Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2018 07:38
urbaa9ap

XXX.XXX.50.169

Ahoj, nemáte někdo tip na dobrého trenéra, který umí desenzitizaci? Potřebuji svého psa (útulkáče se špatnou zkušeností) naučit, aby neštěkal na určité lidi. Cvičím s ním s úspěchem klikr trénink, pozitivní posilování tedy zná. Desenzitizaci bych ráda pod vedením někoho, kdo s tím má dost zkušeností a má výsledky. Díky.

15.7.2018 07:51
scylla

XXX.XXX.150.32

Přestaňte v tom hledat složitosti, navažte pořádně psa na sebe, aby vám důvěřoval a vy mu jděte příkladem, jak se má chovat. Přes toto naučíte psa všemu, co potřebujete a ještě posílíte vztahy mezi vámi. Trenéři vám vytahají peníze z kapsy a to, co se dá řešit v řádu hodin nebo dnů budete "trénovat" měsíce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2018 09:43

scylla napsal(a):
Přestaňte v tom hledat složitosti, navažte pořádně psa na sebe, aby vám důvěřoval a vy mu jděte příkladem, jak se má chovat. Přes toto naučíte psa všemu, co potřebujete a ještě posílíte vztahy mezi vámi. Trenéři vám vytahají peníze z kapsy a to, co se dá řešit v řádu hodin nebo dnů budete "trénovat" měsíce.

Scyllo, fenu mám navázanou na sebe, příkladem jí jdu - na průvodčího ve vlaku neštěkám. Vlakem jezdí často, cca 15x v měsíci. Přesto, když průvodčí otevře dveře vagonu, zahulasí "Dobrý den, kontrola jízdenek, vaše jízdní doklady", neodpustí si a zeštěká ho. Někdy víc, někdy míň.
P.S. Trenéra nesháním, jsem s tím smířená.
P.S.2 Reaguje tak na každé "dobrý den", vypadá to, že ji to "v minulém životě" někdo cíleně učil.

15.7.2018 10:06

A naučit ji povel štěkaj a ticho.Psy to většinou učím.Některým to trvá déle, třeba naše tibetská doga než pochopila ticho jen na povel, lítala jsem v noci x ven aby neřval na vše co se hne.Teď už mu stačí říci to je dobrý, ticho a je klid.Pochopill velice rychle i už několikrát se měnící sousedy, stačilo ho seznámit a vysvětlit, že tu bydlí a nemusí na ně štěkat, pocholil i když u domu dělali kanalizaci, chodníky, silnici a bylo neustále za plotem plno lidí, že na ně nemá štěkat, že pracují.Pokud si jich nevšímali a nesahali jim na plot, psi neštěkali.Nebo dát jiný povel, třeba lehni, pokud ho umí, neměla by štěkat.

15.7.2018 10:13

urbaa, chce to napsat, odkud jsi...

ostrava - koira

literatura -knihy F. Šusty (tuším i tento problém tam najdeš)

jinak, za mě - opět to chce nějak ritualizovat, dát tomu "povel", nacvičit v takové vzdálenosti od problému, kdy je pes v klidu a pak jít problému blíž...a hlavně, tím "povelem" uděláš z neznámého něco známého, pes už bude znát průběh ("povel" samozřejmě dávám "dopředu", pes blížícího člověka vnímá, je v klidu, ví co má dělat...) a nabude potřebné jistoty...

15.7.2018 12:54
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

já nevim, proč se na vše teď musí jít tak vědecky...desenzitizace mě přijde, jak nějaká nadávka ... jinak, naučila bych psa povel "ticho" a pak mu ho prostě dala, když by začal štěkat. A jelikož štěká nejspíš z důvodu, že se těch lidí bojí, tak bych s nima přátelsky promluvila, podala jim ruku a po chvilce jim nabídla pamlsek, aby ho dali vašemu psovi...pokud to jsou cizí lidi, tak to vše po domluvě. Pes, když vidí, že vy jste v pohodě, tak se po chvilce přestane stresovat taky.

15.7.2018 13:30
Domik047

XXX.XXX.77.204

Náš pejsek zase steka/stekal už z dalky ze strachu na větší zvířata (osel, kůň, kráva, lama,..), takže jsme začali z dálky kdy nestekal, dostal pamlsek. Postupem času jsme se přibližovali do te míry, aby nestekal a dostal pamlsek. Přítel jde zvířata nakrmit/ pohladit a já si povídám s psiskem, že je to přece v pohodě a prokrmuju. Včera byl přes 30 min od nich 1,5 m a bez steknuti, takže to na něj funguje. Na pruvodciho to jde asi aplikovat blbě, ale na ty cizí lidi by to šlo...

