Zdravím,
v sobotu jsme si domů přivezli štěně. Dneska se mělo jít přeočkovat, ale jelikož jsem v práci, navrhla jsem bratrovi, že tam pojedeme o den dříve. Stalo se, dojeli jsme na veterinu a pes se nám tam poblil - předtím pil vodu, takže vyblil jenom štávu a v autě jsem měla docela horko, protože mi nejede klima. Každopádně odpoledne žral trávu.. Vet nám ihned dal injekci proti zvracení a chtěl nás posílat na sono a strčil nám konzervu, která má být dietní, jenže pes nikdy konzervu neměl. Každopádně pozdeji co mu bratr dal tu konzervu, tak se s ní i poblil.
Myslíte, že to vet trochu přehání? Neřeknu, kdyby pes zvracel často, ale takhle?
rapotacka11
napsal(a):
Jo, mže za to vet !
Nešlo by to napsat lépe? Neříkám, že za to může, jen pokud není pes zvyklý jíst konzervu a má ji vůbec poprvé, tak snad potom zvracet bude ne? Paní doktorku neznám, je tam nejspíše nová a její "sestřička" se mi tam taky nelíbila. Slečna přišla, vzala tam nůžky, které byly vyčištěné a začala si tam stříhat nehty a poté vrátila na místo
Každopádně dneska kontrola a uvidí se co a jak. Přeočkování počká a pak se zkusí jiná veterina.
basslover
napsal(a):
Nešlo by to napsat lépe? Neříkám, že za to může, jen pokud není pes zvyklý jíst konzervu a má ji vůbec poprvé, tak snad potom zvracet bude ne? Paní doktorku neznám, je tam nejspíše nová a její "sestřička" se mi tam taky nelíbila. Slečna přišla, vzala tam nůžky, které byly vyčištěné a začala si tam stříhat nehty a poté vrátila na místo
Každopádně dneska kontrola a uvidí se co a jak. Přeočkování počká a pak se zkusí jiná veterina.
No tak není to jasné, že když pes někdy neměl konzervu, že po ní bude zvracet - to takhle nefunguje. Spíš je tomu vašemu psovi fakt špatně, klidně to může být z vedra, ale může být i hůř. Lepší, než aby vet něco podcenil.
A když mu dáte to na co je zvyklí tak to taky vyblije?
Máme štěně boxera z chovné stanice. Stále se řídíme tím, co dostával tam, žádnou změnu neprodělal. Apatický není, chová se normálně.
Já tam byla vždy spokojená, nechávala jsem tam operovat svého předešlého psa a kastrovat i všechny mé kočky. Vím, že doktoři se tam hodně střídají, ale tohle je snad první, co mi takhle nesedl. Příště tedy zkusíme jinde, jen dneska se tam skočí na kontrolu no.
basslover
napsal(a):
Máme štěně boxera z chovné stanice. Stále se řídíme tím, co dostával tam, žádnou změnu neprodělal. Apatický není, chová se normálně.
Já tam byla vždy spokojená, nechávala jsem tam operovat svého předešlého psa a kastrovat i všechny mé kočky. Vím, že doktoři se tam hodně střídají, ale tohle je snad první, co mi takhle nesedl. Příště tedy zkusíme jinde, jen dneska se tam skočí na kontrolu no.
Upřímně řečeno, pokud je štěně naprosto v pohodě, a jen mu nesedlo horko, moc se napilo, jízda autem, tak bych to neřešila, a už vůbec bych do psa nenechala něco píchnout. Ale to tak bývá, že narazit na vola se dá kdekoli. Reakce vet. mi přijde opravdu přehnaná. Achjo.
Když to vezmu čistě subjektivně. Je vedro, včera bylo snad nejhůř za poslední dobu )aspoň u nás teda). Pes se hodně napil, jel autem - nemusel na to být zvyklý. Nepíšete, jestli s ním jezdíte nějak častěji, ale vzhledem k tomu, že je to malé štěně, tak tolik příležitostí asi neměl. Z kombinace vedra a jízdy autem se dělá šoufl i řadě lidí, u psa to může být podobně. Třeba se i na té veterině cítil nesvůj - stres.
Z kombinace úděsného vedra, drncání na zadním sedadle a stresu bych možná v blbý den blila taky.
Ta konzerva večer mu nemusela sednout. Krmení od veta stejně nechtějte, jen prodává, z čeho má provize...
No pejsek jel asi po 4 v autě? První cestu, když jsme ho vezli až od Prahy do Ostravy autem byl v klidu a nezvracel :) Spokojený pes no, jenže to nám fungovala tak nějak klima. Včera jak sedl do toho auta, tak to asi udělalo své..
Každopádně pokud by bylo zhoršení stavu neřeknu ani slovo a jedeme ihned na veterinu. Když už jsem donutila rodinu ať si koupí psa s papírama, tak se budou starat pořádně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Boxeři mají sklony k přehřátí a v tomhle pekle... Držte ho relativně v klidu (štěňata často neznají míru), nenechte blbnout v největších vedrech na sluníčku a sledujte.
basslover
napsal(a):
Zdravím,
v sobotu jsme si domů přivezli štěně. Dneska se mělo jít přeočkovat, ale jelikož jsem v práci, navrhla jsem bratrovi, že tam pojedeme o den dříve. Stalo se, dojeli jsme na veterinu a pes se nám tam poblil - předtím pil vodu, takže vyblil jenom štávu a v autě jsem měla docela horko, protože mi nejede klima. Každopádně odpoledne žral trávu.. Vet nám ihned dal injekci proti zvracení a chtěl nás posílat na sono a strčil nám konzervu, která má být dietní, jenže pes nikdy konzervu neměl. Každopádně pozdeji co mu bratr dal tu konzervu, tak se s ní i poblil.
Myslíte, že to vet trochu přehání? Neřeknu, kdyby pes zvracel často, ale takhle?
Může za to zřejmě přehřátí psa v autě. Čím a jak částo krmíte? Má pes dost vody, má možnost se chladit, lehnout si do stínu?
impact
napsal(a):
Krmení od veta stejně nechtějte, jen prodává, z čeho má provize...
Paranoia z veterinárních diet hned dostává jiný rozměr...
Co se týče veterinárních diet, tak opravdu pomahají.
Sama mám 4 kočky a veterinář mi dal pro jednu z nich granule urinary. Co byla na těch granulích, tak bylo velké zlepšení - ale pro mě finančně neunosné - takže jsem zvolila jiné granule, které jsou taky jako veterinární dieta a objednávám je z netu, kde mi cenově vychází lépe.
basslover
napsal(a):
Co se týče veterinárních diet, tak opravdu pomahají.
Sama mám 4 kočky a veterinář mi dal pro jednu z nich granule urinary. Co byla na těch granulích, tak bylo velké zlepšení - ale pro mě finančně neunosné - takže jsem zvolila jiné granule, které jsou taky jako veterinární dieta a objednávám je z netu, kde mi cenově vychází lépe.
No, když si přečtete složení jakékoliv veterinární diety zjistíte, že je tam dodaná nějaká látka(látky) kterou buďto obsahuje maso, ovoce, zelenina atd...prostě najdete v potravinách a nebo se dá sehnat v čisté formě v lékárně či někde na netu a můžete ji do běžného jídla dosypávat, pokud je to nutné. Sama mám kočky a vím, že je někdy nemožné je donutit jíst jistou věc. U nás bude problém s kocourem-kastrátem ve chvíli, kdy se u něj také problémy močových cest objeví, jelikož ten neveme 11let do huby nic jiného, než granule Royal Canin pro briťáky. Kdyby mu vet napsal nějakou dietu, tak je to zbytečné, nedonutila bych ho stejně