Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2018 09:59
Lena000

XXX.XXX.30.179

Dobrý den,
dva týdny zpět nám velký pes pokousal yorka, ihned byl ošetřen na klinice - orgány poraněné neměl, ale má 10 zlomených žeber na jedné straně. Chci se zpetat, máte někdo podobnou zkušenost? Myslíte, že se opravdu časem vše zpraví, sroste? Lékař věří, že bude vše jako dřív, ale že to chce samozřejmě čas-což je pochopitelné. Děkuji za každou vaši zkušenost.

17.7.2018 10:26
burunduk

XXX.XXX.202.146

Ano, sroste to. Jen to bude dlouho bolestivé, žebra prostě trvají. Ale bude to v pohodě. Má štěstí, že přežil.

18.7.2018 08:29
Lena000

XXX.XXX.30.179

Máme ještě půl roční štěně velkého plemena a už tak, když je každý den po ránu dáme k sobě, radostí ho morduje, už předtím jsem měla strach, ať mu nic neudělá, ale co pak? Teď jsou oddělení, lékař radil tak 2 měsíce oddělit, ale po tak dlouhé době, když ho uvidí, bude úplně šílet.

18.7.2018 08:31
Atheira

XXX.XXX.50.119

Lena000 napsal(a):
Máme ještě půl roční štěně velkého plemena a už tak, když je každý den po ránu dáme k sobě, radostí ho morduje, už předtím jsem měla strach, ať mu nic neudělá, ale co pak? Teď jsou oddělení, lékař radil tak 2 měsíce oddělit, ale po tak dlouhé době, když ho uvidí, bude úplně šílet.

Tak je berte spolu ven, mlaďocha na vodítko a nedovolte mu ho mordovat. Je malý, nevycválaný, oproti yorkovi ovšem obr, nemá rozum, za něj ho musíte mít vy. Ale neseparujte je úplně. Musí spolu přijít do kontaktu, jen jim u toho prostě musíte asistovat, když je prcek divočák.
A mrňouse vemte někam, kde se vyblbne s jinými, aby na yorka už neměl tolik energie dorážet.

18.7.2018 08:35
conie

XXX.XXX.206.202

Atheira napsal(a):
Tak je berte spolu ven, mlaďocha na vodítko a nedovolte mu ho mordovat. Je malý, nevycválaný, oproti yorkovi ovšem obr, nemá rozum, za něj ho musíte mít vy. Ale neseparujte je úplně. Musí spolu přijít do kontaktu, jen jim u toho prostě musíte asistovat, když je prcek divočák.
A mrňouse vemte někam, kde se vyblbne s jinými, aby na yorka už neměl tolik energie dorážet.

Určitě umožnit denní kontakt,2 měsíce jsou dlouhé, zvlášť ve vývoji štěněte. Mimo procházek bych volila např. prostornou klec, pohodlně zařízenou, pro malého maroda, aby mohli být bezpečně spolu v jedné místnosti. Samozřejmě, že ne na celý den, ale prostě další možnost bezpečného kontaktu.

18.7.2018 09:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.106

Lena000 napsal(a):

Rozhodně neoddělovat.
Přeci nebudete brát štěněti hračku .
Měla jste strach, ať mu nic neudělá, když ho morduje ?
Zbytečně, vidíte ?
Jork přežil, asi se mu to líbí a baví ho to stejně jako štěně.
No a když ho radostně rozšlápne, zadupe...
tak koupíte nového.

18.7.2018 10:27
Lena000

XXX.XXX.30.179

vaše poslední věta je poněkud zvláštní a v mojí situaci se tento humor moc nehodí...má 10 zlomených žeber a nemá být v kontaktu se psy, aby se špatně nepohl, nelekl a srostlo tak jak má

18.7.2018 10:29
Lena000

XXX.XXX.30.179

ano, jak píšete, velká je v kotci a maličký na zahradě, dáváme každý den očuchat, ať se vidí, jen ta velká to nechápe, že sním teď být nemůže a v kleci šíleně vyvádí smajlíkcož se dalo čekat, když byl zdravý, špatně se jí usměrňovalo, že na něj musí opatrně, má ho ráda, chce si hrát smajlík

28.7.2018 14:19
Grandina

XXX.XXX.2.30

rapotacka11 napsal(a):
Rozhodně neoddělovat.
Přeci nebudete brát štěněti hračku .
Měla jste strach, ať mu nic neudělá, když ho morduje ?
Zbytečně, vidíte ?
Jork přežil, asi se mu to líbí a baví ho to stejně jako štěně.
No a když ho radostně rozšlápne, zadupe...
tak koupíte nového.

Tohle bylo fakt nutné? Já vás opravdu někdy nechápu...

28.7.2018 21:10
Terven

XXX.XXX.110.147

Grandina napsal(a):
Tohle bylo fakt nutné? Já vás opravdu někdy nechápu...

aneb kdo najde pozitivní a neironický příspěvek od rapotacky, má bod
nemusíte chápat, přehlížejte...

28.7.2018 21:26
saola

XXX.XXX.151.22

Terven, je mi jasné, že ve vašem světě je nedostatek pozitivního sluníčkářství neomluvitelný, ale pokud dotaz není skutečně jen trolující příspěvek, tak z něj nedostatek soudnosti a amatérismus jasně čiší. Ke škodě zúčastněných psů.
Rapotačku a její sarkasmus docela chápu

29.7.2018 14:05
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

tak z něj nedostatek soudnosti a amatérismus jasně čiší... bohužel někdo takovej by to Rapotačky psaní mohl brát vážně

29.7.2018 14:43
Terven

XXX.XXX.110.147

Huskyjanina napsal(a):
tak z něj nedostatek soudnosti a amatérismus jasně čiší... bohužel někdo takovej by to Rapotačky psaní mohl brát vážně

Ale tak...jako až takovej d.ement mi zadavatelka nepřijde. Nejspíš normální slušnej člověk, jen nemá zkušenost se psy - to není důvod k urážlivým reakcím a ironii.
Ono na ifauně se obecně špatně chápe, že každej, kdo má psa, není echt kynolog...já takových lidí denně vídám mraky, jsou to často hodní, slušní lidi, i inteligentní a vzdělaní, svoje psy mají rádi, jen holt nemají kynologii v malíku. Vždycky si říkám, jak by to tady na fóru schytali...přitom jsem si téměř jistá, že naživo by komunikace probíhala v úplně jiném duchu smajlík
Pokud někdo namítne, proč si teda pořizujou psy, tak na to odpovídám, že jednak učenej z nebe nespadl - já si taky nedám za rámeček úplně vše, co jsem dělala s první fenou, dodnes si některé věci vyčítám - a druhak je třeba smířit se s tím, že psa může mít kdokoliv, stejně jako dítě.
Ani děti si nepořizují výhradně pediatři, učitelé nebo dětští psychologové
A je dobře, že se zadavatelka ptá, jsou tací, co se neptají - ti ale nepobuřují zdejší komunitu, to je fakt.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2018 15:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mě spíš připadá, že jim na yorka skočilo to velké štěně... pokousaný pes, myslím tím malý york s 10 zlomenými žebry(skoro všechny) bez vnitřního zranění je unikát. Můžu se mýlit...

29.7.2018 16:59
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Terven napsal(a):
Ale tak...jako až takovej d.ement mi zadavatelka nepřijde. Nejspíš normální slušnej člověk, jen nemá zkušenost se psy - to není důvod k urážlivým reakcím a ironii.
Ono na ifauně se obecně špatně chápe, že každej, kdo má psa, není echt kynolog...já takových lidí denně vídám mraky, jsou to často hodní, slušní lidi, i inteligentní a vzdělaní, svoje psy mají rádi, jen holt nemají kynologii v malíku. Vždycky si říkám, jak by to tady na fóru schytali...přitom jsem si téměř jistá, že naživo by komunikace probíhala v úplně jiném duchu smajlík
Pokud někdo namítne, proč si teda pořizujou psy, tak na to odpovídám, že jednak učenej z nebe nespadl - já si taky nedám za rámeček úplně vše, co jsem dělala s první fenou, dodnes si některé věci vyčítám - a druhak je třeba smířit se s tím, že psa může mít kdokoliv, stejně jako dítě.
Ani děti si nepořizují výhradně pediatři, učitelé nebo dětští psychologové
A je dobře, že se zadavatelka ptá, jsou tací, co se neptají - ti ale nepobuřují zdejší komunitu, to je fakt.

a můžu vědět proč cituješ mě?

29.7.2018 19:47
Terven

XXX.XXX.110.147

Huskyjanina napsal(a):
a můžu vědět proč cituješ mě?

Vycházela jsem z té věty, kterou jste napsala. Zřejmě jsem jí teda blbě pochopila. Omlouvám se.

Přidejte reakci

Přidat smajlík