Border kolie - štěňata s PP NIOX FCI

Prodám Border kolii - Nabízíme k prodeji zdravá a vitální štěňátka border c...
30000 Kč
Dobrý den,
mohl by jste mi pomoci. Před pořízením psa (border kolie) se o psech chci dozvědět co nejvíce. A jelikož budeme pořizovat psa poprvé, nechci nic zanedbat. Mohl by jste mi tedy někdo doporučit nějaké knihy, které vám hodně daly, co se týče péče o štěně a informací o psech obecně. Přímo knihu o borderkách jsem si už přečetl(Border kolie od A do Z) ale nedozvěděl jsem se z ní úplně základní informace (psovi je potřeba čisti pravidelně zuby...) - kniha se věnovala hlavně povaze ale zato velmi podrobně.
A tak mi prosím doporučte nějaké knihy.
Martinklikan
napsal(a):
Dobrý den,
mohl by jste mi pomoci. Před pořízením psa (border kolie) se o psech chci dozvědět co nejvíce. A jelikož budeme pořizovat psa poprvé, nechci nic zanedbat. Mohl by jste mi tedy někdo doporučit nějaké knihy, které vám hodně daly, co se týče péče o štěně a informací o psech obecně. Přímo knihu o borderkách jsem si už přečetl(Border kolie od A do Z) ale nedozvěděl jsem se z ní úplně základní informace (psovi je potřeba čisti pravidelně zuby...) - kniha se věnovala hlavně povaze ale zato velmi podrobně.
A tak mi prosím doporučte nějaké knihy.
Koukněte na nabídku nakladatelství Plot
https://plotknihy.cz/cs/kynologie-a-chovatelstvi/?offset=0&limit=12
za sebe určitě můžu doporučit Turid Rugaas - Konejšivé signály, Dogdancing od Katky Lerlové (nenechat se zmást, není to jen o tanci), Sussan Garret - Shaping, všechny tři knihy F. Šusty - to je klasika, knihy Gabby Harris...možná vás toho osloví víc.
A pak Karen Pryor - Svého psa nestřílejte, to asi není z Plotu.
za svuj dlouhý pejskařský život jsem "zhltal" kde co, v současné době mne asi nejvíce dal F.Šusta :
1) Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct
2) Trénink je v hlavě, v té vaší i v té zvířecí
3) Neznám druhé takové zvíře, jako je pes
jinak jsem se vždy (když už sem pobral rozum) řídil mottem a slovy G. Attly :
Pes nikdy nedělá chybu. Je pouze pes a dělá, co dělá, protože je pes a myslí jako pes. Jste to vy, kdo dělá chybu, protože jste jej nevycvičil, aby dělal to, co chcete, aby dělal, když chcete, aby to dělal. Nebo jste špatně posoudil, co je schopen dělat, fyzicky nebo mentálně. Tak jestliže byla udělána chyba v týmu, jste to vy, kdo jí udělal, ne pes...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zařadila bych mezi ty dobré základní :
Procházka Chov psů
Mikulica Poznej svého psa.
Mikulica, Báča, Abrantes, Hartl.
a můj favorit je tahle kniha, podle mého názoru to nejlepší, co tu vyšlo od sametovky.
www.clovekpritelpsa.cz.
Mne hodne daly knihy od Frantiska Susty, a moje oblibena
Cesta do psí mysli - Jak psi myslí, co cítí, odkud přišli a jaká je jejich budoucnost
https://www.kniha.cz/cesta-do-psi-mysli/
Vynikajici je Sveho psa nestrilejte od Karen Pryor
https://m.kosmas.cz/knihy/159970/sveho-psa-nestrilejte/
A jako zajimavost historicke zaklady psi etologie od Trumlera:
Tykame si se psem
Rozumime psum
Casem jsem do sve sbirky nasyslila povicero literatury, tyhle jsou ovsem nej :)
(Na obrazku cast toho, z ceho vychazim).