Bolavy pes po „rvacce“

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2018 22:59
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.209.177

Hezký večer, dneska se mi stalo, ze si moje fena hrala s dalsi fenou a bohužel ta druha fena, kdyz zalitly do krovi pro klacek, tu mou napadla. Bohužel tim, ze to bylo v krovi, tak nebylo vidět, jak do ni skocila, kxezji chytla, bylo jen slyset, jak vrci a ta moje, jak kvili. Vahovy rozdil cca 20-25 kilo. Moje dobehla ke me, byla OK, jen stiple ucho a byla opatrna na zadni nohu, als to jsem peisuzovala tomu, ze ma sedreny prst. Dobrý, odesly jsme, sla normálně, nekulhala. Pak jsme keste byly venu, byla OK, ještě litala (jakoze fakt na plno) se psem kamaráda, nohu jsem prohmatala, pohybovala s ni, nic jsem nenasla. Ani po běhání nebylo zaváhání. No jo, ale dojdem domu, psina se nazrala, sla spat, pak se přesunula na gauc a pak slezla z gauce a bylo videt, ze noha nic moc. Tak cumim, zkousim, nic... Pri povelu sedni seda opatrně, nohu presdunuje, ale nakonec sedne. Takze znovu prohmatat, pohybovat. Az v jednom miste, měkkém na stehne, jsem zjistila, ze reaguje bolestive pri zmacknuti. Jinak udelala par kroku, tak zase dobrý, ale ro sedani a ten silnejsi dotyk. Na noze jinak nic není, hybe s ni, jen, když ji protahuji se ji trochu chveje. Muze to mit obolavele? Zlomene pochybuju, jen, co myslíte vy? Samo, že kdyby to nepřestalo nebo se zhorsilo, tak sjedu na vet, ale kdyz tam pes bude chodit normalne... Co myslíte? Pohmozdene? Par dni klidu? Kdyby to byl nějaký prusvih, tak by asi pal dalsi dve hodiny nebehala, ne? Ona zase neni extta hrdina, kdyz neco boli, tak to da najevo. Diky a hezky večer. :).

14.8.2018 07:24
scylla

XXX.XXX.150.32

GloriaTheWhippet napsal(a):
Hezký večer, dneska se mi stalo, ze si moje fena hrala s dalsi fenou a bohužel ta druha fena, kdyz zalitly do krovi pro klacek, tu mou napadla. Bohužel tim, ze to bylo v krovi, tak nebylo vidět, jak do ni skocila, kxezji chytla, bylo jen slyset, jak vrci a ta moje, jak kvili. Vahovy rozdil cca 20-25 kilo. Moje dobehla ke me, byla OK, jen stiple ucho a byla opatrna na zadni nohu, als to jsem peisuzovala tomu, ze ma sedreny prst. Dobrý, odesly jsme, sla normálně, nekulhala. Pak jsme keste byly venu, byla OK, ještě litala (jakoze fakt na plno) se psem kamaráda, nohu jsem prohmatala, pohybovala s ni, nic jsem nenasla. Ani po běhání nebylo zaváhání. No jo, ale dojdem domu, psina se nazrala, sla spat, pak se přesunula na gauc a pak slezla z gauce a bylo videt, ze noha nic moc. Tak cumim, zkousim, nic... Pri povelu sedni seda opatrně, nohu presdunuje, ale nakonec sedne. Takze znovu prohmatat, pohybovat. Az v jednom miste, měkkém na stehne, jsem zjistila, ze reaguje bolestive pri zmacknuti. Jinak udelala par kroku, tak zase dobrý, ale ro sedani a ten silnejsi dotyk. Na noze jinak nic není, hybe s ni, jen, když ji protahuji se ji trochu chveje. Muze to mit obolavele? Zlomene pochybuju, jen, co myslíte vy? Samo, že kdyby to nepřestalo nebo se zhorsilo, tak sjedu na vet, ale kdyz tam pes bude chodit normalne... Co myslíte? Pohmozdene? Par dni klidu? Kdyby to byl nějaký prusvih, tak by asi pal dalsi dve hodiny nebehala, ne? Ona zase neni extta hrdina, kdyz neco boli, tak to da najevo. Diky a hezky večer. :).

