Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2018 17:09
JURMANCZ

XXX.XXX.33.18

Dobrý den. V příštích dnech mám v plánu cestovat se psem a přemýšlím jestli má cenu kupovat náhubek. Pokud budu mít psa po celou dobu jízdy v batohu je zapotřebí náhubek?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2018 17:30

JURMANCZ napsal(a):
Dobrý den. V příštích dnech mám v plánu cestovat se psem a přemýšlím jestli má cenu kupovat náhubek. Pokud budu mít psa po celou dobu jízdy v batohu je zapotřebí náhubek?

jakože v tom teple zavřete psa celého do batohu? a to vám připadá jako dobrý nápad?

náhubek musí pes mít i když je v batohu a kouká mu hlava.

22.7.2018 20:02
saola

XXX.XXX.143.34

JURMANCZ napsal(a):

On vám to první řidič autobusu při nastupování vysvětlí.
Stejně tak ve vlaku průvodčí...

Další troll?

22.7.2018 21:04

saola napsal(a):
On vám to první řidič autobusu při nastupování vysvětlí.
Stejně tak ve vlaku průvodčí...

Další troll?

nemyslím si. ale nemyslet je dnes moderní a cool.

ještě že mám velkýho psa, tím pádem mi prostě musí dojít, že náhubek je potřeba.

22.7.2018 22:23
JURMANCZ

XXX.XXX.147.177

Vážená osobo. Vžijte se do mé situace. Mám drsnosrstého jezevčíka, který by autobusem nejel ani dvacet minut. Jsem student takže nechci moc utrácet. a ještě vemte v potaz to, že moje fenečka už několikrát absolvovala cestu autem ve kterém bylo pět lidí ( tudíž tam bylo skoro nedýchatelno ) a bylo za velmi teplého počasí a ta cesta trvala něco přes hodinu. A navíc jsem se neptal na to jestli se vám to jeví jako normální, ale jestli je možnost mít psa v batohu když se jede autobusem aby jsem nemusel kupovat náhubek. Pro příště bych vám doporučil si pořádně přečíst příspěvěk

22.7.2018 22:25
JURMANCZ

XXX.XXX.147.177

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jakože v tom teple zavřete psa celého do batohu? a to vám připadá jako dobrý nápad?

náhubek musí pes mít i když je v batohu a kouká mu hlava.

Vážená osobo. Vžijte se do mé situace. Mám drsnosrstého jezevčíka, který by autobusem nejel ani dvacet minut. Jsem student takže nechci moc utrácet. a ještě vemte v potaz to, že moje fenečka už několikrát absolvovala cestu autem ve kterém bylo pět lidí ( tudíž tam bylo skoro nedýchatelno ) a bylo za velmi teplého počasí a ta cesta trvala něco přes hodinu. A navíc jsem se neptal na to jestli se vám to jeví jako normální, ale jestli je možnost mít psa v batohu když se jede autobusem aby jsem nemusel kupovat náhubek. Pro příště bych vám doporučil si pořádně přečíst příspěvěk

22.7.2018 22:29
JURMANCZ

XXX.XXX.147.177

nemyslím si. ale nemyslet je dnes moderní a cool.

ještě že mám velkýho psa, tím pádem mi prostě musí dojít, že náhubek je potřeba.

Ovšem. Pokud máte nějakou obří uslintanou, vrčící a štěkající obludu tak samozřejmě musí na náhubek dojí. Ale pokud by jste měla stejně jako já malého, roztomilého, poslušného jezevčíka tak by jste možná uvažovala jako já.

22.7.2018 22:47

JURMANCZ napsal(a):

Vážená osobo, vžívám se do situace toho psa, který bude za velmi teplého počasí během cesty autobusem zcela uzavřen v batohu, protože prostě bez košíku mu nesmí koukat hlava ven.

Takže příště bych já doporučila víc myslet. Pokud jste tak chudý student, že nemáte ani na košík, doporučuji místo výletů brigádu.

22.7.2018 22:49

JURMANCZ napsal(a):
Ovšem. Pokud máte nějakou obří uslintanou, vrčící a štěkající obludu tak samozřejmě musí na náhubek dojí. Ale pokud by jste měla stejně jako já malého, roztomilého, poslušného jezevčíka tak by jste možná uvažovala jako já.

No, mám obřího, ale roztomilého, přátelského a docela poslušného psa. Košík musí mít, protože to vyžaduje přepravní řád. Stejně jako to vyžaduje u jakéhokoliv jiného psa, který není zcela uzavřen ve schráně. Protože schrána na Noru by vyžadovala nosiče a ani do krosny se nevejde, tak nevymýšlím kokotiny a košík mám.

By mě zajímalo, čím psa krmíte, když nemáte ani na náhubek. Moukou s vodou?

22.7.2018 22:57

JURMANCZ napsal(a):

Vážený studente, náhubek patří k základnímu vybavení. Pokud nemám na náhubek, nepořizuji psa psa.

Prostě nastudujde podmínky přepravce a tím se řiďte, není nutný vymýšlet hlouposti.

