Nejsem na to odborník, ale co se tvrdých povrchů týče, tedy i mramorového koberce, jsou sice dobré na údržbu, ale pro chůzi ať už lidí nebo psů na prd, dřevo je naopak měkké, po větších psech zůstavají nepěkné rýhy (i na lakovaném tvrdým lakem) Nenapadá mne nic, co by bylo jak dobré pro psy, tak na údržbu
lesnížínka
napsal(a):
Nejsem na to odborník, ale co se tvrdých povrchů týče, tedy i mramorového koberce, jsou sice dobré na údržbu, ale pro chůzi ať už lidí nebo psů na prd, dřevo je naopak měkké, po větších psech zůstavají nepěkné rýhy (i na lakovaném tvrdým lakem) Nenapadá mne nic, co by bylo jak dobré pro psy, tak na údržbu
Ideální by byl asi koberec, který se dobře udržuje :D
Vím, že pár lidí má doma umělou trávu (ne po celem bytě ) -jednotlivé díly se dají osprchovat, ale to pro mě není také zcela nejlepším řešením,...nebo pěnové puzzle, ale tam je zase problém s údržbou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pro psy je nejlepší koberec, protože neklouže. Na údržbu je horší, ale co by člověk pro psa neudělal...

Kvalitní vinyl protiskluz. Třeba s extrémním gravírem to psovi neujede ani při tryskacím záchvatu v ostré zatáčce.
Nejlepší je vinyl s výrazným reliéfem, vytlačeným vzorem. Pak to neklouže. Super na údržbu i pro psy. Máme a vřele doporučuji.
A doporučuji tedy tmavší vzor. Na světlém by brzy nějaká ta špína v těch rýhách byla hrozně vidět a drbat se s tím...to by asi člověk zešílel. My máme odstín "modrá borovice". :).
V některých pokojích máme staré parkety, renovované, ale nenalakované, jen čistý dub a naolejovaný. Vrypy po drápech vidět jsou, ale to mi nevadí, neklouže jim to a mně se právě ty důkazy po drápech v tom dřevě líbí.
burunduk
napsal(a):
Nejlepší je vinyl s výrazným reliéfem, vytlačeným vzorem. Pak to neklouže. Super na údržbu i pro psy. Máme a vřele doporučuji.
A doporučuji tedy tmavší vzor. Na světlém by brzy nějaká ta špína v těch rýhách byla hrozně vidět a drbat se s tím...to by asi člověk zešílel. My máme odstín "modrá borovice". :).
V některých pokojích máme staré parkety, renovované, ale nenalakované, jen čistý dub a naolejovaný. Vrypy po drápech vidět jsou, ale to mi nevadí, neklouže jim to a mně se právě ty důkazy po drápech v tom dřevě líbí.
my máme právě světlou a ty drážky pak čistit...to je děs :-D ale tak dvakrát za rok se to zvládnout dá Já jsem zasek jinak spokojená s tou světlou, že tam jinak není nic vidět
My máme všude pravé dřevěné podlahy a pro psy nic moc. Kloužou a pokud si člověk někde nevšimne mokrého místa (např. nošení vody psem po bytě při pití, loužičky po štěndu či vlhkost z mokrého psa), spáry okamžitě "nabobtnají" a zčernají, takže to vypadá příšerně
Také přemýšlíme o vinylu, ale zajímalo by mne, jakou tloušťku zvolit a zda opravdu neklouže.
PumaCZ
napsal(a):
My máme všude pravé dřevěné podlahy a pro psy nic moc. Kloužou a pokud si člověk někde nevšimne mokrého místa (např. nošení vody psem po bytě při pití, loužičky po štěndu či vlhkost z mokrého psa), spáry okamžitě "nabobtnají" a zčernají, takže to vypadá příšerně
Také přemýšlíme o vinylu, ale zajímalo by mne, jakou tloušťku zvolit a zda opravdu neklouže.
Taktéž A dlažbu. Jen k tomu vinylu: co jsem po něm chodila u příbuzných, tak mi tam rozdíl v tvrdosti (od dlažby) nepřijde. Bylo to takřka k nerozeznání ve všech směrech. To by možná byla lepší taková ta levnější guma(PVC?) ta vyšší pěnová. Asi se brzo zničí, ale sestřenka ji má, nemá ji ani nalepenou, leží, nekrčí se a chodí se po ní dobře. Ona ale psy nemá, takže nevím, jak by dlouho vydržela.
lesnížínka
napsal(a):
Taktéž A dlažbu. Jen k tomu vinylu: co jsem po něm chodila u příbuzných, tak mi tam rozdíl v tvrdosti (od dlažby) nepřijde. Bylo to takřka k nerozeznání ve všech směrech. To by možná byla lepší taková ta levnější guma(PVC?) ta vyšší pěnová. Asi se brzo zničí, ale sestřenka ji má, nemá ji ani nalepenou, leží, nekrčí se a chodí se po ní dobře. Ona ale psy nemá, takže nevím, jak by dlouho vydržela.
A neklouže ? Toho se u pvc trochu bojím.
lesnížínka
napsal(a):
On ten vinyl může být buď rovnou lepený na základ, tj. na beton, potom je tvrdý, nebo pokládán jako plovoučka, což doporučují spíše. Potom je měkčí a pruží.