Na jakou potvoru dáváte čubě povel sedni, když vidíte, že jí něco bolí a že jí tento povel vadí? Proč jste nebyli na veterině? Může být pohmožděná, mít utržené podkoží, může mít poraněné šlachy, klouby a vy vpisujete slohová cvičení na netu, místo abyste šla s ní na veterinu? Mazejte tam a netrapte čubinu.

14.8.2018 07:26
Andrýsek3

XXX.XXX.158.87

Řekla bych, že to je podobná herečka jako ten náš. On je sice buldozer, ale já jsem hysterka a když to moje "štěně" něco bolí, tak z toho dokáže udělat patřičnou tragédii.
Když spadnul, tak přiběhl za mnou, začal mi tlapku podávat a vypadal jako by měl za pár vteřin umřít.. dojeli jsme na veterinu a chodil jakoby nic. No a takhle se nám to stalo už víckrát, čím víc vyšiluju já, tím víc on dělá herečku.
Tím nechci zlehčovat, sledovala bych a pokud by nadále kulhala tak bych na veterinu jela.. ale spíš bych dala klid, podle mě nebyl dobrý nápad pak to další lítání..dejte ji den voraz a uvidíte.

14.8.2018 07:27
Andrýsek3

XXX.XXX.158.87

scylla napsal(a):
Na jakou potvoru dáváte čubě povel sedni, když vidíte, že jí něco bolí a že jí tento povel vadí? Proč jste nebyli na veterině? Může být pohmožděná, mít utržené podkoží, může mít poraněné šlachy, klouby a vy vpisujete slohová cvičení na netu, místo abyste šla s ní na veterinu? Mazejte tam a netrapte čubinu.

Nevyšilujte.

14.8.2018 07:27
scylla

XXX.XXX.150.32

Andrýsek3 napsal(a):
Řekla bych, že to je podobná herečka jako ten náš. On je sice buldozer, ale já jsem hysterka a když to moje "štěně" něco bolí, tak z toho dokáže udělat patřičnou tragédii.
Když spadnul, tak přiběhl za mnou, začal mi tlapku podávat a vypadal jako by měl za pár vteřin umřít.. dojeli jsme na veterinu a chodil jakoby nic. No a takhle se nám to stalo už víckrát, čím víc vyšiluju já, tím víc on dělá herečku.
Tím nechci zlehčovat, sledovala bych a pokud by nadále kulhala tak bych na veterinu jela.. ale spíš bych dala klid, podle mě nebyl dobrý nápad pak to další lítání..dejte ji den voraz a uvidíte.

Na veterinu v každém případě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.8.2018 07:48

No, bez vyšetření psa na veterině vám nikdo 100% odpověď nedá, co to je.

Nicméně, kousl vás někdy pes? Nejvíc kolem toho bolí právě ten fialový hematom.

14.8.2018 08:02
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.158.2

scylla napsal(a):

To bych tam s ní musela být 3x týdně a aby jí píchli třeba ATB? To by je dostávala 3x týdně. Chodí úplně normálně, další 2 hodiny lítala s jiným psem, na nohu nijak nereagovala. Povel jsem jí dala, protože jsem jí ho prostě dát potřebovala, nejsem jasnovidec, abych věděla, že jí zrovna tenhle pohyb bude bolet. Děláte, jako bych nechala psa s visící nohou cvikovat a neposkytla mu žádné ošetření. Na nohu takto reagovala až večer. Teď ráno už chodí normálně (to ostatně chodila i včera, krom té chvíle, kdy slezla z gauče, takže se to asi rozleželo), sedá si sama (abych náhodou nebyla nařčena, jak jí strašně trápím tím, aby si sedla), to ostatně sedala i večer, na noze ležela. Teď sedne bez zaváhání. Na dotek nereaguje. Nejsem husa, abych psa nechala trápit, ale zase nejsem tele, abych do psa nechala pak bezdůvodně píchat ATB, navíc do chrta, který mi to špatně snáší.

14.8.2018 08:05
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.158.2

Andrýsek3 napsal(a):

Ona právě moc herečka není, ale prostě jak je rychlá, tak je sama obouchaná každou chvilku. :D Letí, v rychlosti zakopne, hodí salto a běží dál, oni jsou ti chrti prostě telata na tohle. To bych fakt s ní musela být na veterině 3x týdně když si naryje hubu.
Každopádně ráno už není po zakulhání ani památky (ono třeba ani včera by nezávislý pozorovatel neřekl, že kulhá, chodila úplně v pohodě venku, jen tu chvilku po tom incidentu byla opatrná a pak dobrý, pak zase jen doma, když se rozležela, ale stačilo pár kroků a zase chodila jistě).
Nicméně teď ráno už je dobrá, vylezla z pelechu, stoupla na nohu, tou "nebolavou" zadní se podrbala, takže na té "bolavé" stála plnou vahou a ještě balancovala, sežrala hovězí tatarák, dřepla na zem a čekala piškot, takže žádné trágo se nekoná. :) Samozřejmě pokud by se nezlepšovala nebo to bylo horší, tak pojedu, ale to bych tam s ní fakt musela být neustále...

14.8.2018 08:15

..vloni v létě bylo s námi půl roční štěně venku, kde poskakovalo a mimo jiné skákalo po pařezech, z jednoho seskočilo a začalo kňučet a nemohlo došlápnout, při prohmatání nijak bolestivě nereagovalo...za chvíli začalo zase normálně lítat a honit se s kočkami, když jsme byli pak večer doma, tak střídavě lítalo a pak zase občas zanaříkalo a nožku si poponášelo - respektive nechtělo na ní došlápnout...nakonec jsme ho sebrali a jelo se na veterinu...z auta se vyřítilo jakoby nic, proskotačilo celou ordinací, pomazlilo se s personálem, po chvilce ukázkově zakulhalo...nicméně pečlivě vyšetřili a provedli RTG a nakonec seznali, že je to jen zhmožděné...píchli cosi na bolest a doporučili klidový režim...štěně vylítlo z ordinace jak čert z krabičky a od té chvíle nezakulhalo...udržet ho v klidovém režimu bylo a je zcela nemožné a tak jsme to nechali na něm...nicméně pro klid Vaší duše bych asi na veterinu šla...

14.8.2018 08:21
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.158.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..vloni v létě bylo s námi půl roční štěně venku, kde poskakovalo a mimo jiné skákalo po pařezech, z jednoho seskočilo a začalo kňučet a nemohlo došlápnout, při prohmatání nijak bolestivě nereagovalo...za chvíli začalo zase normálně lítat a honit se s kočkami, když jsme byli pak večer doma, tak střídavě lítalo a pak zase občas zanaříkalo a nožku si poponášelo - respektive nechtělo na ní došlápnout...nakonec jsme ho sebrali a jelo se na veterinu...z auta se vyřítilo jakoby nic, proskotačilo celou ordinací, pomazlilo se s personálem, po chvilce ukázkově zakulhalo...nicméně pečlivě vyšetřili a provedli RTG a nakonec seznali, že je to jen zhmožděné...píchli cosi na bolest a doporučili klidový režim...štěně vylítlo z ordinace jak čert z krabičky a od té chvíle nezakulhalo...udržet ho v klidovém režimu bylo a je zcela nemožné a tak jsme to nechali na něm...nicméně pro klid Vaší duše bych asi na veterinu šla...

Jenže ona nohu nepoponáší, normálně plně na ni došlapuje. To kulhání bylo spíš... Jakoby tu nohu vytočila z normální osy. Nevím, jak to popsat. Každopádně teď už je v pohodě, normálně si sedá, na nohu nereaguje. Uvidím odpoledne, až přijdu z práce. Nicméně přítel teď je s ní doma a pes je naprosto v pořádku.
No právě... "Píchli soci na bolest". Já si prostě do psa nenechám jen tak píchat "cosi na bolest", když evidentně ty bolesti nemá. Dost často to cosi na bolest jsou i ATB a na to prostě chrti nereagují dobře. Nenechám to do ní jen tak píchat. Klidový režim je jasný, ten máme střídavě, protože v té rychlosti, co vyvine si dost často namele a pak je obouchaná.
Každopádně díky za zkušenost. :).

14.8.2018 08:37

Jenže ona nohu nepoponáší, normálně plně na ni došlapuje. To kulhání bylo spíš... Jakoby tu nohu vytočila z normální osy. Nevím, jak to popsat. Každopádně teď už je v pohodě, normálně si sedá, na nohu nereaguje. Uvidím odpoledne, až přijdu z práce. Nicméně přítel teď je s ní doma a pes je naprosto v pořádku.
No právě... "Píchli soci na bolest". Já si prostě do psa nenechám jen tak píchat "cosi na bolest", když evidentně ty bolesti nemá. Dost často to cosi na bolest jsou i ATB a na to prostě chrti nereagují dobře. Nenechám to do ní jen tak píchat. Klidový režim je jasný, ten máme střídavě, protože v té rychlosti, co vyvine si dost často namele a pak je obouchaná.
Každopádně díky za zkušenost. :).

...no on ten náš je takový "cíťa" možná že by to odeznělo i bez té veteriny, ale já se hlavně bála aby nebyl zlomený prstík...on dělal virvál i při stříhání drápů než si na to zvyknul...poprvé když se tahle akce konala, tak byl zpocený veterinář i já a v čekárně museli nabýt dojmu, že mu doktor ty hnátky bez uspání amputuje...časem z té hysteričnosti a citlivosti vyrostl, ale začátky byly hrozné...no vlastně teď poslední očkování - při samotném aktu ani nemrknul a velmi pečlivě dohlížel když vet očkoval i naše tři kočky - aby náhodou nebyly ochuzené...pak přijela jeho babička, pohladila ho a začal ukázkově dodatečně poplakávat když se dotkla místa kde bylo očkováno...večer už se s kočkami pral a na nic si ani nevzpomněl i když po sobě hamtali a do toho místa se musel občas v rámci praní a honění uhodit...

14.8.2018 08:57
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.158.2

Se zlomeným prstem už máme, bohužel, zkušenosti, ten "poznám". :D Hlavně ona docela spolehlivě dokáže "určit" co jí konkrétně bolí. Drápy stříhám doma, aj kočce, ještě kvůli tomu tak lítat na veterinu. Já jsem zvyklá si psa hodně ošetřovat doma (ono to s ní ani jinak nejde :D), ne, že bych byla škrt nebo tak nějak, to vůbec, ale nelítám na veterinu s každým prdem, mám doma holt lékárničku a spoustu věcí ošetřim doma. Oni mají chrti hodně jemnou kůži, takže každé prd je na nich vidět.
Koukám, máte doma pěkného komedianta. :D To musíte mít veselo. :D Samozřejmě před babičkou se musí zahrát divadlo, to je jasné, aby babička mohla náležitě politovat. :D.

14.8.2018 09:47

Se zlomeným prstem už máme, bohužel, zkušenosti, ten "poznám". :D Hlavně ona docela spolehlivě dokáže "určit" co jí konkrétně bolí. Drápy stříhám doma, aj kočce, ještě kvůli tomu tak lítat na veterinu. Já jsem zvyklá si psa hodně ošetřovat doma (ono to s ní ani jinak nejde :D), ne, že bych byla škrt nebo tak nějak, to vůbec, ale nelítám na veterinu s každým prdem, mám doma holt lékárničku a spoustu věcí ošetřim doma. Oni mají chrti hodně jemnou kůži, takže každé prd je na nich vidět.
Koukám, máte doma pěkného komedianta. :D To musíte mít veselo. :D Samozřejmě před babičkou se musí zahrát divadlo, to je jasné, aby babička mohla náležitě politovat. :D.

..králíkovi i kočkám stříhám sama, i sousedovic a kamarádčiným kočkám stříhám, ale on je jak živé stříbro a tak jsem si netroufla a navíc na zkrácení chodím tak jednou za půl roku, když jdu s některým se zvířat a tak ho při té příležitosti vezmu s sebou a doktor mu ty drápky zkontroluje a popřípadě zakrátí, ale naštěstí si je tak nějak udržuje sám...veselo je, protože babička už je jediná která na ty jeho výlevy skočí a polituje

14.8.2018 10:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Veterina? A můžete mi jak Scylla, tak Bodlinka říct, co by jste tam zjistily? Pokud to není zlomené, či očividně urvaná srolovaná šlacha, tak prd. Pokud jsme byli s kulháním na veterině, vždycky to bylo: no nejspíš to bude tohle...dáme na bolest a tady tyhle chondra(každý vet je některých distributor, že áno).

14.8.2018 12:54
Terven

XXX.XXX.110.147

lesnížínka napsal(a):
Veterina? A můžete mi jak Scylla, tak Bodlinka říct, co by jste tam zjistily? Pokud to není zlomené, či očividně urvaná srolovaná šlacha, tak prd. Pokud jsme byli s kulháním na veterině, vždycky to bylo: no nejspíš to bude tohle...dáme na bolest a tady tyhle chondra(každý vet je některých distributor, že áno).

Souhlasím, jednou jsem nevydržela s nervama a jela s fenou, která špatně seskočila z obrubníku hned- byl pátek odpoledne. Nejdřív skákala o třech, což mě vyděsilo, během pobytu v čekárně to trochu rozchodila a o nohu se začala opírat. RTG nikdo nedělal, ačkoliv jsme byly na klinice s vybavením, jen jí vet prohmatal a dal Rimadyl na bolest.
Tak, jak to popisuje zadavatelka, mi to nepřijde jako něco urgentního, kdyby všichni jezdili na veterinu se vším, co radí scylla, tak se klientela nevejde do čekáren a s opravdovým problémem se člověk ošetření nedočká.

14.8.2018 13:00
Andrýsek3

XXX.XXX.158.87

Taky souhlasím, taky nechodím k doktorovi hned, když spadnu a bolí mě noha.
Já takhle se psem letěla, když měl dva měsíce a spadnul mi z postele, hrozně křičel, nemohl se na nohu postavit, to už jsem řvala a letěla na pohotovost. Na veterině už v čekárně jen lehce kulhal, že jsme si říkali, která to vlastně byla noha, vet jen prohmatal, dal něco na bolest a mezitím mu štěník sežral gázu. V tomhle případě bych jela klidně znova, ale už se stalo několikrát, že pes hrozný tiátr, abych ho politovala a za pár minut ani nevěděl, která bije.
A určitě bych nenechala dělat psu zbytečný rentgen.

14.8.2018 14:20
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.158.2

Díky holky, už jsem si připadala jak krkavčí páníček. :D
RTG si už užila dost, další do ní valit nechci, kor, když je mi jasné, že zlomeného nic nemá. A nechat do ní ďobat utlumováky a ATB? Taky nechci. Každopádně i teď odpoledne můžu v klidu říct, že fena je v pohodě a už nohu zatěžuje na plno, sedá, lehá, běhá... :D.

14.8.2018 15:51

RTG si už užila dost, další do ní valit nechci, kor, když je mi jasné, že zlomeného nic nemá. A nechat do ní ďobat utlumováky a ATB? Taky nechci. Každopádně i teď odpoledne můžu v klidu říct, že fena je v pohodě a už nohu zatěžuje na plno, sedá, lehá, běhá... :D.

...ale vůbec ne...já tehdy šla, protože to bylo na dovolené a před námi víkend, tak kdyby se pak z toho něco vyvrbilo, nevím kde bych tam o víkendu hledala veterináře...

15.8.2018 13:42
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já bych asi hlídala, jestli to nehřeje a nepuchne a jestli pes nekulhá víc a víc. Jak bych měla dojem, že se to děje, sháním veta.
Jedinkrát, když našeho psa kousl jiný pes, jsme volali veta hned - a dobře jsme udělali, měl kousanec, který přes ty chlupy vidět prostě nebyl. Než vet dorazil, noha už trochu opuchla, dostal injekci a bylo. Pes do dvaceti minut po injekci byl v projevu naprosto zdravý. Prý kdybychom přijeli až třeba druhý den, pes by měl nohu napuchlou jak balón a pak trvá až týden, než se to vrátí k normálu. Prej by snad mohl i olysat v místech, kde to opuchlo nejvíc. Což si dost dobře nedovedu představit, ale dobře.
Jenže my žijeme na vesnici, náš veterinář žije o 2 km dál, z práce jezdí kolem našeho domu, prostě jsme mu zavolali a on se stavil. To je dost výjimečná situace. Kdybych měla se psem jet k našemu druhému veterináři, který pracuje 16 km daleko a samozřejmě nedojíždí, nevím nevím, jestli bych svého psa táhla v tomto vedru autem bez klimatizace, kdyby jen trochu kulhal. Dost možná by pro něj ta cesta tam a zpět byla mnohem horší než samotný praz. Taky je pravda, že je třeba znát naturel toho konkrétního jedince - jsou psi, kteří kulhají, protože stoupli na kamínek nebo od země zebe.
Jinak při úrazu to naše šídlo nemůže dostávat léky proti bolesti - pak lítá a nešetří se.

16.8.2018 00:25

Zachovala jste se naprosto ok.

K veterinari jen pokud je opravdu potreba.

