Uživatel s deaktivovaným účtem

Atheira
napsal(a):
Tuhle mi mamka jednou strčila do akvárka s rybkama. Že se jí tam bude líbit. Líbilo.
Sežrala rybičky?
napsal(a):
Sežrala rybičky?
Jsem jednoho dne přišla že školy, nikde ani ryba (měla jsem sice jen klasické živorodky, ale akvárko krásné, obrovské... byla jsem do toho šíleně zažraná) a najednou se zpoza rostlin z koutu akvária vynořilo monstrum. Už tehdy byla velká, teď je jak talíř. :D.

Jednou jsem taky přišla o rybičky, ale mně je postupně vylovil kocour.
Tohle je taky fajne želva. Tedy nevím, zda vám to půjde přehrát, jsem PC analfabet.
https://www.facebook.com/BestoffNature/videos/pcb.174316296584033/174316216584041/?type=3&theater.
sisi58
napsal(a):
No to byli vaše vlastní a i kocour byl váš. Kamarádka vyprávěla, jak jejich venkovní kocour vylovil rybky ze sousedovic jezírka.
Je to 3 roky zpet. A kocour bydlici ob barak vedle nam vylovil pul metru velkeho koi kapra. nastesti to byl "jen" eurokoi a ne import z japonska. To bych majitelku asi prerazila. Nastesti je Japonec z vrchu cerny (jezirko je taky cerne) a drzi se u dna. No, Sporťák má hrobeček hned vedle naší kočky. :(.
Jen pro info, jestli jste ji našli..
V mém okolí se teď ztratily dvě želvy.. kolovalo to po FB, majitelky byly dost zoufalé..
Prosím, nejprve se optejte na sociálních sítí, vyvěste letáčky, apod.. že jste ji našli... Myslím, že by bylo fajn, kdyby se vrátila ke svému majiteli. Pokud je tedy nalezenec.. :).
Andrýsek3
napsal(a):
Jen pro info, jestli jste ji našli..
V mém okolí se teď ztratily dvě želvy.. kolovalo to po FB, majitelky byly dost zoufalé..
Prosím, nejprve se optejte na sociálních sítí, vyvěste letáčky, apod.. že jste ji našli... Myslím, že by bylo fajn, kdyby se vrátila ke svému majiteli. Pokud je tedy nalezenec.. :).
Odpověď dostala na tera, jedná se 0,1 ssp. Trachemys - americká vodní želva (k přesnému určení by byla třeba lepší fotka), možná zdrhla, ale někdy je "zodpovědní majitelé" když přerostou jejich akvárko, pustí do přírody
je-li to Tse jedná se o "invazní druh" a v EU je zákaz rozmnožování. Jsou to "roztomiloučké želvičky" ve velikosti 5Kč, které prodávali za cca 100, - ve skoro každé akva prodejně, pokud nebyli utýrány "odbornou péčí" v mládí, tak celkem rychle vyrostou a jelikož sou dost "čunata" a udržení čistého akvárka vyžaduje jistou práci, přestávají brzy děťátka bavit a rodiče to vyřeší puštěním...
V jižních státech EU se v pohodě i množí. U nás, když má kliku a dostane se do správné lokality v pohodě přežijí zimu. Na rozmnožení v přírodě je u nás zatím málo slunečných dní...