Border kolie s PP – volní 2 pejsci k rezervaci

Prodám Border kolii - Chovatelská stanice Dog’s Windy Hill ze Šternberka na...
25000 Kč
Dobrý den,
poprosím o radu, mám doma 2,5 měsíční border kolii a pase lidi. (vrčí, plíží se a kouše do nohou) Chtěla bych vědět, jakým způsobem jí to mám odnaučit. Ptala jsem se pár lidí, kdo borderku má a radili mi, že pokud to v tu chvíli udělá, mám jí chytit za chlupy na krku nebo zavřít. Jaký na to máte názor vy? Nejhorší na tom je, že napadla 12-ti letého synovce až mu tekla krev z nohy (už se jí bojí). Ano vím, že borderka je aktivní plemeno- snažím se jí co nejvíce zabavit ( hlavu i fyzicky).
Předem moc děkuji za odpovědi
Takový prďola vám napadá lidi? Kolik tak může ten netvor mít kilo? Pět, šest?
Štěňaťa koušou, hodně, mají totiž ostré zoubky. Měla jsem smečku 4 malých Choďáků a všichni lidé doma měli poštípané nohy. Časem se to zlepší.
Na vašem místě bych štěně hlídala a nenechala ho rozdivočit přes míru. Je to jak s dětmi, v určitou chvíli musíte zábavu utnout, než začnou být nezvladatelné a převést děti i štěňata na klidnou zábavu. Děti poslat kreslit a štěndo lapit a uklidnit. Nevím, co má rádo, ale hlazení určitě neodolá.
U dvouapůlměsíčního štěněte snad nelze mluvit o napadání lidí, to je blbost. Každé štěně si hraje způsobem, který popisujete - tj. kousání, vrčení. - je to hra na lov, příprava na život.
Je nesmysl ho za to trestat chytáním za kůži, zavíráním apod., je to štěněčí přirozenost, řeší se to tady stále dokola a stále dokola novopečené majitele překvapuje, že jejich štěně kouše.
Dvouapůlměsíční mimino je opravdu mimino, tak s ním jako s miminem zacházejte. Hrajte si s ním, blbněte, netrestejte, pokud má snahu kousat, vražte mu do tlamičky něco, co kousat může, přetahujte se, vrčte taky...
Pokud ho nezkazíte nesmyslnými tresty, kousání mu do dospělosti určitě nezůstane. Štěně nemá rozum, dítě taky ne, vaší povinností je chránit štěně před dítětem a dítě před štěnětem. Pokud se ho synovec bojí, nepouštějte je k sobě.
Tak za prvé, pokud má dva a půl měsíce, tak jste si jí tak před 14-ti dny dovezli, že? To jste si u chovatelky nevšimli? Snad si vybírám štěně podle povahy a pořádně se dívám. Pokud na něj už po dvou týdnech nestačíte, chci vidět, až bude mít rok.
Za druhé, je to borderka, potřebuje aktivitu, hry, hlavolamy, nesmí se nudit. Když se nebude nudit, nebude nic takového dělat. A funkuje to tak u každého plemene psa! Navíc to máte psané snad na každé stránce charakteristiky plemene border kolie. Četla jste to vůbec, než jste si ji pořídila?
karo2702
napsal(a):
Tak za prvé, pokud má dva a půl měsíce, tak jste si jí tak před 14-ti dny dovezli, že? To jste si u chovatelky nevšimli? Snad si vybírám štěně podle povahy a pořádně se dívám. Pokud na něj už po dvou týdnech nestačíte, chci vidět, až bude mít rok.
Za druhé, je to borderka, potřebuje aktivitu, hry, hlavolamy, nesmí se nudit. Když se nebude nudit, nebude nic takového dělat. A funkuje to tak u každého plemene psa! Navíc to máte psané snad na každé stránce charakteristiky plemene border kolie. Četla jste to vůbec, než jste si ji pořídila?
Jenže čeho si měli u chovatelky všimnout? Že se štěně chová jako štěně...kouše, vrčí, plíží se?
Mně přijde nesmyslné u takhle malého štěnda mluvit o pasení lidí.
Jasně, že borderka potřebuje víc zaměstnání než maltézák, ale hlavně štěně borderky potřebuje to, co potřebuje každé štěně - hry a blbnutí s páníčkem a jinými psy, kousání, přetahování...a nemusejí to být zrovna hlavolamy.
Ono zase netřeba borderky démonizovat a vyrábět z nich neurotiky posedlé činností, kteří neumějí vypnout.
Osobně a blíže znám čtyři bordery, všechny žijí v úzkém kontaktu se svými majiteli a jinými domácími zvířaty včetně koní, žádná z nich nedělá agility, dogdancing ani jiné bordeří sporty a jsou to všechno úplně normální vyrovnaní psi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dášenka123
napsal(a):
Dobrý den,
poprosím o radu, mám doma 2,5 měsíční border kolii a pase lidi. (vrčí, plíží se a kouše do nohou) Chtěla bych vědět, jakým způsobem jí to mám odnaučit. Ptala jsem se pár lidí, kdo borderku má a radili mi, že pokud to v tu chvíli udělá, mám jí chytit za chlupy na krku nebo zavřít. Jaký na to máte názor vy? Nejhorší na tom je, že napadla 12-ti letého synovce až mu tekla krev z nohy (už se jí bojí). Ano vím, že borderka je aktivní plemeno- snažím se jí co nejvíce zabavit ( hlavu i fyzicky).
Předem moc děkuji za odpovědi
No, štěňata to takhle dělají.
Co s tím? Vrazit jí do ruky nějaký kousadlo nebo tahadlo a hrát si. To štěně neví, že s člověkem si nemůže hrát jako s jiným psem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Terven
napsal(a):
Jenže čeho si měli u chovatelky všimnout? Že se štěně chová jako štěně...kouše, vrčí, plíží se?
Mně přijde nesmyslné u takhle malého štěnda mluvit o pasení lidí.
Jasně, že borderka potřebuje víc zaměstnání než maltézák, ale hlavně štěně borderky potřebuje to, co potřebuje každé štěně - hry a blbnutí s páníčkem a jinými psy, kousání, přetahování...a nemusejí to být zrovna hlavolamy.
Ono zase netřeba borderky démonizovat a vyrábět z nich neurotiky posedlé činností, kteří neumějí vypnout.
Osobně a blíže znám čtyři bordery, všechny žijí v úzkém kontaktu se svými majiteli a jinými domácími zvířaty včetně koní, žádná z nich nedělá agility, dogdancing ani jiné bordeří sporty a jsou to všechno úplně normální vyrovnaní psi.
Ale jo, jsou štěňata, která neumějí vypnout, viděla jsem jich dost. Třeba sestra mého psa jela do chvíle, kdy už opravdu nemohla, doslova upadla a spala. Její uvědomělý bratr si vždycky chvíli hrál, chvíli spal a tak pořád dokola. Pak jsem mívala na hlídání štěně, které pořád blblo i přes totální únavu, tj. pak už bylo vzteklé a startovalo, můj pes ho měl po krk. To jsem musela téměř násilím uspat na klíně, jinak to nešlo. Ale prospalo se a pak bylo v pohodě.
ja aj po roku nosím obkúsané veci z leta od borderaka :D skúšal som aj to, že nevšímať si toho psa ale práve extra sa mi to neosvedčilo, trestať psa.. povedal by som to tak, že je aj takáto možnosť ale treba vedieť aj ako a kedy takže túto možnosť by som radšej vynechal, malé šteňa..non stop hračky na kúsanie atď nech niečo má a vyriešené :).
Když jsem si přivezla našeho borderáka, tak mi každé ráno budilo hejno much lezoucí po obličeji... Vůbec jsem nechápala, kde se jich tam najednou tolik vzalo. Až po pár dnech jsem potají ráno pozorovala naše tenkrát hyperaktivní štěndo, které běhalo sem tam... po chvilce mi došlo co dělá. On každé ráno normálně pás mouchy :-D Z celého domu všechny mouchy nějak dostrkal až ke mě a tam mi je držel v hejnu nad mojí postelí. Jakmile chtěla nějaká odletět, tak jí zas pěkně vrátil na své místo. Pás vše co se hnulo. Děti se také snažil držet při hraní u sebe a byl problém ho odnaučit, aby je "neštípal" když běží pryč. Úplně největší problém jsme měli ale s "pasením" jedoucích aut
Tohle vše trvalo hodně dlouho, ale časem se to zvládlo. Nikdy jsme ho za to přísně netrestali. Stačilo jen okřiknout, když dělal co nemá, ale hlavně chválit, chválit...a zaměstnávat něčím jiným. Alespoň náš borderák nesnášel jakoukoliv nudu. Teď už je to starý pán a máme spíš problém vymyslet ještě nějakou činnost, která by ho bavila
kopytko
napsal(a):
Když jsem si přivezla našeho borderáka, tak mi každé ráno budilo hejno much lezoucí po obličeji... Vůbec jsem nechápala, kde se jich tam najednou tolik vzalo. Až po pár dnech jsem potají ráno pozorovala naše tenkrát hyperaktivní štěndo, které běhalo sem tam... po chvilce mi došlo co dělá. On každé ráno normálně pás mouchy :-D Z celého domu všechny mouchy nějak dostrkal až ke mě a tam mi je držel v hejnu nad mojí postelí. Jakmile chtěla nějaká odletět, tak jí zas pěkně vrátil na své místo. Pás vše co se hnulo. Děti se také snažil držet při hraní u sebe a byl problém ho odnaučit, aby je "neštípal" když běží pryč. Úplně největší problém jsme měli ale s "pasením" jedoucích aut
Tohle vše trvalo hodně dlouho, ale časem se to zvládlo. Nikdy jsme ho za to přísně netrestali. Stačilo jen okřiknout, když dělal co nemá, ale hlavně chválit, chválit...a zaměstnávat něčím jiným. Alespoň náš borderák nesnášel jakoukoliv nudu. Teď už je to starý pán a máme spíš problém vymyslet ještě nějakou činnost, která by ho bavila
To "pasené" aut je velký problém, pokud bordera uteče.