Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím chovatelé. Vzhledem k tomu, že bydlíme na konci vsi a z protějšího domu nám udělali ubytovnu pro dělníky, myslím, že dozrál čas na pořízení většího psa. Navedete mě, o kterých plemenech bych mohla uvažovat?
Máme malou voriskovou fenu z utulku a u ní jsme výcvik nijak zvlášť neřešili, takže bych raději nějaké plemeno snazší na výcvik. Pes by měl hlídat pozemek, k dispozici by měl venkovní kotec a velkou zahradu. V zimě pouštíme psa i kočku do domu. Máme malé dítě a zvířata (kozy, drůbež), se kterými by měl vyjít. Ideálně ne obří plemeno, kvůli krmení (dávám BARF a nechci kupovat větší mrazák). Taky žádnou velkou zabavu by u nás pes neměl - max cvičák a procházky, sportovní ambice nemáme.
Uvažovala jsem o rotvajlerovi, ale bojím se, že bych ho nezvládla, s manželem jsme oba od pohledu "slabý kusy", jestli chápete .
Tak co, které bude pro nás?

Jen tak v rychlosti mě napadá beauceron - vypadá trochu podobně jako rotvajler, ale měl by být o dost jednodušší na výcvik. Netuším ale, jak je na tom s hlídáním - ale minimálně vzhledem může případného vetřelce určitě odradit. Taky je to aktivnější plemeno a nějakou tu zábavu vyžaduje, rozhodně mu nestačí být pouze na zahradě. Ale znám jednu fenu, co funguje jen jako aktivní rodinný pes i s malým dítětem bez problémů, sem tam jí vezmou na nějaký delší pochod, tahat na běžkách nebo ke kolu a to je vše, sportovku s ní nedělají, ani žádný jiný výcvik, bydlí v bytě a je to ok.

tero
napsal(a):
Co zvolit klasiku- německého ovčáka? Taky zvažte srst, pokud nebude pes v bytě.
O NO jsem taky uvazovala, ale mam trochu obavy ze zdravotních a povahových problémů. Hodně se o tom teď mluví. Jak vybírat dobrou CHS?

napsal(a):
Jen tak v rychlosti mě napadá beauceron - vypadá trochu podobně jako rotvajler, ale měl by být o dost jednodušší na výcvik. Netuším ale, jak je na tom s hlídáním - ale minimálně vzhledem může případného vetřelce určitě odradit. Taky je to aktivnější plemeno a nějakou tu zábavu vyžaduje, rozhodně mu nestačí být pouze na zahradě. Ale znám jednu fenu, co funguje jen jako aktivní rodinný pes i s malým dítětem bez problémů, sem tam jí vezmou na nějaký delší pochod, tahat na běžkách nebo ke kolu a to je vše, sportovku s ní nedělají, ani žádný jiný výcvik, bydlí v bytě a je to ok.
Děkuji, ale koukala jsem na charakteristiku plemene a myslím, že beauceron by u nás šťastný nebyl. Nudil by se. My se většinu času zaobíráme hospodářstvím a zahradou, potřebujeme psa na dvůr.
Koukněte na vlčího nebo velkého špice. Střední plemeno, jehož prací je hlídání pozemku, takže nudit se u vás určitě nebude. A pokud budete ve výchově důslední, tak nebude problém. Více zde http://assil.sweb.cz/vlcispic-povaha.html.
A co jiz dospely pes z utulku? Odpadne vam steneci obdobi, kdy je pes dost aktivni a potrebuje nejvice pozornosti a casu. Nehlede na to, ze u jiz dospeleho psa je toho min co pokazit :) Koukala bych po psech 3 roky a vice. Ti uz jsou klidnejsi a budou vdecni za hlidani zahrady, prochazky a mazleni :)
Jinak i za mne by mel univerzalni NO plne splnovat vase pozadavky. Zkuste mrknout na Nemecky ovcak v nouzi. Jsou tam i psi, kteri jsou docasne umisteni v rodinach s detmi a pecovatel je opravdu schopny rici, jaky pes je.
A jako plus vam bude dobry pocit, ze jste pomohli :)
Pokud byste se preci jen rozhodli pro stene s PP, doporucuji koukat spise po exterieracich, kteri jsou vetsinou klidnejsi a mirumilovnejsi. Chovky si prohlednete na netu a jedte se podivat, jaci psi jsou a jaky je chovatel. Lec jsem se kdysi Tedyskovi smala, ze si nekupuji chovatele, ale psa, musim ji dnes po spatnych zkusenostech dat za pravdu, ze dobry komunikativni chovatel ochotny pomoci, poradit, rici veci narovinu je proste zaklad.