Prosim vas, moje fena,4 roky NO. Byla cely zivot spolehliva a asi pred tydnem poprve vzala roha a nereahovala na privolani, nikdy driv to neudelala... Nakonec se asi za deset minut vratila, dostala odmenu. Druhy den to same. Chdime od te doby na stopovacce. Kdyz jsem ji dnes zkusila pustit zase zdrhla... Privolani mela vzdy spolehlive. Nechapu to a propadam depresi... Nejaka rada?
Uživatel s deaktivovaným účtem

marion108
napsal(a):
Prosim vas, moje fena,4 roky NO. Byla cely zivot spolehliva a asi pred tydnem poprve vzala roha a nereahovala na privolani, nikdy driv to neudelala... Nakonec se asi za deset minut vratila, dostala odmenu. Druhy den to same. Chdime od te doby na stopovacce. Kdyz jsem ji dnes zkusila pustit zase zdrhla... Privolani mela vzdy spolehlive. Nechapu to a propadam depresi... Nejaka rada?
a proč utekla? za zvěří, za cyklistou, nebo hrůzou z něčeho?

marion108
napsal(a):
Z louky do vesnice...
no ale proč? utíkala za něčím nebo před něčím?

marion108
napsal(a):
To prave nevim... Proste zmizi, nez za ni dojdu je zpet... Mam podezreni, ze se kamosi se psem pres plot, ale nevidela jsem. Za zveri vybehne, ale na privolani se vzdy vrati.
to jako jdete na procházku a najednou se pes sebere a utíká někam pryč?

marion108
napsal(a):
Ano a ze ji volam ji vubec nezajima. Je to pro me nepochopitelne. Nehara.
no a utíká na jedno místo? nebo náhodně kamsi?

Začněte tím, že zjistíte, kam utíká ( pošlete si do vsi "předjezdce", který se bude potloukat po vsi a vyhlížet, jednodušší by bylo požádat sousedy ve vsi ). Možná objevila ve vsi kámoše - psí nebo lidského, možná tam objevila "bufet". V každém případě je to v tu chvíli zajímavější než vy.

napsal(a):
Začněte tím, že zjistíte, kam utíká ( pošlete si do vsi "předjezdce", který se bude potloukat po vsi a vyhlížet, jednodušší by bylo požádat sousedy ve vsi ). Možná objevila ve vsi kámoše - psí nebo lidského, možná tam objevila "bufet". V každém případě je to v tu chvíli zajímavější než vy.
bych teda zacala tim, ze bych ji zabezpečila, aby nemohla utikat
vzhledem k nedavne diskuzi i tady -nemuze hárat skryte?

rapotacka11
napsal(a):
- bere roha
NO - 4 roky ?
Nepředstavitelné.
Vaše "aktivity" psovi prostě nestačí, zabaví se tedy sám.
Taky mě to hned napadlo, nejste pro psa zajímavá.Měnit trasy, nevracet se z procházky stejnou cestou-jako dojít někam a zase zpátky, lepší je okruh, chodit okolo, pro psa, zajímavých míst až nebudou zase tak zajímavá, míček, odměny, hry...
napsal(a):
Taky mě to hned napadlo, nejste pro psa zajímavá.Měnit trasy, nevracet se z procházky stejnou cestou-jako dojít někam a zase zpátky, lepší je okruh, chodit okolo, pro psa, zajímavých míst až nebudou zase tak zajímavá, míček, odměny, hry...
Dnes jsem se uplne vyhla mistu odkud utika, je to vzdy cestou zpet... Neutekla, sla jen s poutkem a jako pamlsky jsem zvolila nakrajeny eidam. Cestou domu jsem ji zabavovala a dobry... Tak uvidim.