Výstavy psů v Polsku - polský rozhodčí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2018 18:11
Dogshows2019

XXX.XXX.17.234

Ahoj lidičky smajlík chci se zeptat na trochu blbou otázku :D V září jedu se psem na národní výstavu psů do Polska. Bude ho posuzovat polský rozhodčí (má cca.60 let), a tak by mě zajímalo, zda bude ovládat angličtinu, protože polštinu absolutně neumím. Máte s polskými rozhodčími někdo zkušenosti a jak jste s nimi mluvili?

Děkuji.

28.7.2018 18:28
mouse

XXX.XXX.187.177

S rozhodčím není potřeba mluvit. Maximálně se tě zeptá na věk psa a to můžeš ukázat třeba na prstech.

30.7.2018 21:13
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Dogshows2019 napsal(a):
Ahoj lidičky smajlík chci se zeptat na trochu blbou otázku :D V září jedu se psem na národní výstavu psů do Polska. Bude ho posuzovat polský rozhodčí (má cca.60 let), a tak by mě zajímalo, zda bude ovládat angličtinu, protože polštinu absolutně neumím. Máte s polskými rozhodčími někdo zkušenosti a jak jste s nimi mluvili?

Děkuji.

S Polákem se bez problémů domluvíte. Polština je slovanský jazyk a spousta slov je podobných a pochopitelných, navíc spousta rozhodčích mluví slušně česky nebo slovensky. Mám v Polsku dost známých, často tam jezdím vystavovat, polsky jsem nikdy neuměl a neumím, přesto jsem nikdy neměl s dorozuměním potíže. Pokud byste přece jen nerozuměla, jistě Vám to přeloží do angličtiny sám rozhodčí nebo personál v kruhu.

31.7.2018 02:47
polárka.15

XXX.XXX.228.120

Dorozumíte se v pohodě, jen já osobně bych nejela na Poláka do Polska.

Neregistrovaný uživatel

31.7.2018 12:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

polárka.15 napsal(a):
Dorozumíte se v pohodě, jen já osobně bych nejela na Poláka do Polska.

jj, to asi jako jet na čecha v ČR - pokud to není nějaký náhodný allround, co ty ksichty nezná, tak už to mají většinou rozdaný

31.7.2018 12:29
Tedysek

XXX.XXX.34.149

Byla jsem v polsku na vystave a bez problemu s reci. Byly amorat problemy s lidmi. Nevim proc ale polaci tam byli za totalni nevychovance. :( znovu bych tam nejela. Ac verim ze vsichni takovi nejsou.

31.7.2018 13:32
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
jj, to asi jako jet na čecha v ČR - pokud to není nějaký náhodný allround, co ty ksichty nezná, tak už to mají většinou rozdaný

Asi tak... nejlíp jet někde pryč a mít úplně cizího rozhodčího, sice to není zaručené, ale aspoň je větší šance mít spravedlivý posudek.

2.8.2018 15:29
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Tak to docela zírám. Já jezdím do Polska hodně a nikdy jsem neměl problém. Několikrát se mi stalo, že jsem vyhrál smajlík a i poražení mi srdečně blahopřáli. Když jsem prohrál, vždycky mě porazil lepší pes - nebylo to o ksichtech. Jen jednou se mi stalo, že to dal rozhodčí Polákovi jen proto, že byli oba stejné národnosti. (A potom za mnou přišli jiní Poláci a říkali, že to zvíře vyhrát nemělo.) Poláci jsou, dle mých zkušeností, velmi srdeční, přející a příjemní lidé. Určitě má někdo jinou zkušenost, to nerozporuju! Je ale potřeba tam jet a zažít. A Zakopané je výstava v nejkrásnějším prostředí, kde jsem kdy v životě byl.

Artus

29.8.2021 14:26
Artus

XXX.XXX.230.124

V Polsku s polským rozhodčím je škoda peněz, vždy vyhraje Polák. V Polsku jediné k rozhodčímu jiné národnosti. U Poláka maximálně druhý. Vždy vyhrávají Poláci. Má slušnost min. 30 výstav.

Přidejte reakci

Přidat smajlík