Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.203
Ahojte,
kdysi dávno jsme měli kotec, který se používal dle potřeby, psi tam byli když třeba v létě dojela návštěva s malými dětmi, tak aby se nestal nějaký úraz... Pak se kotec zrušil. Teď ale máme v plánu další kotec 3x4 m, protože máme tři feny, které jsou doma když jsme v práci, chodí je pustit na zahradu babička, ale jen na chvilku a pak zas dom. Doma samozřejmě dělají bugr, taškaří se tam a v tom zápalu hry, to čas od času něco odnese, ohlodané spodky dveří, obouchaná zeď, potrhan pelech... V kotci by byli jen jaro-podzim, dle počasí a dobu kdy nejsme doma, pak jsou s námi, volně po zahradě, na noc s námi doma.
Jde mi o to, že nejstarší fena je pohodář, měla kotec vždy ráda, nikdy tam nebyla za trest a brala to jako "svoje malé území" druhá fena je rapl, jakmile ji tam zavřu, tak bude celou dobu hledat slabinu v kotci aby se dostala ven, nerespektuje ploty, když nejsme doma atd... Proto nemůžou být bez nás volně po zahradě, proto bude ten kotec. No a třetí fena je závislák, mamunáč, ale jak vidí že nejstarší je ok, uklidní se. A moje otázka zní, jak to udělat aby byly v klidu všechny, jak jim to zpříjemnit, hlavně té prostřední, co je prostě psycho...
Díky za rady, vyrypování nechte stranou... Nechci stále dokola řešit, proč je prostřední fena rapl.
bobina65
napsal(a):
Dobrý den,
podívejte se na příspěvek od marcelaamax venčení v kotci ze dne 21.6.2018..20.56.
Když kotec tak zařídíte a postavíte co nejblíže k domu, nemusíte je ani zvykat.Budou rády, že mají svůj pokojíček.
Díky za pochvalu kotce, ale i tak jsem na něj psa zvykala. Atillo - mám asi podobnou povahu psa, taky je to rapl, plot pro něho není problém když zůstane sám. Kotec mám ze stejného důvodu a také jen na jaro a léto a po dobu co jsem pryč, jinak je pes semnou. Ale učila jsem ho na kotec postupně - už jako dospělého, jako štěně kotec neměl. Prostě jsem spojovala povel místo s kotcem a zároveň s něčím dobrým - kost, mlsky v balonku, chvíli jsem tam byla třeba s ním, pak mu nechala kost a nachvíli odešla, nejdřív jsem nechávala kotec otevřený, postupně jsem ho začala zavírat. Postupně jsem tu dobu prodlužovala. Pes si kotec fakt oblíbil, chodí tam s nadšením, jak řeknu místo tak se rozvrtí a běží v pohodě do kotce - což jsem chtěla, když vidím třeba u příbuzných, jak tam ti psi jdou úplně vyloženě jako za trest. Chodí si tam sám i když je kotec otevřený, je to jeho místo, kde ho nikdo neruší. Taky jsem to nespojovala s tím, že kotec znamená vždy, že ho zavřu. Často jsem ho tam třeba krmila, poslala jsem ho na místo, nechala ho tam v klidu nažrat a zase pustila ven. Teď když jdeme ráno ven, tak se pomalu nechce ani vyčůrat jak spěchá do kotce, protože ví, že bude snídaně .