zobak
napsal(a):
Dobrý den,
potřeboval bych poradis s rasou, kterou pořídit otci (68 let). Táta potřebuje pohyb a hlavně nějak zabavit v důchodovém věku. Pesan by měl být menšího vrůstu, kratší srst a neměl by být nějak moc temperamentní.
Děkuji za rady.
Poohlédněte se v útulku ve Vašem okolí, tam Vám vyberou pejska nejvhodnějšího pro tatínka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A hlavně se o psa postarejte, kdyby se s tatínkem cokoliv stalo.
Prosím Vás, děkuji za starost, jak naložíme s hafanem, kdyby se něco stalo s tátou. Máme dům, zahradu, takže v tom by problém nebyl. Spíše potřebuji poradit s rasou, kterou pořídit, pak až případně řešit o pesanem.
Útulek nás taky napadl, ale jakou rasu vybrat. Spíše jsem chtěl od vás radu, jaký pejsek je vhodný pro staršího pána. Potřebujeme, aby táta našel koníčka, neseděl pořád doma na zadku a zároveň, aby hafana zvládal.
zobak
napsal(a):
Prosím Vás, děkuji za starost, jak naložíme s hafanem, kdyby se něco stalo s tátou. Máme dům, zahradu, takže v tom by problém nebyl. Spíše potřebuji poradit s rasou, kterou pořídit, pak až případně řešit o pesanem.
Útulek nás taky napadl, ale jakou rasu vybrat. Spíše jsem chtěl od vás radu, jaký pejsek je vhodný pro staršího pána. Potřebujeme, aby táta našel koníčka, neseděl pořád doma na zadku a zároveň, aby hafana zvládal.
Proto píšu útulek, oni Vám tam poradí, znají psy, znají jejich povahu, temperament a náročnost na jejich péči. V žádném případě nekupovat štěně. Udělejte prosím dobrý skutek a pomozte tam, kde je to potřeba. Pes to tisíckrát vrátí a vhodně vybraný pes z útulku bude pro tatínka nejvhodnější.

Chtělo by zvážit, jestli se tatínek bude chtít zaobírat výchovou rozjíveného štěněte.Starší pejsek z útulku by třeba vyhovoval lépe.K nám jezdí na chalupu paní k 80ti letům a ta má už 3.fenku z útulku a hodně si je chválí.A to s ní jezdí fenky autobusem.Fenky jsou vděčné, milé, neutíkají.
Trpasličí pinč.
Líbí se mi ti s ušima nahoru.
https://www.webfordog.cz/atlas-psu/trpaslici-pinc/.

Jezevčík.

polárka.15
napsal(a):
Ale já vim
Tak změna, pekinéz nebo tibetský španěl.
napsal(a):
Ale já vim
Tak změna, pekinéz nebo tibetský španěl.
Pekinéze bych vyloučila, pokud jde o to, aby tatínek měl pohyb, ale přimluvila bych se za tibetského španěla. Je pravda, že trochu připomíná pekinéze a má ho asi i v předcích, ale smetákem bych ho určitě nenazvala. Je to odolný dlouhověký pejsek, primitivní starobylé plemeno na vyšší nožce než má pekinéz. Pro seniora bych řekla, že pohybu až až, ale zas to nebude nezvladatelná tryskomyš, který bude mít tatínek plný brejle, což bych se třeba u pinče bála.
Mě by lákal hodně, jednou snad možná
My máme Fleta, se kterým chodívá ven a když jsme na dovči, tak ho u nás hlídá. Smetáka neche on, vždy to hrozně haní :), prý jen nasadit koště a je z toho mop :( Pemýšlel jsem nad drsnosrstým jezefčíkem. Bydlí sicev paneláku, ale od června do října tráví na chatě, takže tam by měl pesan i kus přírody.