22.7.2018 23:08
JURMANCZ

XXX.XXX.147.177

No, mám obřího, ale roztomilého, přátelského a docela poslušného psa. Košík musí mít, protože to vyžaduje přepravní řád. Stejně jako to vyžaduje u jakéhokoliv jiného psa, který není zcela uzavřen ve schráně. Protože schrána na Noru by vyžadovala nosiče a ani do krosny se nevejde, tak nevymýšlím kokotiny a košík mám.

By mě zajímalo, čím psa krmíte, když nemáte ani na náhubek. Moukou s vodou?

Já neříkám že na náhubek nemám. Zajímalo mě ovšem jestli se to dá nějak obejít. A aby jste věděla krmena je kvalitními granulemi. Mě by spíš zajímalo co si dáváte vy když jste takhle agresivní. A opět vás musím upozornit, že jsem žádal aby jste se vcítila do mé situace a ne do situace psa. Nejspíše by jste si měla zajít na oční. Očividně už nebudete nejmladší vzhledem k tomu že jste taková nevrlá, když po jedné otázce útočíte.

22.7.2018 23:11
JURMANCZ

XXX.XXX.147.177

Vážená osobo, vžívám se do situace toho psa, který bude za velmi teplého počasí během cesty autobusem zcela uzavřen v batohu, protože prostě bez košíku mu nesmí koukat hlava ven.

Takže příště bych já doporučila víc myslet. Pokud jste tak chudý student, že nemáte ani na košík, doporučuji místo výletů brigádu.

A jak víte že bude teplé počasí? Jestli jste si nevšimla tak posledích pár dnů úplně nejtepleji nenbylo. A nechoďte na mě s tím, že jste počítala, že když už se vydávám na výlet tak za pěkného počasí. Není nutno cestovat pouze když jsou venku třicítky.

22.7.2018 23:27

V příštích dnech, kdy hodláte cestovat se psem, budou třicítky a těžko se to změní. Pořiďte dobrý náhubek, ve kterém si pes může i zívnout a víc neřešte. Při vaší frekvenci použití to bude investice na celý život psa. Jestli máte opravdu kvalitní granule, tak je to v hodnotě krmení na 3 týdny. Na jezevčíky by šel i plastový dostihový.

23.7.2018 00:17
Ebi

XXX.XXX.104.139

Pokud jedu s jezevčíkem městskou dopravou a mám ho v náručí, náhubek samozřejmě má - ale pokud jsem měla psa v tašce, náhubek jsem nedávala a nikdy nebyl problém - taška byla zapnutá na zip a psovi koukala jen hlava.

Neregistrovaný uživatel

23.7.2018 01:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.79

Tak u nas s japoncikem co ma teta je to jednoduchy. Tomu se neda nacpat naprosto nic. smajlík

23.7.2018 06:13
scylla

XXX.XXX.150.32

JURMANCZ napsal(a):

Je naprostá blbost v tomhle počasí cpát psa do batohu, přehřeje se vám.

23.7.2018 06:40
Šarina

XXX.XXX.231.146

JURMANCZ napsal(a):
Já neříkám že na náhubek nemám. Zajímalo mě ovšem jestli se to dá nějak obejít. A aby jste věděla krmena je kvalitními granulemi. Mě by spíš zajímalo co si dáváte vy když jste takhle agresivní. A opět vás musím upozornit, že jsem žádal aby jste se vcítila do mé situace a ne do situace psa. Nejspíše by jste si měla zajít na oční. Očividně už nebudete nejmladší vzhledem k tomu že jste taková nevrlá, když po jedné otázce útočíte.

Vážený studente, tady jste na psím portálu, tady se budou všichni spíše vžívat do situace psa - než vaší. Pokud někomu radíte jít na oční, pak my, co oči máme, bychom vám radili, abyste šel zpátky na základku a doučil se češtinu. Ty hrubky a chybějící interpunkce je u studenta tristní. Ta arogance taky. Možná jste ale troll, to bych pak obojí pochopila...
Pokud ne, tak psovi kupte košík a nevymýšlejte kraviny.
Strkat jezevčíka do batohu (nesměla by mu koukat ani hlava), abych nemusel investovat do košíku, no, to je nápad hodný myslitele. Ve vlaku může být taky nedýchatelno, jako bylo v tom autě, a navíc nemůžete vyloučit nějakou mimořádnou událost, kdy v tom vlaku strávíte někde v polích i několik hodin. Bude ten pes furt v batohu?

23.7.2018 07:47
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Ohledně batohu dodám ještě, že hodně přepravců (bus, vlak) vyžaduje nepropustné dno. Už jsem zažila případ, kdy štíplístek paní vykázal z vlaku s malým pejskem v jednoduché tašce. U autobusů obecně vyžadují na vykukující hlavu košík. To že máte psa obalého jim je jedno. Přepravci jde o bezpečí cestujících, takže v tomto případě řeší případné kousnutí, ne pouštění chlupů. To že máte vychovaného psa přepravce nezajímá.

Existuje mnoho přepravních "tašek", do kterých lze psa celého uzavřít a odpovídají požadavkům (nepropustné dno) a nárokům psa (dostatek větracích otvorů). Necháte-li tašku volně ležet bez toho, abyste ucpal větrání - s jezevčíkem žádný problém i v teplejších dnech.

