Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2018 16:30
spanelka

XXX.XXX.115.24

Dobrý den, mám 12,5 letou fenku - kříženka 14 kg. Dnes jsem jí u jednoho struku objevila bulku velikosti o něco větší jak hrášek. Máte někdo s tímto zkušenost? Fenka již v cca šesti letech měla několik bulek vyoperovaných s tím, že to byly tukové bulky, v osmi letech byla vykastrována, v 11 zjištěn šelest na srdci, v současné době má bohužel nadváhu, s kterou po kastraci bojujeme. Nechat opět vyoperovat, nebo zatím nechat a sledovat, zda bude růst dál?

22.7.2018 22:40
kopytko

XXX.XXX.79.227

My byli na odstraňování bulek min.2x s fenkou co už není mezi námi. Dělali se jí hodně od nízkého věku. Ve stáří už jsme to neřešili, protože by narkóza byla rizikem a to jich měla hodně. Jen jsme jí sledovali, aby se jí nějaká hodně nenarostla. Pak bychom šli opět na operaci. Takto nám to doporučil náš veterinář.

22.7.2018 23:37
spanelka

XXX.XXX.37.163

Tak po poradne prohlidce a prohmatani jsem zjistila, ze nema jen tu jednu okem viditelnou bulku, ale dalsi mensi ctyri podel cele zbyle mlecne listy a jednu na druhe strane. Otazka, zda jit do operace v takovem veku s takovymi pridruzenymi neduhami :(.

23.7.2018 00:05
kopytko

XXX.XXX.79.227

Přesně si nepamatuju od jakého věku jsme my už neoperovali, ale pamatuju si, že těch bulek měla ke konci života opravdu hodně a některé docela velké... pravidelně je prohlížel veterinář, ale narkózu už kvůli celkovému stavu nedoporučoval. Hlídalo se hlavně to, aby některá nenarostla tolik, že by hrozilo prasknutí. Pokud máte nějakého dobrého veterináře, tak se domluvte s ním co je pro vaší fenku nejlepší...

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.7.2018 00:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

spanelka napsal(a):
Tak po poradne prohlidce a prohmatani jsem zjistila, ze nema jen tu jednu okem viditelnou bulku, ale dalsi mensi ctyri podel cele zbyle mlecne listy a jednu na druhe strane. Otazka, zda jit do operace v takovem veku s takovymi pridruzenymi neduhami :(.

To opravdu záleží. chce to pečlivé předoperační vyšetření, krev a kardio (rtg, sono). odstranění mléčné lišty je velká operace. ale věk samotný ani šelest není důvod proč ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík