Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.7.2018 11:46
Kolorka

XXX.XXX.105.165

Zdravím,

už jsem tu jednou zakládala diskuzi o krátkosrsté kolii, ale možná si nakonec pořídíme jiné plemeno.. Zalíbil se mi tento setr, tak by mě zajímalo, kolik stojí štěně (samozřejmě s PP)? Nechce se mi volat do nějaké chs, když by to bylo až za rok a ani nevím jistě, jestli toto plemeno.. Je to kolem 25 000 Kč?

Díky :).

10.7.2018 12:02
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Chcete delat myslivost?

10.7.2018 12:05
Kolorka

XXX.XXX.105.165

Spíš by to byl rodinný společník a určitě bychom dělali nějaké psí sporty.

10.7.2018 12:13
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Tak se vratte ke kolii a zapomente na lovecke plemeno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.7.2018 12:18

Kolorka napsal(a):
Zdravím,

už jsem tu jednou zakládala diskuzi o krátkosrsté kolii, ale možná si nakonec pořídíme jiné plemeno.. Zalíbil se mi tento setr, tak by mě zajímalo, kolik stojí štěně (samozřejmě s PP)? Nechce se mi volat do nějaké chs, když by to bylo až za rok a ani nevím jistě, jestli toto plemeno.. Je to kolem 25 000 Kč?

Díky :).

...zblázníte se Vy i on...je to nesmírně aktivní pes a to i do vysokého věku...kolie je dobrá volba...pokud jinak nedáte pořiďte si alespoň fleta v hnědé barvě...je setrovi hodně podobný a pokud budete hon aktivní, lovecký výcvik mu jinými aktivitami můžete nahradit...setrovi nikoli...

10.7.2018 12:24
Kolorka

XXX.XXX.105.165

Ptala jsem se pouze na cenu, ne na nějaké názory. Křížence flata v rodině máme (a to už bych nechtěla), stejně jako křížence setra. Netrvdím, že je to povahově stejné, jako čistě flat/setr, ale něco z nich mají.

10.7.2018 12:26
Tedysek

XXX.XXX.48.19

Tak tomu nerozumim. Cast jejich povahy nevyhovuje, ale cela bude?

10.7.2018 12:42

Kolorka napsal(a):
Ptala jsem se pouze na cenu, ne na nějaké názory. Křížence flata v rodině máme (a to už bych nechtěla), stejně jako křížence setra. Netrvdím, že je to povahově stejné, jako čistě flat/setr, ale něco z nich mají.

...nemluvila jsem o kříženci...

10.7.2018 12:43
keissa

XXX.XXX.155.174

Nechápu potřebu mít psa aktivního loveckého plemene, když vidím co se z nich vlivem modnosti stává.Je spousta společenských i sportovních plemen které budou vašim představám vyhovovat.

10.7.2018 12:48
Kolorka

XXX.XXX.105.165

Flat nevyhovuje, setr ano. Takže nikdo mi neřekne, kolik to zvíře stojí? Já netvrdím, že si ho budeme pořizovat. Když na to dojde, poradím se se svou sestrou, která tomu rozumí víc.

10.7.2018 12:50

keissa napsal(a):
Nechápu potřebu mít psa aktivního loveckého plemene, když vidím co se z nich vlivem modnosti stává.Je spousta společenských i sportovních plemen které budou vašim představám vyhovovat.

...u nás na sídliště je několik psů i fen loveckých plemen...nechávají se vylítávat na psí louce a je to hotová smršť (bohužel pro menší a psychicky až ne tak zdatné ostatní přítomné psy), protože jsou absolutně nevybouření a mají majitele s běžnou pracovní dobou - takže ráno a večer ven...jsou krásní všichni - toť začátek jejich konce - jejich líbivý vzhled zatemnil zdravý rozum jejich majitelů...všichni by potřebovali pracovat až by jeden brečel...

10.7.2018 12:52
Kolorka

XXX.XXX.105.165

Chcete říct, že pokud budu dělat se psem aktivně dogfrisbee a bude chodit každý den na procházky, ještě k tomu s dalšími psy, tak bude nevybehany?