23.7.2018 08:00

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Ohledně batohu dodám ještě, že hodně přepravců (bus, vlak) vyžaduje nepropustné dno. Už jsem zažila případ, kdy štíplístek paní vykázal z vlaku s malým pejskem v jednoduché tašce. U autobusů obecně vyžadují na vykukující hlavu košík. To že máte psa obalého jim je jedno. Přepravci jde o bezpečí cestujících, takže v tomto případě řeší případné kousnutí, ne pouštění chlupů. To že máte vychovaného psa přepravce nezajímá.

Existuje mnoho přepravních "tašek", do kterých lze psa celého uzavřít a odpovídají požadavkům (nepropustné dno) a nárokům psa (dostatek větracích otvorů). Necháte-li tašku volně ležet bez toho, abyste ucpal větrání - s jezevčíkem žádný problém i v teplejších dnech.

akorát to bude asi stát víc než košík

23.7.2018 08:19
saola

XXX.XXX.143.34

Nemáte cca 250 kč a chcete cestovat?
https://www.grel.cz/nahubek-jvm-zinek-jezevcik-fena/d3483

Choďte radši pěšky, jezevčici - pokud není virtuální - pěší toulání pro ni příjemným tempem po vlastech českých potěší více než pečení se v autobuse v batohu.

Fakt ne troll? Pořád jste mě nepřesvědčil...

23.7.2018 10:19
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

akorát to bude asi stát víc než košík

Zainvestuje jednou a nemusí do konce psího života řešit. Já v tomhle typu odnosila dvě čivavy a příležitostně i kocoura. Navíc se dá sehnat na bazaru.

Spíš jsem ho chtěla upozornit na to, že batoh mu taky nemusí projít - právě kvůli tomu nepropustnému dnu. U nás i MHD občas reptají a chtějí vylučovat z dopravy dámy se psy v takových těch molitanových psotaškách.

23.7.2018 11:23
stepka

XXX.XXX.225.10

Zajímalo mě ovšem jestli se to dá nějak obejít

nevím, co teda studujete, ale na "obcházení" bacha, aby vám to nezústalo až k diplomce (viz naši "skoro ministři")

23.7.2018 11:41

stepka napsal(a):
Zajímalo mě ovšem jestli se to dá nějak obejít

nevím, co teda studujete, ale na "obcházení" bacha, aby vám to nezústalo až k diplomce (viz naši "skoro ministři")

Obcházení zákonů, vyhlášek, nařízení, předpisů - je náš národní sport.

23.7.2018 13:55
vlastak

XXX.XXX.242.66

Mám jorkšírku a tento batoh. Naprosto supr. Vzdušné a přitom pes nemůže ven. Není problém ji vzít kamkoliv.

23.7.2018 15:08
šavlozubka

XXX.XXX.140.24

Spousta věcí už tu byla řečena. Jen k jezevčíkovi v batohu. Též máme drsňáka a jako štěně jsem ho v batohu nosila. Jak dospěl už se do žádného byť sebeprostornějšího batohu pohodlně nevejde. Ne tak, aby si mohl pohodlně lehnout a nekroutil se jako žížala. Takže za mě je pro mě i pro psa nejpohodnější cestování buďto v přepravce autem nebo na vodítku s náhubkem hromadnou dopravou. Na vašem místě bych nevymýšlela a psovi pořídila náhubek. Stojí to pár korun. Taková veterina v případě nenadálé události stojí nepoměrně více.

25.7.2018 11:24

šavlozubka napsal(a):
Spousta věcí už tu byla řečena. Jen k jezevčíkovi v batohu. Též máme drsňáka a jako štěně jsem ho v batohu nosila. Jak dospěl už se do žádného byť sebeprostornějšího batohu pohodlně nevejde. Ne tak, aby si mohl pohodlně lehnout a nekroutil se jako žížala. Takže za mě je pro mě i pro psa nejpohodnější cestování buďto v přepravce autem nebo na vodítku s náhubkem hromadnou dopravou. Na vašem místě bych nevymýšlela a psovi pořídila náhubek. Stojí to pár korun. Taková veterina v případě nenadálé události stojí nepoměrně více.

Znám holčinu, která vozila v batohu malého knírače - na kole. Jasně že mu koukala hlava-bez náhubku. V pohodě. U jezevčíka s jeho dlouhou páteří a v MHD je to asi něco jiného.

25.7.2018 11:38
šavlozubka

XXX.XXX.140.24

Znám holčinu, která vozila v batohu malého knírače - na kole. Jasně že mu koukala hlava-bez náhubku. V pohodě. U jezevčíka s jeho dlouhou páteří a v MHD je to asi něco jiného.

Jo u dlouhonohýho "krátkýho" psa si to představit dovedu. Ale pro jezevčí páteř to opravdu není nic moc. Řešila jsem to kdysi i s veterinářem a nedoporučoval to. Pes stejně dá stejně i na starý kolena raději přednost tomu jít po svých - nejlépe na volno, kdy se vzájemně neomezujeme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík