Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2018 19:37
Majka14

XXX.XXX.45.48

Dobrý den, mám dotaz k prikrmu štěňat..6 štěňat, je jim 3,5 týdne a kromě jednoho nemají vůbec zájem o krmení. Fena má extrémně hodně mléka, po konzultaci s veterináře ji tedy od včerejška oddeluji a pouštím ke stenatum po 6 hodinách, ale pořád se zdá, že to stenatum stačí.. Dávala jsem nastrouhané hovězí s kozim mlékem i rozmocene granule a zájem minimální.. Maximálně mi něco málo oliznou z ruky a pouze jeden basti sám.. Jak tedy postupovat, aby začali jist sami? Jak často se pokoušet krmit? Podotýkám, že štěňata vypadají velmi spokojeně a vykrmene.. Děkuji.. Jsem začínající chovatel..

2.8.2018 20:01
lupus4

XXX.XXX.25.91

Nechte to na nich, fenu neoddělujte, až budou mít málo, tak se do toho dají sami
v 3,5 týdne je brzo, nabídněte z počátku (4 týden) jednou denně a budou-li baštit s chutí pak i vícekrát
jak začnou fenu moc "kousat", "oddělí " se sama...

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.8.2018 20:12

jsou to ještě prckové a pokud je fena mléčná, netřeba je nutit a mučit matku i štěňata oddělováním. Prostě nabízejte a ono se to stane tak nějak samo, ten odstav.

2.8.2018 20:45
Majka14

XXX.XXX.45.48

Bohužel feně začíná trochu zatvrdavat mléko a je potřeba zmírnit laktaci jinak ji hrozí zánět. To oddělování je právě z toho důvodu po konzultaci s veterinářem, nikoliv proto aby prckove začali jist..

2.8.2018 20:50
lupus4

XXX.XXX.25.91

změnte veta, zatvrdávat začlo díky nesmyslnému (6ti hod ) oddělování...omezovat laktaci 3 týdny po porodu může jen v.l.

2.8.2018 21:11
Majka14

XXX.XXX.45.48

Tak teď nevím..

2.8.2018 21:21

Majka14 napsal(a):
Tak teď nevím..

třetí týden je vrchol mléčnosti feny.

a třetí týden většina štěňat nechce příkrm. v podstatě je to termín, kdy už je možné odstavovat sirotky nebo velice početné vrhy, kdy ta štěňata nějaký příkrm občas už chtějí. ale s šesti kousky je škoda, že jste do toho kecali.

nechat se štěňaty, oni to vypijou a nic zatvrdávat nebude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík