Autor
XXX.XXX.248.203
Prosím o radu
Můj pes je klidný, hodný, hodně přátelský,...
Na procházce chodí opravdu hezky, u levé nohy, stejným tempem jako já. Ale jakmile jde 2 a více lidí, tak je konec. Začne šíleně hysterčit, štěkat, kňučet, kousat vodítko, myslím si, že chce s dotyčnými běžet. Už vážně nevím co s tím, zkoušela jsem se ho dotknout, utěšovat apod., nic nepomáhá, ani když ho vezmu do ruky. Nevíte někdo co s tím?
Any123
napsal(a):
Autor
XXX.XXX.248.203
Prosím o radu
Na procházce chodí opravdu hezky, u levé nohy, stejným tempem jako já. Ale jakmile jde 2 a více lidí, tak je konec. Začne šíleně hysterčit, štěkat, kňučet, kousat vodítko, myslím si, že chce s dotyčnými běžet. Už vážně nevím co s tím, zkoušela jsem se ho dotknout, utěšovat apod., nic nepomáhá, ani když ho vezmu do ruky. Nevíte někdo co s tím?
Ti lidé jdou s vámi nebo se jedná o protijdoucí?
Bohužel jste nenapsala ani věk, ani plemeno, ani jestli jste z města či vesnice. A ani to, zda má pejsek nějaký výcvik, či jen váš.
Nechávám ho proběhnout, očichávat věci, vylítat se, zase tak striktní to není, ale když jdu třeba se sestrou, kterou v pohodě zná a začne takhle šílet, tak moc nevim jak ho utišit. No, trošku jsem zapomněla, je to belgický grifonek, je mu 5 měsíců, jsem z města, párkrát byl na cvičáků.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Any123
napsal(a):
Autor
XXX.XXX.248.203
Prosím o radu
Proč jste založila dvě naprosto stejné diskuze? Jedna vám nestačí?

Any123
napsal(a):
Nechávám ho proběhnout, očichávat věci, vylítat se, zase tak striktní to není, ale když jdu třeba se sestrou, kterou v pohodě zná a začne takhle šílet, tak moc nevim jak ho utišit. No, trošku jsem zapomněla, je to belgický grifonek, je mu 5 měsíců, jsem z města, párkrát byl na cvičáků.
jéžiš je to malé štěně, má radost, že bude se ségrou sranda...
tak mu tu srandu, zábavu, činnost, poznávání světa... dej ty.

Tohle je diskuze, nikdo rady psát nemusí. Je to jen dobrá vůle a chuť poradit.
Vy ani nedokážete slušně odpovědět na dotaz, tak proč vám radit.

Any123
napsal(a):
Tak ona s nim běží celou procházku a on má potom další hysterak. Klidně s nim běhat budu, jenom jak ho mám utišit když tak vyvádí nevíte? Přece jenom, lidi chtějí na zahradách klid a tak..
tohle je o míře - přiměřeně vylítat, přiměřeně vyblbnout (nerozdivočit přes míru), přirozeně přejít na klidnější činnost, naučit že "dost", "jdeme"...vůbec učit provozní poslušnost
chodit na různá místa, do různých prostředí...
je to stejné, jako s dětmi, úplně...
Úplně tomu z vašeho textu nerozumím. Když jde s vámi na procházku někdo, koho má pejsek rád, tak se děje co. Vřeští jak šílenec a zmítá sebou nebo začne lítat hlava nehlava a vůbec nevnímá? Co dělá sestra, než pes začne takhle blbnout?
Moje fena je taky lehce přetáčecí. Nezvládá návaly radosti, totálně jí rupne v kouli, když se sejde víc vzruchů najednou a má tendenci začít nekontrolovatelně lítat, když má dostatek prostoru, třeba louku, běhá kolečka.
Jediný, co mi na ni platí je to, že když vím, že by se z blížící se situace mohlo vyloupnout toto nebo už mi začíná jančit, usadím ji, dotyčný se s ní v klidu přivítá - žádné pištění, máchání rukama, skákání a lítání, prostě klídek - ahoj pse, jak se máš, jdeme ven? - ona to normálně rozdýchá, posedí si a teprve až když vidím, že má přítomný výraz, je v klidu a ovládá se, tak může s danou osobou jít pobíhat a blbnout. U nás je ale nutný zvládnout ten první moment, kdy se musí zapojit i osoba, ze které má fena radost, protože nadšený povykování, divoký vítání a kvílení vždycky spustí to její šílenství.
Posaďte si ho, v klidu, žádné řvaní, prostě jen tak, nevzrušeně... Posaď se, blázne jeden... A sedí, dokud se nebude chovat normálně. I jen myšlenka na nepříčetnost je fuj a s takovou se nepokračuje dál.
Any123
napsal(a):
Sestra se mnou normálně jde a on chce řádit, určitě si ho zkusím posadit, aby to rozdýchal a uklidnil se, děkuju moc.
Ale vyblbnout se potřebuje, takže za odměnu ať se s ním sestra třeba přetahuje nebo si s ním pohraje, jak ho to baví. Důležitý je, aby si zafixoval, že nesmí vyvádět, že i když bude v klidu, vaše sestra, o kterou mu v tuhle chvíli asi jde nejvíc, protože je něco extra a on si s ní moc chce hrát, si ho bude všímat.