Pokud se ale psovi, nebo cicam stane neco, s cim si doma nejsme jisti - volam tam beze studu. Mame veta 24/7, ale i kdyby nebyl, tak volam jinam, kde jsou.
Do telefonu popisu oc jde a sestricka, pripadne doktor mi hned reknou, jestli je to podle nich urgent navsteva (+ jsou na to pripraveni a cekaji nas = jedem), nebo mame jen sledovat..., nebo mame prijet rano... nebo... a nebo...
Za zavolani a zeptani se clovek fakt nic neda.
Pokud to vypada na neco nepeknyho, tak je lepsi, kdyz to vi predem a jsou pripraveni.
A ono je to vlastne lepsi pro obe strany...

16.8.2018 10:28
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.156.2

Varaxi napsal(a):
Já bych asi hlídala, jestli to nehřeje a nepuchne a jestli pes nekulhá víc a víc. Jak bych měla dojem, že se to děje, sháním veta.
Jedinkrát, když našeho psa kousl jiný pes, jsme volali veta hned - a dobře jsme udělali, měl kousanec, který přes ty chlupy vidět prostě nebyl. Než vet dorazil, noha už trochu opuchla, dostal injekci a bylo. Pes do dvaceti minut po injekci byl v projevu naprosto zdravý. Prý kdybychom přijeli až třeba druhý den, pes by měl nohu napuchlou jak balón a pak trvá až týden, než se to vrátí k normálu. Prej by snad mohl i olysat v místech, kde to opuchlo nejvíc. Což si dost dobře nedovedu představit, ale dobře.
Jenže my žijeme na vesnici, náš veterinář žije o 2 km dál, z práce jezdí kolem našeho domu, prostě jsme mu zavolali a on se stavil. To je dost výjimečná situace. Kdybych měla se psem jet k našemu druhému veterináři, který pracuje 16 km daleko a samozřejmě nedojíždí, nevím nevím, jestli bych svého psa táhla v tomto vedru autem bez klimatizace, kdyby jen trochu kulhal. Dost možná by pro něj ta cesta tam a zpět byla mnohem horší než samotný praz. Taky je pravda, že je třeba znát naturel toho konkrétního jedince - jsou psi, kteří kulhají, protože stoupli na kamínek nebo od země zebe.
Jinak při úrazu to naše šídlo nemůže dostávat léky proti bolesti - pak lítá a nešetří se.

Díky za reakci. :) Tak ona je whippet, takže chlupů má fakt pomálu, žádný hryzanec nebyl, fakt byla bez trhliny. Jinak už druhý den byla naprosto a na 110% zdravá. :D Samozřejmě nemám problém jet v jakoukoli hodinu na veterinu, vysolit tam cokoli, aby mi psa uzdravili a tak, ale jak jsem již psala vejš, také vím, že dost věcí zvládnem doma a nechci do psa píchat oblbováky, antibiotika a nebo jí dělat další RTG.

16.8.2018 10:30
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.156.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zachovala jste se naprosto ok.

K veterinari jen pokud je opravdu potreba.

Pokud se ale psovi, nebo cicam stane neco, s cim si doma nejsme jisti - volam tam beze studu. Mame veta 24/7, ale i kdyby nebyl, tak volam jinam, kde jsou.
Do telefonu popisu oc jde a sestricka, pripadne doktor mi hned reknou, jestli je to podle nich urgent navsteva (+ jsou na to pripraveni a cekaji nas = jedem), nebo mame jen sledovat..., nebo mame prijet rano... nebo... a nebo...
Za zavolani a zeptani se clovek fakt nic neda.
Pokud to vypada na neco nepeknyho, tak je lepsi, kdyz to vi predem a jsou pripraveni.
A ono je to vlastne lepsi pro obe strany...

Díky moc! :) Zrovna minulý týden jsem volala na veterinu kvůli tomu, že mi přišlo, že se fena víckrát v noci olízla, a že pofňukává (nejspíš kyseliny), tak jsem volala, ráno byla zase normální, večer taky, trvalo to chvilku, pak zase spala, ale raději jsem zavolala. Takže taky jsem zvyklá volat, ale tentokrát to bylo večer a nebyla ordinační doba, tak jsem to zkusila hodit sem, když fena v podstatě měla minimální příznaky "něčeho".

Přidejte reakci

Přidat smajlík