Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. Mám dvě téměř pětitýdenní štěňata malého plemene. Ač štěňatům nabízím různé příkrmy, stejně nejraději a téměř výhradně pijí mléko od fenky. Tento týden (úterý) jsem našla v pelíšku vyblinkané mléko. Snažila jsem se zjistit, které štěně se poblinkalo, ale nezjistila jsem to. Obě štěňátka se chovají naprosto normálně, hrají si, perou se, pobíhají po pokoji a při každé příležitosti se "vrhají" na mámu a snaží se aspoň trošku cucnout mléka. Situace se zvracením se ale dneska opakovala a to již podruhé. Ráno a teď k večeru jsem našla v pelišku nablinkáno. A opět nevím, kdo to byl, protože z chování štěňat se to nedá poznat (předpokláda bych, že pokud by mimčo bylo nemocné tak by bylo apatické, trpělo nechutenstvím, ale to naštěstí není případ ani jednoho). Pochopitelně pro mě není problém vzít štěně na veterinu, ale já prostě nevím které.
Je možné, že v tomhle věku, kdy se už daleko víc hýbají (hlavně po jídle), že se přepijou (fenka má mléka dost, mimina dobře přibývají) a vlivem pohybu (rvačka se sourozencem) mléko ublinknou ?
Poslední štěňátka jsem odchovávala před 10ti lety, tam si na nic takového nepamatuji a jinou zkušenost s odchovem štěňat nemám.
Děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kdyz jim je skoro 5 týdnů, měla by být štěňata už dvakrát odčervena - nemůže to být tedy reakce na odčervení?
Jaké příkrmy nabízíte? Nestalo se mi, že by už třítýdenní štěně odmítnulo jemně namleté, či vidličkou rozmačkané libové syrové hovězí maso, piraně hadr. Možná bude problém v tom, že stále jen pijí mateřské mléko. To je vhodné, ale hlavní stravu by už měly tvořit jiné složky a mlékem by se měla štěnda jen "docucávat". Když se přepijí, snadno mohou zvracet, jak sama říkáte, díky více pohybu a hrátek.