15.7.2018 14:00
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Domik047 napsal(a):
Náš pejsek zase steka/stekal už z dalky ze strachu na větší zvířata (osel, kůň, kráva, lama,..), takže jsme začali z dálky kdy nestekal, dostal pamlsek. Postupem času jsme se přibližovali do te míry, aby nestekal a dostal pamlsek. Přítel jde zvířata nakrmit/ pohladit a já si povídám s psiskem, že je to přece v pohodě a prokrmuju. Včera byl přes 30 min od nich 1,5 m a bez steknuti, takže to na něj funguje. Na pruvodciho to jde asi aplikovat blbě, ale na ty cizí lidi by to šlo...

stačilo by ho vzít do náruče, nebo pokud to je velkej pes, tak na vodítku až ke zvířeti, aby si je očichal, mezitím vy si zvíře v klidu poplácáváte a bylo by po strachu.

15.7.2018 20:11
Domik047

XXX.XXX.84.189

Huskyjanina napsal(a):
stačilo by ho vzít do náruče, nebo pokud to je velkej pes, tak na vodítku až ke zvířeti, aby si je očichal, mezitím vy si zvíře v klidu poplácáváte a bylo by po strachu.

Díky za radu, ale to bohužel nefungovalo. Stekal stejně, koně se splasili, takže ho ještě víc vyděsili.

15.7.2018 20:17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Scyllo, fenu mám navázanou na sebe, příkladem jí jdu - na průvodčího ve vlaku neštěkám. Vlakem jezdí často, cca 15x v měsíci. Přesto, když průvodčí otevře dveře vagonu, zahulasí "Dobrý den, kontrola jízdenek, vaše jízdní doklady", neodpustí si a zeštěká ho. Někdy víc, někdy míň.
P.S. Trenéra nesháním, jsem s tím smířená.
P.S.2 Reaguje tak na každé "dobrý den", vypadá to, že ji to "v minulém životě" někdo cíleně učil.

A co zákazový povel? Fuj, Nesmíš, nebo Neštěkej (je jedno jaké slovo)? To už se teď nenosí? Samozřejmě musíte naučit psa, co to znamená - je to přerušení nežádoucí činnosti.

15.7.2018 20:55

A co zákazový povel? Fuj, Nesmíš, nebo Neštěkej (je jedno jaké slovo)? To už se teď nenosí? Samozřejmě musíte naučit psa, co to znamená - je to přerušení nežádoucí činnosti.

Tak nějak si to myslím, jenže napsat to tady ? smajlík Možná by i pomohlo jednu jí plácnout po čumáku. Ale tak daleko zatím nejsme.

15.7.2018 21:04

Tak nějak si to myslím, jenže napsat to tady ? smajlík Možná by i pomohlo jednu jí plácnout po čumáku. Ale tak daleko zatím nejsme.

Termín desenzitizace jsem poprvé četla až v této diskuzi. Dnes se dělá věda fakt ze všeho.

15.7.2018 21:26

Desenzitizace : Tu jsem provozovala s fenou před zkouškou. Chlapi z kurzu chodili dokola, říkali "dobrý den" a podávali mi ruku, abych nevypadla ještě než se začne smajlík. Po tomhle tréninku nevyletěla na rozhodčího sotva pozdravil.
Ale těžko můžu něco takového chtít po průvodčím ve vlaku...Pane průvodčí vraťte se a pěkně znovu - až půjdete po páté, možná už na vás štěkat nebude.

15.7.2018 22:21
Petras111

XXX.XXX.96.1

urbaa9ap napsal(a):
Ahoj, nemáte někdo tip na dobrého trenéra, který umí desenzitizaci? Potřebuji svého psa (útulkáče se špatnou zkušeností) naučit, aby neštěkal na určité lidi. Cvičím s ním s úspěchem klikr trénink, pozitivní posilování tedy zná. Desenzitizaci bych ráda pod vedením někoho, kdo s tím má dost zkušeností a má výsledky. Díky.

Odkud jste?

15.7.2018 23:09

Aktuálně sice psa nemám, jen takového zrzavého vyděrače, u kterého to o povelech moc není, ale jako malá jsem měla hladkosrstého, ale hodně drsného jezevčíka. Když mi začal startovat po lidech, tak jsem ho naučila, že když někomu řeknu ahoj, popř. dobrý den, tak je to signál, že to je přítel a nežere se. Už si nepamatuji, jak jsem mu to vysvětlila, je to fakt dávno, ale pochopil rychle.

16.7.2018 06:30

Desenzitizace : Tu jsem provozovala s fenou před zkouškou. Chlapi z kurzu chodili dokola, říkali "dobrý den" a podávali mi ruku, abych nevypadla ještě než se začne smajlík. Po tomhle tréninku nevyletěla na rozhodčího sotva pozdravil.
Ale těžko můžu něco takového chtít po průvodčím ve vlaku...Pane průvodčí vraťte se a pěkně znovu - až půjdete po páté, možná už na vás štěkat nebude.

takhle jsem to dělala s figurantem + učili "zuby", "koule" atd...

a ono je jedno, že to s průvodčím nejde, protože princip je pořád a pořád stejný a píšu výše - pes se řízeně naučí nějaký rituál = nějaké chování s nějakými slovíčky (povely) a pak to naučené přenášíš do jiného prostředí

prostě jako trénink čehokoliv jiného.

16.7.2018 10:00
urbaa9ap

XXX.XXX.50.169

Z Prahy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík