Uživatel s deaktivovaným účtem

Pěkný sváteční den..
Už jsem tu jednou téma vkládala, ale stále jsme nevybrali, tak se chci zeptat, jestli existuje plemeno, které by bylo krátkosrsté a mělo dobrou povahu, váhu do 12kg.. ?
Nekonfliktní k psům, vhodné k dětem.
Eva.

sisi58
napsal(a):
Třeba se Evikovi líbí krátkosrstí psi.
Evikovi se líbí šeltie, čivava a vipet, jestli se nepletu. Píše to v dříve založené diskuzi.
Tedysek
napsal(a):
Proc kratkosrste? Zavani to bludem ze krakosrsty pes nepousti chlupy.
To už zas slyšíte trávu růst
Mně je taky jasný, že krátký chlupy poté, co opustí psa, jsou horší než dlouhý...ale zas...krátkosrsťák je pohodlnější na údržbu, ne že ne. Nemusí se vyčesávat, neurousá se, rychle schne, nenatahá domů spoustu bordelu, větviček, slámy apod. Líp se na něm hledají klíšťata.
A někomu se to může i líbit, líp vynikne sportovní figura, jsou vidět svaly

Atheira
napsal(a):
Vipet by mohl odpovídat tomu, co tu je zadané, proč tedy další diskuze? (o tamté nic nevím).
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3484249/seltie-x-vipet-x-civava#a3484260.
Terven
napsal(a):
Mně je taky jasný, že krátký chlupy poté, co opustí psa, jsou horší než dlouhý...ale zas...krátkosrsťák je pohodlnější na údržbu, ne že ne. Nemusí se vyčesávat, neurousá se, rychle schne, nenatahá domů spoustu bordelu, větviček, slámy apod. Líp se na něm hledají klíšťata.
Ze bychuplne neohluchla? :D
Ale chapu no. Jen bych se psem koupila i susicku na pradlo. :D.

Terven
napsal(a):
A naopak i ta nesportovní, špeky nejsou kam schovat.

Atheira
napsal(a):
Vipet by mohl odpovídat tomu, co tu je zadané, proč tedy další diskuze? (o tamté nic nevím).
Jak jsem psala v úvodu, z minule diskuze nad plemenem stále váháme, tak mne zajímalo, jestli existuje ještě jiné kratkosrste plemeno, napr. okolo 6-8kg.

Evv
napsal(a):
Mě se líbí norský lundehoud- kdybych někdy měla požadavek na malého psa tak je jeden z favoritů.
Děkuji, jediná odpověď k tématu.

napsal(a):
Jak jsem psala v úvodu, z minule diskuze nad plemenem stále váháme, tak mne zajímalo, jestli existuje ještě jiné kratkosrste plemeno, napr. okolo 6-8kg.
Nahoře píšete do 12 kg, tady kolem 6 - 8 kg... Existuje cca 400 plemen psů. Projděte si atlas plemen, u těch, která vás zaujmou, si pročtěte charakteristiky, vyhledejte si o nich další info,... Tady vám můžou lidi dávat tipy, ale můžete se taky snažit sama, zvlášť, když vlastně nevíte, co chcete.

Nebylo by lepší se zajed podívat na nějakou velkou výstavu.Prohlédnout si psy, popovídat s chovateli.Tak to dělám já.
napsal(a):
Když chcete aby to byl krátkosrstý pes, měl 6-8 kilo, vesele běhal s vámi, s dětmi, se psy, i na cvičák, k tomu měl delší nožky a čumák, máte výběr dosti zúžený.
Předeme se omlouvám případným příznivcům, ale k nějakým takovým pinčíkům mi nesedí žádná jiná aktivita než hysterický štěkot od paničky z kabelky v podpaží
Zkuste asi fakt projet atlas plemen, jestli je nějaký aktuální.
rapotacka11
napsal(a):
O pinčících máte opravdu zvláštní představu.
Jsou to srdcaři, psi jak se patří.
Dřív jsem jimi (i jejich majiteli) pohrdala.
Dnes lituji každého, kdo jejich charakter a osobnost nemá možnost poznat.
Už to tu padlo mnohokrát. Vím, že jako majitelku čivav? vás štvou narážky na malá plemena, ale ono je to fakt dost hrůza. Máme za kamarády x JRT, jezevčice, několik jorků, jednoho asi pinče. Všechno celkem v pohodě s náma, tedy oni všichni milují mého psa už z důvodu, že naprostá většina jsou holky. Ale k ostatním lidem a psům, co tak vidím, se chovají hrozně. Buďto se bojí a řvou, nebo doráží...a řvou. Samozřejmě je to chyba majitelů, že z nich tohle udělali. Nejlíp se chová jork, kluk, kterému se majitelé moc nevěnují, chybí tam ten kontakt(mazlení) ba jsem majitelku ani neviděla ho pohladit, spíš po něm jen řve. Přesto(nebo právě proto?) je to klidný samostatný pes, který v pohodě vychází i s jinými psy.
lesnížínka
napsal(a):
Už to tu padlo mnohokrát. Vím, že jako majitelku čivav? vás štvou narážky na malá plemena, ale ono je to fakt dost hrůza. Máme za kamarády x JRT, jezevčice, několik jorků, jednoho asi pinče. Všechno celkem v pohodě s náma, tedy oni všichni milují mého psa už z důvodu, že naprostá většina jsou holky. Ale k ostatním lidem a psům, co tak vidím, se chovají hrozně. Buďto se bojí a řvou, nebo doráží...a řvou. Samozřejmě je to chyba majitelů, že z nich tohle udělali. Nejlíp se chová jork, kluk, kterému se majitelé moc nevěnují, chybí tam ten kontakt(mazlení) ba jsem majitelku ani neviděla ho pohladit, spíš po něm jen řve. Přesto(nebo právě proto?) je to klidný samostatný pes, který v pohodě vychází i s jinými psy.
Ale tu hrůzu z toho dělají majitelé, to není specifikum těch plemen.
Konkrétně trpasličí pinč je pro mě ideálním prototypem psího sportovce v mini verzi, i když tu kabelku bych na něj musela mít sakra velkou , lidi ho běžně pletou s krysaříkem.
Ale ani z krysaříka nemusí být ječící asociál, všechno je to o výchově a hlavně socializaci.
Pinčů máme na cvičáku několik, je to ideální malej pes pro aktivního majitele.

Peruanský naháč osrstěný, napřhttps://zvirata.bazos.cz/inzerat/90703802/Peruansky-nahac-s-PP-osrstena-varieta.php.

lesnížínka
napsal(a):
...je to všechno o majitelích...od začátku jsem milovala a měla velké psy, pak když poslední maliňák zestárnul a dcera s ním začala dělat různé psí sporty, pořídila jsem si jorkšířici od známé, která měla povahově úžasnou fenku krytou stejně bezproblémovým psem...od začátku byla jorkšířice vychovávána jako jsem vychovávala velké psy, nebyl s ní žádný problém, chodila zásadně navolno, doma štěkala pouze pokud někdo zazvonil, mohlo se s ní kamkoli, psy nevyhledávala, ale nestalo se, že by na nějakého kdy ječela...nyní mám ročního papillona, stejný přístup, stejně příjemný pes, který navíc psy miluje, takže je v naší sídlištní psí partě vyhledávaným kamarádem...a mám na sídlišti pár velkých psů, kteří jsou opravdu na zabití - ale zase je to jen a pouze vinou svých majitelů...
napsal(a):
Pěkný sváteční den..
Už jsem tu jednou téma vkládala, ale stále jsme nevybrali, tak se chci zeptat, jestli existuje plemeno, které by bylo krátkosrsté a mělo dobrou povahu, váhu do 12kg.. ?
Nekonfliktní k psům, vhodné k dětem.
Eva.
Četla jsem i vaši předešlou diskuzi a napadá mě stafbulík - stafordšírský bulteriér. Tedy pokud platí to, že máte ráda procházky a i nějaký ten cvičák, prostě trošku zaměstnat. Fenka by se mohla vejít do těch 12ti kg. Jsou to veselí psi, milující lidi a hlavně děti. Ale psala jste, že nemáte ráda krátké čumáčky, tak to asi tak nebude to pravé.

Kdybych chtěla malého psa, pořídila bych si pudlíka. Není sice krátkosrstý, musí se upravovat, ale z upraveného není doma téměř nic - ani chlupy ani špína.
A nebo pěkného krátkosrstého křížence ( takzvaného prapsa ), jen se mi nelíbí krátkonozí.

napsal(a):
Kdybych chtěla malého psa, pořídila bych si pudlíka. Není sice krátkosrstý, musí se upravovat, ale z upraveného není doma téměř nic - ani chlupy ani špína.
A nebo pěkného krátkosrstého křížence ( takzvaného prapsa ), jen se mi nelíbí krátkonozí.
Prapsa?