Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2018 00:09
Fori

XXX.XXX.28.221

Zdravím,
jelikož po prázdninách jdu do 2. ročníku Sš kynologie, už musím přemýšlet jaké plemeno si ve 3. ročníku pořídit. Zprvu jsem chtěla ČSV, ale to se mi ukázalo, že bych ho nezvládla. A teď přemýšlím na bílým švýcarským ovčákem. Je to dobrý nápad, nebo bych se měla rozhodnout pro jiné? (Plemeno by mělo být spíše pracovně založené :) ) Momentálně mám křížence RR který se snáší s každým pejskem a v tomto problém nemám. Ano, psu jsem schopná věnovat 3/4 dne, aktivní pohyb každý den. (Oběma).
Má tu někdo s ním nějaké zkušenosti?
Děkuji za každé rady. (A prosím, nerešte to, že jsem se dala na kynologii.).

13.8.2018 05:25
scylla

XXX.XXX.150.32

Fori napsal(a):
Zdravím,
jelikož po prázdninách jdu do 2. ročníku Sš kynologie, už musím přemýšlet jaké plemeno si ve 3. ročníku pořídit. Zprvu jsem chtěla ČSV, ale to se mi ukázalo, že bych ho nezvládla. A teď přemýšlím na bílým švýcarským ovčákem. Je to dobrý nápad, nebo bych se měla rozhodnout pro jiné? (Plemeno by mělo být spíše pracovně založené :) ) Momentálně mám křížence RR který se snáší s každým pejskem a v tomto problém nemám. Ano, psu jsem schopná věnovat 3/4 dne, aktivní pohyb každý den. (Oběma).

BŠO je velice citlivý pes a podmínky, které většina těchto škol nabízí, pro něho rozhodně nejsou vhodné. Nechte si dospělého křížence, ten ty nevhodné podmínky přežije lépe než štěně. A pohyb je jen jeden s aspektů života psa, ale to se na té škole asi bohužel učit nebudete.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.8.2018 08:34

Proč potřebuješ dalšího psa?

13.8.2018 08:36
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proč potřebuješ dalšího psa?

Co jsem slysela tak na tehle skolach chteji po studentech aby si poridili stene. A to i pres to kdyby meli doma 5 dalsich psu.

13.8.2018 08:38

Tedysek napsal(a):
Co jsem slysela tak na tehle skolach chteji po studentech aby si poridili stene. A to i pres to kdyby meli doma 5 dalsich psu.

To je nějaká soukromá škola, že?

13.8.2018 08:47
Tedysek

XXX.XXX.49.14

To ja fakt netusim. Ja bych se na to nenechala ukecat. ;).

13.8.2018 08:59

Tedysek napsal(a):
To ja fakt netusim. Ja bych se na to nenechala ukecat. ;).

Já taky ne, nevidím možnost uplatnění po absolvování.
A je s podivem, že studentka této školy se ptá jaké plemeno si pořídit... To jí tam nikdo odborně neporadí?

13.8.2018 09:32
u-Žofka

XXX.XXX.231.146

Tedysek napsal(a):

"Co jsem slysela tak na tehle skolach chteji po studentech aby si poridili stene."
To je tedy hnusné!
Pokud tomu tak je, tak je to přímo proti tomu, čemu se říká odpovědný přístup ke kynologii!
Už tato podmínka by stačila, abych děcku na takovou hloupou, nezodpovědnou školu zakázala poslat přihlášku.

13.8.2018 09:35
Tedysek

XXX.XXX.49.14

No, tohle nechavaji na studentech. Co jsem tak slysela z druhe ruky... maji nejake zadane pozadavky na psa a maturuji i z toho co toho psa naucili. Proto potrebuji stene. Kdyz by maturovali z toho co uz pes umi... nedokazuje to nic o tom co student umi. Klidne by mohl privest ciziho psa s IPO3 a maturovat z toho co psa naucil neldo jiny. Ale jako za toto info nerucim. Osobni zkusenost nemam.

13.8.2018 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To je ale kravina Pokud na psa doma nemám podmínky, tak si ho prostě nepořídím! Pokud mám podmínky jen na jednoho psa(malý byt, rodiče nesouhlasíatd) tak mne přeci nikdo nebude říkat, že si mám pořídit druhého psa. První pes může být třeba těžce nemocný - nebudu k němu pořizovat štěndo. Fakt nebetyčná blbost

13.8.2018 10:50
Atheira

XXX.XXX.50.119

lesnížínka napsal(a):
To je ale kravina Pokud na psa doma nemám podmínky, tak si ho prostě nepořídím! Pokud mám podmínky jen na jednoho psa(malý byt, rodiče nesouhlasíatd) tak mne přeci nikdo nebude říkat, že si mám pořídit druhého psa. První pes může být třeba těžce nemocný - nebudu k němu pořizovat štěndo. Fakt nebetyčná blbost

Taky s tím nesouhlasím. Psa to degraduje na pozici nějaký učebnice nebo kružítka, nicméně to, co uvádíte, by člověk, co se na tu školu hlásí, už měl mít nějak zařízeno. Protože když už tam jde, ví s dostatečným předstihem, že v průběhu studia si má pořídit psa. Není to jen tak z čista jasna až ve chvíli, kdy má nějaký čas odstudovaný - "jo, hele, ještě jsme ti zapomněli říct..."
Takže v rodinách, kde dítě studuje na téhle škole, se s tím musí počítat a doufám, že i počítá. Jen ta myšlenka se mi taky prostě nelíbí. Fakt jak povinná četba, jen s tím rozdílem, že tahle povinnost je živá a vnímavá bytost

13.8.2018 10:53
Fori

XXX.XXX.28.221

lesnížínka napsal(a):

Pro psa doma podminky mám, RR je 2roky "stary". Dum je prostorny a RR je těžce zdravy.. Rodice souhlasi..

