Středoasijský pastevecký pes - štěňata FCI

Prodám Středoasijského pasteveckého psa - Nabízíme štěňata z vrhu K s rodok...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den všem. Aby byla trochu změna a mezi těmi všemi nářky "můj pes nedělá tohle a můj pes dělá toto", chci se pochlubit, jakého mám geniálního, ba přímo zázračného psa
Však posuďte sami:
Pes štěká u plotu 130m od vchodu do domu, který je přes léto zavřen pouze záclonou. Ideální chvíle pro namazání si chleba s máslem. Namažu, otevřu pusu na první sousto... a ze vzorného sedu u mých nohou na mne koukají dvě hladové oči. Zázračně vycítí každý moment, kdy se chystám cokoli pojíst a okamžitě je u mne. Prostě zázračný pes
Anebo jak je technicky nadaný! Večer jsem vymýšlela postřik trávníku "samodomo", nemohla jsem na nic přijít a pes to vymyslel za mne! Ráno přijdu na zahradu a dvanáct metrů hadice je prokousáno tak důkladně, že po zapojení na kohoutek stříká voda všemi směry po půlce trávníku! Luxus! Geniální pes!
A taky ví, jak je voda léčivá a využívá toho! V našem vesnickém rybníce, který je sice rozlehlý, ale mělký, dojde (ano, nemusí plavat jako ostatní psi, chodí) zhruba do prostřed a tam si sedne. A pozoruje kachny, vážky, labutě... Taky je zdravý jako řípa! Geniální!
No ale abych byla férová, můj pes má i své stinné stránky. Například v lese. Chodíme daleko od vesnice hluboko do lesa, kde ho pouštím na volno, aby se vyběhal. A on ne. On se placatí do pěti metrů ode mne a neudělá krok navíc. Tak si sednu s nadějí, že si pes prošmejdí okolí a já spočnu. Jo. Tůdle. Pes gepne vedle mě. A pak si lehne. Takže když chci, aby běhal, musím běhat s ním. Opruz...
Anebo tuhle... to byla ostuda! Kousek za vsí se schází parta lidí na "jakocvičáku". Bylo jich tam šest, rozestoupení podél cesty, kterou jsme museli projít. A zatímco těch šest psů na nás řvalo jak tygři a během deseti metrů průchodu jsem slyšela osmadvacet různých povelů, moje psisko šlo u nohy, ani neblaflo. A já se těšila, že aspoň dvěma z nich trochu vylepší fazónu (no.. i nějakého psa by mohl pocuchat). A on ne. Styděla jsem se do morku kostí...
Ale uznejte sami, že tyhle malá negativa jsou nic, proti tomu, jak je jinak úžasný!
A jestli se vám zdálo, že je tento příspěvek myšlen jako nadsázka, z legrace, ze srandy nebo ironicky, tak vězte, že rozhodně ne! Píšu ho se vší vážností!
Na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí!
Uživatel s deaktivovaným účtem
"No ale abych byla férová, můj pes má i své stinné stránky. Například v lese. Chodíme daleko od vesnice hluboko do lesa, kde ho pouštím na volno, aby se vyběhal. A on ne. On se placatí do pěti metrů ode mne a neudělá krok navíc. Tak si sednu s nadějí, že si pes prošmejdí okolí a já spočnu. Jo. Tůdle. Pes gepne vedle mě. A pak si lehne. Takže když chci, aby běhal, musím běhat s ním. Opruz..."
pauza, jak stinné stránky, jak opruz - má starost o tvé zdraví a tudíž se ti poctivě stará o fyzickou kondici, takže opět pozitivum!
Pes štěká u plotu 130m od vchodu do domu, který je přes léto zavřen pouze záclonou. Ideální chvíle pro namazání si chleba s máslem. Namažu, otevřu pusu na první sousto... a ze vzorného sedu u mých nohou na mne koukají dvě hladové oči. Zázračně vycítí každý moment, kdy se chystám cokoli pojíst a okamžitě je u mne. Prostě zázračný pes
Slabý...slabý ...situace...pesani lítaj se sousedovic psem kolem plotu na druhé straně zahrady, dveře zavřený...já si pomyslim, že si např. namažu ten chleba...otevřu lednici a když zavřu dveře, tak už je tam fena nastoupená a kouká...asi telepatie...protože třeba večer už ležej pesani na chodbě, zvednu se z gauče, jdu se napít...nikdo nepřijde, ale jen mě napadne, že mě honí mlsná a jdu kouknout do kuchyně, co bych si dala, tak v tu ránu mám fenu za zadkem.
Venku hnusně, sedím na gauči, ani se nehnu a hlavou mi probleskne, že už je opravdu čas venčit. Nelze čekat na to, až přestane pršet, nebo ten trouba praskne. Najednou to v kukani zarachtá, vyletí pes, nekouká napravo nalevo a běží se někam zašít. Když jsem mívala jezevčíka, ve stejné situaci naopak přiběhl, že tedy hurá, jdeme. Mají šestý smysl, potvory.
Lidi na mě vždycky divně koukaj, když řeknu, že já televizi téměř vůbec nesleduju, ale můj pes velmi rád. Ovladač k televizi musím mít na polici, protože jak se k němu dostane, dupe na něj tak dlouho, dokud televize nezapne... neví, který čudlík, přirozeně. :D Pak se nasádlí hned k obrazovce a tam čumí, čumí, čumí, po nějaké době většinou usne. :D Záměrně jsem jí to neučila, musela to nějak okoukat. Blbý je, že je jí jedno na co kouká. Jednou jsem vylezla z koupelny a frčela tu soudkyně Barbara...
Když si dovolím jí telku vypnout, nesouhlasí...
Atheira
napsal(a):
Lidi na mě vždycky divně koukaj, když řeknu, že já televizi téměř vůbec nesleduju, ale můj pes velmi rád. Ovladač k televizi musím mít na polici, protože jak se k němu dostane, dupe na něj tak dlouho, dokud televize nezapne... neví, který čudlík, přirozeně. :D Pak se nasádlí hned k obrazovce a tam čumí, čumí, čumí, po nějaké době většinou usne. :D Záměrně jsem jí to neučila, musela to nějak okoukat. Blbý je, že je jí jedno na co kouká. Jednou jsem vylezla z koupelny a frčela tu soudkyně Barbara...
Když si dovolím jí telku vypnout, nesouhlasí...
No tak to můj afgán byl v tomto ohledu gurmán...jeho oblíbený kanál byl Animal planet a nejoblíbenější pořad "Buď já nebo pes", asi to měl jako komedii nebo možná spíš sci-fi, protože na něj by si nepřišli...ale telku si fakt nezapínal...na co taky, když měl doma lidské otroky, co mu to zapnuli...
napsal(a):
"No ale abych byla férová, můj pes má i své stinné stránky. Například v lese. Chodíme daleko od vesnice hluboko do lesa, kde ho pouštím na volno, aby se vyběhal. A on ne. On se placatí do pěti metrů ode mne a neudělá krok navíc. Tak si sednu s nadějí, že si pes prošmejdí okolí a já spočnu. Jo. Tůdle. Pes gepne vedle mě. A pak si lehne. Takže když chci, aby běhal, musím běhat s ním. Opruz..."
pauza, jak stinné stránky, jak opruz - má starost o tvé zdraví a tudíž se ti poctivě stará o fyzickou kondici, takže opět pozitivum!
A tak to zase jó! Dokonce mě (i doktory) vyvedl z patnáct let starého omylu, že kvůli několika operacím nohou nemůžu běhat
Sardullah: Ano, tahle vlastnost je jim zřejmě vrozená Ovšem u nás se k tomu přidává ještě po jeho otci poděděná nedůvěřivost k podanému jídlu (vím od chovatelky), takže dokud do jídla nekousnu a tím mu neukážu, že fakt není otrávené, tak si podané sousto dlouze očichává a kolikrát si ho ani nevezme. Jakmile vidí, že to jím a žiju, "přemůže" se Komediant
Ad televize: díky bohu, ta ho nezajímá Ale u akvária nebo u ohrádky s králíkem vydrží fakt dlouho
napsal(a):
A tak to zase jó! Dokonce mě (i doktory) vyvedl z patnáct let starého omylu, že kvůli několika operacím nohou nemůžu běhat
Sardullah: Ano, tahle vlastnost je jim zřejmě vrozená Ovšem u nás se k tomu přidává ještě po jeho otci poděděná nedůvěřivost k podanému jídlu (vím od chovatelky), takže dokud do jídla nekousnu a tím mu neukážu, že fakt není otrávené, tak si podané sousto dlouze očichává a kolikrát si ho ani nevezme. Jakmile vidí, že to jím a žiju, "přemůže" se Komediant
Ad televize: díky bohu, ta ho nezajímá Ale u akvária nebo u ohrádky s králíkem vydrží fakt dlouho
No tak nějak podobně krmim psa banánem...ukousnu, vyndám s pusy a nabídnu psovi...v tomto případě ho sní...jinak se toho nedotkne...
