuzi a co se nestane, přijdete Vy a hned si na Andrýskovi zgustnete, ač jde o diskuzi víc než půl roku starou. Vážně to máte zapotřebí? O Vaší úrovni to nevypovídá nic moc dobrého...
Váš komentář obsahuje informace, má určitě jistou hodnotu... nicméně to oslovení je příšerné a vůbec celý tón kterým to píšete... příliš mě irituje forma, než abych mohla vnímat obsah a to je přece škoda.
Takže ještě jednou, prosím Vás, saola, a i všechny ostatní, žabomyší války veďte někde jinde než ve veřejné diskuzi. Normálního uživatele to vážně nezajímá a nebaví číst.
Děkuji!!!
PS: Jestli odpovíte, že na diskuzi si můžete psát, co chcete... tak samozřejmě můžete... Taky to ale o něčem vypovídá.

Dávám pro Andryseeek3 palec nahoru, protože na sebe práskla, že jsou momenty jejího soužití se psem, které jsou na mrtvici a neúnosné.
Zatímco my všichni ostatní máme psy "dokonalé".
Kdo se k Andryseeek3 přidá ? :-))
Jsem teď ze psa taky v jedné situaci už na mrtvici . Je normálně zvyklý být sám doma, zvyknul si na to v pohodě i po přestěhování. Rád vyhlíží z okna. Pokud si jdu ven třeba jenom zakouřit, nebo venčit štěně a jemu se už večer nebo v morku nechce - tak se většinou opře o gauč, přední nohy na parapet, zadní na gauči a pozoruje. S tím nemám problém. Celkově přes den rád kouká z okna. Na to, že mám pořád upatlaná a uslintaná okna jsem si zvykla . Jenže, máme ještě francouzské prosklené dveře - tam je ten problém. Ty dveře jsou přímo jakoby do zahrady. Pokud budu v blízkosti těch dveří tak je všechno v pohodě, ale jakmile se vzdálím na určitou vzdálenost - pes na zadních a předníma fakt silou hrabe na ty prosklené dveře. Když udělám zase krok zpátky, tak už je to dobrý. Přitom když třeba odcházím z domu - normálně vchodovými dveřmi na druhé straně, pes mě pak ještě vidí z okna, že třeba sedám do auta a jedu pryč, tak se nic takového neděje. Jde jen o to, když jdu tím směrem od těch prosklených dveří na zahradu.

marcelaamax
napsal(a):
Taky se přidávám .
Ale to chce výchovný problém, ať nám má saola co vysvětlovat ( ale zas uznávám, že v jejím rozboru je hodně pravdy ).
Mám i takovýto problém : Psice mi pije jenom z potoka ( vodovodní vodu máme velmi dobrou, ale ona se z misky nenapije ), normálně mi to nevadí, ale teď je potok částečně zamrzlý a to co teče má teplotu 0°. Bojím se problémů se žaludkem, nastydnutí.....Ale ona si potok vymluvit nedá.
napsal(a):
Ale to chce výchovný problém, ať nám má saola co vysvětlovat ( ale zas uznávám, že v jejím rozboru je hodně pravdy ).
Mám i takovýto problém : Psice mi pije jenom z potoka ( vodovodní vodu máme velmi dobrou, ale ona se z misky nenapije ), normálně mi to nevadí, ale teď je potok částečně zamrzlý a to co teče má teplotu 0°. Bojím se problémů se žaludkem, nastydnutí.....Ale ona si potok vymluvit nedá.
tak to předpokládám ,že máte potok kousek od baráku . Ale teda když si vezmu, jak často pijí moji psi, tak si nedokážu představit, že bych pokaždé letěla k potoku . A tušíte proč to tak je? Proč se z misky nenapije? I kdyby neměla možnost se napít nikde venku, tak se doma z misky nenapije?
Edit: moment a nebo je to myšlené, že se jen venku z misky nenapije?

..."pes na zadních a předníma fakt silou hrabe na ty prosklené dveře".....
Já jsem si okno před úplným zničením zachránila jedním lehoučkým střikem pepřákem - ale to bylo zvenku, před cizím psem. Pes se pak držel od okna cca 2m. Uvnitř bych to nedoporučila, nevím za jak dlouho by to vyčichlo na únosnou mez. Ale znechutit mu okno něčím jiným ?
napsal(a):
..."pes na zadních a předníma fakt silou hrabe na ty prosklené dveře".....
Já jsem si okno před úplným zničením zachránila jedním lehoučkým střikem pepřákem - ale to bylo zvenku, před cizím psem. Pes se pak držel od okna cca 2m. Uvnitř bych to nedoporučila, nevím za jak dlouho by to vyčichlo na únosnou mez. Ale znechutit mu okno něčím jiným ?
No ono to sklo je asi fakt odolné, není tam jediný škrábanec, jde to vyleštit . Ale prostě mě to rozčiluje, když to dělá. No a znepříjemnit - on zase často u těch dveří leží a pozoruje ptáky a zahradu. Jo a to samé dělá, když se na zahradě vyskytne kočka. Jenže to když jsem doma tak to ho okřiknu. Ale zvenku to jaksi nemám jak korigovat. Zas nechci, aby se těm dveřím jako úplně vyhýbal, má hned vedle nich i pelech. Ať si na ně klidně dál funí a slintá, úplně by mi stačilo, kdyby na ně přestal hrabat .

Proč někdo narve dotaz na ifaunu plnou odborníků ? Že by sám nevěděl a šel se zeptat ? :-)
Andrysku, že Vy jste toho psa nechala skákat po zahradě ještě teď po půl roce :-)
Orionka: zkusila jste jí dát napít z lahve ? Nebo z umyvadla, pustit vodu.
Marcela: hlídá Vás, ne ? Vzít ho párkrát s sebou ? Můj pes pro jistotu ještě v noci štěká. Se bojí tmy :-) Ne, nakonec se ukázalo, že řve kvůli sousedovi, o tom se ukázalo, že krade kočky. Když není doma, pes i kocouři spí nebo jdou ven. Když se tam objeví, kocouři zdrhají a pes řve v chodbě - nechoď tam zabijou tě !
Mám minus. Černý puntík ?
napsal(a):
Proč někdo narve dotaz na ifaunu plnou odborníků ? Že by sám nevěděl a šel se zeptat ? :-)
Andrysku, že Vy jste toho psa nechala skákat po zahradě ještě teď po půl roce :-)
Marcela: hlídá Vás, ne ? Vzít ho párkrát s sebou ? Můj pes pro jistotu ještě v noci štěká. Se bojí tmy :-) Ne, nakonec se ukázalo, že řve kvůli sousedovi, o tom se ukázalo, že krade kočky. Když není doma, pes i kocouři spí nebo jdou ven. Když se tam objeví, kocouři zdrhají a pes řve v chodbě - nechoď tam zabijou tě !
Jo! Nechala jsem ho tam půl roku vyhnít, však ono ho to naučí!!

marcelaamax
napsal(a):
tak to předpokládám ,že máte potok kousek od baráku . Ale teda když si vezmu, jak často pijí moji psi, tak si nedokážu představit, že bych pokaždé letěla k potoku . A tušíte proč to tak je? Proč se z misky nenapije? I kdyby neměla možnost se napít nikde venku, tak se doma z misky nenapije?
Edit: moment a nebo je to myšlené, že se jen venku z misky nenapije?
Tak ona si chodí do potoka sama, má ho cca 25m ode dveří. Jediná pomoc je, nepouštět ji ven bez vodítka :-((. Zkouším všemožné nádoby ( asi mě zkouší ), teď naposled si lízla z kameninového hrnce, na jinou než čerstvě natočenou ani nepomyslím. Tekoucí v umyvadle zkusím.
Když jsme ve městě, nenapije se celý den a večer milostivě ulízne.
napsal(a):
Marcela: hlídá Vás, ne ? Vzít ho párkrát s sebou ?
Ale on na tu zahradu normálně chodí, několikrát denně. Chodíme tamtudy i na procházky, ale to chodíme i tou druhou stranou a tam když jdu tak vůbec nereaguje.

