Nejlepší cvičák pro štěňátka v Brně

Border kolie
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2018 11:30
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Dobrý den,
Zajímalo by mě, kde je nejlepší cvičák nebo školka pro Štěňátka. Chtěla bych najít hodnou cvičitelku a ne paní, která pořád hudruje...
Děkují všem

8.8.2018 11:57
macomb

XXX.XXX.219.4

Chodíme na Zetor k Soni Šabacké. Zkuste se jí ozvat určitě byste byla spokojená smajlík

8.8.2018 14:46
Sunnik

XXX.XXX.236.242

8.8.2018 16:18
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Děkuji a tedka hledám školku pro Štěňátka smajlík

8.8.2018 16:20
pajaa51

XXX.XXX.138.20

macomb napsal(a):
Chodíme na Zetor k Soni Šabacké. Zkuste se jí ozvat určitě byste byla spokojená smajlík

Děkuji a to je cvičák nebo školka pro Štěňátka ? Radši bych chtěla školku, kde si Štěňátka budou hrát...

8.8.2018 16:29
macomb

XXX.XXX.219.4

pajaa51 napsal(a):
Děkuji a to je cvičák nebo školka pro Štěňátka ? Radši bych chtěla školku, kde si Štěňátka budou hrát...

má to rozdělený, zkuste jí zavolat a domluvit se, že byste přišla kouknout a pak se můžete rozhodnout smajlík

8.8.2018 16:58
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Děkuji a kde najdu ma ni kontakt prosím ? smajlík

8.8.2018 16:59
macomb

XXX.XXX.219.4

pajaa51 napsal(a):
Děkuji a kde najdu ma ni kontakt prosím ? smajlík

Tel: +420 724 586 320
E-mail: sabackasona@seznam.cz.

8.8.2018 18:18
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Děkuji mockrát za pomoc smajlík

9.8.2018 20:02
lucies1

XXX.XXX.242.147

Dobrý den,

my chodíme do K9 ve Starém Lískovci, kde mají za mě nejvíce zkušeností.
Já tedy vycvičila za svůj život psy dva- Cane corso (nyní 5 měsíců) a Kavalírka (2 roky).
Pokud byste potřebovala poradit, můžete se na mě obrátit, tedy, záleží také o plemeni a váhové kategorii pejska, kdyžtak se můžete ozvat, ale kdybyste chtěla přímo cvičák, tak určitě K9!
Hezký večer

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2018 20:11

to je tak půvabné...říct o 5ti měsíčním štěněti CC, že je vycvičené...

9.8.2018 20:19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to je tak půvabné...říct o 5ti měsíčním štěněti CC, že je vycvičené...

9.8.2018 20:22
lucies1

XXX.XXX.242.147

Ano, je má rodiče vícemistry světa poslušnosti, chovatel s ní cvičil od malička a troufám si říct že poslouchá snad víc jak ten 2 letý Kavalír Všude na volno, už teď připravujeme na ZOP, odložení peckové, přivolání vždy a všude, chůzy u nohy dělá ikdyž nemusí

9.8.2018 20:25

lucies1 napsal(a):
Ano, je má rodiče vícemistry světa poslušnosti, chovatel s ní cvičil od malička a troufám si říct že poslouchá snad víc jak ten 2 letý Kavalír Všude na volno, už teď připravujeme na ZOP, odložení peckové, přivolání vždy a všude, chůzy u nohy dělá ikdyž nemusí

Asi génius

9.8.2018 20:26
lucies1

XXX.XXX.242.147

Mám vycvičené štěně, hraje si, zlobí jako ostatní štěňata, ale jakmile jde o povely, disciplínu a poslušnost, tak poslouchá více jak někteří dospěláci, je těžké to pochopit, nebo je nutno rejpat?

9.8.2018 20:31

lucies1 napsal(a):
Mám vycvičené štěně, hraje si, zlobí jako ostatní štěňata, ale jakmile jde o povely, disciplínu a poslušnost, tak poslouchá více jak někteří dospěláci, je těžké to pochopit, nebo je nutno rejpat?

Má 5 měsíců, je to štěně. O vycvičenosti nemůže být řeč. Nebuďte naivní, někteří by si mohli naivitu splést s blbostí.

9.8.2018 20:32
lucies1

XXX.XXX.242.147

Má 5 měsíců, je to štěně. O vycvičenosti nemůže být řeč. Nebuďte naivní, někteří by si mohli naivitu splést s blbostí.

U nás platí škola hrou a zabírá

9.8.2018 23:52
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Děkuji všem za rady smajlík.Ráda bych školku pro štěňátka, kde si štěňátka hlavně pohrají. Je to border kolie. O vycvičení a poslušnost mi nejde, to si vycvičím sama dle potřeby jako vždy smajlík. Chtěla bych s ní v budoucnu dělat agility a dogdancing v Brně, tak jestli o něčem dobrém víte, tak pište smajlík. Zajímají mě Vaše názory smajlík. A hlavně ať to není takový cvičák nebo ahility jde se musí každý vikend na brigadu a sekat trávu :-D.

10.8.2018 06:26

"má rodiče vícemistry světa poslušnosti, "
a byl by odkaz?
světa, poslušnosti - na jakém světové soutěži? v jakém psím sportovním oboru?

10.8.2018 06:49
scylla

XXX.XXX.150.32

lucies1 napsal(a):

A máte ho také na sebe navázané, socializované, vychované, máte jeho důvěru nebo jen poslouchá?

10.8.2018 08:00

…" A hlavně ať to není takový cvičák nebo ahility jde se musí každý vikend na brigadu a sekat trávu :-D."...
Určitě najdete, ale tam si budete muset za to sekání a údržbu připlatit. Nikdo to zadarmo dělat nebude.

10.8.2018 08:03
macomb

XXX.XXX.219.4

na Zetoru ani na K9 brigády nejsou, ale čítejte 200, - za hodinu

10.8.2018 11:04
lucies1

XXX.XXX.242.144

scylla napsal(a):
A máte ho také na sebe navázané, socializované, vychované, máte jeho důvěru nebo jen poslouchá?

Socializace stále probíhá, protože té není nikdy dost, ano štěně ví co smí a nesmí a když to poruší, uvědomí si to po napomenutí, a důěřivá je, má mě jako paničku.

10.8.2018 11:11
scylla

XXX.XXX.150.32

lucies1 napsal(a):
Socializace stále probíhá, protože té není nikdy dost, ano štěně ví co smí a nesmí a když to poruší, uvědomí si to po napomenutí, a důěřivá je, má mě jako paničku.

Aha, takže tak.... Myslela jsem si to.

10.8.2018 11:28
lucies1

XXX.XXX.242.144

scylla napsal(a):
Aha, takže tak.... Myslela jsem si to.

Co jste si myslela? Že ke mně má cizí pes důvěru?

10.8.2018 12:24

Škoda, vůbec nechápete, co se Vám Scylla snažila naznačit.
Nemůžete machrovat znalostmi, které prostě nemáte (napříč tématy).

10.8.2018 12:42
lucies1

XXX.XXX.242.144

Škoda, vůbec nechápete, co se Vám Scylla snažila naznačit.
Nemůžete machrovat znalostmi, které prostě nemáte (napříč tématy).

No to mě teda mrzí

10.8.2018 12:48
LájošM

XXX.XXX.14.251

Super, jít si pro radu s borderou k někomu, kdo už celé 2 roky smajlík cvičí psy, a to caníka a kavalíra smajlík

Ne, nemyslím to zle, asi jste mladá holka, zřejmě šikovná, sebevědomí vám určitě nechybí... ale ty zkušenosti bohužel ano.

A taky by mne zajímalo, jaké mistrovství světa v poslušnosti myslíte. Pokud vím, tak v OB nikdy caníci nezabodovali. A jaký je ještě mistrák přímo v poslušnosti? Poučte mne, prosím.

10.8.2018 13:14

lucies1 napsal(a):
No to mě teda mrzí

...asi by měl být člověk pokornější vůči těm co opravdu znají a umí...v pěti měsících by měla být socializace takřka hotová a měla by nad znalostí povelů - cviků převládat, protože základní povely se štěně naučí během chvilky, ale plná socializace a navázání psa na sebe je trochu jiná "disciplína"...

10.8.2018 13:24
LájošM

XXX.XXX.14.251

Jsem zvědavý, jaký bude tento pes, až mu nastane pubertička smajlík
Určitě se vám pak budou hodit zkušenosti s výcvikem kavalírka.

10.8.2018 13:54
pajaa51

XXX.XXX.138.20

macomb napsal(a):
na Zetoru ani na K9 brigády nejsou, ale čítejte 200, - za hodinu

Děkuji, jo to si radši připlatim, neskazim si kvůli sekání travy víkend . A dogdancing a agility jsou tam taky hodní v zetoru ? Měla bych to celkem kousek smajlík. Jde mi o to, aby nebyli zlý jak na mě tak na psa a něco naučily smajlík. A ten dogdancing víte někdo kde je v Brně a super ? smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.8.2018 14:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

pajaa51 napsal(a):
Děkuji, jo to si radši připlatim, neskazim si kvůli sekání travy víkend . A dogdancing a agility jsou tam taky hodní v zetoru ? Měla bych to celkem kousek smajlík. Jde mi o to, aby nebyli zlý jak na mě tak na psa a něco naučily smajlík. A ten dogdancing víte někdo kde je v Brně a super ? smajlík

Děkuji, jo to si radši připlatim, neskazim si kvůli sekání travy víkend

no to jóó, jen ať makají jiní, a já si pak příjdu jak hvězda k hotovýmu..., a hlavně ať jsou na mě všichni hodní a uctívají mě

Z dnešní mladé generace je mi dost smutno

10.8.2018 14:01
macomb

XXX.XXX.219.4

pajaa51 napsal(a):

agility jsou tam také o dogdancingu nic nevím. Na agility máte ještě čas pokud máte malé štěnisko.smajlík Soňa je hodná a zkušeností má víc než dost to se nemusíte bát Teď s ní akorát pojedem na tábor

10.8.2018 14:23
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

no to jóó, jen ať makají jiní, a já si pak příjdu jak hvězda k hotovýmu..., a hlavně ať jsou na mě všichni hodní a uctívají mě

No mě zase je smutno a špatně z té staré generace, jen vsichni musíte urážet... prožila jsem už spousta lidí, kteří jenom každýho urážejí... místo toho, aby pomohli vycvičit jen si shrabavaji prachy . Bohužel, ale vypadáte tu vy za hlupáka... Založila jsem tuhle diskuzi, pro ty kdo si už prošel hodně cvičáku a nebyli tam spokojeni.

10.8.2018 14:29
pajaa51

XXX.XXX.138.20

macomb napsal(a):
agility jsou tam také o dogdancingu nic nevím. Na agility máte ještě čas pokud máte malé štěnisko.smajlík Soňa je hodná a zkušeností má víc než dost to se nemusíte bát Teď s ní akorát pojedem na tábor

Děkuji, tak to je super smajlík, tak snad se tam Ladynce bude líbít, dělám to kvůli ni, aby si mohla trošku zablbnout Tak snad se někdo ozve s dogdancingem hodně mě to zajímavá, sama mám 2 borderky vycvičený a s tou malou bych chtěla zkusit víc smajlík.

10.8.2018 14:42

..jenže ono právě při tom sekání trávy a jiných společných aktivitách se navazovala prima přátelství a probíralo se kolem psů na co nebyl čas, večer se posedělo - no mělo to cosi do sebe a dnes když se náhodou s někým potkáme tak se slzou v oku vzpomínáme...

10.8.2018 15:01

pajaa51 napsal(a):
No mě zase je smutno a špatně z té staré generace, jen vsichni musíte urážet... prožila jsem už spousta lidí, kteří jenom každýho urážejí... místo toho, aby pomohli vycvičit jen si shrabavaji prachy . Bohužel, ale vypadáte tu vy za hlupáka... Založila jsem tuhle diskuzi, pro ty kdo si už prošel hodně cvičáku a nebyli tam spokojeni.

Kdo si prošel hodně cvičáků a nebyl tam spokojený...….Jestli chyba nebude na jeho straně.

10.8.2018 15:06
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Kdo si prošel hodně cvičáků a nebyl tam spokojený...….Jestli chyba nebude na jeho straně.

No když s tím cvičákem nebylo hodně lidí spokojenych a cvičitelce se pořád něco nelíbilo na každým tak co má ten chudák dělat?

10.8.2018 15:07
lucies1

XXX.XXX.242.144

LájošM napsal(a):
Super, jít si pro radu s borderou k někomu, kdo už celé 2 roky smajlík cvičí psy, a to caníka a kavalíra smajlík

Ne, nemyslím to zle, asi jste mladá holka, zřejmě šikovná, sebevědomí vám určitě nechybí... ale ty zkušenosti bohužel ano.

A taky by mne zajímalo, jaké mistrovství světa v poslušnosti myslíte. Pokud vím, tak v OB nikdy caníci nezabodovali. A jaký je ještě mistrák přímo v poslušnosti? Poučte mne, prosím.

Nicola Georg,2. místo při Mistrovství světa CC 2018, Itálie, podle IPO-BH.

10.8.2018 15:09
lucies1

XXX.XXX.242.144

LájošM napsal(a):

Jistěže budou, můj pes měl v pubertě silné lovekcé pudy, a ejhle, letos měl startovat na MRM Agility

10.8.2018 15:12
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Hlavní je, kde je pes spokojený a majitel... toho si nejvíce cení dobří cvičitelé a pokud tak to je, tak vždy platí jedno přísloví, náš zákazník náš pán,.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2018 15:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lucies1 napsal(a):

A tak to jóó

Já (a asi i Lájoš), jsme mysleli, že to bylo nějaké seriozní mistrovství podle OB3, nebo tak něco, a ona to byla uzavřená společnost Cane Corso podle BH

10.8.2018 15:14
lucies1

XXX.XXX.242.144

LájošM napsal(a):

A ještě pro upřesnění, už jsem jednu takovou zažila a nejen s Kavalírem, ale i se psem CC, který zemřel letos v květnu ve věku dvanácti let.

10.8.2018 15:15
lucies1

XXX.XXX.242.144

A tak to jóó

Já (a asi i Lájoš), jsme mysleli, že to bylo nějaké seriozní mistrovství podle OB3, nebo tak něco, a ona to byla uzavřená společnost Cane Corso podle BH

A to jako nic neznamená? Mistrák plemene je horší, nebo o něco snažší? A vzhledem k tomu že pes měl 2 roky, byla ta kategorie snad uměrná jeho schopnostem, nemyslíte?

10.8.2018 15:18
LájošM

XXX.XXX.14.251

lucies1 napsal(a):

Takže jen v rámci plemene, a v BH, což je nejnižší IPO zkouška, co existuje. Takto už to zní úplně jinak. Super. smajlík

Tím nechci snižovat začátečnické zkoušky, ale na nějaké velké chlubení to fakt není. Pěkné provedení BH má kdejaký šikovný voříšek už v roce věku. To zas neukazuje na nějaké zvláštní genetické dispozice k dobrému cvičení. Ale holt je to molos, takže se nemůže moc chtít.

10.8.2018 15:20
lucies1

XXX.XXX.242.144

LájošM napsal(a):
Takže jen v rámci plemene, a v BH, což je nejnižší IPO zkouška, co existuje. Takto už to zní úplně jinak. Super. smajlík

Tím nechci snižovat začátečnické zkoušky, ale na nějaké velké chlubení to fakt není. Pěkné provedení BH má kdejaký šikovný voříšek už v roce věku. To zas neukazuje na nějaké zvláštní genetické dispozice k dobrému cvičení. Ale holt je to molos, takže se nemůže moc chtít.

Mistrák světa jako mistrák světa, a já bych po psovi taky nechtěla v tom teple zbytečně moc, tudíž mu chovatel vybral správnou kategorii. A co chcete naznačit tím že je to moloss? Cane je pro mě jedno z nejlepších pracovních plemen, zachranařina, sportovka, dogfrisbe...

10.8.2018 15:22
LájošM

XXX.XXX.14.251

lucies1 napsal(a):
A to jako nic neznamená? Mistrák plemene je horší, nebo o něco snažší? A vzhledem k tomu že pes měl 2 roky, byla ta kategorie snad uměrná jeho schopnostem, nemyslíte?