Já bych doporučila též psa z útulku. Dospělého. Psů vhodných do nabízených podmínek je v útulcích spousta, tak proč jednomu nepomoct.
rapotacka11
napsal(a):
Trpasličí pinč.
Líbí se mi ti s ušima nahoru.
https://www.webfordog.cz/atlas-psu/trpaslici-pinc/.
Pinčové jsou dost temperamentní.
zobak
napsal(a):
My máme Fleta, se kterým chodívá ven a když jsme na dovči, tak ho u nás hlídá. Smetáka neche on, vždy to hrozně haní :), prý jen nasadit koště a je z toho mop :( Pemýšlel jsem nad drsnosrstým jezefčíkem. Bydlí sicev paneláku, ale od června do října tráví na chatě, takže tam by měl pesan i kus přírody.
Odpoutejte se prosím od štěněte a loveckých plemen!
zobak
napsal(a):
Jezevec je dobrá volba, je přiměřeně aktivní a pro staršího pána je to takové to univerzální a klasické plemeno.Je skladný a bude se mu s ním i dobře manipulovat.
polárka.15
napsal(a):
Odpoutejte se prosím od štěněte a loveckých plemen!
Proč by nemohl mít štěně ? Nechápu představu některých lidí že jak už má člověk po 50,60 letech tak už je vlastně skoro po smrti a už nemá nárok vlastně na nic a jen dožívá se svolením všech okolo...Pro takového člověka je štěně lepší volba, člověk při něm omládne a pookřeje, donutí ho to vylézt mezi lidi a komunikovat, chodit na vycházky..ten člověk neumírá.

keissa
napsal(a):
Proč by nemohl mít štěně ? Nechápu představu některých lidí že jak už má člověk po 50,60 letech tak už je vlastně skoro po smrti a už nemá nárok vlastně na nic a jen dožívá se svolením všech okolo...Pro takového člověka je štěně lepší volba, člověk při něm omládne a pookřeje, donutí ho to vylézt mezi lidi a komunikovat, chodit na vycházky..ten člověk neumírá.
No, nevím jak vy, ale já si v osmašedesáti štěně nepořídím, pokud se vůbec toho věku dožiju. Štěně je závazek na dalších 10 - 15 let. Člověk může být v tom věku v kondici, ale to se může velice rychle změnit, věk, stáří, se obelhat nedá. Krom toho, vychova štěněte je náročná. Mnohem lepší je vzít si dospělého psa z útulku. Pohyb s ním bude mít senior též a o to hlavně jde.
keissa
napsal(a):
A z jakého důvodu doporučujete lovecké plemeno - tvrdohlavého jezevčíka?
Proč nedoporučuju štěně? Že život končí v 50, kde to proboha píšu?
Naprosto souhlasím s tím, co psala "balu" a budu se jen opakovat. V 68 letech člověk není žádný mladík a výchova štěněte je opravdu náročná. Neustále běhat s pejskem ven, ať přes, tak v noci, neustále se pro něj zohýbat, neustále po něm uklízet, jelikož pán bydlí v paneláku, tak neustále jezdit výtahem nahoru a dolů, vychovávat psa tak, aby to byl správný parťák, to opravdu není nic pro staršího člověka. Tady prostě neexistuje, je hezky, tak se jdeme na hodinu projít, co když bude mít problém pán s pohybem, se zády? Co bude se štěnětem? To nechápe, proč se nejde ven, potom puberta...
Když si člověk vezme psa z útulku, vše už má ten pes za sebou, má hygienické návyky, přizpůsobí se svému pánu, kdežto štěněti se musíte přizpůsobovat vy. Prostě pejska nakrmím, vyvenčím a nemusím se o nic starat, můžu s ním jít na výlet, můžu s ním jít na hodinovou procházku v klidu, můžou si plně užívat pohyb a venkovní krásy rovnoceně.
polárka.15
napsal(a):
A z jakého důvodu doporučujete lovecké plemeno - tvrdohlavého jezevčíka?
Proč nedoporučuju štěně? Že život končí v 50, kde to proboha píšu?
Naprosto souhlasím s tím, co psala "balu" a budu se jen opakovat. V 68 letech člověk není žádný mladík a výchova štěněte je opravdu náročná. Neustále běhat s pejskem ven, ať přes, tak v noci, neustále se pro něj zohýbat, neustále po něm uklízet, jelikož pán bydlí v paneláku, tak neustále jezdit výtahem nahoru a dolů, vychovávat psa tak, aby to byl správný parťák, to opravdu není nic pro staršího člověka. Tady prostě neexistuje, je hezky, tak se jdeme na hodinu projít, co když bude mít problém pán s pohybem, se zády? Co bude se štěnětem? To nechápe, proč se nejde ven, potom puberta...
Když si člověk vezme psa z útulku, vše už má ten pes za sebou, má hygienické návyky, přizpůsobí se svému pánu, kdežto štěněti se musíte přizpůsobovat vy. Prostě pejska nakrmím, vyvenčím a nemusím se o nic starat, můžu s ním jít na výlet, můžu s ním jít na hodinovou procházku v klidu, můžou si plně užívat pohyb a venkovní krásy rovnoceně.
Tvrdohlavy jezevčík..to co pro někoho je tvrdohlavost je pro někoho vlastní názor a starší člověk většinou umí respektovat tyto vlastnosti u psa lépe než mladá holčina co si myslí že sežrala všechnu moudrost světa.A proč raděj štěně..a v čem si myslíte že bude převýchova už dospělého zesmečkovaného, kotcového psa s utulku se spoustou zlozvyku lehčí?Nebo chcete tu tvrdit že v utulku jsou jen čistotní, hodní a vychovaní pejsci...
Mám tu v okolí několik starších lidí v duchodovém věku s jezevci a super, pes je s nima celej den venku, nebo na zahrádce či doma na gauči a nevidím že by to bylo něco nezvladatelného pro ně.krom toho je jezevčík takové klasické plemeno, je skladný, starší člověk ho sám unese.

keissa
napsal(a):
Tvrdohlavy jezevčík..to co pro někoho je tvrdohlavost je pro někoho vlastní názor a starší člověk většinou umí respektovat tyto vlastnosti u psa lépe než mladá holčina co si myslí že sežrala všechnu moudrost světa.A proč raděj štěně..a v čem si myslíte že bude převýchova už dospělého zesmečkovaného, kotcového psa s utulku se spoustou zlozvyku lehčí?Nebo chcete tu tvrdit že v utulku jsou jen čistotní, hodní a vychovaní pejsci...
Mám tu v okolí několik starších lidí v duchodovém věku s jezevci a super, pes je s nima celej den venku, nebo na zahrádce či doma na gauči a nevidím že by to bylo něco nezvladatelného pro ně.krom toho je jezevčík takové klasické plemeno, je skladný, starší člověk ho sám unese.
Jezevčík jako dogma... Doporučit štěně jezevčíka téměř sedmdesátiletému člověku, který nikdy psa neměl, natož jezevčíka, je mírně řečeno troufalost.
Nemám nic proti jezevčíkům, ale je to lovecké plemeno s loveckým pudem a se složitější povahou. Fakt si myslíte, že to bude pro seniora radost, vychovávat tvrdohlavé štěně s loveckým pudem?
V útulku nejsou všichni psi dlouhodobě, spousta z nich před tím, než se dostali do útulku, žila v bytě, byli naučeni hygieně i tomu, jak se v bytě chovat. A zase se do toho rychle vpraví.
u jezevčíka je to o štěstí. Tchán má ted 3, první co měl umřel a ten byl super. Ted ten jeden ze tří by se v bytě zbláznil. Celý den a zahradě, hodiny leží u myších děr a dost uštěkaný My máme dvě fenky grifonů a je z nich tchán unešený. prý to doma nezná aby na zavolání jezevčík došel se pomazlit.Pro zkušeného proč ne, určitě plno lidem právě jezevčík vyhovovat bude ale dost lidí z něho bude neštastný.
keissa
napsal(a):
Znám slečnu, jejíž rodina má doma útulkáčů hafo. Už se neorientuju v tom, jestli jich mají 8 nebo víc, ale všechno jsou to malí pejsci, už dospělí, povětšinou starší... A co musím říct jsou naprosto zlatí a do všeho se dostali strašně rychle.
Není to žádné JPP, znám osobně, s pejsky jsem měla možnost být. Vždycky, když nějaký odejde, jdou do útulku zachránit dalšího a takhle to dělají a s žádným ze psů nejsou žádné zásadní problémy... Štěně je s sebou zcela určitě přinese, protože je nutné ho vychovat, nějak dotvořit, naučit ho hromadu věcí. Celá ta smečka je prostě absolutně a nesmírně zlatá a dovolím si tvrdit, že takový počet, co už prošel u nich, je vzorek s docela dost velkou výpovědní hodnotou...
Když v útulku řeknete, po jakém psu se sháníte, oni vám nedají čuně, co byt v životě nevidělo.