13.8.2018 10:54
Atheira

XXX.XXX.50.119

Fori napsal(a):
Zdravím,

Jinak, zadavatelko, myslím, že BŠO je fajn pes. Nevím, jak to v té škole chodí, jaké tam jsou pro psy podmínky (hádám, že to nejspíš neví ani scylla, ta stejně "hejtí" už jen z principu :D) a předpokládám, že na té škole jste, protože máte ráda psy, takže se mu hodláte věnovat naplno, včetně toho staršího. Ale to musíte tak nějak vědět sama, jestli vám k vám to plemeno jde, tady už se stejně nebude dál řešit váš výběr, jenom ta škola.

13.8.2018 10:55
Fori

XXX.XXX.28.221

Nechapu so vsichni resite, na strankach skoly je napsano, ze ve 3. Rocniku si zaci poridi štěně.. Nevim co Vam je, pocitam s tim a ja nechtela Vase negativa na skolu, ale chtela jsem PORADIT..

13.8.2018 10:59

Fori napsal(a):
Nechapu so vsichni resite, na strankach skoly je napsano, ze ve 3. Rocniku si zaci poridi štěně.. Nevim co Vam je, pocitam s tim a ja nechtela Vase negativa na skolu, ale chtela jsem PORADIT..

Proč ti neporadí odborníci na škole? Ti znají tebe, psy, podmínky na škole,...

13.8.2018 11:06
Fori

XXX.XXX.28.221

Zeptat se samozřejmě zkusim.

13.8.2018 11:15
scylla

XXX.XXX.89.110

Atheira napsal(a):
Jinak, zadavatelko, myslím, že BŠO je fajn pes. Nevím, jak to v té škole chodí, jaké tam jsou pro psy podmínky (hádám, že to nejspíš neví ani scylla, ta stejně "hejtí" už jen z principu :D) a předpokládám, že na té škole jste, protože máte ráda psy, takže se mu hodláte věnovat naplno, včetně toho staršího. Ale to musíte tak nějak vědět sama, jestli vám k vám to plemeno jde, tady už se stejně nebude dál řešit váš výběr, jenom ta škola.

Já takovou školu mám 30 km od baráku a celkem pravidelně řeším následky toho, jake se tam ke psům učí chovat. Ona ta škola je vůbec zázračná, o tom by vám mohl něco říct i státní veterinář, který řešil následky u koní.

13.8.2018 11:19
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Scyllo ty mas 30km od varaku vsechny skoly co maji obor kynologie?

13.8.2018 11:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Fori napsal(a):
Pro psa doma podminky mám, RR je 2roky "stary". Dum je prostorny a RR je těžce zdravy.. Rodice souhlasi..

To byly hypotetické možnosti, jak by to také mohlo být...

13.8.2018 14:29
inusanka

XXX.XXX.98.58

Ono záleží taky na tom, co budeš chtít dělat po škole. Pořídit si pracovní plemeno a potom s ním nepracovat, to je škoda psa. Jinak tahle podmínka je opravdu děsivá, už a priori škola degraduje psa na věc a to věc v pravém slova smyslu. Takže asi sama víš, co budeš dělat po škole, nebo jestli Ti po baráku budou chodit místo jednoho psa dva. Proč teda třeba ne RR, když už jeden doma je?

13.8.2018 15:03
saola

XXX.XXX.250.214

Protože je to tajné.
Kdo viděl Kingsman:Tajná služba, tak ví, jak na konci ročníku končí štěnátka, co absolvují se svým pánem výcvikový rok...

13.8.2018 16:54

inusanka napsal(a):
Ono záleží taky na tom, co budeš chtít dělat po škole. Pořídit si pracovní plemeno a potom s ním nepracovat, to je škoda psa. Jinak tahle podmínka je opravdu děsivá, už a priori škola degraduje psa na věc a to věc v pravém slova smyslu. Takže asi sama víš, co budeš dělat po škole, nebo jestli Ti po baráku budou chodit místo jednoho psa dva. Proč teda třeba ne RR, když už jeden doma je?

"Ono záleží taky na tom, co budeš chtít dělat po škole"

souhlas.
Je třeba vybrat si plemeno s ohledem na to, ze pes zije 10-15 let.
Ne na dva roky, co s nim budes ve skole.

13.8.2018 21:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.106

Atheira napsal(a):

Jaké tam mají psi podmínky ?
Nejspíš to bude wellnes pobyt.

Přidejte reakci

Přidat smajlík