Dobrý den, jako malé štěňátko jsme našli a nechali si tohohle pejska. Dnes má 9 mesíců. a zajímalo by mě, jestli někdo nepozná rasu, nebo spíše rasy. Ve svých 9 měsících váží 18 kilo a je cca 60 cm vysoký. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kříženec německého ovčáka - krásné německoovčácké uši - další předky lze těžko odhadnout, možná je to produkt dvou bezpapírových takyovčáků...

Denisa4425
napsal(a):
Taky jsem si myslela původně, že to bude NO. Protože ty uší má opravdu jako netopýr , ale na NO je ve svém věku moc malý. A asi už ani neporoste.
Píšete, že má 60 cm na výšku - myslela jste v kohoutku nebo se vztyčenou hlavou? To je celkem zásadní. NO tam podle mého názoru je, a co dalšího, to se nedá odhadnout.

Je mu devět měsíců, zřejmě ještě povyroste, ale obr z něj nebude. Když má i s hlavou 60 cm (takhle se pes neměří, protože hlavu může držet pokaždé jinak, měří se v kohoutku, což je místo kde navazuje na krk hřbet, vyvýšené místo nad lopatkami), tak má v kohoutku cca 40 - 45 cm. Podle mého názoru povyroste maximálně tak o 5 cm.

Ještě 2 hlavy, drsnější výraz a mohl by hrát Kerberose, jak si ho představuji já.
Ale tedy povedl se, opravdu.
napsal(a):
Je mu devět měsíců, zřejmě ještě povyroste, ale obr z něj nebude. Když má i s hlavou 60 cm (takhle se pes neměří, protože hlavu může držet pokaždé jinak, měří se v kohoutku, což je místo kde navazuje na krk hřbet, vyvýšené místo nad lopatkami), tak má v kohoutku cca 40 - 45 cm. Podle mého názoru povyroste maximálně tak o 5 cm.
Dobře, příště se polepším. Děkuji za radu

Denisa4425
napsal(a):
Tak jsem pejska dnes premerila a má 50 cm v kohoutku. Ale oproti NO není tak mohutný. Třeba to ještě dožene a nebo to je genetika od 2. Rodiče. Ne že by na tom záleželo.
Do výšky standardního NO to už nedožene. Ale co na tom záleží? kdybyste chtěla opravdu NO, vzala byste si štěně s PP. U nalezence se to tak neřeší...
napsal(a):
Do výšky standardního NO to už nedožene. Ale co na tom záleží? kdybyste chtěla opravdu NO, vzala byste si štěně s PP. U nalezence se to tak neřeší...
Jistě. Spíš jsem se ptala tak pro zajímavost.protoze v rasach se moc nevyznám. Pejska nemám na žádné výstavy.

jako teoreticky by měl (mohl) začít mohutnět, ale jak píšeš, může to být genetika (subtilní postava)
v každém případě je to krásný kluk
a přeji mu, ať mu děláš jenom radost
napsal(a):
jako teoreticky by měl (mohl) začít mohutnět, ale jak píšeš, může to být genetika (subtilní postava)
v každém případě je to krásný kluk
a přeji mu, ať mu děláš jenom radost
Nebudu kecat, že by mi to neudělalo radost, kdyby trošku zmohutnel a ještě povyrostl. Ale jak říkám, proti genetice jsme všichni krátci
Denisa4425
napsal(a):
Nebudu kecat, že by mi to neudělalo radost, kdyby trošku zmohutnel a ještě povyrostl. Ale jak říkám, proti genetice jsme všichni krátci
Jestli s ním budete častěji trajdat po světě, jezdit, a taky, jestli je doma, tak ještě oceníte, že je to vlastně skladný ani malý ani velký pes.
Ale každý to má jinak, jen si vzpomínám, jak jsem fenu ukecávala "hlavně nebuď velká, hlavně nebuď moc velká"
Atheira
napsal(a):
Jestli s ním budete častěji trajdat po světě, jezdit, a taky, jestli je doma, tak ještě oceníte, že je to vlastně skladný ani malý ani velký pes.
Ale každý to má jinak, jen si vzpomínám, jak jsem fenu ukecávala "hlavně nebuď velká, hlavně nebuď moc velká"
Je pravdou, že jsme pořád na cestách a na výletech. A v mém autě hatchbacku zabeze i tak místa až až
Denisa4425
napsal(a):
Je pravdou, že jsme pořád na cestách a na výletech. A v mém autě hatchbacku zabeze i tak místa až až
Autem je to ještě dobrý. Nám už se třeba i stalo, že jsme domů přes půl republiky jely výlukovým autobusem. Z místa, odkud jel, se mnou cestovala ještě jedna kamarádka. Věcí jsme měly až nad hlavu a ještě feňuli. Tehdy jsem jí z celého srdce děkovala, že mě poslechla a zůstala píďovatá a nenarostla moc.
Všude měl někdo zavazadla. S kamarádkou jsme měly krosny pod nohama a fenu rozloženou na nás, takže ležela mě i kamarádce na klíně. Jediný cestující, který měl zatraceně parádní pohodlí. A i si stihla dát pořádnýho šlofíka.
Průvodčí kontrolující jízdenky se tam lopotil uličkou a pak se na dobu zašprajcnul u nás. Vyprávěl, jak by se mu podobný pes v mládí taky šiknul, že si vzal v útulku prcka, který měl mít deset kilo. Taky parťák, co byl všude... Do bytu. Včetně výletů, pod stan a tak. Jenže v útulku odhadovanou váhu zpětinásobil. Výletník to byl i tak, ale co by prý občas dal, kdyby se zašprajcnul aspoň na půli cesty.
Atheira
napsal(a):
Autem je to ještě dobrý. Nám už se třeba i stalo, že jsme domů přes půl republiky jely výlukovým autobusem. Z místa, odkud jel, se mnou cestovala ještě jedna kamarádka. Věcí jsme měly až nad hlavu a ještě feňuli. Tehdy jsem jí z celého srdce děkovala, že mě poslechla a zůstala píďovatá a nenarostla moc.
Všude měl někdo zavazadla. S kamarádkou jsme měly krosny pod nohama a fenu rozloženou na nás, takže ležela mě i kamarádce na klíně. Jediný cestující, který měl zatraceně parádní pohodlí. A i si stihla dát pořádnýho šlofíka.
Průvodčí kontrolující jízdenky se tam lopotil uličkou a pak se na dobu zašprajcnul u nás. Vyprávěl, jak by se mu podobný pes v mládí taky šiknul, že si vzal v útulku prcka, který měl mít deset kilo. Taky parťák, co byl všude... Do bytu. Včetně výletů, pod stan a tak. Jenže v útulku odhadovanou váhu zpětinásobil. Výletník to byl i tak, ale co by prý občas dal, kdyby se zašprajcnul aspoň na půli cesty.
Tak to já ani nevím jak se do autobusu leze, od doby co mám řidičák. všude autem. Proto jsme museli pořídit postroj, protože jsem odmítla strkat ho do klece a příští pondělí mu jedeme pro parťáčku, taky nalezenec. Lidi jsou prasata.
Zuzky
napsal(a):
Je moc krásný :-) nemáte náhodou foto jak byl malý??
Omlouvám se, že píšu tak pozdě. Foto posílám

Mě připomíná NO a trošku kelpii.Můj názor.Mám NO fenu.
Si myslím, že tam klidně může být i pinč. Některým jdou uši do plachet a musí se překlápět (závažím, lepením atd.). Takže ty plachťáky by klidně v případě NO x pinč mohli narůst takhle pěkně. Navíc barevně by to odpovídalo .... black and tan mají obě plemena.
Já jsem měla z útulku "vypadám jako kólie" a ta měla taky poměrně dost velké plachťáky. Takže v případě křížence s plemeny, která mají překlopené pouze špičky uší by se mohl tenhle plachtózní ušostyl klidně vytříbit.
Barevně by to taky mohlo odpovídat ..... z trikolory by takové zbarvení mohlo taky vzniknout.
A podle toho nesení uší v štěněcím věku tam podle mého určitě NO je.