Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2018 13:59
Denisa4425

XXX.XXX.60.15

Dobrý den, jsem už unavena z toho, že můj pes nejí granule(popravdě se mu moc nedivím). Mám doma asi 7 druhů a ani jedny mu nejedou. Chtěla bych se zeptat, zda někdo krmí sirovym masem. A jak je spokojený. Není to pro psa nebezpečné, když to není nijak tepelne zpracované?

10.8.2018 14:15
scylla

XXX.XXX.150.32

Krmím tak spoustu let, psi jsou spokojení, práci to nedá, jen je třeba mít zásobu masa a dalších komponentů, takže to chce mrazák.

10.8.2018 14:38
Denisa4425

XXX.XXX.60.15

scylla napsal(a):
Krmím tak spoustu let, psi jsou spokojení, práci to nedá, jen je třeba mít zásobu masa a dalších komponentů, takže to chce mrazák.

Mrazák mám. Přemýšlím nad tím odkud objednáváte maso?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2018 16:13

Já kuřecí maso kupuju od místního chovatele a zpracovatele v jeho prodejničce a hovězí objednávám na masozravci.cz...ono i v supermarketech, když se kápne na akci se dá nakoupit maso za rozumnou cenu.

10.8.2018 16:27
Denisa4425

XXX.XXX.60.15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já kuřecí maso kupuju od místního chovatele a zpracovatele v jeho prodejničce a hovězí objednávám na masozravci.cz...ono i v supermarketech, když se kápne na akci se dá nakoupit maso za rozumnou cenu.

Dobře, něco musím vymyslet, protože je moc hubeny. Potřebuje přibrat. Jediné co jí jsou konzervy a podobne blafy a to určite chápete, proč mu to nechci dávat.

10.8.2018 16:35

Denisa4425 napsal(a):
Mrazák mám. Přemýšlím nad tím odkud objednáváte maso?

tutani.cz, dopsimisky.cz, vetamix.cz, aj.

10.8.2018 18:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nebezpečné?!? Vy jste dobrá lidi žerou tataráky a vy si myslíte, že by syrové maso, pro psa nejpřirozenější úprava masa, mohlo být nebezpečné?!? Psí trávení je na to uzpůsobené. Pochybuju, že se za těch pár desetiletí, co granule existují, stihnulo uzpůsobit na ně. Nejsem radikálně proti granulím, sama je částečně krmím, ale maso je hlavní složka jídelníčku.

10.8.2018 21:21
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

Jen drobně upravím. Je to www.dopsimisky.eu.Jinak barf je supr volba. Já tak krmím od štěněte a myslím si, že nám nic nechybí smajlík

10.8.2018 21:25

Zdenda1987 napsal(a):
Jen drobně upravím. Je to www.dopsimisky.eu.Jinak barf je supr volba. Já tak krmím od štěněte a myslím si, že nám nic nechybí smajlík

Jj, vím, omyl. Díky, krasavec

10.8.2018 21:26
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

Jj, vím, omyl. Díky, krasavec

Krasavice smajlík

10.8.2018 22:59

Zdenda1987 napsal(a):
Krasavice smajlík

Pardon

10.8.2018 23:02

Jo to je ten jednohlavý Kerberos?

Až bude sezóna dýní, doporučuji jako perfektní přílohu.

11.8.2018 10:32
Denisa4425

XXX.XXX.60.15

Zdenda1987 napsal(a):

Naše paní doktorka mi to nadhodila jako možnost, když nechce nic jiného jist. Tak uvidíme. Už mám objednané maso na zkoušku.

11.8.2018 10:34
Denisa4425

XXX.XXX.60.15

Jo to je ten jednohlavý Kerberos?

Až bude sezóna dýní, doporučuji jako perfektní přílohu.

Áno, to je on. Jinými slovy pan Rozežranec.

11.8.2018 10:38
Denisa4425

XXX.XXX.60.15

lesnížínka napsal(a):
Nebezpečné?!? Vy jste dobrá lidi žerou tataráky a vy si myslíte, že by syrové maso, pro psa nejpřirozenější úprava masa, mohlo být nebezpečné?!? Psí trávení je na to uzpůsobené. Pochybuju, že se za těch pár desetiletí, co granule existují, stihnulo uzpůsobit na ně. Nejsem radikálně proti granulím, sama je částečně krmím, ale maso je hlavní složka jídelníčku.

Jsem dobrá, protože se ptám na věc, kterou neznám? A nechci aby to psovi ublížilo? Ano, možná to pro Vas zní hloupě, ale já se radši zeptám, než abych udělala zbytečnou chybu

11.8.2018 10:51

Krmení masem má třeba pro mě ještě velmi významné plus. Můžu pesanům udělat stravu pestrou...není to pořád dokola miska granulí...dají se střídat jak druhy masa, tak přílohy, tak zelenina, dá se dochucovat bylinkama...
a navíc třeba teď u mé fenky, která už je starší a už je línější a občas mi připadá, že se začíná kulatit, tak nemusím ubírat krmnou dávku nebo kupovat nějaký spešl dietní granule, ale prostě zrušim přílohu, kterou nahradím podílem zeleniny a nasadím něco dietnějšího jako třeba hovězí plíce...feňule je spokojená, protože má plný bříško, není hladová a přitom je na dietce.

11.8.2018 11:50
Terven

XXX.XXX.110.147

Krmení masem má třeba pro mě ještě velmi významné plus. Můžu pesanům udělat stravu pestrou...není to pořád dokola miska granulí...dají se střídat jak druhy masa, tak přílohy, tak zelenina, dá se dochucovat bylinkama...
a navíc třeba teď u mé fenky, která už je starší a už je línější a občas mi připadá, že se začíná kulatit, tak nemusím ubírat krmnou dávku nebo kupovat nějaký spešl dietní granule, ale prostě zrušim přílohu, kterou nahradím podílem zeleniny a nasadím něco dietnějšího jako třeba hovězí plíce...feňule je spokojená, protože má plný bříško, není hladová a přitom je na dietce.

Přesně tak, já jsem takovej chronickej krmič pečovatel, takže sypat den co den misku stejnejch granulí, to bych trpěla smajlík A stejně tak bych trpěla, pokud bych nedejbože měla dietáře, kterýmu musím utrhovat od huby...naštěstí mám psa i koně, do kterých můžu ládavat horem dolem, zatím
A je to radost, fena po večerním venčení nikdy neví, co bude v mističce, většinou je tam syrový kuřecí, hovězí, kachna, krůta, sardinky, občas něco povařím a v tom vývaru nechám namočit ovesný vločky, maso oberu - a to se může utlouct, někdy vajíčko, strouhanou mrkev, strouhaný jablko, sem tam vařenej brambor, zelený lupení nebo příloha z PetVet.
Na cvičáku se naučila žrát salátový okurky na kostičky, je tam jeden pejsek dietář, kterýho majitelka těma okurkama pamlskuje smajlík Vikina to chodí loudit a už to baští i doma smajlík

11.8.2018 11:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Denisa4425 napsal(a):
Jsem dobrá, protože se ptám na věc, kterou neznám? A nechci aby to psovi ublížilo? Ano, možná to pro Vas zní hloupě, ale já se radši zeptám, než abych udělala zbytečnou chybu

V pořádku, jen mi hlava nebere...a co jste si jako myslela, že žere normálně pes? Pes je masožravec. Není to granuložravec, ani bíložravec, ač většina granulí obsahuje převážně jen obilí a promile masa. Když mi před nějakým rokem řekli tcháni, ať jim pro psa vemu konzervu v Tescu, protože konzervy mu jedou, byla jsem po prostudování obalu v šoku, protože takovou hrůzu jsem si ani nepředstavila: 4% produktů z masa. To je 00 nic. A myslí si, jak psu přilepší. Přitom ten pes má doma moře zbytků od vaření, vařené maso, co kdo nedojí, zabíjí se králíci, slepice - dostane všechny zbytky uvařit...Je vidět, že lidi z těch reklam už fakt ztrácí schopnost normálního uvažování...

11.8.2018 12:02
Denisa4425

XXX.XXX.60.15

lesnížínka napsal(a):
V pořádku, jen mi hlava nebere...a co jste si jako myslela, že žere normálně pes? Pes je masožravec. Není to granuložravec, ani bíložravec, ač většina granulí obsahuje převážně jen obilí a promile masa. Když mi před nějakým rokem řekli tcháni, ať jim pro psa vemu konzervu v Tescu, protože konzervy mu jedou, byla jsem po prostudování obalu v šoku, protože takovou hrůzu jsem si ani nepředstavila: 4% produktů z masa. To je 00 nic. A myslí si, jak psu přilepší. Přitom ten pes má doma moře zbytků od vaření, vařené maso, co kdo nedojí, zabíjí se králíci, slepice - dostane všechny zbytky uvařit...Je vidět, že lidi z těch reklam už fakt ztrácí schopnost normálního uvažování...

Já to spíš myslela z hlediska parazitů (jestli není lepší to maso nechat projít varem). Každopádně chápu, že je pro psa maso to nej. Protože, i granule jsem se snažila vybírat s největším procentem masa. A stejně i přes to, se mi žádná značka neosvědčila (pro plan, Brit atd...).

11.8.2018 12:09

Denisa4425 napsal(a):
Já to spíš myslela z hlediska parazitů (jestli není lepší to maso nechat projít varem). Každopádně chápu, že je pro psa maso to nej. Protože, i granule jsem se snažila vybírat s největším procentem masa. A stejně i přes to, se mi žádná značka neosvědčila (pro plan, Brit atd...).

Zrovna tyto Vámi dvě zmiňované značky nemají z masa skoro nic

11.8.2018 12:13

"jestli není lepší to maso nechat projít varem"

hluboce zamrazit na pár dnů (někde je až na dva týdny).

11.8.2018 12:13
Denisa4425

XXX.XXX.60.15

Zrovna tyto Vámi dvě zmiňované značky nemají z masa skoro nic

A při tom mi byli doporučený vet, jako jedny z nej granulí...

11.8.2018 12:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Denisa4425 napsal(a):

Já vím. Ale zbytečné obavy, pes venku, kterého mám i já, sežere nejraděj maso, které má měsíc zakopané někde v zahradě. Můj to tedy nedělá, ale třeba fena rodičů, i náš předešlý pes to dělal. Nechtěla bych vidět, co všechno v tom mase je Já už mám jen jednoho velkého psa a tak nekupuju maso pro psy, ale kupuju levnější maso pro lidi, buďto ve výprodeji, nebo ve specializovaném obchodě, kde je o něco levnější než v marketu. Takže tam obavy nemám vůbec, to je hlídané. A jinak...stejně psa sem tam odčervujete...

11.8.2018 12:17

deniso, veta se na granule zcela jistě neptej...

11.8.2018 12:39

Denisa4425 napsal(a):

Pokud byste se chtěla podívat na kvalitní granule, koukněte na zdejší diskuse ohledně granulí. Pro začátek např Wolfsblut, Barking heads, N&D, Annamaet, Akela, No fresh, aj.

11.8.2018 12:40

Denisa4425 napsal(a):

Vet v 99% o správném krmení nic neví, ani ve prospěch masa ani granulí. Bohužel.

11.8.2018 12:58
Denisa4425

XXX.XXX.60.15

Pokud byste se chtěla podívat na kvalitní granule, koukněte na zdejší diskuse ohledně granulí. Pro začátek např Wolfsblut, Barking heads, N&D, Annamaet, Akela, No fresh, aj.

Ne, granulí jsem už koupila více než dost. Teď zkusím maso. Z vámi jmenovaných značek jsem zkoušela např. Akela a stejně nic.

11.8.2018 13:01

Denisa4425 napsal(a):
Ne, granulí jsem už koupila více než dost. Teď zkusím maso. Z vámi jmenovaných značek jsem zkoušela např. Akela a stejně nic.

To bylo jen pro inspiraci. Maso je vždy lepší.

11.8.2018 13:29
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

To bylo jen pro inspiraci. Maso je vždy lepší.

Maso je nejen lepší, ale i levnější. Však kolik stojí kvalitní granule? 100 Kč/kg cca? Mě kilová porce nevyjde ani na 40 Kč, spíš ještě méně...

11.8.2018 14:11

Zdenda1987 napsal(a):
Maso je nejen lepší, ale i levnější. Však kolik stojí kvalitní granule? 100 Kč/kg cca? Mě kilová porce nevyjde ani na 40 Kč, spíš ještě méně...

Ono taky záleží, jakým druhem masa krmíte. Mě většinou vychází kolem 70-100Kc/kg.

11.8.2018 15:08
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

Ono taky záleží, jakým druhem masa krmíte. Mě většinou vychází kolem 70-100Kc/kg.

To je nějak hodně ne? Já když to vezmu u sebe.14 kč/kg za plíce, ledviny, játra atd.40kč/kg za srdce a vepřové maso a 85 kč/kg za kusové hovězí. Nejdražší jsou ryby za 90 kč/kg. Kosti mám buď vlastní ( zvěřina) a nebo zadarmo z řeznictví. Jo a zapomněl jsem na kuře za 40 kč/kg. A jelikož to různě míchám tak ta cena je těch 30-40 kč/kg průměr. Za cenu 70 - 100 kč/kg bych musel dávat jen ryby a čistou svalovinu, proto mi to příjde hrozně moc..

11.8.2018 15:26

Zdenda1987 napsal(a):
To je nějak hodně ne? Já když to vezmu u sebe.14 kč/kg za plíce, ledviny, játra atd.40kč/kg za srdce a vepřové maso a 85 kč/kg za kusové hovězí. Nejdražší jsou ryby za 90 kč/kg. Kosti mám buď vlastní ( zvěřina) a nebo zadarmo z řeznictví. Jo a zapomněl jsem na kuře za 40 kč/kg. A jelikož to různě míchám tak ta cena je těch 30-40 kč/kg průměr. Za cenu 70 - 100 kč/kg bych musel dávat jen ryby a čistou svalovinu, proto mi to příjde hrozně moc..

Nemůžu krmit všechny druhy masa, krmím kachnu, králíka, koninu, jehněčí a ryby.

11.8.2018 15:43

tak takové ceny by se mi také líbily, kde je bereš?

11.8.2018 17:31
u-Žofka

XXX.XXX.231.146

Zdenda1987 napsal(a):

kuřecí skelety za cca 12, - až 19, - kč/kilo... takové ty obchody s drůbežím masem...

11.8.2018 20:04
Čajda

XXX.XXX.44.117

V Tescu se dá ve večerních hodinách chvíli před zavíračkou nakoupit maso z chladícího pultu za poloviční ceny. Taktéž se vyplatí koukat do oddělení se zlevněným zbožím, kuřecí krky, paličky nebo křídla tam jsou často a stojí to doslova pár korun.
Já teda bohužel žádný levný zdroj na maso nemám, kupuju v normálním řeznictví - jazyky, srdce (vepřové i hovězí), ledvinky, slezinu, dršťky, nožky, hltany, žebra, králičí hlavy, různé ořezy. Tuhle jsem koupila dvě vepřové kolena ve slevě a navečeřeli jsme se z toho všichni doma včetně psa :D. Většina z toho stojí kolem 60Kč/Kg. I to je pro mě levnější, než granule.

11.8.2018 21:17
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

tak takové ceny by se mi také líbily, kde je bereš?

Normálně místní jatka. Mají tam i přímo prodejnu pro zvířata. Jediná nevýhoda, že mají jen vepřové, hovězí atd. a někdy mají omezený výběr. Plus tedy otvíračka od 7 do 14. Ale ceny luxusní smajlík

11.8.2018 23:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zdenda1987 napsal(a):
Normálně místní jatka. Mají tam i přímo prodejnu pro zvířata. Jediná nevýhoda, že mají jen vepřové, hovězí atd. a někdy mají omezený výběr. Plus tedy otvíračka od 7 do 14. Ale ceny luxusní smajlík

No jo, ale místní jatka má myslím málokdo...u nás nejbližší 50km.

13.8.2018 14:48
inusanka

XXX.XXX.98.58

Já krmím většinou masem z řeznictví, když narazím na něco levnějšího, tak to hodím do mrazáku. U nás žaludky, srdce, jazyky, kuře + cokoli co seženeme. Já navíc teda krmím kombinovanou, hlavní dávku masovou a tu druhou granulovou. Někdy třeba týden o granule nezavadí. Ona teda madam něco sní syrové a něco musím ovařit, ale to mi až tak nevadí. Hlavně se dá cokoli do misky přidat, regulovat podle toho, jestli se blíží zima a potřebujeme trochu přibrat či na léto trochu shodit. I z toho řeznictví je to levnější než granule.

13.8.2018 15:46
polárka.15

XXX.XXX.162.54

I já doporučuju barf :) fena žere naprosto všechno, i z ruky prášky, tak nemáme problém doslova s ničím. Začalo to pubertou, kdy rostla, energie měla na rozdávání, měla dostatek pohybu, dávala jsem jí granulí dvojnásobnou dávku a výsledek byl akorát řidší stolice, hromady a nic nahoru, chodící "kostřička". Začala jsem tedy krmit maso, fena začala nabírat na váze, začala se krásně osvalovat a teď je i mezi některými jak Rambo, byť by mohla mít klidně i kilo navíc. Krásná srst, zdraví, nic jí netrápí, aktivně využívaná na práci, výstavově výborná a dost lidí ji chválí za kondici (dokonce jsme to měli onehdy v posudku na zahraniční výstavě "excelentní kondice"). Stolice se uklidnila do tvrdých klasických bobků, množství je daleko menší a hlavně vím, co psu dávám, kolik. Děsně mně to i baví. Vymýšlet kombinace příloh atd, ale to mně baví i u mého jídla

Takže za mně na 100%, nakupuju Vetamix - byť jsem na ně vždy nadávala, mají tam pár balíčků, které jsou za super cenu a super kvalitu, jinak jak bylo zmiňované - dopsimisky.eu apod. já kupuju ještě u jedné paní u nás ve městě, ale má stejný sortiment jako ve všech jiných obchodech, jen nemusím čekat na závoz - tak určitě i mrkněte, jestli ve Vašem okolí něco takového není. Když jsem s tím začínala, tak jsem prostě do vyhledávače dala "Barf město" a ono to vyjede

Semtam koupím i nějaké maso, co je slevněné v akci za zlomek ceny, ale sama nenakupuju maso v těch plastových balíčkách, z několika důvodů, a hlavně je to maso vykrvené, což nejraději dávám maso ještě s krví skrz její benefity.

Určitě do toho jděte, nebudete litovat

13.8.2018 15:48
polárka.15

XXX.XXX.162.54

Zdenda1987 napsal(a):

Tak to máte štěstí, já když zkoušela naše jatka, tak že pro zvířata vůbec nevedou a že když ořezy tak ceny, ze kterých mi proletěly panenky v očích

Přidejte reakci

Přidat smajlík