Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2018 16:51
Santinan

XXX.XXX.22.161

Zdravim, jako příštího psiho parťáka jsme si s drahou polovinou zvolili tohoto obrika. Rovnou rikam, ze to neni chvilkovy rozmar a nehodlame si ho porizovat hned ted, spis jen tak sonduju a zjistuju informace. Najde se tu nekdo, kdo toto plemeno mel? Zajimaji me totiz prave ti, kdo se s vlkodavy setkali a jake s nimi meli zkusenosti. Zajímá me to dobre i spatne o tomto plemeni, takze pokud by se nekdo chtel podelit o sve zkusenosti nebo tipy, rada si to prectu. Dekuji

14.7.2018 20:56
lupus4

XXX.XXX.26.107

Osobně jsem poznal pouze 4. Všichni byli v pohodě, vyrovnaní psi, ale bylo to i velkou zásluhou rozumných páníků, kteří je zvládali díky laskavé důslednosti. I když jsem byl i svědkem, jak 1 dokázal bez problémů překousnout lončákovi (divočák) vaz.
Mě u nich vadí jejich krátkověkost. Do 3 let štěně, od 7+ stařec...
Jak jsou v současné době na tom zdravotně netuším (DKK, srdce atd...)

http://www.wdk.cz/chov/chs/.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2018 21:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.212

Testy na srdce a dkk jsou bud povinne nebo je kazda aspon trosku slusna chovka dela. Co jsem tak nejak zbezne jukla dost jich umira v sedmi,10leti psi jsou zazrak. smajlík to bych rekla ze je jejich nejvetsi minus. A postupem let se to nijak nelepsi.

14.7.2018 21:56
saola

XXX.XXX.28.207

Sousedka měla dvě feny a kamarádka jednu fenu vlkodava společně s briardicí. Všechno tak trochu aristokratická zvířata, která se nesnižovala k nějakým nedůležitým půtkám, konflikty ani jedna z fen nevyhledávala, všechny klidné a v pohodě jak k lidem, tak k ostatním zvířatům. Všechny chované v bytech, bez jakýchkoliv problémů. Bohužel jsou opravdu krátkověcí...
Dokážu si toto plemeno představit jako svého psa, až budu v důchodu, protože to byla opravdu bezproblémová zvířata, ideální na poklidné procházky...

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.7.2018 22:40

Na torze dost trpí, bohužel.

15.7.2018 09:26

Soused už má třetího. Dva naprosto v pohodě, ten třetí dost ostrý, vyjíždí hlavně po dětech, museli zabezpečit plot, byl by shopný ho přehoupnou a zaútočit, je to fakt potvora. Ty dva předním byli miláčkové.
Nedávno soused prohlásil, že psovi je naštěstí šest let, tak už to s ním nějak doklepe, kdyby se měl dožívat 15 a více let, tak jde z domu.
Pokud vím, tak neříkal, že by byli nějak nemocní.
Ale znám pouze ty tři.
Vlastně čtyři, vedle ve městě má jednoho majitelka obchodu, tak dvouletý pes, bere si ho sebou do obchodu, zatím nebyl problém, akorát dost překáží, když si lehne, je ho plný krám.

15.7.2018 09:34
Santinan

XXX.XXX.22.80

S moznosti torze jsem smirena ta hrozi proste u jakehokoliv psa s hlubsim hrudnikem. Uz jsem to v rodine zazila, takze vim o co kraci ale to je asi to nejmenší co me stresuje ohledne pejsa..
Lupus, dekuji za odkaz, znam ho a jedini pro me zajimavi jsou z toho vyctu psi od Caer Dallben protoze nejede jenom v ceske krvi a u psu dba nejen na exterier ale i na "interier" psu, coz se mi libi. Navic hodne resi zdravi. Ale kdyz to vidim nejsem jedina kdo potkal snad jen pohodare, i kdyz u nás chodí pan vencit vlkodava, ale panicek sdilny neni a pes je takovy ze by me asi ublemcal protoze si chce hrat nebo alespon něco dělat.. jeho jediná cinnoat co vim je ujit na kratkem voditku cca 50m a jit domu s paneckem ☹️ takze k tomuto se nedostanu a jine v okoli nemam... Byla v planu navsteva MVP v Praze ale jaksi jsem tou dobou byla v praci takze opet bula bodu.. I tak vsem dekuji za info.. a jen tak nahodou, myslite ze bude problem najit cvicak, kam nas prijmou? S nasi malinou to treba problem je, protoze byla lepsi nez psi starousedlíků na cvicaku a nebo nedokazali pochopit ze cuba je kretenek co se s ostatnima psama kamosit nebude... Bohuzel cvicaky jsem limitovana v Praze a blizkem okoli s dobrou dostupností busem ci vlakem...

15.7.2018 11:07
PumaCZ

XXX.XXX.255.133

lupus4 napsal(a):
Osobně jsem poznal pouze 4. Všichni byli v pohodě, vyrovnaní psi, ale bylo to i velkou zásluhou rozumných páníků, kteří je zvládali díky laskavé důslednosti. I když jsem byl i svědkem, jak 1 dokázal bez problémů překousnout lončákovi (divočák) vaz.
Mě u nich vadí jejich krátkověkost. Do 3 let štěně, od 7+ stařec...
Jak jsou v současné době na tom zdravotně netuším (DKK, srdce atd...)

http://www.wdk.cz/chov/chs/.

Jen bych upravila, že do tří let štěně, ale 5+ stařec :/ V sedmi letech často už žádný pes není..

Tito psi jsou bohužel velmi krátkověcí a často trpí na zdravotní problémy. Také jejich velikost může být někdy na obtíž (při manipulaci, transport, ale i třeba problém najít hlídání v případě potřeby). Všechna tato negativa však vyváží jejich úžasná povaha.

Také jsem o tomto plemeni hodně přemýšlela, ale ta krátkověkost, náchylnost ke zdravotním problémům a také zvýšená náročnost díky jejich velikost mne odradily. Alespoň tedy prozatím.

Každopádně doporučuji navštívit web http://www.irskyvlkodav.cz/, kde můžete kontaktovat přímo lidi od vlkodavů a zeptat se na více info (sama jsem tak učinila). Také pořádají společné procházky, kde můžete vidět vlkodavy v akci a vyzvědět více od majitelů. Psala jsem přímo paní Málkové a byla nesmírně ochotná.

15.7.2018 11:13
PumaCZ

XXX.XXX.255.133

Santinan napsal(a):
S moznosti torze jsem smirena ta hrozi proste u jakehokoliv psa s hlubsim hrudnikem. Uz jsem to v rodine zazila, takze vim o co kraci ale to je asi to nejmenší co me stresuje ohledne pejsa..
Lupus, dekuji za odkaz, znam ho a jedini pro me zajimavi jsou z toho vyctu psi od Caer Dallben protoze nejede jenom v ceske krvi a u psu dba nejen na exterier ale i na "interier" psu, coz se mi libi. Navic hodne resi zdravi. Ale kdyz to vidim nejsem jedina kdo potkal snad jen pohodare, i kdyz u nás chodí pan vencit vlkodava, ale panicek sdilny neni a pes je takovy ze by me asi ublemcal protoze si chce hrat nebo alespon něco dělat.. jeho jediná cinnoat co vim je ujit na kratkem voditku cca 50m a jit domu s paneckem ☹️ takze k tomuto se nedostanu a jine v okoli nemam... Byla v planu navsteva MVP v Praze ale jaksi jsem tou dobou byla v praci takze opet bula bodu.. I tak vsem dekuji za info.. a jen tak nahodou, myslite ze bude problem najit cvicak, kam nas prijmou? S nasi malinou to treba problem je, protoze byla lepsi nez psi starousedlíků na cvicaku a nebo nedokazali pochopit ze cuba je kretenek co se s ostatnima psama kamosit nebude... Bohuzel cvicaky jsem limitovana v Praze a blizkem okoli s dobrou dostupností busem ci vlakem...

Pokud jste odkázána pouze na MHD, tak bych do vlkodava nešla.

Jinak za sebe mohu doporučit tento cvičák, který jsme s mým NO navštěvovali roky a vše bylo na pohodu. Bylo tam spoustu rozdílných plemen a i když byl někdo lepší, nikdo to nijak ve špatném neřešil. Naopak bych řekla, že byli rádi za lidi, kteří ZKO "prezentovali" na zkouškách apod. Ale záleží na tom, ve které části Prahy bydlíte.

http://www.zkohostivar.cz/.

15.7.2018 20:12

Vlkodavy jsem poznala pouze pohodové. Chtěla jsem ho moc, ale do čtvrtého patra bez výtahu to nejde.
Nějak nerozumím touze po cvičáku - psa máte, víte jak vychovávat, tak výchovu zvládnete sama... A co víc?

16.7.2018 08:50
Santinan

XXX.XXX.22.80

PumaCZ napsal(a):
Pokud jste odkázána pouze na MHD, tak bych do vlkodava nešla.

Jinak za sebe mohu doporučit tento cvičák, který jsme s mým NO navštěvovali roky a vše bylo na pohodu. Bylo tam spoustu rozdílných plemen a i když byl někdo lepší, nikdo to nijak ve špatném neřešil. Naopak bych řekla, že byli rádi za lidi, kteří ZKO "prezentovali" na zkouškách apod. Ale záleží na tom, ve které části Prahy bydlíte.

http://www.zkohostivar.cz/.

Dekuji za tip, mrknu na to. Ja jsem vicemene ze středu Prahy (Praha 3), no ja auto vlastnim ale nevlastni ridicsk y prukaz, coz je mentalni stav a uvidime jak se popasuji s autoskolou to jste narazili na fajnovy cvicak, a takov jsem poznala jen jeden v Roudnici nad Labem coz je ale pro me dosti dalka a asi by mi to vysalo nejen finance ale casem i energii dojizdet tam vlakem..

Balu, ta touha po cvicaku je i o tom, ze pes se tam muze seznamit s dalsimi psy, a me se muze dostat korekce ohledne toho, jak jsem zvykla pracovat se psem.. A navic vlkodav neni jen chrt je to i pes, s nimz se da praxovat a pokud ho to bude bavit tak treba zvladneme slozit i zakladni zkousky.. Nechci resit nic na vSoke urovni ale spis pro radost moji ze psa a radost psa z prace, pokud by ho to bavilo.. Nevim jak lepe to vysvetlit, ale pro me cvicak neznamena drilnale fajne lidi, co dokazi poradit, muzete s nimi sdilet sve uspechy a nebo se smat tomu jak jste neco zvorali.. Nebo alespon takovy cvičák si pamatuji a znovu takovy najit by bylo skvele..

16.7.2018 09:20

Budu mluvit pouze o svém kousku, nemusí se nutně vztahovat na všechna telátka této rasy. Za sebe můžu říct, že vlkouše si na cvičáku moc neumím představit. Minimálně toho svého. Socializace a základy prosím, ale můj pes není žádný myslitel a bleskové splnění povelu už od něj po letech neočekávám ani náhodou. Jeho reakce nejsou nijak oslňující co do rychlosti, jeho reakční oblouk je roven duze na obloze , je prostě vláčný ve všech směrech.

O jeho nepraktičnosti už zmínka padla a musím jí dát plně za pravdu. Je to obřík a to sebou nese svá úskalí. V MHD si to opravdu neumím představit, ono lidem nebude moc příjemné, že zabere tolik místa, slintá, pouští chlupy atd., a já to chápu. Ani cestování autem to není jen tak. Běžný osobák, byť v kombíku, zpravidla nestačí.

Krátkověkost je také holý fakt. V tomto duchu mám už důchodce a jsem smířená s tím, že deset let tu se mnou s největší pravděpodobností nebude.

16.7.2018 11:01

Znala jsem jen jednoho vlkodava...často jsme s ním chodili na prochajdy, když jsem ještě měla chrta...naprostý zlatíčko.
Mě teda děsí ta představa toho "krátkýho života"...při takhle velkym plemeni mám "hotovýho" psa třeba až ve třech letech...kdy už je to ono, kdy už jsme sehraný a pak mám před sebou třeba jen 4 roky společnýho života? Mým psům táhne devátý rok a už teď se modlím, aby tady se mnou zůstali, co nejdéle...kdyby se tak zadařilo a byli tady se mnou ještě 5 let...ale možná je to jen moje zbožné přání...a za rok za dva může být konec.

16.7.2018 11:10

Upřesnila bych, že vlkouš dospívá cca ve dvou letech, fyzicky a podle mě i psychicky. Pak je krátké období "nejlepších let", a od pěti už se řadí mezi seniory.

16.7.2018 13:52
rennie111

XXX.XXX.43.146

Santinan napsal(a):
Zdravim, jako příštího psiho parťáka jsme si s drahou polovinou zvolili tohoto obrika. Rovnou rikam, ze to neni chvilkovy rozmar a nehodlame si ho porizovat hned ted, spis jen tak sonduju a zjistuju informace. Najde se tu nekdo, kdo toto plemeno mel? Zajimaji me totiz prave ti, kdo se s vlkodavy setkali a jake s nimi meli zkusenosti. Zajímá me to dobre i spatne o tomto plemeni, takze pokud by se nekdo chtel podelit o sve zkusenosti nebo tipy, rada si to prectu. Dekuji

Ako chovateľ a tým pádom milovník vlkodavov vám nič zlé napísať neviem, teda okrem toho že sa častokrát naozaj nedožívajú moc vysokého veku. Pravda je tá, že keď sa vlkodav dožije 10 tak to už na FB všetci oslavujú.. avšak poznám vlkodavy ktoré žili aj 12+ rokov a každý zodpovedný chovateľ sa snaží do spojení dávať práve tieto dlhoveké línie a nie všetci už riešia iba exteriér. Preto ako chovateľ mám môžem jedine doporučiť si svedomito vybrať chovnú stanicu z ktorej si vyberiete šteňa - to je No.1

Prezrieť si rodokmeň, predkov. Najčastejšou príčinou úmrtia býva u nich osteosarkóm - rakovina kostí a tak sa snažiť vyhnúť psom ktoré ho majú v rodokmeni vo vyššej miere. Druhou najčastejšou príčinou úmrtia je asi torzia, avšak tá hrozí u všetkých psov veľkých a obrích plemien a nie je zatiaľ dokázané že by bola dedičná. Treťou príčinou sú problémy so srdcom, myslím však, že od tohto roku je už aj v ČR povinné vyšetrenie srdca na DCM (dilatačná kardiomyopatia). Toto vyšetrenie musí absolvovať každý pes pred uchovnením a potom každé dva roky pokiaľ ho chce mať chovateľ v chove.

Zatiaľ však nepoznám nikoho kto túžil po vlkodavovi a potom jeho kúpu oľutoval. Sú to "páni psy" s veľmi kamarátskou povahou, vďaka svojej veľkosti nemajú potrebu si nič dokazovať a kým ich iný pes vyslovene nedonúti sa brániť tak oni si nezačnú. A s malými psami už vôbec nie. Prihryznutý yorkshire v parku o nohu vlkodava nie je nič výnimočné
Ak sa niekto stretol s agresívnym vlkodavom - je to zle, takýto pes nemá čo v chove hľadať!
A rovnako kamarátske sú k ľuďom a k deťom, u nás sú často cudzie deti lebo máme aj kone a môžem povedať že každý vlkodav ktorého sme mali keď už mal detí fakt plné zuby tak si išiel niekam zaliezť, ale nikdy som nevidela aby zavrčal, alebo sa nebodaj po niekom zahnal. A toto si myslím, že nie je výchovou ale vyslovene tou povahou.

Treba si ale uvedomiť, že sú to lovci a väčšina jedincov má pomerne silný lovecký pud. Našťastie nestopujú takže vám vonku nezdrhne po stope, avšak keď pred ním vybehne zajac či srna tak to obrovské telo dokáže neskutočné veci.. preto ak ho chcete venčiť niekde mimo mesta tak na túto časť výcviku sa treba špeciálne zamerať. Inak si nemyslím, že na cvičáku vás to s ním bude baviť, ako tu už niekto písal chrt je aristokrat, nebude pre vás hrať divadielko pred ostatnými :) on vás rád poslúchne a príde ale klííídek on má čas :) a nie že teraz a tu :)
A na aport alebo iné blbosti radšej hneď zabudnite, jemu stačí vychádzka, prípadne sa chvíľu ponaháňať s nejakým kamošom a potom nech môže pri vás sedieť (ideálne na vás) a môžete ho škrabkať a užívať si ho.
Sú veľmi spoločenské a chcú byť stále so svojou rodinou, preto to nie je pes vhodný niekde na záhradu, alebo do voliéry. Ak ho necháte vonku bude radšej sedieť na daždi či snehu pri dverách vášho domu ako by sa mal ísť schovať do búdy ktorá je 10m od domu.

Ale nedá sa ich nemilovať a keď si raz kúpite vlkodava je to láska na celý život. A určite potom už nezostanete iba pri jednom

Ak sa chcete niečo opýtať kľudne mi napíšte správu.

16.7.2018 15:07
Santinan

XXX.XXX.146.31

Rennie111, ach ti jsou prekrasni... Moc.dekuji za dalsi prispevek. Lovecky pud znam a vim, ze se musi korigovat co nejdrive, minimalne co se vychazek tyce.. Mam BOM a par let jsem zila zaroven i s CSV takze v tomhle mam nacviceno, videt driv a dal, nez pes a dle toho se zaridit.. Ohledne torze, ta se netyka jen obrich psu, z petmedicu vam mohou rict i o torzi u jezevcika.. Clovek si nevybere, vse ma sva pro a proti, kazde plemeno, kazdy jednotlivy pes.. Kratkovekost mi sice trochu vadi ale na druhou stranu hodlame zodpovedne prochazet info o chs a hlavne jejich chovnych psech.. V tomhle ohledu jsem neoblomna a postupovala bych stejne pri vyberu jakehokoliv plemene.. No my bydlime v byte takze venku sam rozhodne nebude, jen se desim toho, ze se nas tu v okoli budou vsichni bát jeste vic nez doted s nasi cubinou a tak nebudou svym psum chtit dovolit poznat naseho budouciho vlkoida.. I to je pro me duvod inklinovat ke cvicaku.. Je mi jasne, ze tihle psi nefungují na tajtrlikovani a plneni myslenek jako maliny, na druhou stranu ani me ani psovi si myslim ze neuskodi dochazka na cvicak, kde nas budou tolerovat a neshazovat pro to, ze budeme trochu jini..
Ad. MHD zas na druhou stranu kdyz muze MHD jezdit leonberger tak vlkodav mi prijde o dost skladnejsi a min uslintany Navic minimalne ve stenatkovskem veku je tohle k nezaplaceni... Spousta pachu, zazitku, lidi a vjemu..

16.7.2018 15:34

A opět dávám za pravdu - štěňata vlkoušů jsou naprosto k sežrání a každý se k nim jen hrne. Jenže velmi rychle vyrostou a jak říkáš, pak budí hrůzu (i když nechápu proč) a není moc pejskařů, kteří by k nim své mazlíky pustili. Můj pes to coby puberťák dost řešil, strašně si chtěl hrát, ale bohužel. Dodnes nás většina majitelů psů obchází obloukem, berou své svěřence do náručí atd.

A skladnější než leon není, jen "užší", ale dlouhý jak týden před výplatou

17.7.2018 09:00
rennie111

XXX.XXX.43.146

Santinan napsal(a):
Rennie111, ach ti jsou prekrasni... Moc.dekuji za dalsi prispevek. Lovecky pud znam a vim, ze se musi korigovat co nejdrive, minimalne co se vychazek tyce.. Mam BOM a par let jsem zila zaroven i s CSV takze v tomhle mam nacviceno, videt driv a dal, nez pes a dle toho se zaridit.. Ohledne torze, ta se netyka jen obrich psu, z petmedicu vam mohou rict i o torzi u jezevcika.. Clovek si nevybere, vse ma sva pro a proti, kazde plemeno, kazdy jednotlivy pes.. Kratkovekost mi sice trochu vadi ale na druhou stranu hodlame zodpovedne prochazet info o chs a hlavne jejich chovnych psech.. V tomhle ohledu jsem neoblomna a postupovala bych stejne pri vyberu jakehokoliv plemene.. No my bydlime v byte takze venku sam rozhodne nebude, jen se desim toho, ze se nas tu v okoli budou vsichni bát jeste vic nez doted s nasi cubinou a tak nebudou svym psum chtit dovolit poznat naseho budouciho vlkoida.. I to je pro me duvod inklinovat ke cvicaku.. Je mi jasne, ze tihle psi nefungují na tajtrlikovani a plneni myslenek jako maliny, na druhou stranu ani me ani psovi si myslim ze neuskodi dochazka na cvicak, kde nas budou tolerovat a neshazovat pro to, ze budeme trochu jini..
Ad. MHD zas na druhou stranu kdyz muze MHD jezdit leonberger tak vlkodav mi prijde o dost skladnejsi a min uslintany Navic minimalne ve stenatkovskem veku je tohle k nezaplaceni... Spousta pachu, zazitku, lidi a vjemu..

Zas taký klasický cvičák a základné povely určite zvládne to sa nemusíte báť. Ale bude to niečo na míle vzdialené BOM a CSV
S našou prvou som na cvičák tiež chodievala lebo som si myslela, že tam nájdeme nejakých psích kamošov no sme z malého mesta a veľký úspech to nebol. Viac kamošov sme si našli v parku a na výstavách a teraz som si už zvykla že ich raz za čas nabalím do auta a stretneme sa aj hodinu cesty od nás s inými vlkodavmi. Vidieť ich ako sa hrajú traja, štyria, alebo piati to je na nezaplatenie A v ČR máte aj rôzne akcie ktoré usporadúva klub, stretnutia, spoločné venčenia.. a je tam oveľa viac IW ako u nás tak si isto nájdete niekoho aj v okolí. A keď nie IW tak aspoň nejakého väčšieho chrta ktorý by mu stíhal. Lebo to býva problém, že menšie psy skrátka "lovia" a iné veľké plemená im nestačia v ich rýchlosti. A taký rozšantený ročný vlkodav s váhou 50+ kg sa už nezahrá s hocikým.

V byte to bude chcieť trocha tolerancie a možno aj menšie úpravy ako: odpratať všetky dekorácie z miest kam dočiahne chvostom pretože keď sa začne tešiť tak ním pozametá minimálne konferenčný stolík a všetko v okolí. Poznám však slečnu čo má v centre Brna v byte dvoch a keď som raz u nej bola na návšteve tak ich venčila vonku na sídlisku navoľno. Čumela som ako vyoraná že všetci tam chodili a nikto si ich nevšímal. U nás by už vypukla panika prvého stupňa :) ona mi len povedala že "tu jsou už všichni na nich zvyklí"

S MHD by som to osobne nevidela až na taký problém, sú to síce veľké, ale kľudné psy. Pri troche výcviku nebude s tým žiadny problém a pri obríkovi si skrátka musíte zvyknúť na to, že sa za vami každý bude otáčať a občas niekto aj nebude mať pre to pochopenie. Niektorá mamička na ňom bude chcieť povoziť dieťa a iná ho bude ťahať ďalej so slovami "nechytaj ho, chceš aby ti odhryzol ručičku?!"

17.7.2018 10:32

Niektorá mamička na ňom bude chcieť povoziť dieťa a iná ho bude ťahať ďalej so slovami "nechytaj ho, chceš aby ti odhryzol ručičku?!"

To, když jsme se my seznámili s naším obřím psím kamarádem, tak moje, v té době, cca dvouletá dcerka seděla v golfkách...pesan k ní přišel, aby si od ní vzal nabízený piškotek a holka nejdřív "mami, ten pejsek má velkou hlavu" a "ten pejsek má velký zuby" a t"ten pejsek má velký uši"...no jak citace z červený karkulky...ale úplně se do něj zamilovala a když jsme šli na prochajdu, tak se vždycky ptala, jestli tam bude i Matýsek...a prý proč taky nemáme velkýho pejska...no proti němu vypadal náš afgán se svými 74cm v kohoutku opravdu takový záprteček.
No i tak jsem ráda, že jsem měla možnost se s tímhle stvořením poňufat.

17.7.2018 11:19
inusanka

XXX.XXX.98.58

Leta žijeme sice s jinými obříky, ale s obříky a náš minulý pes měl úctyhodný metrák ( jako pán v letech na lehčím krmivu měl jen 72 kg). Rozmyslete si, jak budete zvládat manipulaci. Náš první měl sotva šedesát kilo a když onemocněl, byl to problém. Jinak obříci jsou miliónoví.

17.7.2018 20:57
Santinan

XXX.XXX.17.173

Tak to s tou odhryzlou ručičku a jakýmkoliv jiným udem se nám děje už nyní v MHD když ma malina košík-automaticky je pak brána za extrémně nebezpečného psa a nebo naopak extrém, kdy maminka naopak povzbuzovat dcerku ať si pejska pohladí, ze když ma košík tak ji přece nemůže nic udělat.. Lidi jsou různí a slušně řečeno divni.. A že je vlkodav dlouhém jak tejden před výplatou je mi jasný ale paradoxně se tihle o říci umí celkem uskladnit, když se jim chce..

Sardulah., naprosto kouzelný případ se psy socializovaneho ditka

Ale jinak i u nás je to už teď kvůli maline vše udělané tak aby nemohla nic smest a podobně, takže v tom problém nevidím. Sice bydlíme ve zvýšeném přízemi ale už jsem zazila, kdy jsem já snášela a vynasela cca 45kg psa nahoru a dolů z patra, když nám ochrnul, takže ano vim, ze s obriky může nastat problém v manipulaci ale zase si říkám, že na to nebudu sama nebo v to alespoň doufám..

18.7.2018 08:12

Bez ohledu na plemeno jsem vždycky radši, když se lidi mého psa bojí nebo před ním mají respekt, než aby se mi na něj vrhali jak na hračku ve snaze si jej za každou cenu pohladit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík