Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2018 14:27
Badíšek

XXX.XXX.228.46

Dobrý den. Prosím poraďte jak velký mrazák potřebuji na Barf. Budu do něj dávat cca 50kg masa, zeleninu, ovoce (taky velké množství) a pak kosti, vnitřnosti. Nemám ale vůbec žádný odhad. Předem děkuji za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2018 21:50

Lepší je pultový mrazící box. Můj pes má jeden standardně velký šuplík v mrazáku z kombi ledničky a vejde se mu tam 8 kg masa. Vám by mohlo stačit tak 200 litrů.

25.7.2018 09:42
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Pultový mrazák zabírá moc místa, a nemůžete na něj nic postavit. Když je plný, těžko v něm něco hledáte
Já jsem koupil pro psy mrazák s 8 šuplíky, a to je myslím ideální - má to 270l. Vedle mám kombinovanou ledničku, která má ještě 40l mrazák.

Maso kupuju cca po 50kg, a jelikož mrazák není nikdy úplně prázdný, a jsou věci, které jsou tam skladovány dlouhodobě, menší bych to nechtěl.

https://www.euronics.cz/chladnicka-goddess-rdb0143gw8-bila-godrdb0143gw8/p54528/

https://www.expert.cz/gorenje-f-6181-ax/?utm_content=11895.0000&utm_medium=xml&utm_source=heureka.cz&utm_term=136113.

30.7.2018 11:23
inusanka

XXX.XXX.98.58

Mám oboje, praktičtější asi bude ten šuplíkový, ale musí se tam maso pěkně skládat. Do pulťáku ho mohu méně skládat a dají se tam dát i kusy s kostí a neskladné.

30.7.2018 12:10

mam supliky a presne -když koupim neskladne věci -problém. v tom je pultak lepsi.

30.7.2018 12:25
Tedysek

XXX.XXX.34.149

Mame pultak a nic lepsiho byt nemuze. Pokud je problem v hledani, daji se sehnat bedynky. Ja mela maso v igelitkach a taky se to dalo. Ted to mam volne a stejne se v tom hrabu. Nicmene v techto vedrech mi to fakt nevadi. Na mrazaku mam taky vezi a klidne je budu dal davat stranou a zpet. Vejde se mi tam cca 150kg masa. Momentalne tam maji psi akorat kosti jinak je plny hub :).

31.7.2018 08:45
inusanka

XXX.XXX.98.58

Já to dávám do takových těch síťových pytlů od cibule či brambor 5kg. V jednom je maso, v jednom kuřata pro kočky a ve třetím naše jehněčí. Prostě vezmu pytel a nepřehrabuju.

6.11.2018 15:25
Standa65

XXX.XXX.120.147

Taky máme pro psi pultový mrazák. Je totiž o dost levnější než skříňový a navíc má nižší spotřebu. Máme ho daný v garáži, kde máme dost místa. Mám ho rozdělený na přihrádky a rozděluji to podle stáří. Občas se mi totiž stávalo, že jsem některé balíčky měl moc dlouho a maso pak nebylo úplně v pohodě. Tu mrazničku máme od https://www.whirlpool.cz/spotrebice/mraznicky/vsechny . Tip na dávání do pytlů je super!

7.11.2018 09:49
inusanka

XXX.XXX.98.58

No, ono je to problém, k obříkovi máme ještě blíže neurčený počet koček - tři domácí a < nekonečno venkovek. Denně zpracuju tak okolo dvou kil masa, bez mrazáku a hlavně bez rozdělení mas by to byl problém

9.11.2018 13:59
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Standa65 napsal(a):
Taky máme pro psi pultový mrazák. Je totiž o dost levnější než skříňový a navíc má nižší spotřebu. Máme ho daný v garáži, kde máme dost místa. Mám ho rozdělený na přihrádky a rozděluji to podle stáří. Občas se mi totiž stávalo, že jsem některé balíčky měl moc dlouho a maso pak nebylo úplně v pohodě. Tu mrazničku máme od https://www.whirlpool.cz/spotrebice/mraznicky/vsechny . Tip na dávání do pytlů je super!

Můžete rozvést myšlenku proč by měl mít pultový mrazák nižší spotřebu?

Umístění dveří nemá na spotřebu vliv žádný, takže při stejných rozměrech nevidím rozdíl.
U větších litráží může mít pulťák možná "krychloidnější" tvar, takže o něco menší plášť. To ale záleží na konkrétních kusech, a navíc to není nic zásadního.

Naopak zase při častém otevírání pulťák víc "větrá". Police i šuplíky ve skříňovém mají svoje vlastní dvířka či čela, a neotevíráte tak celý prostor.

Výhoda pulťáku je hlavně cena, a potom že tam jdou dávat velké věci (kartony, velká zvířata vkuse apod.).
Skříňový je zase lepší při zmrazování, protože má chladící plochy i mezi policemi, takže maso rychleji promrzne. To je důležité s ohledem na kvalitu.

9.11.2018 14:15
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Myslím, že zásadní výhoda skříňového mrazáku je v tom, že se do něj vleze málo, tudíž je přehlednější, lépe se rozmrazuje, je snazší ho naplnit.
Zásadní výhodou pultového mrazáku je, že se do něj toho vleze hodně, tudíž můžete naráz objednat velké množství surovin, vlezou se tam velké kusy a není problém s častým otvíráním (studená jde dolů, takže ze skříňového „vypadne“ ven).
Spotřeba je asi spíš individuální, v přepočtu na množství mrazené hmoty asi bude výhodnější pultový mrazák, což není nijak zásadní, pokud ho nebudeme schopni naplnit.
Pokud bych měla volit jeden jediný mrazák v domácnosti, volila bych skříňový, protože pultový se bez druhého mrazáku, kam lze alespoň část surovin naskládat, fakt blbě rozmražuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík