Co je potřeba k tomu, aby se clovek dostal k praci záchranáře - kynologa? Předpokládám že nejake zdravotnické vzdělání (nemam, jsem Bc. ekonom. smeru)a samozřejmě výsledky se psy (mam na vrcholové úrovni, ale ne zachranarinu) a nejake fyzické a psychické předpoklady a samozřejmě stesti. Hodne me láká dostat se k vycviku služebních psu/výcviku pro praxi (alespoň na nejaky cas). V tomto směru tu je možnost jit k policii, armade, celníkům, zachranarum, vězeňské ostraze (většina mi neprijde bezpečná kromě těch zachranaru). Zapomněla jsem jeste na neco?
Uživatel s deaktivovaným účtem

zuz15
napsal(a):
Co je potřeba k tomu, aby se clovek dostal k praci záchranáře - kynologa? Předpokládám že nejake zdravotnické vzdělání (nemam, jsem Bc. ekonom. smeru)a samozřejmě výsledky se psy (mam na vrcholové úrovni, ale ne zachranarinu) a nejake fyzické a psychické předpoklady a samozřejmě stesti. Hodne me láká dostat se k vycviku služebních psu/výcviku pro praxi (alespoň na nejaky cas). V tomto směru tu je možnost jit k policii, armade, celníkům, zachranarum, vězeňské ostraze (většina mi neprijde bezpečná kromě těch zachranaru). Zapomněla jsem jeste na neco?
...podívejte se na nějaké stránky "záchranné kynologické brigády" tam získáte veškeré informace...pes musí mít záchranářské zkoušky - vodní, plošné vyhledávání a pod. aby mohl být upotřeben v praxi...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
zuz15
napsal(a):
Ještě Hasičský záchranný sbor
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě Hasičský záchranný sbor
Hasiči ne.
"Dnes se záchranářská kynologie s ohledem na svou specifiku prioritně řeší v rámci IZS především využitím zdrojů jiných složek IZS, které se záchranářskou kynologií aktivně zabývají, popř. využitím statutu osobní a věcné pomoci."

ještě bych ale dodala, že záchranáři kynologové bývají dobrovolníci. tzn. není to práce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
pan Brouček
napsal(a):
Hasiči ne.
"Dnes se záchranářská kynologie s ohledem na svou specifiku prioritně řeší v rámci IZS především využitím zdrojů jiných složek IZS, které se záchranářskou kynologií aktivně zabývají, popř. využitím statutu osobní a věcné pomoci."
Hasiči mají své psy na detekci akcelerantů hoření.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
pan Brouček
napsal(a):
To nic nemění na tom, že "aby se člověk dostal k práci záchranáře - kynologa", nejsou hasiči to pravé.
Zadavatelka se ptala na práci profesionálního kynologa, a ptala se i na jiná odvětví, která nejsou tak nebezpečná jako práce u armády, policie nebo vězeňské služby. Takže myslim, že moje odpověď byla směrovaná zcela správně. Bohužel od vás zatím kromě rýpání se ve věcech, o kterých nic nevíte nevypadlo (jako vždy) vůbec nic.

pan Brouček
napsal(a):
Otázka je jasně položená. Zbytek jsou spekulace a úvahy.
Nakonec i já jsem citoval, že hasiči konretne zachranarinu nedělají.
Čemu ještě nerozumite?
Profi psovodi záchranáři jsou u MP Praha a taky u HZS a to konkrétně u záchranného útvaru v Hlučíně, jinak jsou i jednotliví hasiči co mají zachr. psa a přitom jsou to tzv. mokří hasiči, ale psi mají zahrnuty pod smlouvu HZS. K tomu, aby byl pes využitý u zásahu nestačí žádné sportovní zkoušky, ale musí mít platný atest ministerstva vnitra - sutiny, plochy. Takže pokud chce být člověk psovodem záchranářem, musí splnit podmínky buď pro přijetí ke strážníkům u MP Praha nebo do služebního poměru u HZS. A jen na okraj, hasiči nemají žádné psy na vyhledání akcelerantů hoření, tyto psy má Policie ČR.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Dobrodošli
napsal(a):
Profi psovodi záchranáři jsou u MP Praha a taky u HZS a to konkrétně u záchranného útvaru v Hlučíně, jinak jsou i jednotliví hasiči co mají zachr. psa a přitom jsou to tzv. mokří hasiči, ale psi mají zahrnuty pod smlouvu HZS. K tomu, aby byl pes využitý u zásahu nestačí žádné sportovní zkoušky, ale musí mít platný atest ministerstva vnitra - sutiny, plochy. Takže pokud chce být člověk psovodem záchranářem, musí splnit podmínky buď pro přijetí ke strážníkům u MP Praha nebo do služebního poměru u HZS. A jen na okraj, hasiči nemají žádné psy na vyhledání akcelerantů hoření, tyto psy má Policie ČR.
Třeba v Brně mají Hasiči s PČR společné výcvik. středisko.
pokud reagujete na odkaz, tak si všimněte, že nejde o komplet HZS, ale pouze o Záchranný útvar...a ještě ty stránky nejsou vůbec aktuální, tito psi už jsou důchodci. seznam atestovaných psů je např. zde
http://www.hzscr.cz/clanek/kynologie-v-integrovanem-zachrannem-systemu-65558.aspx?q=Y2hudW09Mw%3d%3d
není psané detailně u jaké organizace psi jsou, ale dá se dohledat.
Dobrodošli
napsal(a):
pokud reagujete na odkaz, tak si všimněte, že nejde o komplet HZS, ale pouze o Záchranný útvar...a ještě ty stránky nejsou vůbec aktuální, tito psi už jsou důchodci. seznam atestovaných psů je např. zde
http://www.hzscr.cz/clanek/kynologie-v-integrovanem-zachrannem-systemu-65558.aspx?q=Y2hudW09Mw%3d%3d
není psané detailně u jaké organizace psi jsou, ale dá se dohledat.
No dobře, to jsou atesty.
Navíc je to seznam lidí, ne psů!
Kolik záchranářských psů vlastní HZS?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Dobrodošli
napsal(a):
výcvikové středisko na co?
psovodů na pachovky - nevím jak to mají řešené organizačně, ale na policejním psinci byli i psi hasičů, a hasiči s nimi sdíleli společné prostory, včetně šaten apod.
Písnu ještě jednou, HZS mají 7 atestovaných psů, tzn. že na tom seznamu je 7 lidí co je profi HZS a mají po jednom atestovaném psovi.
Pro inspektora pišišvor, ani jeden z atestovaných psů ( lidí ) co je na seznamu, není profi HZS Brno, takže netuším co za psy bylo v Brně. Třeba si někdo připravoval psa...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Dobrodošli
napsal(a):
Písnu ještě jednou, HZS mají 7 atestovaných psů, tzn. že na tom seznamu je 7 lidí co je profi HZS a mají po jednom atestovaném psovi.
Pro inspektora pišišvor, ani jeden z atestovaných psů ( lidí ) co je na seznamu, není profi HZS Brno, takže netuším co za psy bylo v Brně. Třeba si někdo připravoval psa...
Já nevím, jestli to byli dobrovolnici, nebo profesionálové - nikdy jsem s nimi nemluvila, nicméně na baráku s nimi byli, meli tam i šatnu, a na psinci měli psy na akceleranty.
tak ono spolupráce mezi složkama funguje, což je dobře. Psy na akceleranty má Policie ČR, ne hasiči, ti nemají žádné své psy, max právě záchranářské a to opravdu jen minimum.
Ale k tématu už to není, to už zodpovězené bylo, pracovat jako psovod záchranář je možno pouze u MP Praha a Záchr. útvaru HZS Hlučín ( ostatní atestovaní psi u HZS mají kluci jako navíc, v prvé řadě jsou tzv.mokří hasiči ).
Dobrodošli
napsal(a):
A je teda těch 7 lidí profi psovody (zaměstnáno jako psovod u HZS) nebo ne?
Není to vyloženě práce kynologa, ale při projíždění trojského útulku jsem si všimla tohoto inzerátu. Třeba by se od toho dalo odpíchnout k té kynologii. Co vím, tak dostat se k psovodům u policie není vůbec jednoduché a rozhodně nejde o přímou cestu. Člověk se tam musí dopracovat.
http://www.upozpraha.cz/images/banners/MMP_93x139.pdf.
pan Brouček
napsal(a):
A je teda těch 7 lidí profi psovody (zaměstnáno jako psovod u HZS) nebo ne?
Z těchto jsou 3 jako profi psovodi u HZS ( záchranný útvar Hlučín ), zbylí jsou klasičtí hasiči ( výjezdy požáry, nehody...však víte ) a k tomu si udělali psa záchranáře, kdy HZS s nimi uzavřelo smlouvy, psy jim živí, řeší nějak i veterinu a uvolňuje je pravidelně na výcviky a IMZ...takže jsou takoví nakombinovaní.