Ahoj všem. Doporučte mi, prosím, někdo granule pro naše pejsky. Aktuálně krmíme Platinem, ale rádi bychom přešli na něco víc vyhovujícího a aspoň trošku levnějšího. Máme dva pejsky a chtěli bychom, aby mohli jíst oba totéž (pokud to bude možné).1. pejsek je přerostlý jorkšír 5,5kg,13 let.2. pejsek kříženec jorka a bůhvíčeho, aktuálně 11 měsíců a 14,5 kg. Starší pejsek má problémy s trávením, časté průjmy. Chceme kvalitní granule, ale za rozumnou cenu, tak do 100, -/kg. Díky moc za rady. Terka.
tedrezka
napsal(a):
Děkuji za názor. Nejsem žádný znalec psího žrádla. Jen vycházím z toho, že Platinum má 3 druhy granulí pro dospělé psy a věk ani kondici nerozlišuje. Akorát přihlíží na to, že jehněčí jsou lepší pro citlivé zažívání.
V první řadě, rozdělení granulí na jednotlivá věková stadia je spíš marketingový tah, od toho bych upustila úplně. Spíš bych fakt přihlížela k tomu, jak který pes co snáší.
Taky jsem to dlouho odmítala přiznat, mám fenu s citlivým zažíváním, takže jí prožene kdeco, a trvala na tom, že existují vhodné granule. No, od tý doby, co vařím, nemám fenu s citlivým zažíváním, prostě dá prakticky cokoli. A to není zas tak dlouho, co jsem od granulí upustila nadobro (teda pokud někde nešlohne rohlík, to potom hrozí uletět).
Myslím, že v případě granulí nepůjde, aby se tito dva psi stravovali stejně, v případě vaření nebo syrového masa a příloh, by to po čase možné nejspíš bylo...
Jinak, feně jakž takž seděly essentials, granatapet, purizon, N&D... ale tam se asi nevejdete do stovky za kilo, jinak asi víc nepovím.
Atheira
napsal(a):
V první řadě, rozdělení granulí na jednotlivá věková stadia je spíš marketingový tah, od toho bych upustila úplně. Spíš bych fakt přihlížela k tomu, jak který pes co snáší.
Taky jsem to dlouho odmítala přiznat, mám fenu s citlivým zažíváním, takže jí prožene kdeco, a trvala na tom, že existují vhodné granule. No, od tý doby, co vařím, nemám fenu s citlivým zažíváním, prostě dá prakticky cokoli. A to není zas tak dlouho, co jsem od granulí upustila nadobro (teda pokud někde nešlohne rohlík, to potom hrozí uletět).
Myslím, že v případě granulí nepůjde, aby se tito dva psi stravovali stejně, v případě vaření nebo syrového masa a příloh, by to po čase možné nejspíš bylo...
Jinak, feně jakž takž seděly essentials, granatapet, purizon, N&D... ale tam se asi nevejdete do stovky za kilo, jinak asi víc nepovím.
Třeba purizonky vyjdou za nějakých 97, -/kg za 12kg pytel na bitiba.cz. Brala jsem je pro svoji fenku, když byla štěně. Taky citlivé zažívání a šly super. Teď máme syrové maso.
Ale chce to prostě vyzkoušet, co jim sedne. Každý pes je na tom jinak
Osobně mám taky dva drobky (bišonka a Jack Russellici) a každý dostává jiné granulky. Sallynka má citlivější zažívání, dostává Brit Care lososa s bramborem a všechno díkybohu v pořádku. Teddikoj tyhle moc nešmakovali a obecně se mu hůř chroupaly, tak dostává BC mini. Já bych tedy být vámi dávala jiné granule i kvůli věku a kondici, jak bylo řečeno výše, ale jak koukám, jsou tu i jiné názory, takže to je zkrátka asi na vás.. pokud chcete levnejší granule, napadá mě Brit Premium, pro vašeho staršího miláčka ve variantě sensitive. Držím palce, ať najde to "pravé ořechové" pro ně i pro vás :).
Dobrý den, Platinum je špička, ale určitě se zkuste podívat také na Profine, kvalitativně je výš než Brit Care, ale cenou vychází od 75Kč na kilo. My na něj přešli, když jsme viděli na výstavě psů, že tím krmí ti co vyhráli a po třech měsících je vidět i na našem, že mu tahle značka sedla.
Levné: Petkult, Markus Mühle, Magnussen, Lukullus.
Dražší: Natural and Delicious/Farmina, Esential, Purizon, Simpsons.
U všech se dá vejít do 100 Kč/kg, i když si někdy musíte počkat na slevu. Ale do uvedené ceny se vlezete s velkým balením - to asi takto malí psíci nezvládnou zlikvidovat včas i vzhledem k přírodní konzervaci...
Všechny jsem měla a všechny víceméně vyhovovaly. Teď se chystáme vyzkoušet Lupo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

doglover
napsal(a):
Dobrý den, Platinum je špička, ale určitě se zkuste podívat také na Profine, kvalitativně je výš než Brit Care, ale cenou vychází od 75Kč na kilo. My na něj přešli, když jsme viděli na výstavě psů, že tím krmí ti co vyhráli a po třech měsících je vidět i na našem, že mu tahle značka sedla.
Jen hodnocení z Rádce krmiva pro psy.
Soudě podle samotných složek je Profine Puppy Chicken & Potatoes suché krmivo pro psy průměrné kvality s průměrným obsahem masa, obsahující kontroverzní suroviny.
Soudě podle samotných složek je suché krmivo Brit Care Grain-free Puppy Salmon & Potato pro psy nadprůměrné kvality s průměrným obsahem masa, obsahující kvalitní suroviny.