Nebo je k snídani něco netypického, co běžně nedávám nebo už to dlouho neměli - namažu chleba s málem a medem, pes si to vezme, vyplivne, prozkoumá a následně tedy sní.
napsal(a):
No tak nějak podobně krmim psa banánem...ukousnu, vyndám s pusy a nabídnu psovi...v tomto případě ho sní...jinak se toho nedotkne...
Nebo je k snídani něco netypického, co běžně nedávám nebo už to dlouho neměli - namažu chleba s málem a medem, pes si to vezme, vyplivne, prozkoumá a následně tedy sní.
Od té doby, co máme nového psa, jsem neměla banán celej sama pro sebe- sežere i dva, ale podávané z ruky.
Jinak naše buli neoplývá ničí zvláštním, ba naopak, mám pocit, že měla těžkej porod a byla přidušená ... no spíš to ale bude povahou plemene.
Já mám takhle vyrobenou skvělou konev na kropení - kropí celým svým dnem, takže člověk se při zalévání neloudá
napsal(a):
Od té doby, co máme nového psa, jsem neměla banán celej sama pro sebe- sežere i dva, ale podávané z ruky.
Jinak naše buli neoplývá ničí zvláštním, ba naopak, mám pocit, že měla těžkej porod a byla přidušená ... no spíš to ale bude povahou plemene.
Od té doby, co mám aktuálního psa, jsem si pořádně nedala melouna. Je pro něj možná tak na úrovni masa. Sežral by ho i se slupkou a mojí rukou. I u toho masa je pořád v činnosti mozek a chová se decentně. Ne tak u melouna. Žere ho desetkrát rychleji než já, tak mám zpravidla smolíka. Včera do sebe v práci nacpal určitě přes kilo (polovinu z toho nakradl u necvičených kolegů). Na 12 kg psa slušné. Každou chvíli před dům, byl jak průtokáč, ani nohu nezvedal. Nebyl čas na hrdinství. Ale zvládá, dnes ráno tvrdé, i když úplně rudé bobky.
napsal(a):
Ta moje zase při porodu určitě spadla z velké výšky na hlavu, to si nevyberete. :D hm... O banán bych se klidně i podělila, ale ten teda moc nefrčí. Ale rucola, no po té jde jak šílenec. A borůvky. Jen je to mrcha a moc jí nebaví očesávat si je sama, tak vždycky chvíli otrhává po jednom z keříků a záhy se mi vrhne po kelímku. :D.
Jsou to naši zázraci.
Vědí víc než tušíme.
To mi ukázali všichni mí psi, už se tomu snad ani nedivím.
Někdy mě to štve. Když si třeba řeknu, že půjdu nakoupit,
tak ještě než se začnu chystat zaléhá všechny prahy v domě,
přes které běhám, aby se připomněl...
Zrovna teď.
Pes hlídkuje u vrat, barák je pořád
kvůli němu dokořán. Řekla jsem si, že až to v kuchyni dodělám,
jdu nahoru do pokoje.
Frr, pes přiběhl, zalehl na schody no a jsme tu oba.
...no onehdá si můj papillon při venčen svou venčící tetou sednul v trávě ke kovové padesátikoruně...doufám, že tak bude činit častěji...za čtrnáct dní jedeme na měsíc na Třeboňsko na dovolenou, tak by se mohl přeonačit na lanýže...to bychom se pomněli
napsal(a):
...no onehdá si můj papillon při venčen svou venčící tetou sednul v trávě ke kovové padesátikoruně...doufám, že tak bude činit častěji...za čtrnáct dní jedeme na měsíc na Třeboňsko na dovolenou, tak by se mohl přeonačit na lanýže...to bychom se pomněli
...ti lanýži mě zajímají, jsem z toho kraje a nikdy jsem tu o nich neslyšela... můžete blíže specifikovat lokalitu?
napsal(a):
...ti lanýži mě zajímají, jsem z toho kraje a nikdy jsem tu o nich neslyšela... můžete blíže specifikovat lokalitu?
...dělala jsem si legraci, že by se mohl přeorientovat na lanýže... jinak já jsem od Veselí nad Lužnicí...
napsal(a):
..tak jsem mrkla jen tak jedním okem a vyskytují se prý v některých lokalitách jižních Čech, ale nejsou tak chutné jako ve Francii...
napsal(a):
No, přesně tak u nás- pokud bych nakrájela banán do misky, ani se ho nedotkne, ale pokud ho krmím způsobem, že ukousnu a vyndám z pusy, může se utlouct a hypnotizuje mě až do posledního sousta
lupus4
napsal(a):
perfekně zvládnutej "nosework" na hřiby (jiná houba v košíku není)
Bledá závist, už aby to u nás taky začlo...člověk na to třičtvrtě roku čeká a pak je sucho...
Taky se musím pochlubit, že nejsme ořezávátka
Kde to tak krásně roste?
To je hezké, že u vás a já vám to moc přeju. Ale KDE to je "u vás"? U nás je tak sucho, že letos asi neporoste vůbec nic. Jen blbost, ale ta roste pořád bez ohledu na cokoliv.
Možná... Ale já bych opravdu uvítala odpověď, kde je taková úrodička... Jestli vysočina, jižní Čechy nebo... U nás kolem Brna je vyprahlo...
napsal(a):
Kde to tak krásně roste?
Moje fotky nejsou aktuální( okolí Jarošova nad Nežárkou- a ani to nezkoušejte, svoje místa trvale udržuji prázdná ), jsou z 2015 úžasnej rok na houby, rostli tenkrát až do listopadu. ráda chodím na houby a nebožka fena to taky milovala- mám místa vyloženě jen na bílé hřiby, současný pes to moc nemusí, ale občas jí vezmu- krátké chabrus nožičky, houby mi žere, nebo mi místo zlítá v běhacím amoku nebo stávkuje, že dál nejde...
dva roky po té taky bylo, ale o dost méně, minulý rok docela katastrofa, nenapršelo ani v září- sucho, sucho, teď je taky sucho, trochu pršelo, tak to začalo, ale žádná práce to není, moc dřepů nenadělám
PS: kdyby někdo chtěl, mám ještě nasušených cca 2 kila bílých hřibů a 1kg směsi, prodám levně...
Janinka Bosorka
napsal(a):
Jižní Čechy.
Díky za info. Vím, že rostou v České Kanadě... Na jižní Moravě holt budeme doufat že i zde pořádně zaprší.
Také mám teď doma zázračného psa. už má (od ledna) na kontě dva gauče, dvě deky, čtyři pelechy, malý koberec, dvě předložky, postroj, nejoblíbenější hračku pitbulky, kterou si hlídala a neničila, dvě vyhrabané díry v podlaze, dvě štětky ze záchodu, tři plastové misky, jeden polštář. Jinak než zázrakem nelze vysvětlit, že nejen že nás manžel ještě nevyrazil, ale dokonce ji ani z ničeho nepodezírá.
Edit: a včera rozkousala "houkačku" z fotbalu, a ani si toho nevšiml.
napsal(a):
Také mám teď doma zázračného psa. už má (od ledna) na kontě dva gauče, dvě deky, čtyři pelechy, malý koberec, dvě předložky, postroj, nejoblíbenější hračku pitbulky, kterou si hlídala a neničila, dvě vyhrabané díry v podlaze, dvě štětky ze záchodu, tři plastové misky, jeden polštář. Jinak než zázrakem nelze vysvětlit, že nejen že nás manžel ještě nevyrazil, ale dokonce ji ani z ničeho nepodezírá.
...tak to máte spíš zázračného manžela
napsal(a):
Milý pejsek! To je jeden z těch, co jste zde před časem nabízela?