Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.6.2018 15:58
lucieska

XXX.XXX.135.146

Ahojte, potrebovala by jsem poradit, memu 2 mesicnimu steneti davam granule, chtela by jsem mu obcas dat i neco jineho, bylo me receno, ze ji mam davat zloutek, jen nevim s cim to smichat nebo treba maso s ryzi plus zelenina ta má byt taky povarena nebo nemusi. Mam psika poprve, tak nevim co je pro ni dobre, proto budu rada za kazdou radu. Pak mam jeste problem Jessie nechavat samoutnou doma i kdyz jdu na zachod, tak knuci, natoz kdyz jdu treba odnes smeti, to jsem tak 3 min pryc, jde o to ze doma knuci a je to slyset pres cely panelak( bydlime ve 4.patrovem). Tak jen aby to sousedum nevadilo. Dekuji moc za kazdy komentar.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2018 16:42

lucieska napsal(a):
Ahojte, potrebovala by jsem poradit, memu 2 mesicnimu steneti davam granule, chtela by jsem mu obcas dat i neco jineho, bylo me receno, ze ji mam davat zloutek, jen nevim s cim to smichat nebo treba maso s ryzi plus zelenina ta má byt taky povarena nebo nemusi. Mam psika poprve, tak nevim co je pro ni dobre, proto budu rada za kazdou radu. Pak mam jeste problem Jessie nechavat samoutnou doma i kdyz jdu na zachod, tak knuci, natoz kdyz jdu treba odnes smeti, to jsem tak 3 min pryc, jde o to ze doma knuci a je to slyset pres cely panelak( bydlime ve 4.patrovem). Tak jen aby to sousedum nevadilo. Dekuji moc za kazdy komentar.

Žloudek jde klidně zamíchat do toho masa...zeleninu buď povařím nebo nastrouhám a dávám pak syrovou...

Moje štěňata se mnou jako malá chodila i na ten záchod i v koupelně byly, když jsem se koupala...prostě pořád tradá za "maminkou", jak ocáskové...dneska už se mnou na záchod fakt nechodí...už bychom se tam fakty nevešli, ale pes dodnes sedí u záchodu a čeká až vylezu...no holt mamáneček...přesto všechno je dobré zvykat štěndo na samotu...já to zkraje vždycky zakomponuju do běžnýho režimu...činnost-papání-odpočinek...takže štěňátko se vyblblo, napapalo, vyvenčilo a teď se odpočívá...odpočívá se na pelíšku...no a když jde odpočívat, tak zůstane v místnosti samotné, no a pak zůstane při odpočinku v bytě samotné...dostane na pelíšek nějakou kostičku a bez nějakého přehnaného loučení, odchod ve stylu "hezky hajej, maminka hned přijde, ahoj"...odejít, třeba na pár minutek...po příchodu žádné velké vítání, zase jen "ahoj, zlato, už jsem doma"...ono jak bude štěňátko starší a samostatnější, tak to půjde líp, ale je potřeba zvykat hned odmalinka a dobu nepřítomnosti prodlužovat postupně.

26.6.2018 16:53
VilaAmalka

XXX.XXX.107.107

Co se jídla tyce, mohu vám popsat jak krmíme my. Dávám granule samostatně, někdy s nesolenym vyvarem nebo lososovým olejem. Maso dáváme taky, někdy samotne, někdy spolu se zeleninou, obvykle čerstvou(okurka, paprika, ledový salát) zeleninu jako je mrkev, brokolice atd vařím, pridávám co mám doma- ryze-vlocky-brambory. Maso syrové. Dal davame tvaroh s banánem, žloutek jen tak... Důležité podle mě je, aby se maso a granule nekrmilo dohromady. Každé se totiž tráví jinak. Jinak je to všechno hodně individuální, každý pes snese nebo mu naopak vadí něco jiného. Měli jsme Westa, který byl jen na granulích, protoze po všem ostatním se prostě pos*.. nás nynější bulík snese opravdu všechno, nic mu nedělá zažívací potíže. Uvidíte... Převládá krmení granulemi- když dostával 3 dny normální stravu,4 den granule nechtěl. Takže bych řekla že má syrovou stravu tak 4x za tyden. Tj ráno a v poledne granule, večer nějaká ta dobrota.. možná to není nejlepší způsob a třeba semnou někteří nebudou souhlasit, ale takhle nám to vyhovuje.

