Tahání závaží s jiným psem, než s bullem?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.6.2018 10:48
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.158.2

Ahojte, :)

mám roční, trochu drobnější fenku vipeta. Když byla štěňátko, měla úraz, zlomený prstík a tedy i dlahu, bohužel 2x (veterinář špatně léčil, podruhé byl prstík vykloubený). Teď je to už půl roku, co je dlaha dole, ale pořád je nožka o něco slabší (na první pohled to není vidět, ale na pohmat maličko ano), budu pořizovat bandáž. Ale napadlo mě, že by mohlo pomoci tu nožku nasvalit tím, že bych ji naučila tahat. Neříkám hned a ne velké váhy, ale třeba za půl roku jí koupit postroj a nechat jí tahat třeba kilovku řetěz. Dá se tohle provozovat i s jiným psem, než s bullem? Konkrétně teda s whippetem? Případně, jestli tušíte, jak donasvalit nožku? (krom plavání, to se snažíme praktikovat, ale zatím není moc kde, krom Labe :D). Dostávala Alavis, skelevet a je krmena masem. Teď teda jsem jí dala chvilku pauzu od preparátů, ale pokud by bylo lepší dávat, tak klidně zase dávat začnu. Díky, díky. :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.6.2018 11:38

fakt není kde ? ve vaně chodit nemůže ? už to psala ollie tak před rokem, aquaterapie
přece vám tady nikdo neřekne, jestli pes po úraze může tahat závaží
běhat v kruhu, teoreticky zatíží tu jednu nohu víc.

12.6.2018 11:51

"jestli tušíte, jak donasvalit nožku?"

a co normalni rehabilitace zkusit? ukážou vam tam mj. jak se psem cvicit i doma, aby posilil, co je třeba...

12.6.2018 12:12
burunduk

XXX.XXX.202.146

Myoterapie. Super věc. Doporučuji.
Pomalejší běh v kruhu taky, jak kůň, lonžovačka.
Půl roku je ještě malá doba, po roce to bude hotový.
A tahat klidně mini zátěže může.

12.6.2018 12:16
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Mrkni na web katky lerlovy. Psama o protahovani nohou i prstu a ted dela nejaky cviceni na nasvalovani nohou.

12.6.2018 12:34

..kamarád kdysi nasvaloval své psy tím, že jim nechal ušít postroj a vkládal do něj olověné vložky různé váhy a psy to nosili na sobě ven...nevím, zda by to nasvalilo i nohy...

12.6.2018 14:55
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.158.2

Ve vaně se mi umlátí... :/ Jako zkusit to můžu, ale moc nadějí tomu nedávám.
Petrahei: No, veterinář ukázal, ale nějaké fakt rehacentrum tu nemáme, abychom mohli docházet na aquaterapie...
burunduk: Jako jo, věřím tomu, že za rok ani nepoznáme, že jí něco bylo. Právě mě šlo o to, zdali můžu "zapřáhnout" i jiného psa, než bulla. Pak jsem tam zařadila rovnou i to zranění, aby bylo více informací.
Tedysek: Mrdknu, děkuju. :)
Hugo: No, navlíkat jí zase nechci, to spíše ty tahačky do kopce, ale uvidíme. :).

12.6.2018 15:56

máte, furt ty stejné, co loni
http://www.psibanda.cz/cz/
GACR adopce chrtů budou vědět, dělají magnetoterapii a mají ty chrty.

12.6.2018 18:10
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.209.89

Ty stejné, co loni? Já jsem tu ale vlákno ohledně tohohle nezakládala, takže nevím, co loni. Každopádně za odkaz děkuji. Nevidím to ale nadějně, abych jako pracující člověk 3x týdně třeba jezdila 100 kilometrů kvůli rehábku. To není ani v mých silách a časových možnostech, jelikož nemám auto. Každopádně děkuji za odkaz, minimálně na konzultaci tam sjedeme. :).

12.6.2018 19:48

tak sorry, asi jiná vipetka se zlomeným prstíkem a dlahou
prostě to musí řešit doktor, fyzioterapeut, minimálně se jít zeptat, co dělat, jeden výlet
tito asi ví, co dělají
http://www.physiodog.cz/.

12.6.2018 22:10
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.209.89

I to je možné, je to celkem časté zranění u chrtů. Ale já jsem tu rozhodně nic o Glorči zranění ještě nepsala. ;)
Máme vyloženě veterináře, ortopeda, ten nám ukazoval, jak cvičit prstík. Mě spíše jde o to, zdali je fakt možné s takovýmto plemenem tahat. Třeba jen kilovku řetěz. :) Každopádně díky za tip. :).

12.6.2018 23:04

"zdali je fakt možné s takovýmto plemenem tahat"

mozne je všechno :-D
me by třeba zajímalo jestli ji to vůbec bude bavit?