marcelaamax
napsal(a):
Marcela: hlídá Vás, ne ? Vzít ho párkrát s sebou ?
Ale on na tu zahradu normálně chodí, několikrát denně. Chodíme tamtudy i na procházky, ale to chodíme i tou druhou stranou a tam když jdu tak vůbec nereaguje.
vezměte ho s sebou
třeba je tam něco zahrabané :-)
se podívá, že nic, že ani večer se nic neděje, na nikoho nespadne meteorit nebo tak
napsal(a):
vezměte ho s sebou
třeba je tam něco zahrabané :-)
se podívá, že nic, že ani večer se nic neděje, na nikoho nespadne meteorit nebo tak
Už jsem kolikrát když takhle vyváděl pro něho došla a pustila ho semnou ven. To už je v klidu. Ale když ho zase dám domů a půjdu tam, tak to začne nanovo. Zkoušela jsem ho ignorovat a jít pořád dál až na konec zahrady - to jsem myslela, že se fakt zblázní, nepřestal.

marcelaamax
napsal(a):
Už jsem kolikrát když takhle vyváděl pro něho došla a pustila ho semnou ven. To už je v klidu. Ale když ho zase dám domů a půjdu tam, tak to začne nanovo. Zkoušela jsem ho ignorovat a jít pořád dál až na konec zahrady - to jsem myslela, že se fakt zblázní, nepřestal.
tak je to na konci zahrady
věříte na duchy ?

marcelaamax
napsal(a):
Nevěřím, ale děsíte mě . Už teď když venčím psy sama po tmě večer tak nemám dobrý pocit
no tak to vidíte, za dveřmi Vám nemůže pomoct :-)
tak pardon, no :-)
když jsme u těch červených puntíků - megí v sousedním městě odmítá dělat něco jiného než hlídat, musí jít vpředu a s nikým se nebaví (jinde by všecky ulízala k smrti)
ale má u mě za to plus, to město a jeho obyvatelé jsou fakt hnusní :-) u kolemjdoucích je to pes, který nezná prověšené vodítko
tento pojem mě i celkem už rozčiluje, asi o tom někde mluvili v televizi nebo co
napsal(a):
A nemá takovej ten kočičí syndrom, že jenom voda v pohybu je nejzdravější? Nebo že pohyblivá voda je větší chlemstací zábava?
Ona ta prokysličená voda bude mít určitě jinou chuť než voda odstátá.
Co jí zkusit udělat fontánu na pití? Nevím jestli na trhu je něco smysluplného i pro psy.
Ruzena_Ruzova
napsal(a):
A nemá takovej ten kočičí syndrom, že jenom voda v pohybu je nejzdravější? Nebo že pohyblivá voda je větší chlemstací zábava?
Ona ta prokysličená voda bude mít určitě jinou chuť než voda odstátá.
Co jí zkusit udělat fontánu na pití? Nevím jestli na trhu je něco smysluplného i pro psy.
To co zde čtu je síla, některé příspěvky by se daly vyprávět na silvestra k pobavení.

marcelaamax
napsal(a):
Jsem teď ze psa taky v jedné situaci už na mrtvici . Je normálně zvyklý být sám doma, zvyknul si na to v pohodě i po přestěhování. Rád vyhlíží z okna. Pokud si jdu ven třeba jenom zakouřit, nebo venčit štěně a jemu se už večer nebo v morku nechce - tak se většinou opře o gauč, přední nohy na parapet, zadní na gauči a pozoruje. S tím nemám problém. Celkově přes den rád kouká z okna. Na to, že mám pořád upatlaná a uslintaná okna jsem si zvykla . Jenže, máme ještě francouzské prosklené dveře - tam je ten problém. Ty dveře jsou přímo jakoby do zahrady. Pokud budu v blízkosti těch dveří tak je všechno v pohodě, ale jakmile se vzdálím na určitou vzdálenost - pes na zadních a předníma fakt silou hrabe na ty prosklené dveře. Když udělám zase krok zpátky, tak už je to dobrý. Přitom když třeba odcházím z domu - normálně vchodovými dveřmi na druhé straně, pes mě pak ještě vidí z okna, že třeba sedám do auta a jedu pryč, tak se nic takového neděje. Jde jen o to, když jdu tím směrem od těch prosklených dveří na zahradu.
...a zkusila jste dvere nejak zatizit "na chytrou Horakyni"? Jako ze se ani uplne nezavrou, ale ani nebudou uplne otevrene (u nas zafungovala mezi dvere kostka Lega a za dvere "dverni zarazka - sutr")?
Pokud nas chtel starosta smirovat - po tom co nechtel... - tak mel jeste moznost si to rozmyslet a preci jen jit (misto skrabani).
Casem zjistil, ze se venku delej prd zajimavosti a toho vycumovani nechal sam od sebe.
Takovej bezpovelovej napad...
Na Silvestra servirovat uz u chlebicku - neni to nic moc.

Marcelamax- cvičíte psa na zahradě? děláte tam něco co ho hodně baví? pokud ano u dveří to asi neděláte, děláte to od dveří směrem do zahrady, je tam něco co pes "miluje"? Jak jste psala, když se těší v autě...
napsal(a):
...a zkusila jste dvere nejak zatizit "na chytrou Horakyni"? Jako ze se ani uplne nezavrou, ale ani nebudou uplne otevrene (u nas zafungovala mezi dvere kostka Lega a za dvere "dverni zarazka - sutr")?
Pokud nas chtel starosta smirovat - po tom co nechtel... - tak mel jeste moznost si to rozmyslet a preci jen jit (misto skrabani).
Casem zjistil, ze se venku delej prd zajimavosti a toho vycumovani nechal sam od sebe.
Takovej bezpovelovej napad...
Na Silvestra servirovat uz u chlebicku - neni to nic moc.
Moc nechápu jak to myslite 😁 ty dveře jsou ven, venku mrzne nemůžu je nechávat pootevrene 😁. A pootevrene dveře si pes cumackem otevře, zarážku v pohodě přeskočí 😃. Jinak jako kdyz jdu ven tak bych mohla psa zavrit do ložnice, tam si lehne a spí. Ale nechci ho pokaždé dávat do loznice.
napsal(a):
Marcelamax- cvičíte psa na zahradě? děláte tam něco co ho hodně baví? pokud ano u dveří to asi neděláte, děláte to od dveří směrem do zahrady, je tam něco co pes "miluje"? Jak jste psala, když se těší v autě...
Jo na zahradě normálně cvičíme, ale to i u dveří, zrovna kousek od dveří je strom, kam mu vesim peska, co fakt miluje.
A když normálně cvičíme tak chůzí třeba chodíme az ke dveřím, polohy někdy taky u dveří. Ale na to mame "jdeme cvičit", a když s ním vyjdu normálně na zahradu tak taky neblazni a nevyžaduje cvičení.
Me to spíš přijde, jakoby nechtěl abych došla nakonec zahrady, ale nevím proč 😂

...kdyz jde clovek ven, tak da Lego kostku mezi dvere a sutr par centaku od nich. Proste je tam mini skvira k otevreni.
V mrazech to je asi na prd, pokud nejste kolem dveri a nemuzete zase sutr po pruchodu psa pristrcit. Je to spis cviceni na teplejsi dny. Ale u nas se vyplatilo. Jakmile vi, ze muze - uz to nechce.

marcelaamax
napsal(a):
Jo na zahradě normálně cvičíme, ale to i u dveří, zrovna kousek od dveří je strom, kam mu vesim peska, co fakt miluje.
A když normálně cvičíme tak chůzí třeba chodíme az ke dveřím, polohy někdy taky u dveří. Ale na to mame "jdeme cvičit", a když s ním vyjdu normálně na zahradu tak taky neblazni a nevyžaduje cvičení.
Me to spíš přijde, jakoby nechtěl abych došla nakonec zahrady, ale nevím proč 😂
No jo, ale teď jste teda na té zahradě s těma hračkama jen vy a co když je chcete psovi oslintat, pohrát si s nima a bez něj ....no já bych to nevydržela a prostě ho pustila ať se projeví, co chce.... pes by čuměl jako trubka- nebo taky ne a s proslovem, třeba : nó ták vidíš tak zase běž šup bych ho po chvikce šoupla oknem zase zpátky......
Po ně bulina válí uslintané míčky, dělá mi s mím razítka od hlíny a když jí prostě ignoruju a posílám k čertům, tak hodí míček z mola do rybníka, tak musím vzít hrábě a míček vylovit, ale už jí ho nehodím- na to ta "bestie" čeká, jen jí ho položím na břeh, no tak ho alespoň svlékne ze žlutého kabátku, když se panička nehodlá angažovat..... psina plave, ale jen tam kde stačí vydrží i půl hodiny koukat na vlnách vzdalující se míček a sleduje ho po břehu. v horkách se chodí sama i smáčet. Je to brodič a hledač rybích mrtvolek.samozřejmě k jídlu.
napsal(a):
...kdyz jde clovek ven, tak da Lego kostku mezi dvere a sutr par centaku od nich. Proste je tam mini skvira k otevreni.
V mrazech to je asi na prd, pokud nejste kolem dveri a nemuzete zase sutr po pruchodu psa pristrcit. Je to spis cviceni na teplejsi dny. Ale u nas se vyplatilo. Jakmile vi, ze muze - uz to nechce.
Jo a ja jsem zapomněla dodat, ze těmi dveřmi ted přes zimu ani nechodíme 😁 jsou to dveře na terasu. A ještě nemáme nový plot, takže nemůžu nechat psa lítat ven, chodi ven jen pod mym dozorem. Na jaře snad bude nový plot a to si pak bude moct chodit jak bude chtít 😁