30.6.2018 09:11
lucieska

XXX.XXX.135.170

Dobre, dekuji moc za rady. A mohu se jeste zeptat jake granule davate ?

30.6.2018 09:41
scylla

XXX.XXX.150.32

lucieska napsal(a):
Dobre, dekuji moc za rady. A mohu se jeste zeptat jake granule davate ?

Štěně bych raději krmila normálním jídlem. Jestli trváte na granulích, tak nějaké opravdu kvalitní - first mate, arden grange a tak něco.

30.6.2018 13:36
VilaAmalka

XXX.XXX.244.44

Essential a teď po novu kvůli různým kožním projevům i petkult na zkoušku..

30.6.2018 13:48
scylla

XXX.XXX.150.32

VilaAmalka napsal(a):
Essential a teď po novu kvůli různým kožním projevům i petkult na zkoušku..

Ano, n a štěněti je dobré vyzkoušet všechno možné...

30.6.2018 13:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Kdo vyrábí Petkult ?
Ti co Brita ?

30.6.2018 14:21
VilaAmalka

XXX.XXX.244.44

scylla napsal(a):
Ano, n a štěněti je dobré vyzkoušet všechno možné...

Nemyslím si, že bych dělala ze psa pokusného kralika. Všehovšudy jsou to teď jeho čtvrté granule včetně těch, kterými krmil chovatel. S tím, že Essential krmíme opravdu dlouho. Teď po dlouhém zvažování a konzultaci s vetem zkoušíme granule zmenit a to kvůli kožním projevum. Vseobecne si myslim že střídání granulí čas od času není zle, alespoň se vyrovnaji mouchy v granulích, ale především kvůli alergiim. Rozhodně tím ale nemyslím měnit psovi granule každý měsíc! Taktéž je potřeba psa sledovat, každý má zazivani jiné a jinak citlivé. Nechci se zde dohadovat, myslím že je na každém jak ke krmení přistupuje, zde si můžeme vyměnit vlastní zkušenosti, ale není nutné být na sebe jedovatí. Hezky den.

30.6.2018 14:23
VilaAmalka

XXX.XXX.244.44

Myslím že Rumuni si to nechávají vyrábět v Belgii. Nejsou to české granule.

30.6.2018 14:41
scylla

XXX.XXX.150.32

VilaAmalka napsal(a):
Nemyslím si, že bych dělala ze psa pokusného kralika. Všehovšudy jsou to teď jeho čtvrté granule včetně těch, kterými krmil chovatel. S tím, že Essential krmíme opravdu dlouho. Teď po dlouhém zvažování a konzultaci s vetem zkoušíme granule zmenit a to kvůli kožním projevum. Vseobecne si myslim že střídání granulí čas od času není zle, alespoň se vyrovnaji mouchy v granulích, ale především kvůli alergiim. Rozhodně tím ale nemyslím měnit psovi granule každý měsíc! Taktéž je potřeba psa sledovat, každý má zazivani jiné a jinak citlivé. Nechci se zde dohadovat, myslím že je na každém jak ke krmení přistupuje, zde si můžeme vyměnit vlastní zkušenosti, ale není nutné být na sebe jedovatí. Hezky den.

Celkem spolehlivě se častým střídáním granulí rozhodí zažívání a u štěněte o to rychleji. Krmení bych konzultovala spíš se zkušeným chovatelem než s veterinářem. A jak sama píšete, s granulemi máte problémy. Já raději dám psovi normální jídlo, vím, kolik čeho a v jaké kvalitě. Není to nic složitého.

30.6.2018 14:55
VilaAmalka

XXX.XXX.244.44

Ano, souhlasím s vámi že časté střídání není správné. O tom ale nikdo nemluvil. Konzultuje s kým uznáte za vhodné, my s vetem- řešíme zdravotní problém. Je fajn že barfujete. Hodně štěstí a pěkný den.

30.6.2018 14:56
lucieska

XXX.XXX.163.13

scylla napsal(a):
Celkem spolehlivě se častým střídáním granulí rozhodí zažívání a u štěněte o to rychleji. Krmení bych konzultovala spíš se zkušeným chovatelem než s veterinářem. A jak sama píšete, s granulemi máte problémy. Já raději dám psovi normální jídlo, vím, kolik čeho a v jaké kvalitě. Není to nic složitého.

A normalni jidlo je treba co? Ja hledala chvili na internetu a nic moc jsem nenasla ale jeste se podivam. Ja prave chci davat spise normalni jidlo nez ty granule.

30.6.2018 15:58

Důležitá je rozmanitost, nabídnou štěněti různé chuťe- ovoce, zeleninu. granule, maso(vařené syrové + syrové kosti, s přílohou nebo bez), konzervy, tvaroh (lipánek )+ třeba ten žloutek do toho...naší šlakujou i šlupky z brambor.
Rozhodně neradím to vše namixovat, každý svého psa- štěně zná lépe a ví jak mu to vyhovuje. Myslím, že ráno po vyvenčení a procházce by štěně mohlo dostávat granule + trochu masa(pokud je to jedlík a je mu jedno co sežere dřív dala bych to najednou, pokud vybírá, začala bych tím méně oblíbeným) svačinka tvaroh + rybičky, žloutek, (normální olejovky i s olejem) oběd to co ráno, svačinka banán, ovoce, večeře to co ke snídani nebo jen maso s přílohou nebo bez)
Když už je pes velký stačí 1- 2x denně, u nás jsou to ráno granule, večer maso, no pokud jsem doma pes žere průběžně vše to co já (myslím třeba pečivo, ovoce, zelenina, zbytky od vaření) a večer má maso.
Maso: krájená svalovina hovězí vepřová, kuře i s kostma, srdce, žaludky, kuřecí krky, občas králík, kachní netopýr. velké hovězí a vepřové syrové kosti.
Pes se neze*sere pokud není nemocný a pokud je na takovou stravu zvyklý, např. dávat 3 dny jen granule a 4 den maso to pak střevní bakterie neví co mají dělat, trávení se odvíjí od kondice střevních bakterií a je potřeba je udržovat ve stálých počtech (různé druhy) pokud je pes zvyklý na granule s masem dohromady jsou zvyklé i bakterie, pokud jsou zvyklé jen na granule a najednou mají trávit maso asi "pojdou hlady", ostatně v žaludku se z toho udělá kaše a na základě toho proběhne trávení- jak enzymatické, tak bakteriální.

VilaAmalka- vyřadila bych papriku, pokud se pes rád koupe v přírodě, doma bych ho ospršila,.

30.6.2018 18:38
lucieska

XXX.XXX.163.13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Důležitá je rozmanitost, nabídnou štěněti různé chuťe- ovoce, zeleninu. granule, maso(vařené syrové + syrové kosti, s přílohou nebo bez), konzervy, tvaroh (lipánek )+ třeba ten žloutek do toho...naší šlakujou i šlupky z brambor.
Rozhodně neradím to vše namixovat, každý svého psa- štěně zná lépe a ví jak mu to vyhovuje. Myslím, že ráno po vyvenčení a procházce by štěně mohlo dostávat granule + trochu masa(pokud je to jedlík a je mu jedno co sežere dřív dala bych to najednou, pokud vybírá, začala bych tím méně oblíbeným) svačinka tvaroh + rybičky, žloutek, (normální olejovky i s olejem) oběd to co ráno, svačinka banán, ovoce, večeře to co ke snídani nebo jen maso s přílohou nebo bez)
Když už je pes velký stačí 1- 2x denně, u nás jsou to ráno granule, večer maso, no pokud jsem doma pes žere průběžně vše to co já (myslím třeba pečivo, ovoce, zelenina, zbytky od vaření) a večer má maso.
Maso: krájená svalovina hovězí vepřová, kuře i s kostma, srdce, žaludky, kuřecí krky, občas králík, kachní netopýr. velké hovězí a vepřové syrové kosti.
Pes se neze*sere pokud není nemocný a pokud je na takovou stravu zvyklý, např. dávat 3 dny jen granule a 4 den maso to pak střevní bakterie neví co mají dělat, trávení se odvíjí od kondice střevních bakterií a je potřeba je udržovat ve stálých počtech (různé druhy) pokud je pes zvyklý na granule s masem dohromady jsou zvyklé i bakterie, pokud jsou zvyklé jen na granule a najednou mají trávit maso asi "pojdou hlady", ostatně v žaludku se z toho udělá kaše a na základě toho proběhne trávení- jak enzymatické, tak bakteriální.

VilaAmalka- vyřadila bych papriku, pokud se pes rád koupe v přírodě, doma bych ho ospršila,.

Dobre, dekuji Vam moc za poskytnute informace. Hodne me to pomuze. Od přítele rodice maji Brit premium pro stenata mohou byt? Vim ze Jessie chutnaji.

30.6.2018 19:14

Lepší složení než Brit premium má Brit Care nebo Brit Care Grain Free.

30.6.2018 19:55
Xant

XXX.XXX.198.74

S kvalitními granulemi nic dalšího přidávat netřeba. V tomto věku stejně krmíte třikrát denně a jedno jídlo postupně vyměnit. Ideálně dávejte štěněti např.: maso se zeleninou a žloutkem do hračky typu Kong - kaučukové vosí hnízdo, ze kterého bude dolovat svou svačinu. Zabaví se na dlouhé minuty, unaví se a ještě si vypěstovat svaly. Postupně si bude zvykat zábavnou formou na novou stravu - zpestření a plynule přejde. Vysílením odpadne, normální, schrupne si a pustí se do naplněného Konga znovu a bude se to opakovat tak dlouho, dokud to z něj nevymlátí. Win - Win.

Moje hyperaktivní střela odmala vyrůstala s granulemi Orijen Six Fish a do Kong Extreme (protože běžný míček vydrží asi tak 1 minutu, tenisák zvládne na jedno, maximálně dvě stisknutí) s rybím/hovězím masem, zeleninou, zelené neprané dršťky... atd. Naládovat do Konga a štěně má zábavu na půl odpoledne. Později dostávala místo oběda např.: celé syrové kuřecí stehno, hovězí kost s masem, syrovou rybu, nebo kus ušáka. Jako doplněk mi oškubala všechno co rostlo - rybíz, maliny, na jahody dělala nájezdy, ostružiny... a angreštem nepohrdne. Citlivé zažívání v počátku, ale dnes její trávicí trakt snese cokoliv. Sežere všechno a s bobkem to nehne, což je výhoda, protože když mi změní recepturu, nebo jí dám něco jiného (vyloudí/ukradne), tak se mi nerozsype na tři týdny.

1.7.2018 22:35
lucieska

XXX.XXX.163.13

Xant napsal(a):
S kvalitními granulemi nic dalšího přidávat netřeba. V tomto věku stejně krmíte třikrát denně a jedno jídlo postupně vyměnit. Ideálně dávejte štěněti např.: maso se zeleninou a žloutkem do hračky typu Kong - kaučukové vosí hnízdo, ze kterého bude dolovat svou svačinu. Zabaví se na dlouhé minuty, unaví se a ještě si vypěstovat svaly. Postupně si bude zvykat zábavnou formou na novou stravu - zpestření a plynule přejde. Vysílením odpadne, normální, schrupne si a pustí se do naplněného Konga znovu a bude se to opakovat tak dlouho, dokud to z něj nevymlátí. Win - Win.

Moje hyperaktivní střela odmala vyrůstala s granulemi Orijen Six Fish a do Kong Extreme (protože běžný míček vydrží asi tak 1 minutu, tenisák zvládne na jedno, maximálně dvě stisknutí) s rybím/hovězím masem, zeleninou, zelené neprané dršťky... atd. Naládovat do Konga a štěně má zábavu na půl odpoledne. Později dostávala místo oběda např.: celé syrové kuřecí stehno, hovězí kost s masem, syrovou rybu, nebo kus ušáka. Jako doplněk mi oškubala všechno co rostlo - rybíz, maliny, na jahody dělala nájezdy, ostružiny... a angreštem nepohrdne. Citlivé zažívání v počátku, ale dnes její trávicí trakt snese cokoliv. Sežere všechno a s bobkem to nehne, což je výhoda, protože když mi změní recepturu, nebo jí dám něco jiného (vyloudí/ukradne), tak se mi nerozsype na tři týdny.

Dobree, suprove rady jsem moc ráda, ja bych jen nechtela neco zanedbat.

1.7.2018 22:37
lucieska

XXX.XXX.163.13

Nas veterinar ma calibra to je dobra znacka, nevim totiz co je dobra znacka a co je, vim ze mezi nejlepsi znacky se radi ten orijen a nebo ascana ale to je uz takove hodne drahe, chtela bych neco mene drahe.

1.7.2018 22:54

lucieska napsal(a):
Nas veterinar ma calibra to je dobra znacka, nevim totiz co je dobra znacka a co je, vim ze mezi nejlepsi znacky se radi ten orijen a nebo ascana ale to je uz takove hodne drahe, chtela bych neco mene drahe.

Když se něco na první pohled zdá drahé, ve finále toho prokrmíte míň než těch "levnějších" stačí si sednou a propočitat to...
Naše dojedla Simpsons pupy a dojídá Purizon ovce a něco, jelikož má granule jen jako doplněk nebo nouzovku máme pytel na... ani nevím, na dlouho.

2.7.2018 08:23
scylla

XXX.XXX.150.32

lucieska napsal(a):
A normalni jidlo je treba co? Ja hledala chvili na internetu a nic moc jsem nenasla ale jeste se podivam. Ja prave chci davat spise normalni jidlo nez ty granule.

Normální jídlo je maso (svalovina), kosti, vnitřnosti, zelenina, vhodné ovoce, mléčné výrobky, vejce a příloha. Není nic těžkého psovi jídlo připravit stačí na to pár minut.

2.7.2018 08:57
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Normální jídlo pro velkého dospělého psa je králík(sežerou celého) ovce (vyjma hlavy, vnitřností a kůže sežerou celou)postupně, kusy hovězího s kostí, slepice(vyjma peří sežerou celou), kuře celé, prasečí nožky, drštky, tvaroh, vejce, zelenina- jen když postrouhám a přidám, ovoce- jahody, maliny, ostružiny, rybíz, švestky, borůvky. Přílohy nedávám. Pak ještě rády pýr. Několikrát týdně i granule. Výměšky mají bezchybné. To ať víte nač se připravit, až vám štěndo vyroste.

2.7.2018 09:18

Naši psi žerou všechno možné maso, ale ovařené o syrové nestojí, kozí mléko, tvaroh, vejce, granule, rýži, těstoviny, brambory.Ovoce jak který pes a jak co, zelenimu jen nastrouhanou a ovařenou.Dostanou ale i tvrdý chléb či rohlík.Jediné co okusují syrové jsou nohy z býka od kolen dolů i s kopyty.To milují.Dostanou granule s mlékem, masem, neřeším to.Průjem, alergie neznám ze celý život.

2.7.2018 10:21
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

jiva výborné. Já si myslím, že NORMÁLNÍ jídlo pro psa je takové, po kterém pes prospívá, je zdravý vitální, má dobrou váhu, exkrementy má v pořádku. Také záleží na velikosti psa, dle toho ukouše to či to. Lidé se také stravují různě. Zlatá střední cesta a nic se nemá přehánět.
Chováte králíky, jestli se nepletu. Tuhle naše feny sežraly každá jednu čerstvě staženou kůži z králíka. Krmíme standardně dvakrát denně, z hladu to nebylo.

2.7.2018 17:49

Janinka Bosorka napsal(a):
jiva výborné. Já si myslím, že NORMÁLNÍ jídlo pro psa je takové, po kterém pes prospívá, je zdravý vitální, má dobrou váhu, exkrementy má v pořádku. Také záleží na velikosti psa, dle toho ukouše to či to. Lidé se také stravují různě. Zlatá střední cesta a nic se nemá přehánět.
Chováte králíky, jestli se nepletu. Tuhle naše feny sežraly každá jednu čerstvě staženou kůži z králíka. Krmíme standardně dvakrát denně, z hladu to nebylo.

Naši psi se při zabíjení králíků dělí o to, co kterému chutná.O víkendu jsme jich zabíjeli 10.Asistuje 5 psů a 10 koček.Jednu nám bohužel nedávno přejeli.Psi mají rádi packy i s chlupy, někteří plíce a srdce, kočky dostanou tuk.To samé když se zabíjí kůzlata.Na kozí mléko čekají při každém dojení a musí trochu dostat.Staženou kůži si nevezmou ani když by někde ležela.Ví, že není jejich.

Přidejte reakci

Přidat smajlík