13.6.2018 11:42
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.29.194

Tak ona je takovej psychous. :D Dokonce i zacvici radovku lepe, jak nase ovcanda. Chci zkusit aj obrany, ale to podle toho, jak ji to bude bavit. Kdyby tahat nechtela, tak samozrejme na to prdim, nedelala bych nic, co toho psa nebere. Ale myslim, ze nebude mit problém. Beha se mnou rada a kdyz pujdeme na prochazku a zaprahmu ji na kousek retez, tak pochybuju, ze by protestovala. :D.

13.6.2018 15:17

Kterou nohu vlastne potrebujete posilit - predni nebo zadni?

13.6.2018 15:49
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Já četla, že měla zlomenou nohu a ono jen prstík. Já s mojím zlomeným prstem ani nešla k doktorovi. Jinak nějaký zátěže bych se u ní už nebála. Spíš než nechat tahat řetěz, bych koupila postroj, šňůru s amortizerem a chodila bych s ní na procházky tak.

13.6.2018 15:53

"že měla zlomenou nohu a ono jen prstík"

tak ale atrofovaly ji svaly -zas uplna banalita to teda si nebyla.

jinak souhlas - bych se bala, ze ji retez zase něco zlomi

13.6.2018 16:28
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.158.2

Ona měla tu dlahu 2x (to jsem, myslím, taky psala, prostě veterinář na prd, už máme změněno :/), podruhé teda ne tak dlouho, ale nestihla noha nasvalit ani po tom prvním sundání a už ji měla znovu. :/
Jinak postroj má, pomaličku zkoušíme běhat (no, se mnou je to spíše ploužení, než běhání :D), ale teď si nožku natáhla, takže má klídek a jen procházky.
Jinak - původně jsme také nešli, myslela jsem, že je to jen dráp. Bohužel po pár dnech (fakt dnech, do té doby nic, aj chodila druhý den úplně v pohodě, jen maličko pajdala) jí to nateklo. Až fakt za několik dnů, tak jsme ji nakonec sbalili a jeli na veterinu. Je fakt, že teď si říkám, že jsme možná měli se na veterináře vyprdnout a nechat jí to. Právě jsem taky četla, že u spousty psů se to nijak nedlahovalo, nic, možná bychom teď neřešili problém s atrofovanou nohou. Holt jsem měla strach, protože byla prcek no. :/
Řetěz jí nezlomí. :D Hraje si s ovčandou, to spíš hrozí, že ji zlomí ta. :D.

13.6.2018 16:28
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.158.2

Huskyjanina napsal(a):
Já četla, že měla zlomenou nohu a ono jen prstík. Já s mojím zlomeným prstem ani nešla k doktorovi. Jinak nějaký zátěže bych se u ní už nebála. Spíš než nechat tahat řetěz, bych koupila postroj, šňůru s amortizerem a chodila bych s ní na procházky tak.

Jinak procházky hodně chodíme. Jen nevím, za jak dlouho se ta nožka "dodělá". Asi je půl rok ještě málo, tak jsem to chtěla maličko podpořit tím taháním. :).

13.6.2018 16:30
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.158.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kterou nohu vlastne potrebujete posilit - predni nebo zadni?

Jinak nasvalit potřebuju tu přední. Tam měla tu zlomeninu. Já vím, že z tahání spíše nasvalí zadek, ale i to by jí neuškodilo. :D Ale tak je jí teprva rok, zadek dožene, jen jsem fakt myslela, že třeba 5 minutek ob den by mohlo pomoci i té zraněné noze. :).

13.6.2018 16:47
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

GloriaTheWhippet napsal(a):
Ona měla tu dlahu 2x (to jsem, myslím, taky psala, prostě veterinář na prd, už máme změněno :/), podruhé teda ne tak dlouho, ale nestihla noha nasvalit ani po tom prvním sundání a už ji měla znovu. :/
Jinak postroj má, pomaličku zkoušíme běhat (no, se mnou je to spíše ploužení, než běhání :D), ale teď si nožku natáhla, takže má klídek a jen procházky.
Jinak - původně jsme také nešli, myslela jsem, že je to jen dráp. Bohužel po pár dnech (fakt dnech, do té doby nic, aj chodila druhý den úplně v pohodě, jen maličko pajdala) jí to nateklo. Až fakt za několik dnů, tak jsme ji nakonec sbalili a jeli na veterinu. Je fakt, že teď si říkám, že jsme možná měli se na veterináře vyprdnout a nechat jí to. Právě jsem taky četla, že u spousty psů se to nijak nedlahovalo, nic, možná bychom teď neřešili problém s atrofovanou nohou. Holt jsem měla strach, protože byla prcek no. :/
Řetěz jí nezlomí. :D Hraje si s ovčandou, to spíš hrozí, že ji zlomí ta. :D.

"Atrofovaný" zní hrůzostrašně, ale když blbne s ovčandou, tak to asi taková hrůza nebude Jinak rozdíl je chodit a nebo běhat. Pokud jdete chůzí, tak pes většinou víc zabírá. Jinak pokud chcete nasvalit předek, tak bych zařadila kopce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík