Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2018 11:40
Triss15

XXX.XXX.52.129

Dobrý den, můj pes byl venku a když přišel do vnitř začal se drbat a na hlavě měl buličky neskutečně ho svědělo celé tělo a měl horký čumák. Rychle jsem ho dala do vany a omyla vlažnou vodou myslím si že ho počůrali mravenci jelikož se stale válí v trávě prosím poraďte co by mohlo pomoct..
Předem děkuji.

11.7.2018 11:48
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Spíš než počůrali, tak ho pokousali. A pomaha to ochladit. Jednou jedinkrát meho bígla napadlo stoupnout si do mraveniště. Nakonec stál chvili v misce s vodou a pak to bylo dobry. :) znovu ho tenhle hovězí nápad nenapadl.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2018 12:43

Počůrali mravenci !

11.7.2018 12:45
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Počůrali mravenci...to jako i na vás zadavatelko mravenci čůrají? Mám asi blbé mravence, protože mne teda koušou potvory. Jelikož denně x hodin pracuju v zahradě, tak několikrát denně. Ne, na to se fakt neumírá...

30.7.2018 16:12
Triss15

XXX.XXX.52.129

lesnížínka napsal(a):
Počůrali mravenci...to jako i na vás zadavatelko mravenci čůrají? Mám asi blbé mravence, protože mne teda koušou potvory. Jelikož denně x hodin pracuju v zahradě, tak několikrát denně. Ne, na to se fakt neumírá...

Milá Lesní žíňko :D
když neznáš odpověď na můj příspěvěk hloupé komenty si nech pro sebe

30.7.2018 16:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Triss15 napsal(a):
Milá Lesní žíňko :D
když neznáš odpověď na můj příspěvěk hloupé komenty si nech pro sebe

A co by jsi tak asi chtěla slyšet? Počůrali mravenci - nenapíše snad ani malé dítě Budeš psu cpát kortikoidy, aby se to svědění zmírnilo? Prostě ho poštípali, no a co? To se stane i lidem, nic se neděje. Dobře, sice mne ještě napadá něco ve smyslu: na blbou otázku - blbá odpověď ale na zmírnění štípnutí od čehokoliv pomůže v ruce rozmačkat list jitrocele a šťávou potřít ránu, můžeš tam i nechat ten rozšmelcovaný list přiložený. Doporučuju si poctivě vyhledat, co je to jitrocel.

30.7.2018 19:43
Triss15

XXX.XXX.52.129

lesnížínka napsal(a):
A co by jsi tak asi chtěla slyšet? Počůrali mravenci - nenapíše snad ani malé dítě Budeš psu cpát kortikoidy, aby se to svědění zmírnilo? Prostě ho poštípali, no a co? To se stane i lidem, nic se neděje. Dobře, sice mne ještě napadá něco ve smyslu: na blbou otázku - blbá odpověď ale na zmírnění štípnutí od čehokoliv pomůže v ruce rozmačkat list jitrocele a šťávou potřít ránu, můžeš tam i nechat ten rozšmelcovaný list přiložený. Doporučuju si poctivě vyhledat, co je to jitrocel.

Tak jestli mravenci čůraj nebo koušou je snad jedno já prosila o radu ne o tvojí blbou odpověď, jestli se nudíš a potřebuješ někoho urážet tak si to nech pro sebe
Kdybych chtěla cpát psa kortikoidama jak říkáš tak jdu k veterinářce a nepíšu sem.
Mám dojem že slečna žíňka sežrala šakalí výkal

30.7.2018 20:02

Kupte v lékárně Fenistil kapky a nakapejte mu 15-20 kapek a ono ho to brzy přejde.

30.7.2018 20:07
Triss15

XXX.XXX.52.129

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kupte v lékárně Fenistil kapky a nakapejte mu 15-20 kapek a ono ho to brzy přejde.

Děkuji

31.7.2018 13:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Triss15 napsal(a):
Tak jestli mravenci čůraj nebo koušou je snad jedno já prosila o radu ne o tvojí blbou odpověď, jestli se nudíš a potřebuješ někoho urážet tak si to nech pro sebe
Kdybych chtěla cpát psa kortikoidama jak říkáš tak jdu k veterinářce a nepíšu sem.

Tak jestli někdo čůrá nebo kouše, je dost podstatný rozdíl, který ti vysvětlí i tvůj pes

31.7.2018 18:24

Triss15 napsal(a):

Klídek, klídek...
Snad se můžem zasmát nad menší nedbalostí v prirodopisu ne?

31.7.2018 18:28

Klídek, klídek...
Snad se můžem zasmát nad menší nedbalostí v prirodopisu ne?

Ono to s těmi mravenci není tak jednoznačné. Mravenec vás kousne, potom se zkroutí a ze zadečku vypustí kyselinu do toho kousnutí a až ta potom svědí. Takže pokousali nebo počůrali ?

31.7.2018 18:33

..."Při napadení koušou do protivníka kusadly a vstřikují mu do ran kyselinu mravenčí, kterou mají ukrytou ve žlázách na zadečku"...

To kdyby mi snad někdo nevěřil smajlík

31.7.2018 19:57
Triss15

XXX.XXX.52.129

Ale jistě, jen kdyby tady slečna žíňka neměla takové narážky, tak vpořádku

31.7.2018 20:00
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Mravenec, co vás kousne, vstříkne do rány kyselinu, a ještě vás pochčije, je vyloženě hajzlík.

31.7.2018 20:00
Triss15

XXX.XXX.52.129

Tak se omlouvám že jsem se špatně vyjádřila, nemusíš z toho hned dělat katastrofu

31.7.2018 20:13
Triss15

XXX.XXX.52.129

Omlouvám se všem za špatné vyjádření, mohla jsem si něco nastudovat předem ale mravenečky jsem nezkoumala tak bohužel smůla

31.7.2018 21:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Triss15 napsal(a):
Omlouvám se všem za špatné vyjádření, mohla jsem si něco nastudovat předem ale mravenečky jsem nezkoumala tak bohužel smůla

Nóó, tak popel si na hlavu sypu i já, protože dle odkazu Orionky, máme pravdu(či nepravdu) tak nějak obě. Já v tom, že mravenec kouše, ty jsi to s tím čůráním popletla jen trošku, bylo to nakonec vlastně kadění - což jsem ale vůbec netušila já Takže se také kaju, ale fakt jsem to nikdy neslyšela, ani nečetla. Orionko, odkud je ten odkaz, ať neumřu blbá tak si to tedy líp nastuduju

31.7.2018 22:11

Já to vím od svých přemoudřelých dětí dávno. smajlík ( To se nechali i dobrovolně kousnout, abych viděla, jak se u toho mravenec kroutí a nastrkuje tam zadek smajlík.
Tady je ten odkaz : http://www.deraplus.cz/atlas/47-mravenec-obecny.

31.7.2018 22:28

A co furt mravenci, co třeba F jako fčela...kloši, vosy, muchničky a jiná havěť...

31.7.2018 22:50

A co furt mravenci, co třeba F jako fčela...kloši, vosy, muchničky a jiná havěť...

Z klošů se můžu zbláznit já i fena. Jak vlezeme do lesa, jsme jich plné. A na loukách je vedro na padnutí.

31.7.2018 23:15
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

lesnížínka napsal(a):
Nóó, tak popel si na hlavu sypu i já, protože dle odkazu Orionky, máme pravdu(či nepravdu) tak nějak obě. Já v tom, že mravenec kouše, ty jsi to s tím čůráním popletla jen trošku, bylo to nakonec vlastně kadění - což jsem ale vůbec netušila já Takže se také kaju, ale fakt jsem to nikdy neslyšela, ani nečetla. Orionko, odkud je ten odkaz, ať neumřu blbá tak si to tedy líp nastuduju

Čím dál lépe.
Ta kyselina je ze žláz na zadečku.
Žádné kadění!

1.8.2018 10:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

pan Brouček napsal(a):
Čím dál lépe.
Ta kyselina je ze žláz na zadečku.
Žádné kadění!

Ale jo, to jsem pochopila, ale na zadečku...prostě kadění

1.8.2018 10:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Z klošů se můžu zbláznit já i fena. Jak vlezeme do lesa, jsme jich plné. A na loukách je vedro na padnutí.

Když mne kousne kloš, je to vždycky někam do hlavy, naběhne mi tam brbolec jako prase, uzliny za krkem mám jak pimpongáč a děsně bolí tak, že týden nemůžu otočit hlavou. Ze psa nějaké tahám denně stačí, když ráno obejdem svou trasu kolem potoka.

1.8.2018 10:39
odberryho

XXX.XXX.161.34

A já se teď musím vyhýbat zahradě, protože tam je v srpnu každoročně invaze sametek podzimních a jdou JENOM NA MĚ! Nikdo jiný je nikdy nechytil, ale jak se tam já, tak jsem celá olezlá, blééé.

1.8.2018 10:42
Tedysek

XXX.XXX.49.14

lesnížínka napsal(a):
Když mne kousne kloš, je to vždycky někam do hlavy, naběhne mi tam brbolec jako prase, uzliny za krkem mám jak pimpongáč a děsně bolí tak, že týden nemůžu otočit hlavou. Ze psa nějaké tahám denně stačí, když ráno obejdem svou trasu kolem potoka.

My mame klosu plny 2 lesy. Ale vzdy me lochtaji natolik ze je sundam driv nez me kousnou. Na psy nejdou vubec. A to letos nemaji zadne serepeticky protiklisteci. Maji tak jedno kliste za mesic.
Ale hovada a komari... to mam skoro denne pocit ze me vycucnou natolik ze ze me zbude jen sucha susenka.

1.8.2018 10:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

odberryho napsal(a):
A já se teď musím vyhýbat zahradě, protože tam je v srpnu každoročně invaze sametek podzimních a jdou JENOM NA MĚ! Nikdo jiný je nikdy nechytil, ale jak se tam já, tak jsem celá olezlá, blééé.

Sametky tu naštěstí nejsou, na Moravě (zatím) asi vůbec. Taky nemusíme mít všechno, sucho stačí

1.8.2018 16:53
Triss15

XXX.XXX.52.129

lesnížínka napsal(a):

Každej se občas špatně zmýlí to však není katastrofa, nikdo bohužel nejsme dokonalej

1.8.2018 17:00
Triss15

XXX.XXX.52.129

lesnížínka napsal(a):
Ale jo, to jsem pochopila, ale na zadečku...prostě kadění

My když jsme byly ještě děti, tak nám říkali že mravenci čůrají.
To mi zůstalo až do teď, alespoň budeme chytřejší

Přidejte reakci

Přidat smajlík