Můj pes se pořád protahuje

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2018 17:48
Emah

XXX.XXX.67.232

Zhruba před týdnem měl můj pes problém. Začalo to tím že se pořád protahoval, a později byl velmi apatický, odmítal jídlo a byl pořád nahrbený. Tak jsme zajeli na veterinu a tam si ho tak 5 dní nechali. Byl na kapačkách, dostal spoustu injekcí atd. Pak jsme museli ještě 2 dny počkat protože měl pořád průjem s krví a paní doktorka nám ho nechtěla dát do té doby, než bude mít stolici v pořádku. Vlastně se nezjistilo co mu konkrétně bylo, ale ted mě zaráží fakt, že se zase neustále protahuje, a má průjem i když je na dietě z rýže a bere antibiotika. Připadá mi že ho něco musí bolet, ale jestli to souvisí s tím co mu bylo před tím to nevím. Mám o něj strach a navíc s veterinou musíme počkat do zítřka protože dneska už je zavřeno. Prosím o radu, co by to mohlo být. Jsem z toho už zoufalá. Nevím jestli nepřeháním, ale mám strach aby to nemělo něco společného s tím co měl před tím. Jinak náladu má zatím dobrou, ale pořád si lehává jako kdyby byl unavený. Piškot si vzal tak já nevím. Děkuju za opdověd.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.7.2018 18:01

Emah napsal(a):
Zhruba před týdnem měl můj pes problém. Začalo to tím že se pořád protahoval, a později byl velmi apatický, odmítal jídlo a byl pořád nahrbený. Tak jsme zajeli na veterinu a tam si ho tak 5 dní nechali. Byl na kapačkách, dostal spoustu injekcí atd. Pak jsme museli ještě 2 dny počkat protože měl pořád průjem s krví a paní doktorka nám ho nechtěla dát do té doby, než bude mít stolici v pořádku. Vlastně se nezjistilo co mu konkrétně bylo, ale ted mě zaráží fakt, že se zase neustále protahuje, a má průjem i když je na dietě z rýže a bere antibiotika. Připadá mi že ho něco musí bolet, ale jestli to souvisí s tím co mu bylo před tím to nevím. Mám o něj strach a navíc s veterinou musíme počkat do zítřka protože dneska už je zavřeno. Prosím o radu, co by to mohlo být. Jsem z toho už zoufalá. Nevím jestli nepřeháním, ale mám strach aby to nemělo něco společného s tím co měl před tím. Jinak náladu má zatím dobrou, ale pořád si lehává jako kdyby byl unavený. Piškot si vzal tak já nevím. Děkuju za opdověd.

bolí ho břicho. když má průjem a ten průjem byl i krvavý, není se co divit.

5.7.2018 18:02
Emah

XXX.XXX.67.232

No ted už ten průjem krvavý není. To měl před tím.

5.7.2018 18:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Emah napsal(a):

Něco společného s tím, co měl předtím, to mít může, ale to bylo co teda? Léčili ho...ale na co? Dostal kapačky a ATB - na průjem či na co? Není normální krev ve stolici, na to řekli co, z čeho to je? Rozbory dělali? Čeho všeho a s jakým výsledkem? Kolik je psu let, čím krmíte? Měl už někdy nějaké zdravotní piotíže?

5.7.2018 18:11
Emah

XXX.XXX.67.232

Dělali mu testy a posílali je do Německa. Nejdřív si mysleli že je to leptosporoza, ale zjistilo že to tak není. Antibiotika dostal kvůli tomu že by to mohl být zánět střev, ale jak říkám, nezjistilo se přesně co to bylo. Jsou mu 4 roky. A krev ve stolici měl kvůli tomu že to mohla být otrava. Paní doktorka nám ale nedokázala říct z čeho by to mohlo být. Ted momentálně ho musíme krmit rýží a těstovinami smíchané s mrkví a s granulemi, jak nám doporučila doktorka.

5.7.2018 18:37

nemocí s průjmem, i krvavým, je spoustu. různí parazité, bakterie, jako e.coli nebo i salmonela nebo kampylobakter... málokdy se zjišťuje, co to přesně je, ale pokud se ho průjem takhle drží i přes léčbu, tak nějaký rozbor a kultivace trusu asi budou na místě.

7.7.2018 21:39
dark

XXX.XXX.248.68

Zrušte ty testoviny a piskoty, na prujem nejsou idealni. Staci rozvarena ryze na kasi, s mrkvi, trosku kurecich prsicek, do toho probiotika, podavat v malych davkach, teple, nekolikrat denne. Do vody glukopur at ma nejakou energii a drzet v teple a v klidu.

7.7.2018 21:53
dark

XXX.XXX.248.68

A ted jsem si poradne precetla tuto cast: "Ted momentálně ho musíme krmit rýží a těstovinami smíchané s mrkví a s granulemi, jak nám doporučila doktorka."
Jako fakt doktorka doporucila na tezke zazivaci potize ryzi, testoviny, mrkev a granule?
Nema ted ty potize kvuli blbemu jidlu? Dostava vse dohromady na stridacku? Co vlastne ji?

7.7.2018 23:12

No... Kdyby měl můj pes problém, tak rýže i kuře mu to ještě zhorší, těstoviny úplně nejhůř. Problémy nemá, když se necpe zrovna zmíněným. Když ho něco tak jednou za půl roku popadne, ze sacharidů jedině dýně, popř. batáty nebo brambory + mrkev a netučné maso. On je vlastně "na dietě" pořád. Jinak při problémech s průjmem už snad elektrolyty dávají všichni vets.

Špatně bylo mému psovi pouze jednou jako štěněti, taky nonstop úlevová poloha. A nechutenství. Rozmlátila ho odčervovací tableta 14 dní po dobrání ATB - disciplinovaně probiotika, elektrolyty - kvůli vodotrysku u zadku. To by ale sežral cokoliv v jakémkoliv množství, rozjásaný, jinak mu nic nebylo. Pro mě subjektivně daleko lepší, než když mu bylo zle, a bral "jen Ranisan".

Jak jste dopadla, zadavatelko, nějaké další testy?

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík