Uživatel s deaktivovaným účtem

samaraa
napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli chodíte ven se štěnětem až po druhém očkování ? Nebo i po prvním ? děkuji.
...s všemi štěňaty, poté co jsem si je přivezla od chovatele...a nikdy žádný problém nebyl...

Já chodím hned...respektive jeden den přivezeme štěndo, druhej den už se štrapádí na malou procházku,...mám výhodu, že mám zahradu, kvůli venčení ven do světa nemusíme...ale 2 - 3 prochajdy-přiměřeně fyzických možností štěněte, denně absolvujeme.
S první feňulí NO jsme dodržovali doporučení veta, ohledně doby, kdy ven nesmíme, byla opravdu doma a nebo na naší zahradě a stejně jí parvoviróza neminula (naštěstí s dobrým koncem).

scylla
napsal(a):
Podle toho, kam chodit. Chodili jsme hned, ale tady je výhoda, že tu není tolik psů jako ve městech.
...bydlím ve městě a vždy jsem měla vyhlídnutý plac, kam nechodilo tolik pejskařů...takže i ve městě se pohodlně dá najít...
napsal(a):
...bydlím ve městě a vždy jsem měla vyhlídnutý plac, kam nechodilo tolik pejskařů...takže i ve městě se pohodlně dá najít...
Ve městě bych se ani snad nebála, tam je myslím většina psů proočkovaných(pokud se nebudu motat kolem bezdomovců) To spíš u nás na vesnici, má většina psů zaočkovanou jen vzteklinu. A stejně jsme chodili, protože ti potencionální bacilonosiči se nikdy nedostanou ze dvorka.
Dája6
napsal(a):
samaraa
Dobrý den,
určitě ven od prvního dne. Pes se nemá venčit doma na podložky, je to blbý zvyk a pak těžko od naučitelný a ten zápach nesnesitelný. Pes má poznávat svět, je od přírody zvědavý, tak že ven.
Dája.
Zas jedna chytrolína. Proč by to měl být, blbý zvyk"? Naše štěně umí chodit čurat ven i na podložku, když se mu chce v době naší nepřítomnosti. Nic nám tu nesmrdí! A až bude starý, nedejbože nemocný, tak se to bude hodit.
kook
napsal(a):
Zas jedna chytrolína. Proč by to měl být, blbý zvyk"? Naše štěně umí chodit čurat ven i na podložku, když se mu chce v době naší nepřítomnosti. Nic nám tu nesmrdí! A až bude starý, nedejbože nemocný, tak se to bude hodit.
Taky jsem chytrolína. Mám psy přes 40 let. Kdysi to nikoho ani nenapadlo (kromě nějakých těch dočasných novin pod úplně malé štěně, ale ani to nedělal každý). Ale že by někdo přímo učil psa dělat potřebu doma, a ještě to považoval za normální a dokonce soužití prospěšné? To by byl tehdá fakt sociálně vyloučenej exot.
Tenhle "blbý zvyk" vznikl až s příchodem výrobců plen pro psy na trh, kteří se snaží tvářit, že toto je zcela standardní a skvělé pro soužití se psy, protože psa má právo mít každý, i když třeba "jenom" nemá čas ho chodit venčit.
Halt pokrok nezastavíš...

Šarina
napsal(a):
Taky jsem chytrolína. Mám psy přes 40 let. Kdysi to nikoho ani nenapadlo (kromě nějakých těch dočasných novin pod úplně malé štěně, ale ani to nedělal každý). Ale že by někdo přímo učil psa dělat potřebu doma, a ještě to považoval za normální a dokonce soužití prospěšné? To by byl tehdá fakt sociálně vyloučenej exot.
Tenhle "blbý zvyk" vznikl až s příchodem výrobců plen pro psy na trh, kteří se snaží tvářit, že toto je zcela standardní a skvělé pro soužití se psy, protože psa má právo mít každý, i když třeba "jenom" nemá čas ho chodit venčit.
Halt pokrok nezastavíš...
Máte pravdu...kdysi to lidi fakty nenapadlo učit štěně vykonávat potřebu doma, ale zase na druhou stranu snad každý měl dočasně doma právě ty noviny nebo hadr...v tomhle mi přijde plena jako supr vynález.
To, že někdo používá pleny nebo tzv. psí záchodky po celý život psa - teď myslím zdravého dospělého psa...tenhle, pro mě mírně řečeno nešvar, jsem zaznamenala hlavně u některých majitelů čivav, člověka s velkým psem by to nenapadlo (alespoň doufám)...je věc druhá a nepřijde mi to úplně košér...na druhou stranu, když majitelé nechávají takového pejska doma samotného x-hodně-hodin, tak pro psa je to lepší řešení, než kdyby se nakonec MUSEL vyvenčit někde na podlaze nebo se to snažil za každou cenu udržet...otázkou zůstává, proč si pak takoví lidé pořizují psa...

no, a když má zviřátko střevní potíže, a je to zviřátko čistotné, tak se mu plíny víc než hodí...

napsal(a):
no, a když má zviřátko střevní potíže, a je to zviřátko čistotné, tak se mu plíny víc než hodí...
S tím se dá samozřejmě souhlasit...i když ani v tomto případě si neumím představit, jak by toto praktikoval můj 50 kilový pes...

můj 50 kg pes to tak praktikoval, jenom pravda ty plíny měl 2-3 (60x90)
napsal(a):
Když má zvířátko střevní potíže a je čistotné..., tak se prostě doma vykadí někde u dveří, ze zoufalství... stejně, jako by to udělal ze zoufalství člověk. To nemá nic společného s tím, že ho nechám běžně doma kadit na nějakou plínu, jaksi pro sichr, že kdyby někdy... vždyť je to eklhaft.
Mimochodem, pokud chci čistotné zvířátko, neučím ho kadit doma, protože čistotnému zvířátku jde přímo proti přirozenosti si kadit "do pelíšku"- a pes vnímá celý byt jako pelíšek, alespoň by tedy měl).

nikoliv.
Šarina
napsal(a):
Když má zvířátko střevní potíže a je čistotné..., tak se prostě doma vykadí někde u dveří, ze zoufalství... stejně, jako by to udělal ze zoufalství člověk. To nemá nic společného s tím, že ho nechám běžně doma kadit na nějakou plínu, jaksi pro sichr, že kdyby někdy... vždyť je to eklhaft.
Mimochodem, pokud chci čistotné zvířátko, neučím ho kadit doma, protože čistotnému zvířátku jde přímo proti přirozenosti si kadit "do pelíšku"- a pes vnímá celý byt jako pelíšek, alespoň by tedy měl).
No, eklhaft možná jo, ale pro mě ne až tak. A o hodně víc než představa louže nebo bobku na podlaze mi vadí představa zvířete, které je samo doma, má zoufalou potřebu a drží, kroutí se a čeká. Na zem to sice nakonec asi udělá, ale až v nouzi nejvyšší a předchází tomu dost dlouhá doba diskomfortu, bohužel
Aby bylo jasno, ani moje předchozí ani současná fena nepoužívají doma žádné podložky, ale u nebožky bych tenkrát před léty dala nevímco za to, kdyby uměla podložku doma použít. Protože k stáru mívala trávicí problémy a věřte, že to nebylo o tom, že bych chtěla psa nechávat x hodin samotného doma, ono pokud je problém, i čtyři hodiny jsou kruté.

"To nemá nic společného s tím, že ho nechám běžně doma kadit na nějakou plínu, jaksi pro sichr, že kdyby někdy... vždyť je to eklhaft. "
tak to jo, fakt, že je pes naučen, že na plínu může, opravdu nemá nic společného s "běžným kaděním doma", s tím musím souhlasit...