Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2018 17:20
Epandaa

XXX.XXX.140.163

Dobrý den,
Tenhle rok jsem začala brigadnicit u české pošty a tenhle tyden se mi malém stala opravdu velká nepříjemnost.
Při běžné roznasce jsem šla kolem domu, kde majitele měli otevřené dveře dokořán a vencili tak svého maltezacka (hádám). Nikdo neměl nad nim dozor. Pes si běhal po silnici bez koše. Bohužel jsem musela kolem procházet a pes se choval velice agresivně. Vrcel, vyjížděl po mne a snažil se me kousnout. Jeho postoj nevaroval, byl připraveny zaútočit. Zachránilo me couvani, abych ho mela porad na očích.
O par minut pozdeji a o par ulic dal se mi stalo neco podobného. Bernssky salašnický pes (podle mohutnost samec) vyběhl z otevřené garáže. Stekal, vrcel, naježeny, bylo mu vidět belmo a od úst mu strikaly sliny. Znehybněla jsem a čekala na zásah majitele. Ten naštěstí přišel a omlouval se, ale byla jsem tak otřesná, ze jsem se potom zmohla jen na pláč ze strachu.
Muj dotaz zni, jak se bránit? Podotýkám, ze jsem nikomu nevešla na soukromý pozemek a nijak jsem psy neprovokovala. Co mam delat v případě, ze by doslo na pokousáni? Jaké kroky podniknout?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2018 17:42

Pepřák.

5.8.2018 06:10
scylla

XXX.XXX.150.32

Epandaa napsal(a):
Dobrý den,
Tenhle rok jsem začala brigadnicit u české pošty a tenhle tyden se mi malém stala opravdu velká nepříjemnost.
Při běžné roznasce jsem šla kolem domu, kde majitele měli otevřené dveře dokořán a vencili tak svého maltezacka (hádám). Nikdo neměl nad nim dozor. Pes si běhal po silnici bez koše. Bohužel jsem musela kolem procházet a pes se choval velice agresivně. Vrcel, vyjížděl po mne a snažil se me kousnout. Jeho postoj nevaroval, byl připraveny zaútočit. Zachránilo me couvani, abych ho mela porad na očích.
O par minut pozdeji a o par ulic dal se mi stalo neco podobného. Bernssky salašnický pes (podle mohutnost samec) vyběhl z otevřené garáže. Stekal, vrcel, naježeny, bylo mu vidět belmo a od úst mu strikaly sliny. Znehybněla jsem a čekala na zásah majitele. Ten naštěstí přišel a omlouval se, ale byla jsem tak otřesná, ze jsem se potom zmohla jen na pláč ze strachu.
Muj dotaz zni, jak se bránit? Podotýkám, ze jsem nikomu nevešla na soukromý pozemek a nijak jsem psy neprovokovala. Co mam delat v případě, ze by doslo na pokousáni? Jaké kroky podniknout?

Zachovat klid, strach psům voní stejně jako agrese - adrenalin. A bát se maltézáčka mi připadá dost úsměvné.

5.8.2018 09:55

scylla napsal(a):
Zachovat klid, strach psům voní stejně jako agrese - adrenalin. A bát se maltézáčka mi připadá dost úsměvné.

I maltézák dovede kousnout, když se k němu otočíte zády. A pokud mu nechcete ublížit...…..Ale možná vy byste mu vysvětlila, jak se má chovat.

5.8.2018 10:08
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
I maltézák dovede kousnout, když se k němu otočíte zády. A pokud mu nechcete ublížit...…..Ale možná vy byste mu vysvětlila, jak se má chovat.

Odehnala bych ho. U některých psů to jde.

5.8.2018 20:05

scylla napsal(a):
Odehnala bych ho. U některých psů to jde.

Ono takovou některou kousavou potvoru odháníte dost těžko. Měli jsme podobnou ve vsi, velikostí podobnou, jen černou. Nesměla jste se k ní otočit zády, a to i chlapi. Pak visela aspoň na nohavici, jinak obíhala okolo a ječela. Sem tam ji některý chlap nakopl ( zlehka ), mě stačil prut do ruky. Jenže pošťačka nemá ani čas chodit pozpátku, ani chuť nosit klacek.

7.8.2018 15:28
Epandaa

XXX.XXX.140.163

Scylla, také jsem mela podobný názor. Ovšem když po vás ten pes jde, realita je trosku jiná. Zvlášť když mate plnou náruče pošty a na zadech 10 kil v batohu. Člověk pak nestihne rychle zareagovat a s vahou na zadech nejsem moc rychlá :D
Ale na konci dne je kousanec porad kousanec, jedno od jakého psa. I malý muze nadelat škodu když bude chtít. Pred rokem jsem mela oparenou nohu, tudíž nejsem moc sebevědomá ohledně vzhledu svých nohou. To poslední co potřebuji je jizva po kousanci

Oriinka, presne tak. Nemela jsem tuseni, jak je to náročná práce i bez toho, abych se musela bat pokousani. Je teplo, takže nemám volné dlouhé kalhoty. Tudíž žádnou (byt minimální ochranu).

Přidejte reakci

Přidat smajlík