zobak
napsal(a):
Dobrý den,
potřeboval bych poradis s rasou, kterou pořídit otci (68 let). Táta potřebuje pohyb a hlavně nějak zabavit v důchodovém věku. Pesan by měl být menšího vrůstu, kratší srst a neměl by být nějak moc temperamentní.
Děkuji za rady.
...grifonek...mazel, přizpůsobivý, zvládnutelný...kolega už má v rodině třetího a velká spokojenost...před tuším že dvěma lety si brali od chovatelky staršího, protože na štěně už se necítili, krásně se začlenil do rodiny a bez jakéhokoli problému...vydrží v bytě když jsou v práci v paneláku a na chalupě s nimi celý de prochodí...za mně grifonek...
keissa
napsal(a):
Hodní, čistí, vychovaní psi se tam opravdu najdou a hlavně to jsou vděční psi, kteří za pohlazení snesou modré z nebe, což je naprosto ideální.
Znám jezevců opravdu hodně a za několik let, že můj názor na spokojeného jezevčíka u důchodců opravdu nikdy sdílet nebudu.

Terven
napsal(a):
Pekinéze bych vyloučila, pokud jde o to, aby tatínek měl pohyb, ale přimluvila bych se za tibetského španěla. Je pravda, že trochu připomíná pekinéze a má ho asi i v předcích, ale smetákem bych ho určitě nenazvala. Je to odolný dlouhověký pejsek, primitivní starobylé plemeno na vyšší nožce než má pekinéz. Pro seniora bych řekla, že pohybu až až, ale zas to nebude nezvladatelná tryskomyš, který bude mít tatínek plný brejle, což bych se třeba u pinče bála.
Mě by lákal hodně, jednou snad možná
Moje 75 - letá maminka má fenku tibetského španěla. Koupili jsme ji po smrti táty, aby nebyla sama. Úžasnějšího psa jsme jí nemohli pořídit. Jsou pořád spolu a jsou víceméně na sobě závislé. Jedna bez druhé nedá ani ránu. Fenečka je poslušná, na procházky po městě chodí v pohodě bez vodítka, Je velmi aktivní, ale plně se přizpůsobí okamžitému stavu své paničky. Funguje jako asistenční pes - když zvoní zvonek nebo telefon a panička neslyší, hned ji upozorní. Navíc její velikost je tak akorát - je s ní lehká manipulace i pro staršího člověka, ale zároveň nehrozí, že by ji omylem zašlápla.
napsal(a):
Moje 75 - letá maminka má fenku tibetského španěla. Koupili jsme ji po smrti táty, aby nebyla sama. Úžasnějšího psa jsme jí nemohli pořídit. Jsou pořád spolu a jsou víceméně na sobě závislé. Jedna bez druhé nedá ani ránu. Fenečka je poslušná, na procházky po městě chodí v pohodě bez vodítka, Je velmi aktivní, ale plně se přizpůsobí okamžitému stavu své paničky. Funguje jako asistenční pes - když zvoní zvonek nebo telefon a panička neslyší, hned ji upozorní. Navíc její velikost je tak akorát - je s ní lehká manipulace i pro staršího člověka, ale zároveň nehrozí, že by ji omylem zašlápla.
Nemáte foto?
Přesně to bych si přála - aby mi děti na důchod pořídily tibetského španěla Nemám s tím plemenem žádnou osobní zkušenost, ale strašně jsem na něj zvědavá, podle charakteristik mi to přijde jako zajímavý nepřešlechtěný pes a zdravé plemeno.

{..Znám jezevců opravdu hodně a za několik let, že můj názor na spokojeného jezevčíka u důchodců opravdu nikdy sdílet nebudu...
Nedá mi to, abych si nevzpomněla :
Venčívala u nás paní krásného dlouhosrstého jezevčíka Ferdu. Té paní bylo přes 80. Se psem chodila na dlouhé procházky do lesů. Když se za mrholení z mlhy vynořila postava, byla to určitě ona - nějaký ten kilometr od domova. Jednou si Ferdu ubránila před RTW, který na ně vyběhl ze zahrady tak, že prostě Ferdu zalehla a RTW jí rajtoval po zádech dokud ho to nepřestalo bavit. Nebyl nikdo, kdo by ho odvolal.

Terven
napsal(a):
Nemáte foto?
Přesně to bych si přála - aby mi děti na důchod pořídily tibetského španěla Nemám s tím plemenem žádnou osobní zkušenost, ale strašně jsem na něj zvědavá, podle charakteristik mi to přijde jako zajímavý nepřešlechtěný pes a zdravé plemeno.
Foto jsem teď u sebe nenašla :(. Ještě bych jen doplnila, že je zdravá (jediný zákrok za svůj 6-letý život měla propláchnutí slzného kanálku) a je i hodně chytrá. Ono to souvisí i s tím, jak lehce se všemu učí a vše rychle chápe. Jako malá jsme doma měli pekinézku a moje mamka ji milovala ze všech psů, co jsme kdy měli, nejvíc. Tak jsme se rozhodli, že pořídíme něco podobného, ale v praktičtějším vydání a dodnes jsem za to rozhodnutí vděčná. Ona moje mamka po smrti táty na tom nebyla psychicky dobře a že se z toho dostala je i velká zásluha této velmi vnímavé fenečky, která je jí neustále na blízku.
lucies1
napsal(a):
Dovedu si Jack russel teriéra, akorát je k němu potřeba pohyb a nějaká aktivita, dále například Hladkosrstý foxteriér, či Border teriér
Leda, že by zadavatel potřeboval rychle dědit
Omlouvám se, musela jsem...doporučovat pro důchodce na vycházky takový echt lovečáky a hyperaktivy...no comment zvlášť, když hned v úvodním příspěvku se píše, že by pes neměl být moc temperamentní.

lucies1
napsal(a):
Dovedu si Jack russel teriéra, akorát je k němu potřeba pohyb a nějaká aktivita, dále například Hladkosrstý foxteriér, či Border teriér
Pro důchodce? Uvažujte, prosím. Pes žije 10 - 15 let. Pánovi je 68 let. I když je teba teď v kondici, jak dlouho bude stačit tak akčním plemenům, jaké jste vyjmenovala? A to nezmiňuji náročnost výchovy, aby pes aspoň trochu poslouchal a neskákal pánovi po hlavě.

lucies1
napsal(a):
Paní píše že potřebuje pohyb, a když pohyb tak pořádnej
Pokud myslí pohyb jako 2 km denně, tak bude bohatě stačit Mops
Ještě jednou - pánovi je 68 let. Těžko bude se psem lítat hodiny po venku. Takže ano, i mops by na procházky stačil.

Vedle píšu sice, že Lucies je vtipálek - ne teriéra ne, ale zas 68 let ? Není to tak moc, jestli pán není sedřený a nemocný. Takže ano, bude moct lítat celé dny se psem - má na to čas, žádné 10 hodin zavřený v paneláku.

napsal(a):
Vedle píšu sice, že Lucies je vtipálek - ne teriéra ne, ale zas 68 let ? Není to tak moc, jestli pán není sedřený a nemocný. Takže ano, bude moct lítat celé dny se psem - má na to čas, žádné 10 hodin zavřený v paneláku.
A bude chtít lítat celé dny aby unavil temperamentního psa? Užije si to se psem, nebo bude pořád ve stresu, co pes vyvede?
napsal(a):
A bude chtít lítat celé dny aby unavil temperamentního psa? Užije si to se psem, nebo bude pořád ve stresu, co pes vyvede?
Jork mi až tak aktivní že nutně potřebuje pohyb nepřijde, vlastně, kolik z nich noruje, něčemu se věnuje? Maximálně 30% co já znám. No Jack je možná moc, ale záleží jak na tom pán je fyzicky. Podle mě by ho více rozveselil jak by byl živý a veselý, ale je to můj názor.
Když dědovi zemřela manželka, bylo mu skoro 78 let. Jediná možnost, jak ho jako milovníka psů (manželka už mu psa v pokročilejším věku nedovolila) zachránit od pomalého chřadnutí a konce, bylo pořízení psa. Vzali jste psa z útulku, kterého dokonce už jednou vrátili. Chtěli jsme klidnějšího, už staršího pejska. Tomuhle bylo 5 let a kříženec drsnosrstého jezevčíka s bíglem, asi. Tak jsme ho přivezli a klidný teda vůbec nebyl, spíše naopak, chvilku jsme z toho nebyli úplně ok.Když to zkrátím, tak už jsou spolu 4 roky, děda jako jura, protože musí venčiit a pes se úplně přizpůsobil staršímu člověku.. Oba jsou v pohodě a šťastní.

lucies1
napsal(a):
Jork mi až tak aktivní že nutně potřebuje pohyb nepřijde, vlastně, kolik z nich noruje, něčemu se věnuje? Maximálně 30% co já znám. No Jack je možná moc, ale záleží jak na tom pán je fyzicky. Podle mě by ho více rozveselil jak by byl živý a veselý, ale je to můj názor.
O jorkovi se nebavím. To je dnes víceméně společenské plemeno, ale nemyslím, že by zrovna jork byl tím nejvhodnějším. Ale to záleží na preferenci toho pána. Příspěvkem jsem reagovala na orionku.

eli22
napsal(a):
Když dědovi zemřela manželka, bylo mu skoro 78 let. Jediná možnost, jak ho jako milovníka psů (manželka už mu psa v pokročilejším věku nedovolila) zachránit od pomalého chřadnutí a konce, bylo pořízení psa. Vzali jste psa z útulku, kterého dokonce už jednou vrátili. Chtěli jsme klidnějšího, už staršího pejska. Tomuhle bylo 5 let a kříženec drsnosrstého jezevčíka s bíglem, asi. Tak jsme ho přivezli a klidný teda vůbec nebyl, spíše naopak, chvilku jsme z toho nebyli úplně ok.Když to zkrátím, tak už jsou spolu 4 roky, děda jako jura, protože musí venčiit a pes se úplně přizpůsobil staršímu člověku.. Oba jsou v pohodě a šťastní.
Ano, já jsem navrhovala právě dospělého psa z útulku. Přijde mi to nejlepší - žádné štěněcí problémy, pes z útulku je většinou vděčný že má domov a někdo se mu věnuje a tím pádem je i spokojený pán.

napsal(a):
Ještě jednou - pánovi je 68 let. Těžko bude se psem lítat hodiny po venku. Takže ano, i mops by na procházky stačil.
..no moje maminka ročník 1942 zvládá se svými stejně starými kamarádkami na kole 60 km denně a nyní byly spolu na dovolené na Děčínsku a v těchto příšerných parnech dělaly výlety pěšmo o 15 až 17ti kilometrech celý týden...sama seká trávu na opravdu velké zahradě a stará se o barák, teprve letos šla ze speciálního školství do důchodu, takže nepodceňovat, někteří mají neskutečnou fyzičku a výdrž...
napsal(a):
O jorkovi se nebavím. To je dnes víceméně společenské plemeno, ale nemyslím, že by zrovna jork byl tím nejvhodnějším. Ale to záleží na preferenci toho pána. Příspěvkem jsem reagovala na orionku.
A co byste pánovi doporučila vy? Mně připadá jork asi nejpřizpůsobivější, když bude chtít pán odpočívat, bude odpočívat, vydá se na delší procházku, jork to uťape, Mopsík by zase mohl být potíže s dýcháním při delším procházením se.

napsal(a):
...naše jorkšířice měla neskutečnou fyzičku, plavala, běhala u kola - i kdyžto na chvilku...když jsem byla nemocná, přizpůsobila se a stonala se mnou v posteli - prostě velmi přizpůsobivý pes - ale záleží to opravdu na výchově a odkud si psa berete...

napsal(a):
..no moje maminka ročník 1942 zvládá se svými stejně starými kamarádkami na kole 60 km denně a nyní byly spolu na dovolené na Děčínsku a v těchto příšerných parnech dělaly výlety pěšmo o 15 až 17ti kilometrech celý týden...sama seká trávu na opravdu velké zahradě a stará se o barák, teprve letos šla ze speciálního školství do důchodu, takže nepodceňovat, někteří mají neskutečnou fyzičku a výdrž...
V klidu, i já mám velmi aktivní maminku ročník pětačtyřicet. Tu, která má kavkazanku, a zvládá neskutečné věci. To ale, bohužel, může velmi rychle skončit. Já si nějak nemyslím, že by pán, pro kterého se hledá vhodný pes, chtěl nějak lámat rekordy v duchu našich matek., Mám pocit, že pes má být "nástroj" pomocí jehož bude pán vykonávat pravidelné procházky.

lucies1
napsal(a):
A co byste pánovi doporučila vy? Mně připadá jork asi nejpřizpůsobivější, když bude chtít pán odpočívat, bude odpočívat, vydá se na delší procházku, jork to uťape, Mopsík by zase mohl být potíže s dýcháním při delším procházením se.
Já už jsem doporučila. Račte si přečíst diskuzi.
napsal(a):
Vždycky mě neskutečně potěší a nakopne, když čtu o takových lidech
lucies1
napsal(a):
Myslím, že tu někde zaznělo, jestli si to nepletu s něčím jiným, že nechce nic, co připomíná smeták...

napsal(a):
V klidu, i já mám velmi aktivní maminku ročník pětačtyřicet. Tu, která má kavkazanku, a zvládá neskutečné věci. To ale, bohužel, může velmi rychle skončit. Já si nějak nemyslím, že by pán, pro kterého se hledá vhodný pes, chtěl nějak lámat rekordy v duchu našich matek., Mám pocit, že pes má být "nástroj" pomocí jehož bude pán vykonávat pravidelné procházky.
...no já kolikrát nestačím koukat co ty naše "holky" zvládnou, jen se bojím co bude teď když skončila konečně v práci - to nás všechny asi uštve...

Terven
napsal(a):
Vždycky mě neskutečně potěší a nakopne, když čtu o takových lidech
...no ono je to spíš k zešílení když nás prohání po baráku

Za mých mladých let měl skoro každej na sídlišti pudla, včetně důchodců...pak je nahradili psi typu york apod, ale musím konstatovat, že už jich zase začínám vídat více...jediná nevýhoda je, že se musí pravidelně upravovat srst...ale jinak, třeba takovej černej střeďák, proč ne.
A teď možná budu až nevhodně praktická, ale...ať už tatínkovi pořídíte štěndo nebo pejska z útulku, tak počítat s tím, že člověk nezná dne ani hodiny a je možné, že pak bude potřeba péči o pejska převzít.