10.7.2018 12:54
Tedysek

XXX.XXX.48.19

Lovecky pes je od toho ze lovi. Je to jeho smysl bytí, stredobod vesmiru, neco pri cem kdyz bude umirat, umre stasten ze to prislo pro necem co z podstaty bytí miluje a dava to psovi pocit naplneni. Neni stastnejsiho psa nez ten ktery dela to co je jeho vasni a prirozenosti. A to je pro loveckeho psa lov. U zadne aktivity se nebude tvarit tak blazene a tak jako by tomu uz od pocatku veku rozumel jako u cinnosti ktera mu je po staleti vlasni - lov.
Pokud nevyhovuje flat tak tezko bude setr.
Neni jich zrovna hodne a tak cena nebude moc "proflaknuta" a proto ji drtiva vetsina lidi ani netusi.
A mnoho zastupcu tohoto plemene neni protoze je to lovecke plemeno chovane pro pouziti v myslivosti.

10.7.2018 12:55

Kolorka napsal(a):
Flat nevyhovuje, setr ano. Takže nikdo mi neřekne, kolik to zvíře stojí? Já netvrdím, že si ho budeme pořizovat. Když na to dojde, poradím se se svou sestrou, která tomu rozumí víc.

..našla jsem jeden inzerát z roku 2015 a tam byla napsaná cena 10 000 korun, ale záleží z jakého krytí bude štěně pocházet - zřejmě těch 10 000 korun bude takový základ od kterého se můžete odrazit - já bych dneska tipovala na 15 - 20 000 korun, ale opravdu nevím, je to jen můj velmi hrubý odhad...

10.7.2018 12:55
Tedysek

XXX.XXX.48.19

Kolorka napsal(a):
Chcete říct, že pokud budu dělat se psem aktivně dogfrisbee a bude chodit každý den na procházky, ještě k tomu s dalšími psy, tak bude nevybehany?

To je zatracene malo.

10.7.2018 12:57
Kolorka

XXX.XXX.105.165

Děkuji za info o ceně a dál už bych to neřešila :).

10.7.2018 12:58
keissa

XXX.XXX.155.174

Kolorka napsal(a):

To je jako byste chtěla po boxerovi aby běhal dostihy sice bude vyběhaný ale je to pro něj ta správná práce a námaha ? Nejde o vyběhání.

10.7.2018 12:59

Kolorka napsal(a):

..loveckého psa utaháte a učiníte šťastným loveckým výcvikem a využitím...já takhle léta toužila po špringrovi pochopila, že já mu nedám to co potřebuje a to jsem vcelku sportovně aktivní a psí sporty bych mu také mohla dopřát...obrečela to a sáhla po úplně jiném plemeni a spokojeni jsme oba - tedy doufám...

10.7.2018 13:03
Kolorka

XXX.XXX.105.165

A kolik lidí dnes s ovcaky dělá jako hlavní využití paseni?

10.7.2018 13:06
Tedysek

XXX.XXX.48.19

Kolorka napsal(a):

Dost a ti co nedelaji vetsinou bojuji s poruchami chovani psu... borderky pasouci nejen lidi, ale i letadla na obloze, australaci zatizeni na odlesky svetla, vyslapane cesticky podel plotu od psu co nemaji spravne nebo zadne vyuziti...2,5 mesicni stene bordery co pokousalo dite ve snaze past ho... jsou i lidi co pasou s NO, s BOT se uz delaji i vrcholove zkousky v paseni... atd.

10.7.2018 13:10

Kolorka napsal(a):

..nevím jaké ovčáky máte na mysli, ale pokud německé ovčáky, tak ti mají využití již léta letoucí ve sportovním a služebním výcviku, jako slepečtí psi a podobně, jsou velmi flexibilní...zato pokud nedáte pasení bordeře, tak to opět bude nešťastný pes a i jeho majitel...je to na uvážení každého do jakého plemene jde a co mu je ochoten schopen nabídnout a třeba Vás zrovna Váš pes přivede k lovečině a chytne Vás to nebo někoho z Vaší rodiny...

10.7.2018 13:39
Kolorka

XXX.XXX.55.31

Mám na mysli ovcacka plemena.. Takže si myslíte, že pokud dělá bordera nějaký sport namísto paseni, tak je nešťastná? Mně to tak tedy nepřijde.

10.7.2018 13:48

Kolorka napsal(a):
Mám na mysli ovcacka plemena.. Takže si myslíte, že pokud dělá bordera nějaký sport namísto paseni, tak je nešťastná? Mně to tak tedy nepřijde.

...projděte si pár diskuzí na tohle téma a uvidíte...

10.7.2018 16:27

Jestli můžu něco poznamenat k irskému setrovi...můj neměl lovecký výcvik, nebyl využívaný jako lovecký pes, ale každý den jsme dělali tak 2-3 hodinovou procházku po polích, loukách, kolem lesa, kde pes vlastně pracoval...prohledával terén a tím svým úžasným způsobem upozorňoval, že něco našel...bylo super pozorovat ho "při práci"...a úplně top ten pro něj bylo, když jsme šli na prochajdu s dalším setrem a kluci pak "pracovali" ve dvojici...když byli spolu puštění na travnatém plácku ve městě, tak se chovali jako "normální psi"...lítali spolu, hráli si, ale při vycházce do terénu najednou oba fungovali úplně jinak, i když nebyli lovecky vedeni.
Setr je velmi příjemný pes s úžasnou milou povahou, bohužel patří k těm (alespoň ten můj), který činnost potřebuje, protože pokud jí nemá dostatek a zůstane sám, tak se nudí a vymejšlí bejkárny.

10.7.2018 17:32
kniga

XXX.XXX.156.126

Kolorka napsal(a):

Uprime jsem chvili o bordere uvazovala, ale prave diky tomu ze jsem se setkala se spoustou problemovych borderek (treba desetimesicni bprderka pasouci stiny) bych do ni bez moznosti past nesla.
Ano jsou borderky, ktere to bez paseni ustoji, ale spoousta taky ne. A nikdy nevite dopredu.

Ovsem ja si poridila nelovecke plemeno a touha lovit tam je silena, stejne jak u lovecaku. To si pak clovek nevybere.

10.7.2018 17:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kolorka napsal(a):

S kolií do lesa můžete, je pastevecká, dá se odvolat a pokud by i běžela dál, přestane jí to bavit, když jí zvěř zmizí z očí, ale se setrem nikoli, je lovecký, toho neodvoláte.
Budete sedět na pařezu hodiny, než se mu uráčí vrátit.

10.7.2018 17:55
K...

XXX.XXX.245.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli můžu něco poznamenat k irskému setrovi...můj neměl lovecký výcvik, nebyl využívaný jako lovecký pes, ale každý den jsme dělali tak 2-3 hodinovou procházku po polích, loukách, kolem lesa, kde pes vlastně pracoval...prohledával terén a tím svým úžasným způsobem upozorňoval, že něco našel...bylo super pozorovat ho "při práci"...a úplně top ten pro něj bylo, když jsme šli na prochajdu s dalším setrem a kluci pak "pracovali" ve dvojici...když byli spolu puštění na travnatém plácku ve městě, tak se chovali jako "normální psi"...lítali spolu, hráli si, ale při vycházce do terénu najednou oba fungovali úplně jinak, i když nebyli lovecky vedeni.
Setr je velmi příjemný pes s úžasnou milou povahou, bohužel patří k těm (alespoň ten můj), který činnost potřebuje, protože pokud jí nemá dostatek a zůstane sám, tak se nudí a vymejšlí bejkárny.

Takhle jsem měla prvního kokra, vlastně "pracovala" na procházkách. Ale není to vůbec nic proti tomu, když jsem zkusila se svojí druhou kokřicí lovecký výcvik. To nadšení, když nečuchá jen tak sama pro sebe, ale "loví" se mnou, je prostě ještě o úroveň výš. Sama mi chodí k noze, abych ji poslala slídit.

10.7.2018 17:55
Kolorka

XXX.XXX.55.223

sisi58 napsal(a):
S kolií do lesa můžete, je pastevecká, dá se odvolat a pokud by i běžela dál, přestane jí to bavit, když jí zvěř zmizí z očí, ale se setrem nikoli, je lovecký, toho neodvoláte.
Budete sedět na pařezu hodiny, než se mu uráčí vrátit.

Ano, tohle už zažíváme s našimi psy a je to bohužel velké mínus, ale není to jen problém čistě loveckých plemen.

10.7.2018 17:57
Tedysek

XXX.XXX.48.19

Kolorka napsal(a):
Ano, tohle už zažíváme s našimi psy a je to bohužel velké mínus, ale není to jen problém čistě loveckých plemen.

Ale pri vyberu plemene muzes tu pravdepodobnost ovlivnit. U setra ti pes bude lovit na 99,9%. U kolie tak na 5%.

10.7.2018 17:58
Kolorka

XXX.XXX.55.223

Upřímně já jsem díky povaze kratandy pro ni všema deseti, byl by to pro nás ideální pes (ovšem je prý dost ustekana, tak snad by to sousedí přežili), ale musím o ní ještě přesvědčit přítele. Ten není žádný pejskar a vybírá podle vzhledu

10.7.2018 18:11

U nás si jedna mladá paní pořídila už před několika lety irského setra.Zpočáktku s ním chodili na procházky, pak s ním chodila běhat, náramně si ho chválila.Jen do té doby, co jí několikrát utekl za zvěří.Pak už chodil jen na vodítku.Což mu nestačilo a začal doma na dvoře hrabat, štěkat, lítat podle plotu, skákal na děti a návštěvy.Teď je v kotci, sem tam procházka na vodítku.Chudák pes.

10.7.2018 18:20
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Sestra si před pár lety pořídila irského setra, protože je „strašně krásný“. Přesto, že to bylo zvíře z „exteriérového“ chovu, musela se ho zhruba po roce a půl zbavit - věnovala ho myslivci pro výcvik a lovecké využití. Ten pes byl neskutečně nešťastný, protože nemohl dělat to, pro co bylo jeho plemeno celé generace šlechtěno, a sestra trpěla s ním.
Opravdu to nejsou jen kecy a loveckému psovi skutečně nenahradíte výcvik a práci nějakým běháním a házením čehokoliv! Velmi dobře zvažte, jestli chcete jít do takového rizika.

10.7.2018 20:17

U nás si jedna mladá paní pořídila už před několika lety irského setra.Zpočáktku s ním chodili na procházky, pak s ním chodila běhat, náramně si ho chválila.Jen do té doby, co jí několikrát utekl za zvěří.Pak už chodil jen na vodítku.Což mu nestačilo a začal doma na dvoře hrabat, štěkat, lítat podle plotu, skákal na děti a návštěvy.Teď je v kotci, sem tam procházka na vodítku.Chudák pes.

No z podobných podmínek jsem vytáhla mého setra...dvouletý pes, kotec, proběhnutí tak 15-20 minut procházka...vzala jsem ho teda pouze na dočasku, dala psa dohromady, vycvičila - základní povely a našla rodinu, kde by byl spokojenej.

Ale teda zírám...je fakt, že jsem měla jen jednoho setra a na omezenou dobu...ze začátku jsme se dost intenzivně zaměřili na základní povely, pes povely defakto neznal...po měsíci byl v pohodě odvolatelnej i od zajíce, který vystartoval z křoví kousek od psa...asi světlá vyjímka...jedinné, co jsem korigovala byl prostor, který pes "prohledával", protože, kdyby bylo čistě na něm, tak by už moje vzdálenost od psa byla nepřijatelná. Ale i tak většinou šel standardně přede mnou tak padesát metrů, když jsme měla přehled. Je teda pravda, že na zahradě nemohl vůbec zůstat sám...díry, co vyhrabal byl nejmenší problém, ale bez problémů přeskočil i dvoumetrový plot...naštěstí ne na ulici, ale k sousedům na zahradu...
Nevím, kdybych chtěla bezvadnýho společníka, přátelského psa, zlatíčko se sluníčkovou povahou, milovníka dětí a partnera na dlouhé procházky přírodou, tak bych do některého ze setrů klidně šla.
Znám pouze další tři irský setry, ale každý je-byl (někteří už nejsou mezi námi) chodit v přírodě běžně na volno...

