Ahoj lidičky chci se zeptat na trochu blbou otázku :D V září jedu se psem na národní výstavu psů do Polska. Bude ho posuzovat polský rozhodčí (má cca.60 let), a tak by mě zajímalo, zda bude ovládat angličtinu, protože polštinu absolutně neumím. Máte s polskými rozhodčími někdo zkušenosti a jak jste s nimi mluvili?
Děkuji.
Dogshows2019
napsal(a):
Ahoj lidičky chci se zeptat na trochu blbou otázku :D V září jedu se psem na národní výstavu psů do Polska. Bude ho posuzovat polský rozhodčí (má cca.60 let), a tak by mě zajímalo, zda bude ovládat angličtinu, protože polštinu absolutně neumím. Máte s polskými rozhodčími někdo zkušenosti a jak jste s nimi mluvili?
Děkuji.
S Polákem se bez problémů domluvíte. Polština je slovanský jazyk a spousta slov je podobných a pochopitelných, navíc spousta rozhodčích mluví slušně česky nebo slovensky. Mám v Polsku dost známých, často tam jezdím vystavovat, polsky jsem nikdy neuměl a neumím, přesto jsem nikdy neměl s dorozuměním potíže. Pokud byste přece jen nerozuměla, jistě Vám to přeloží do angličtiny sám rozhodčí nebo personál v kruhu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
polárka.15
napsal(a):
Dorozumíte se v pohodě, jen já osobně bych nejela na Poláka do Polska.
jj, to asi jako jet na čecha v ČR - pokud to není nějaký náhodný allround, co ty ksichty nezná, tak už to mají většinou rozdaný
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jj, to asi jako jet na čecha v ČR - pokud to není nějaký náhodný allround, co ty ksichty nezná, tak už to mají většinou rozdaný
Asi tak... nejlíp jet někde pryč a mít úplně cizího rozhodčího, sice to není zaručené, ale aspoň je větší šance mít spravedlivý posudek.
Tak to docela zírám. Já jezdím do Polska hodně a nikdy jsem neměl problém. Několikrát se mi stalo, že jsem vyhrál a i poražení mi srdečně blahopřáli. Když jsem prohrál, vždycky mě porazil lepší pes - nebylo to o ksichtech. Jen jednou se mi stalo, že to dal rozhodčí Polákovi jen proto, že byli oba stejné národnosti. (A potom za mnou přišli jiní Poláci a říkali, že to zvíře vyhrát nemělo.) Poláci jsou, dle mých zkušeností, velmi srdeční, přející a příjemní lidé. Určitě má někdo jinou zkušenost, to nerozporuju! Je ale potřeba tam jet a zažít. A Zakopané je výstava v nejkrásnějším prostředí, kde jsem kdy v životě byl.
Artus

XXX.XXX.230.124
V Polsku s polským rozhodčím je škoda peněz, vždy vyhraje Polák. V Polsku jediné k rozhodčímu jiné národnosti. U Poláka maximálně druhý. Vždy vyhrávají Poláci. Má slušnost min. 30 výstav.