Ano, mistrák plemene je opravdu snazší. Proč si myslíte, že nesoutěží s jinými plemeny? No protože by jim nesahali ani po drápky.
Já to chápu, zrovna u tohoto plemene to opravdu nejde jinak, protože by se na žádný mistrák nemohli dostat. To ale je jen o tom, že molos na to není mozkově ani fyzicky vybaven.

10.8.2018 15:25
LájošM

XXX.XXX.14.251

lucies1 napsal(a):
Mistrák světa jako mistrák světa, a já bych po psovi taky nechtěla v tom teple zbytečně moc, tudíž mu chovatel vybral správnou kategorii. A co chcete naznačit tím že je to moloss? Cane je pro mě jedno z nejlepších pracovních plemen, zachranařina, sportovka, dogfrisbe...

Ne, není mistrák jako mistrák. Jak píše inspektor výše, je velký rozdíl, jestli se soutěží v OB nebo v BH. A jestli má pes konkurenci jiných plemen nebo nemá.

10.8.2018 15:25
lucies1

XXX.XXX.242.144

LájošM napsal(a):
Ano, mistrák plemene je opravdu snazší. Proč si myslíte, že nesoutěží s jinými plemeny? No protože by jim nesahali ani po drápky.
Já to chápu, zrovna u tohoto plemene to opravdu nejde jinak, protože by se na žádný mistrák nemohli dostat. To ale je jen o tom, že molos na to není mozkově ani fyzicky vybaven.

Jo, je to ten nejhloupější pes pod sluncem a váží 100 kg, jděte si něco nastudovat než něco podobného řeknete

Neregistrovaný uživatel

10.8.2018 15:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lucies1 napsal(a):

ano, tyto akce jsou nesrovnatelně snažší, a pod pojmem vicemistr světa si člověk opravdu představí jiný výkon, než socializační zkoušku kterou má opravdu každé nezletilé děcko na cvičáku s prvním psem.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2018 15:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

LájošM napsal(a):

tady si dovolím oponovat - zrovna kolegyně Petra závodí s CC na vrcholových soutěžích v ZVV3, proto mi machrování s BHčkem příjde vtipné

10.8.2018 15:29
LájošM

XXX.XXX.14.251

lucies1 napsal(a):
Jistěže budou, můj pes měl v pubertě silné lovekcé pudy, a ejhle, letos měl startovat na MRM Agility

Co mají společného lovecké pudy a schopnost běhat agility? Vy běháte agi v loveckém revíru?

10.8.2018 15:31
LájošM

XXX.XXX.14.251

tady si dovolím oponovat - zrovna kolegyně Petra závodí s CC na vrcholových soutěžích v ZVV3, proto mi machrování s BHčkem příjde vtipné

Ano, máte pravdu, když se to s nimi umí, je radost se na makajícího molose dívat. Je škoda, že to s nimi tak málo lidí dotáhne dál než k BH nebo ZM.

10.8.2018 15:35
LájošM

XXX.XXX.14.251

lucies1 napsal(a):
Jo, je to ten nejhloupější pes pod sluncem a váží 100 kg, jděte si něco nastudovat než něco podobného řeknete

Vůbec vám nerozumím. Já jsem tvrdil, že je to malý pes?
Jen v konkurenci například ovčáků to má mnohem těžší a ve většině případů nedosahuje takových výsledků. Prostě kvůli své konstituci je v některých směrech znevýhodněný. A tak i když se s ním dá cvičit (jak se píše výše) i na vyšší zkoušky, na mistráky, kde je konkurence třeba právě ovčáků, se nemá moc šancí dostat.

Ale držím vám palce, aby vám to vyšlo, s vašimi zkušenostmi to půjde raz dva.

10.8.2018 15:35
lucies1

XXX.XXX.242.144

LájošM napsal(a):
Co mají společného lovecké pudy a schopnost běhat agility? Vy běháte agi v loveckém revíru?

Třeba to, že když pes vidí kořist tak opustí parkru a nevidí neslyší? Protože ptáci asi nejsou na obloze, ale v zoo, že? A kdo říká pane inspektore, že končí? Hádám že pejsku Vaší kolegyně asi nejsou dva roky :).

10.8.2018 15:39

LájošM napsal(a):

nonono! vazte slova

Canici soutezi s jinými plemeny na normálních oficiálních akcich sportovní kynologie v nejvyšších kategoriích. v CR i ve svete. Nevyhravaji, ale jsou tam

to, co bylo v te Italii letos byla klubova akce, ne MS, a v BH nebylo ofiko zadano poradi - aspoň ve výsledkových listinách to uvedeno není.
jen podle bodu zadavanych tam se divim, ze není zadne CC ještě MS v IPO3 nebo FH2 - když tam podavali takove vykony

10.8.2018 15:51
LájošM

XXX.XXX.14.251

Viděl jsem moc pěkně pracující caníky ve světě, tady ale aby pohledal... Přitom se mi zdá, že je to i u nás celkem oblíbené plemeno. Jen je mají asi schovaný doma.

10.8.2018 15:55
macomb

XXX.XXX.22.105

Lidi prosím ať nezakládám další vlákno a tady to ted komentujetesmajlík Teď jsem si všimla, že má pes bílý výtok, vet mě zatím nebere telefon, tak jsem se chtěla zeptat na zkušenost.Děkuji.

10.8.2018 16:06

lucies1 napsal(a):

...tak to se snad nevylučuje...lovečtí psi normálně dělají zkoušky např. ze záchranařiny, canisterapie, běhají agility a nijak je to neomezuje...něco jiného je jít s nimi do lesa a tam mít přivolání a podobně...píšete, že letos měl - proč tedy nebyl - píši z prosté zvědavosti...

10.8.2018 16:09
lucies1

XXX.XXX.242.144

...tak to se snad nevylučuje...lovečtí psi normálně dělají zkoušky např. ze záchranařiny, canisterapie, běhají agility a nijak je to neomezuje...něco jiného je jít s nimi do lesa a tam mít přivolání a podobně...píšete, že letos měl - proč tedy nebyl - píši z prosté zvědavosti...

protože jsme nesehnali odvoz.

10.8.2018 16:29

lucies1 napsal(a):

...aha...

10.8.2018 16:35
LájošM

XXX.XXX.14.251

macomb napsal(a):
Lidi prosím ať nezakládám další vlákno a tady to ted komentujetesmajlík Teď jsem si všimla, že má pes bílý výtok, vet mě zatím nebere telefon, tak jsem se chtěla zeptat na zkušenost.Děkuji.

Výtok z čeho?
Není to jen nadržený puberťák?

10.8.2018 17:00
macomb

XXX.XXX.22.105

LájošM napsal(a):
Výtok z čeho?
Není to jen nadržený puberťák?

Už jsme zpět, je to zánět předkožky. Dostal atb.

10.8.2018 17:28

LájošM napsal(a):
Viděl jsem moc pěkně pracující caníky ve světě, tady ale aby pohledal... Přitom se mi zdá, že je to i u nás celkem oblíbené plemeno. Jen je mají asi schovaný doma.

tak zase není se proč divit, toto plemeno si většinou nepořizují primárně na výcvik, ale spíš to pak začne bavit některé z těch, kteří jdou na cvičák pro nějakou tu základní poslušnost...a to taková kvanta nebudou

ale teda ten taťka vicemistr zeměkoule v BHčku, to je dobrý ... (v kontextu s tím vycvičeným štěnětem)
a mamka je vicemistrem teda v čem? (řeč byla o obou rodičích...).

10.8.2018 18:06

lucies1 napsal(a):
A ještě pro upřesnění, už jsem jednu takovou zažila a nejen s Kavalírem, ale i se psem CC, který zemřel letos v květnu ve věku dvanácti let.

na me uz je toho moc

letos MRM, ale už před 12ti lety jsi načerpala zkusennosti s dalším canikem?
to ti bylo kolik? me to vychazi na max 6 let ?
ale spis 3, co?

10.8.2018 18:13

LájošM napsal(a):

Za něco muze kupirace. Porad je u CC dost oblibena a pak nemůžou nikam.
Za něco typ lidi - neporizuji si je cvicakovi nadsenci.
Pak i zdravotni stav byva brzda.

No a v neposledni rade - to cviceni s nimi není uplne jednoduche.- urcite jsou snadnejsi plemena na vycvik sportovky.

10.8.2018 19:00

lucies1 napsal(a):

K vám nejezdí žádná hromadná doprava?

Přidejte reakci

Přidat smajlík