Existuje velké, nelínající plemeno psa?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2018 15:44
odberryho

XXX.XXX.161.34

Z těch menších vím o několika, z těch větších snad jen o pudlovi.
Napadá někoho ještě další plemeno psa, které nelíná (nebo alespoň ne moc)?

Pro upřesnění, nepořizuji si psa na základě vzhledu (my už jsme stejně rozhodnutí, že k nám se nejvíc hodí chodský pes a už teď vím, že se z těch chlupů asi pos... ), ale spíš ze zvědavosti. Nakously jsme toto téma s kolegyní, která by doma chlupy z běžného línání nepřežila. Ta ale zase nemá touhu mít doma psa. Nicméně jsme rozvedli debatu, že já zase nemusím malé psy, raději když to má cca 20 kg a víc a manžel by doma nesnesl pudla

2.7.2018 15:49
sufle

XXX.XXX.161.21

Černý ruský teriér - osobnit zkušenost
Pak myslím afgán nebo třeba flanderský bouvier.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.7.2018 15:53

..velký knírač - ten se ale musí trimovat...nevím jak je na tom briard...

2.7.2018 16:00
odberryho

XXX.XXX.161.34

Pravda, Flanderský bouvier mě vůbec nenapadl. A velký je dost
No vida, je jich víc, než jeden, na kterého jsem si vzpomněla

3.7.2018 07:57
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Velký peruánský naháč.

3.7.2018 08:21
macomb

XXX.XXX.5.59

Chodaka mám a že bych se z chlupů pos... Se říct nedá

3.7.2018 13:43
ciraali

XXX.XXX.40.6

Cobberdog a labradoodle.

3.7.2018 13:57

Afgánský chrt...je to makačka, pokud ho chce tzv. držet v srsti, ale pokud se mu chlupy zakracují na nějakou rozumnou délku 15-20 cenťáků, tak je to naprostá pohodička...ale je to velmi specifická povaha...

3.7.2018 14:42
lupus4

XXX.XXX.25.57

vcelku ostrej a do bytu bez terasy asi nevhodnej - komondor
navenek ovce - uvnitř tygr zkrátka pastevec
alespoň ti co sem poznal, takoví byli, bez nemocí (jen pohlídat DKK).

3.7.2018 19:29

Komondor je nevhodný i do bytu s terasou. Podobně jako kavkazák a další pastevci. Nedokážu si představit - když pominu jiné aspekty - jak by to v bytě vypadalo po příchodu dospělého komondora s typickou srstí z procházky v dešti...

3.7.2018 19:35

Nelínající je velký pudl. Černý ruský teriér líná, ale není to nic hrozného, určitě je víc chlupů z chodského psa. To můžu říct z vlastní zkušenosti. Flanderský bouvier má podobný typ srsti jako černý ruský teriér. Málo líná knírač, ale srst se musí udržovat nejraději trimováním, což je předepsaná úprava. Pokud byste ho stříhali, srst zjemní a bude línat. Nelíná ještě velký peruánský naháč. S afghánem nemám zkušenost.

3.7.2018 22:00
sufle

XXX.XXX.161.21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nelínající je velký pudl. Černý ruský teriér líná, ale není to nic hrozného, určitě je víc chlupů z chodského psa. To můžu říct z vlastní zkušenosti. Flanderský bouvier má podobný typ srsti jako černý ruský teriér. Málo líná knírač, ale srst se musí udržovat nejraději trimováním, což je předepsaná úprava. Pokud byste ho stříhali, srst zjemní a bude línat. Nelíná ještě velký peruánský naháč. S afghánem nemám zkušenost.

Já mám pětiletou černou ruskou teriérku a opravdu nelíná. Samozřejmě, že pokud se drbe, tak si něco vydrbe, ale chlupy doma prostě nemám.
I když se o mě otře, tak na gatích žádné chlupy nejsou.

3.7.2018 22:05
lupus4

XXX.XXX.82.231

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Komondor je nevhodný i do bytu s terasou. Podobně jako kavkazák a další pastevci. Nedokážu si představit - když pominu jiné aspekty - jak by to v bytě vypadalo po příchodu dospělého komondora s typickou srstí z procházky v dešti...

souhlasím, je to typický pes "venkovní", ale zadání velkej nelínající splňuje

4.7.2018 06:22
odberryho

XXX.XXX.161.34

macomb napsal(a):
Chodaka mám a že bych se z chlupů pos... Se říct nedá

Já to beru tak, že to bude můj první pes v bytě, tak na to nejsem zvyklá Ale jako pomocníka mám doma sušičku, tak snad si to jen představuji horší, než to ve skutečnosti bude. Přeci jen na choďákovi je těch chlupů víc, než na našich dvou kocourech

4.7.2018 06:24

lupus4 napsal(a):
souhlasím, je to typický pes "venkovní", ale zadání velkej nelínající splňuje

To ano...

4.7.2018 06:29

sufle napsal(a):
Já mám pětiletou černou ruskou teriérku a opravdu nelíná. Samozřejmě, že pokud se drbe, tak si něco vydrbe, ale chlupy doma prostě nemám.
I když se o mě otře, tak na gatích žádné chlupy nejsou.

Taky jsem měla černého rusa. V bytě na kobercích. A černé chlupy doma byly. Ne nijak moc, ale přece jen. Tvrdit, že vůbec nepouští chlupy, nemůžu. Samozřejmě ve srovnání se seveřanem nebo choďákem to skoro nic nebylo.

4.7.2018 08:31
macomb

XXX.XXX.5.59

odberryho napsal(a):
Já to beru tak, že to bude můj první pes v bytě, tak na to nejsem zvyklá Ale jako pomocníka mám doma sušičku, tak snad si to jen představuji horší, než to ve skutečnosti bude. Přeci jen na choďákovi je těch chlupů víc, než na našich dvou kocourech

Sušička je super z koček jsou ty chlupy horší, z chodaka se me povalují v rozích jen chuchvalce, ale nezapichuji se

4.7.2018 08:39
odberryho

XXX.XXX.161.34

macomb napsal(a):
Sušička je super z koček jsou ty chlupy horší, z chodaka se me povalují v rozích jen chuchvalce, ale nezapichuji se

Kočky krátkosrsté nejsou (to bych fakt nedala...krátké zapichující se chlupy). Takže co do údržby to bude podobné, jen toho bude asi o něco víc. Každopádně díky za uklidnění. Já jsem s tím tak nějak smířená, že ty chlupy prostě i přes vyčesávání budou (i moje vlasy se válí po zemi a mám jich míň ). To prostě k psu domů patří. Na druhou stranu si nechci pořizovat psa, abych ho pak měla na zahradě a v zimě ho viděla 2x denně cestou do práce a z práce. Když už, tak se postarat pořádně. Proto jsem taky byla 15 let bez psa, protože jsem věděla, že bych mu nemohla věnovat dostatek času a pohybu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík