Depigmentace čumáku po odreni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.7.2018 12:56
PawFriend

XXX.XXX.17.154

Dobrý den, mám fenku bígla, která si cca týden zpět odrela cumak, nic velkeho. Jelikož ale ji místo nejen zbelalo, ale i mokvalo (ma to odrene hned pod nosni dirkou), navštívili jsme veterinu, neboť jsme si nebyli jisti, že to je skutečně odrenina, opravdu to vypadalo nepěkně. Stěry potvrdili to, že to je odrene, nenasly se zadne bakterie, ktere by napr. urcovaly pritomnost plisne, ani nic podobného. Od vet jsme dostaly hypermangan na cisteni, ranka se lepsi, vubec uz nemokva, zustava tam vsak bílá, depigmentovana skvrna. Jelikož mam fenku výstavně poměrně úspěšnou a planujeme uchovneni, rada bych, aby bila skvrna zmizela (mam trikolorni biglici, tam je cumak povinny cerny). Myslite, ze se rana jeste zahoji a bila zmizi? Nekde jsem cetla, ze na doplneni pigmentu jsou vhodné nejake vitaminy, mate nekdo zkusenost?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2018 13:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vhodné je přidávat do krmení půl čajové lžičky sušené řasy kelpy. Obden. A ryby (popř rybí tuk).

13.7.2018 13:01
Tedysek

XXX.XXX.58.132

Za mesic ma cumak zase cerny. Nebojte. :) nam ovcak pravidelne nekam strci svuj pinokiovsky (dlouuuuhy) cumak a odre si ho a za mesic je zase cerny a zdravy. Pokud jde o vystavu, nechte si napsat od veta ze cumak je zdravy a pred urazem byl cerny. ;).

13.7.2018 13:30
burunduk

XXX.XXX.202.146

Za měsíc za dva to bude zas černota.
Na výstavu můžeš použít takovou tyčinku krycí, myslím od All Systems, teď nevím přesně, kdo to vyrábí. Není to schovávání genetické vady, takže za mě v pohodě. Zkus.

Přidejte reakci

Přidat smajlík