10.7.2018 21:00

No z podobných podmínek jsem vytáhla mého setra...dvouletý pes, kotec, proběhnutí tak 15-20 minut procházka...vzala jsem ho teda pouze na dočasku, dala psa dohromady, vycvičila - základní povely a našla rodinu, kde by byl spokojenej.

Ale teda zírám...je fakt, že jsem měla jen jednoho setra a na omezenou dobu...ze začátku jsme se dost intenzivně zaměřili na základní povely, pes povely defakto neznal...po měsíci byl v pohodě odvolatelnej i od zajíce, který vystartoval z křoví kousek od psa...asi světlá vyjímka...jedinné, co jsem korigovala byl prostor, který pes "prohledával", protože, kdyby bylo čistě na něm, tak by už moje vzdálenost od psa byla nepřijatelná. Ale i tak většinou šel standardně přede mnou tak padesát metrů, když jsme měla přehled. Je teda pravda, že na zahradě nemohl vůbec zůstat sám...díry, co vyhrabal byl nejmenší problém, ale bez problémů přeskočil i dvoumetrový plot...naštěstí ne na ulici, ale k sousedům na zahradu...
Nevím, kdybych chtěla bezvadnýho společníka, přátelského psa, zlatíčko se sluníčkovou povahou, milovníka dětí a partnera na dlouhé procházky přírodou, tak bych do některého ze setrů klidně šla.
Znám pouze další tři irský setry, ale každý je-byl (někteří už nejsou mezi námi) chodit v přírodě běžně na volno...

Já nevím, jak ho cvičili, ale chtěl ho od nich koupit přibuzný na myslivost má, mino jiné, gordonsetry, ale nenechali mu ho.Viděla jsem ho jen když s ním šli na vodítku, ale to strašně táhl.

10.7.2018 21:06

Já nevím, jak ho cvičili, ale chtěl ho od nich koupit přibuzný na myslivost má, mino jiné, gordonsetry, ale nenechali mu ho.Viděla jsem ho jen když s ním šli na vodítku, ale to strašně táhl.

Máme tady ve městě jednu gordonku a majitelé jsou z ní na hlavu. Pořád na něco číhá a nevnímá. A vzhledem k počtu holubů...

10.7.2018 21:36
Terven

XXX.XXX.110.147

Tedysek napsal(a):
Dost a ti co nedelaji vetsinou bojuji s poruchami chovani psu... borderky pasouci nejen lidi, ale i letadla na obloze, australaci zatizeni na odlesky svetla, vyslapane cesticky podel plotu od psu co nemaji spravne nebo zadne vyuziti...2,5 mesicni stene bordery co pokousalo dite ve snaze past ho... jsou i lidi co pasou s NO, s BOT se uz delaji i vrcholove zkousky v paseni... atd.

Se vším souhlasím, krom toho 2,5 měsíčního štěněte - můj názor je, že u takového mimina nelze hovořit o pokousání, prostě chňape, všechna štěňata to dělají.
A že by důvodem toho "pokousání" bylo, že s ním majitelé v necelých třech měsících nepasou, to už je fakt dost ujetý

10.7.2018 22:29
Tedysek

XXX.XXX.48.19

Terven napsal(a):
Se vším souhlasím, krom toho 2,5 měsíčního štěněte - můj názor je, že u takového mimina nelze hovořit o pokousání, prostě chňape, všechna štěňata to dělají.
A že by důvodem toho "pokousání" bylo, že s ním majitelé v necelých třech měsících nepasou, to už je fakt dost ujetý

No tak jako dobre no, ujety to trosku je. Ale tak je hromada takovych ve starsim veku... pul rocnich a vys. :).

11.7.2018 06:46

tak on to může být výraz fakt silného pudu a ne jen toho klasického obecného štěněčího chňapání...

11.7.2018 06:52
Terven

XXX.XXX.110.147

tak on to může být výraz fakt silného pudu a ne jen toho klasického obecného štěněčího chňapání...

To určitě může, ale nevylučuje se to s tím, co jsem napsala.

11.7.2018 08:11
inusanka

XXX.XXX.98.58

Vybírat si psa podle toho, že se mi líbí exteriérově je často cesta do pekel. Pochopitelně to plno pejskařů udělá na začátku taky, nejsem vyjímka. I když jsem toho věděla dost, znala jsem maminku svého budoucího favorita, měla jsem možnost se mu hodně věnovat. Naši první psi byli velššpringři, nebyli z lovecké linie, ale lovci to holt byli oba. Fantastičtí společníci pro děti a bezvadní kámoši. I když jsme se snažili, to co dostat měli holt my jim dát nemohli. Takže za mne lovecký pes do rukou myslivce či alespoň člověka, který využije jeho vlastností byť ne právě pro lov.

11.7.2018 08:33

Přesně tak, lovecký pes do ruky myslivce! Sousedi mé sestry si po hovawartovi pořídili velššpringra. Hovawart byl pohodový pes, podařilo se jim ho celkem dobře vychovat, i když byli sousedi naprostí začátečníci. Když hovawart onemocněl a zemřel, nechtěli dalšího HW, aby jim toho prvního nepřipomínal. tak zvolili velššpringra, protože se jim líbil. Jenže ho naprosto nezvládli ve všech směrech. Venku ho vodí pouze na vodítku, a když nejsou doma, vlastně i když jsou, tak psa nechávají na dvorku, kde pes celou dobu štěká, kňučí, vyje, skáče na dveře a s nadějí se dívá, kdykoliv někdo ze sestřiny rodiny či ze sousedů z druhé strany vyjde ven. Je to moc hezký a mazlivý pejsek, a je nám strašně líto, jak dopadl. Se sousedy se mluvit vůbec nedá... Kdyby tak chovatel věděl, jak se má jeho odchov...

11.7.2018 08:44
Tedysek

XXX.XXX.48.19

Tak ja kdysi venčila welššpringra a byl to super pes. To ještě zila fena. Když fena usoudila, že je čas na špacír, vyslala jsem WSS a on je privedl za couracku. Poslouchal na slovo. A to ho meli lide co tomu moc nedali (necvicili nijak extra, vencili sporadicky, ale ja jim ho vencila 2x - 3x za den). Je pravda ze predpoklady pro lovecky vycvik byly u nej nula nula prd. S odrenyma usima udelal zkousku k uchovneni. Ale jinak uzasny pes. Kamarad se vsema.

11.7.2018 09:15
inusanka

XXX.XXX.98.58

Tak na té fotce od Tedýska je určitě náš Gaston! Jako rodinný pes je fantastický, ale holt to vyžití a tím myslím i pracovní prostě potřebuje. Jinak bezkonfliktní byli oba, děti, pejsci, jenom ty kočky...

11.7.2018 10:42
Tedysek

XXX.XXX.48.19

Ja uz si bohuzel nevzpomenu na jeho pp jmeno. Jen vim ze to byl nejaky Janek nebo tak nejak.. tim jak nemel moc loveckeho talentu byl super na provoz. Vsude mohl chodit na volno a on me naucil ze lze naucit psa aby nasel a privedl jineho psa. :) ale domu bych ho nechtela. :D natrefit na loveckou povahu a strihnout si bigli selektivni hluchotu... koukat i za dva rohy jestli tam pred tydnem neco nebezelo... :D to uz neni pro me. :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík