Dobrý den,
mám roční štěně křížence jorka s labutěnkou, a vybírám k němu parťáka. Nebudu pejska pořizovat hned, výhledově minimálně za rok, ale chci mít jasno v tom, jaké plemeno to bude. Bydlím v bytě, zatím v nájmu, ale teď ho budu od majitele vykupovat. Jsem aktivní člověk, mám ráda přírodu, většinou chodíme na tůry od dvou až do třiceti kilometrů. Hodně záleží na tom co je za počasí, nebo jakou mám zrovna směnu. Určitě to bude pejsek s PP, peníze nejsou problém, neřeším kolik bude štěndo stát, hlavně že bude z dobré chovky. Chci malého pejska, přece jen panelák je panelák, kousek máme obrovský park a za ním cvičák. Musí to být pejsek chytrý, mít rád pohyb a výcvik. Mám dva favority ohledně plemen, a tím prvním je Welsh corgi, druhým je jorkšír. Ráda si ale nechám poradit i jiná plemena, nebráním se i jiným plemenům
předem děkuji za jakoukoliv radu.
Pohyb a jakoukoliv akci se svým člověkem bude milovat trpasličí pinč, malý knírač nebo pudl - toy či trpasličí. Pinč je co se týká srsti bezúdržbový, ale líná, knírač se musí trimovat, pak líná minimálně, pudl se stříhá a češe a nelíná. Všechno to jsou temperamentní, aktivní plemena, pudl je z nich nejsnáze cvičitelný.
katerine.ticha.pise
napsal(a):
Dobrý den,
mám roční štěně křížence jorka s labutěnkou, a vybírám k němu parťáka. Nebudu pejska pořizovat hned, výhledově minimálně za rok, ale chci mít jasno v tom, jaké plemeno to bude. Bydlím v bytě, zatím v nájmu, ale teď ho budu od majitele vykupovat. Jsem aktivní člověk, mám ráda přírodu, většinou chodíme na tůry od dvou až do třiceti kilometrů. Hodně záleží na tom co je za počasí, nebo jakou mám zrovna směnu. Určitě to bude pejsek s PP, peníze nejsou problém, neřeším kolik bude štěndo stát, hlavně že bude z dobré chovky. Chci malého pejska, přece jen panelák je panelák, kousek máme obrovský park a za ním cvičák. Musí to být pejsek chytrý, mít rád pohyb a výcvik. Mám dva favority ohledně plemen, a tím prvním je Welsh corgi, druhým je jorkšír. Ráda si ale nechám poradit i jiná plemena, nebráním se i jiným plemenům
předem děkuji za jakoukoliv radu.
Mám pocit, jako bych to psala já , máte stejné požadavky na druhého psa do party
Já mám první zvíře křížence jezevčíka a shih tzu, druhého psa bych ráda méně svéhlavého a snáze cvičitelného. Měl by být malý (do 10 kg), aktivní, milující pohyb, ideálně jen s minimálními loveckými sklony.
Na seznamu favoritů je trpasličí pinč, jak píše conie, pudl, papillon, labutěnka...momentálně jsem ale v v situaci, kdy mám jorka ve střídavce, do budoucna možná natrvalo, no a tři psy už nechci a ani nemůžu. Takže pořízení druhého psa dávám k ledu, prozatím.
Jorka bych si dobrovolně nikdy nevybrala, vzhledově mi strašně nevyhovuje, nicméně musím uznat, že přesně splňuje výše uvedené požadavky
Zatímco můj nezávislej ignorant mě má co chvíli takříkajíc na háku, jorkšírečka na mě visí očima a jsem pro ni absolutní jednička za všech okolností. Neloví, hlídá si mě, pokud jí náhodou nevidím, určitě mi stojí za patama Přitom je i v 11 letech aktivní šídlo.
Momentálně se směju oblíbenému doporučení "musíte být pro psa nejzajímavější na světě", protože pro ni jsem nejzajímavější i když jen stojím a čumím ...tak jestli ono to přecejen není trochu o plemeni