Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2018 10:13

Mam dotaz asi na majitele vice nekastrovanych fen, jejich zkusennosti.

Muze harani jedne feny rozjet falešnou brezost druhé?
I kdyz doba vůbec neodpovida obdobi po harani? Druha je 4 mesice po harani totiž.

Fenu ziji spolu, uz asi dva roky haraly ve stejny cas - kratce po sobe. Falesky nemely.
Ale letos je to nejake divne...

Neregistrovaný uživatel

26.6.2018 10:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.203

Ano, může, dokonce u jedné mojí feny si stačilo přes plot čichnout že kojí a má štěňata a na druhý den teklo mléko i mojí feně, co ani v tu dobu neměla po hárání.

Neregistrovaný uživatel

26.6.2018 10:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.203

A co se týče hárání tak to měly naše holky synchronizovaně, vesměs odháraly všechny ve stejnou dobu, plus mínus týden.

26.6.2018 10:39

Když to, ze ma jedna stenata -to bych chapala, ze to rozjede falesku u druhé feny.
Ale harani?

Jinak jo - aby to nebylo jednoduche, tak když uz jsem si myslela, ze je po vsem - tak po navsteve stenete v rodine se faleska rozjela uplne nanovo.

Neregistrovaný uživatel

26.6.2018 10:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.203

Tak ono každá fena je jinak citlivá, jedna moje fena měla falešky že jí teklo mléko a fakt se chovala jakoby měla štěňata, druhá fena vůbec nikdy nic, a třetí má falešky, ale jen tak že si kopr nory a nežere.
Můžou si navzájem nějak jinak vonět a spustí se to... A jak se u té feny ta faleška vůbec projevuje a je to určitě faleška?

26.6.2018 11:24

"a je to určitě faleška?"

tak chova se jak trotl, stara se o "stenatka" ( piskaci micek včera nekde ještě nasla ) a ma mliko

Neregistrovaný uživatel

26.6.2018 12:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.141

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"a je to určitě faleška?"

tak chova se jak trotl, stara se o "stenatka" ( piskaci micek včera nekde ještě nasla ) a ma mliko

Aha tak to jo... Já jen jestli třeba nemá to co Tarra, že nežere...protože než mě došla že je to faleška, šílela jsem že něco sežrala a půjde na operaci žaludku, jak už byla Attila 2x...

Ještě mě napadlo, že třeba venku se pohybovala fena co má štěňata e vyvolalo to u ní falešku a nebo zkrátka ji "chytla" pozdě no A ne cca 1-2 měsíce po hárání...
Však fenu zaměstnejte, seberte hračky, snižte krmnou dávku, hlavně bílkoviny a do týdne by měla být ok, tohle vždy zabralo u nás, pohyb venku, cvičák, výstavní trénink a fena neměla čas zabývat se štěňátky

26.6.2018 16:07

Ne, zadne stenata az do patku nevidela ani nepotkala.
Naprosto urcite

Druha fena uz ma odharano - ale s touhle se to tahne treti tyden.
Zítra ji ukazu vetce uz.

Neregistrovaný uživatel

26.6.2018 18:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mam dotaz asi na majitele vice nekastrovanych fen, jejich zkusennosti.

Muze harani jedne feny rozjet falešnou brezost druhé?
I kdyz doba vůbec neodpovida obdobi po harani? Druha je 4 mesice po harani totiž.

Fenu ziji spolu, uz asi dva roky haraly ve stejny cas - kratce po sobe. Falesky nemely.
Ale letos je to nejake divne...

ony ty feny celkově divně hárají, a 2 mým kamarádům se stalo, že fena po normálním hárání za 2 měsíce ještě jednou hárala skrytě. Bohužel měli doma i psy, a u obou došlo k nežádoucímu nakrytí - z jednoho bylo 9 NO, z druhého ten šedý maliňák, o kterém jsem psala ve vlákně o stříbrném BOM (přitom ta fena byla při tom "řádném" hárání legálně krytá a nezabřezla).

26.6.2018 20:12
Terven

XXX.XXX.110.147

Možné je ledacos, hormony a psychika, to je někdy opravdu koktejl
Moje fena zatím hárala 3 x v životě (hárá po 8 měsících), faleška vždycky přesně kopíruje průběh skutečné březosti, čili domnělý porod a "péče o štěňátka" přichází až po dvou měsících od hárání. A trvá to celkem dlouho, prakticky do odstavu v 8 týdnech
Při poslední falešce se blížila doba porodu a zrovna v té době jsme dostali na hlídání fenu jorka. Moje fena ji miluje, takže plno radosti a rozptýlení, faleška přestala ze dne na den. A když jsme po 14 dnech jorčici vraceli, začala zase kvílet a přenášet po bytě pískací hračky. A není to tak, že by neměla zaměstnání...provozuje to vždy večer před spaním ať je utahaná nebo ne.
Falešky nemá nijak zvlášť výrazné, ale před spaním si zakvíká klidně i 4 měsíce po hárání a hledá svoje "štěně", což je růžová pískací včelka Mája

27.6.2018 11:22

"faleška přestala ze dne na den"

tak nejak..
včera jsem prijela domu a cekal me tam uplne jiny pes - teda fena.

povazuji za vinika piskaci micek, co omylem v pondělí zase nasla

Přidejte reakci

Přidat smajlík