No tak to bude asi ono. Vy si tam klidne spacirujete uz ted... a on to muze max. sledovat z poza fr. dveri/okna. To jednoho rozliti :)
Takze na neskrabani na okno/dvere pred odchodem na cigo, jedine povel misto :(
Nema to zatim s Vama v tom novem hnizdecku lehke - chuderka tyranej :)
napsal(a):
No tak to bude asi ono. Vy si tam klidne spacirujete uz ted... a on to muze max. sledovat z poza fr. dveri/okna. To jednoho rozliti :)
Takze na neskrabani na okno/dvere pred odchodem na cigo, jedine povel misto :(
Nema to zatim s Vama v tom novem hnizdecku lehke - chuderka tyranej :)
Jo ono většinou tam ani nechodím, ale jsem pred druhyma dverma, kde me jen pozoruje z okna. A nebo pred tema prosklenými, ale to mu do určité vzdálenosti taky nevadí. Jen treba když se jdeme se znamyma podívat az nakonec zahrady, tak se může zbláznit. Nebo když tam jdu posbírat hračky co tam roztahali. Neni to nic hrozného :-). Nebo když tam jdu blbnout nebo cvičit se stendem, ale to je bud odložený venku a nebo ho dam do té loznice, kdyz takhle cíleně vim, ze tam půjdu.

...a zahradu jako takovou uz vyresenou mate? Nebo budete s plotem nejak upravovat i tu?
Na jare mame taky v planu "rekonstrukci" naseho hlineneho vrsku ("zahrada"). "Zahradu" mame uz nakreslenou, ale rada bych tam propasovala i "zvireci" prvky. Trebas psi piskoviste, odpocivarnu pro kocky a mostek pro jezky.
Porad hledam inspiraci. Takze, jak to vypada trebas u Vas?
Asi vlezle a nemistne - ale lina huba...
napsal(a):
...a zahradu jako takovou uz vyresenou mate? Nebo budete s plotem nejak upravovat i tu?
Na jare mame taky v planu "rekonstrukci" naseho hlineneho vrsku ("zahrada"). "Zahradu" mame uz nakreslenou, ale rada bych tam propasovala i "zvireci" prvky. Trebas psi piskoviste, odpocivarnu pro kocky a mostek pro jezky.
Porad hledam inspiraci. Takze, jak to vypada trebas u Vas?
Asi vlezle a nemistne - ale lina huba...
No zahradu mame obyc plac 1000m, dva obrovské ořechy co dělají parádní stín, par dalších stromů, keriku, sklep nad kterým je jakoby vyvyseny kopec. Planujeme pak nějakou zeleninu atd... Psi se naučili chodit venčit na hnůj, což je super 😂. A jinak máme v plánu "jen" takové soukromé hřiště na bull sporty a nějaký menší bazén na ochlazení psu (a nas😂). Jo a kotec, aby přes jaro mohli byt venku kdyz budu v práci - mame tam oddělenou samostatnou místnost - tu chci udělat pro psy a k tomu právě přístavet kotec. jinak nic😁.

No tak to je velika skoda, ze uz tam "nic vic nemate" :).
Preci jen budu muset patrat v sekci "zahrada jako dlan pro vsechny".
Kazdopadne diky za odpoved.