taky bych mezi dlažbu a vinyl nedávala rovnítko, mám obé (vinyl jako plovoucí ale tl. pouze 5 mm), chodím bosa a v žádném případě ten pocit totožný není.
U měkčeného PVC je problém, že (taky to bude dle druhu povrchu) je mnohé fleky zůstanou. a hlavně pach! (mi močí prubuje občas nějaká kočena , měkčené PVC jsme museli vyhodit, vinyl zatím nemá problém).
macomb
napsal(a):
my máme právě světlou a ty drážky pak čistit...to je děs :-D ale tak dvakrát za rok se to zvládnout dá Já jsem zasek jinak spokojená s tou světlou, že tam jinak není nic vidět
No mně zas přijde, že na té tmavší není nic vidět.. a tak jsem velice klidná - když je na tom bordel, já to nevidím = nic tam není = pohoda. :D.
PumaCZ
napsal(a):
My máme doma všechny barvy (světle béžovou, kaštanovou a klasický dub) a nejméně je vidět právě na tom dubu. Na tmavé podlaze jsou vidět šmouhy od mopu, tlapky apod., na béžové zase každá špína.
Přesně, mám tmavý nábytek a děs. Světlá dlažba s vysokým leskem taktéž. Ono nic z toho nebylo řešeno s ohledem na zvířectvo, to se pořizovalo ven. Dřevěné podlahy - rýhy od drápů. Nejlíp dopadá světlá, matná dlažba v hale, jen by musela být vyspárovaná nějak...šedě? Protože drhnout ty spáry kartáčkem je taky děs
lesnížínka
napsal(a):
Přesně, mám tmavý nábytek a děs. Světlá dlažba s vysokým leskem taktéž. Ono nic z toho nebylo řešeno s ohledem na zvířectvo, to se pořizovalo ven. Dřevěné podlahy - rýhy od drápů. Nejlíp dopadá světlá, matná dlažba v hale, jen by musela být vyspárovaná nějak...šedě? Protože drhnout ty spáry kartáčkem je taky děs
Jo, ať žijou tmavší spáry. Máme v koupelně a na wc a NEJLEPŠÍ věc, co jsme mohli vymyslet.
https://www.keramikahasek.cz/CE-33-Comfort-manhattan-sparovaci-hmota-2-kg-d2573.htm?tab=description
Máme odstín manhattan.
lesnížínka
napsal(a):
Ona ta černá je dost ošemetná. Když jsem pesanovi kupovala nový pelech, řekla jsem jasně, že černý, nacož přítel odvětil, že v žádném případě, takže se kupoval hnědý s oranžovými kytičkami :D No, upřímně, špína na něm v podstatě vidět nikdy nebyla. Pak se kupoval druhý, už černý, a ten vypadal hrozně pořád, protože je na něm vidět úplně všechno :/
Ono tohle člověka nenapadne do doby, než podlahu/nábytek/pelech/oblečení/.. koupí a vidí, že to není ono, bohužel..
Máme v pronajatém bytě světlý dub. A není tam vidět nic, v předchozím bytě jsme měli tmavší lino a bylo vidět vše. Ale máme světlochlupého psa. :D
Mě by do budoucna zajímalo jakou sedačku zvolit, aby se dala dobře čistit, a vydržela, když na ní jednou za čas zakempí pes nebo dokonce kočka. Jediné co mě napadá, tak pravá kůže.

Andrýsek3
napsal(a):
Máme v pronajatém bytě světlý dub. A není tam vidět nic, v předchozím bytě jsme měli tmavší lino a bylo vidět vše. Ale máme světlochlupého psa. :D
Mě by do budoucna zajímalo jakou sedačku zvolit, aby se dala dobře čistit, a vydržela, když na ní jednou za čas zakempí pes nebo dokonce kočka. Jediné co mě napadá, tak pravá kůže.
Měli jsme sedačku z pravý kůže...na údržbu asi super...mě to tedy není moc příjemné na sezení, mám raději "látkové", ale co chci hlavně napsat...ovčanda nám tam udělala pár šrámů, když už byla starší a ne tak pohyblivá, aby si tam vyhupsla, tak se tam tak jako vyškrábala...on si člověk asi prostě nevybere, vše má svoje pro a proti...když to vezmu hodně extrémě, tak nám by snad nejvíc vyhovovalo (nejvíc asi psům) mít na půlce obýváku, kde je sedačka super obří "letiště"...nějakej ten přehoz, deky, polštáře, tam by jsme si celá smečka polehali a bylo by si pesani asi užívali nejvíc... ...taky řešim momentálně sedačku, ale bude to boj
Andrýsek3
napsal(a):
Mívali jsme drahou koženou soupravu (křesla + pohovka) a dva psi (NO a ČSV) ji zvládli zdevastovat do dvou let.. Ne, že by ji ničili, to vůbec, ale i samotné vyskočení nahoru, seskoky, točení se do klubíčka atd. ta kůže prostě nedala a prorvala se.

my máme sedačku z palet, na tom molitanové matrace - nepromokavá prostěradla- napínací prostěradla (mám ideu ušít napínací "prostěradla" z potahové látky)...jako sezení v psím a kočičím pelechu ideální (a unese to i lidské těžkotonážníky )...ale jasně, estetika je kapku jinde, no
kožené sedačky mám v autě, leze na ně pastevec, takže záhul vesmírný, na jaře bylo auto na profi čištění a nevěřila jsem vlastním očím - kůže jako nová.
Děkuji za reakce, klasickou látkovou sedačku máme teď a to je hrůza, co se z ní stalo za dva roky. nejde pořádně vyčistit, chlupy jsou v ní zapíchané, nitky jsou vytahané.. Hrůza.
Koženka se začne trhat i u lidí, nic praktičtějšího než kůže a na ní deky mě nenapadá.. Ale zase aby to zničili, když to je za majlant. Jedině ještě látkové pratelné potahy, ale to podle mě bude taky časem hrůza.
Řešení by bylo, psům nechat tuhle starou a na novou nepouštět.

Andrýsek3
napsal(a):
Děkuji za reakce, klasickou látkovou sedačku máme teď a to je hrůza, co se z ní stalo za dva roky. nejde pořádně vyčistit, chlupy jsou v ní zapíchané, nitky jsou vytahané.. Hrůza.
Koženka se začne trhat i u lidí, nic praktičtějšího než kůže a na ní deky mě nenapadá.. Ale zase aby to zničili, když to je za majlant. Jedině ještě látkové pratelné potahy, ale to podle mě bude taky časem hrůza.
Řešení by bylo, psům nechat tuhle starou a na novou nepouštět.
...tak jsem ráda, že to u někoho vypadá jako u "normálních" lidí - jako u mě...uvažovala jsem už i sestavit sedačku z europalet, jak psala hmn. Já teda dokonce uvažovala o nějakých - ne moc vysokých - klasických matracích (postelových)...a že bych si na ně nechala u čalouníka ušít dvě sady potahů, co půjdou normálně sundat a vyprat...protože se obávám, že každá další sedačka dopadne za nějaký čásek podobně jako ta nynější, když už úplně opomenu nějakou finanční náročnost při častější výměně sedaček, tak už jen najít "spolupracovníky" co sedačky (máme dvě rohovky) vytáhnou oknem ze zvýšeného přízemí na ulici - jinak se to nedá a stejnou cestou nastěhují nové
Zase neumím si představit, že bych za cenu "déle krásné a relativně čisté sedačky" nepouštěla zvířenu na gauč a seděla-ležela tam samotinká opuštěná, že bych neměla u sebe (na sobě) minimálně jednoho ze psů