Výcvik psa pomocí tenisového míčku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2018 07:46
AnickaNik

XXX.XXX.224.46

Ahojte, cvičíme naši fr. buldočku na klasické povely ke mně, zůstaň, apod. Když jsme takhle na procházce, tak poslechne, ale sem a tam ji prostě od výcviku něco odtáhne.. Tím chci říct, že třeba při povelu "ke mně" jde hned na první přivolání, ale občas se po cestě někde "zasekne" protože to tam prostě krásně voní :) Jasně, tohle chce důslednější výchovu a trpělivost.. Spíš mě zajímá jiná věc.. Ona je úplně šílený blázen do tenisových míčků a běhat pro ně dokáže hodiny a hodiny.. Samozřejmě jakmile mám míček v ruce, tak nevnímá okolí a poslechne na slovo, tak mě napadá, kdybych se ji snažila trénovat s míčkem v ruce a za odměnu ji vychválila do nebes a hodila jí ten míček, uvědomí si, že je to v rámci toho tréninku, nebo to bude brát jako hru a když půjdeme příště ven a nebudu mít míček, tak se zase zasekne v půli cesty? Četla jsem nějaké příspěvky, že nejlepší je psa vychovávat hrou, ale nevím, jestli při této hře vnímá povely jako poslušnost, nebo jen "cestu" jak se dostat k tomu vytouženému míčku. Děkuji za každou radu či nápad :).

14.8.2018 08:00
scylla

XXX.XXX.150.32

Základní ovladatelnost, ke které patří přivolání, je třeba učit na vaši osobu, ne na něco jiného. Je třeba učit psa s pomocí odměny, ne na odměnu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.8.2018 08:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

AnickaNik napsal(a):
Ahojte, cvičíme naši fr. buldočku na klasické povely ke mně, zůstaň, apod. Když jsme takhle na procházce, tak poslechne, ale sem a tam ji prostě od výcviku něco odtáhne.. Tím chci říct, že třeba při povelu "ke mně" jde hned na první přivolání, ale občas se po cestě někde "zasekne" protože to tam prostě krásně voní :) Jasně, tohle chce důslednější výchovu a trpělivost.. Spíš mě zajímá jiná věc.. Ona je úplně šílený blázen do tenisových míčků a běhat pro ně dokáže hodiny a hodiny.. Samozřejmě jakmile mám míček v ruce, tak nevnímá okolí a poslechne na slovo, tak mě napadá, kdybych se ji snažila trénovat s míčkem v ruce a za odměnu ji vychválila do nebes a hodila jí ten míček, uvědomí si, že je to v rámci toho tréninku, nebo to bude brát jako hru a když půjdeme příště ven a nebudu mít míček, tak se zase zasekne v půli cesty? Četla jsem nějaké příspěvky, že nejlepší je psa vychovávat hrou, ale nevím, jestli při této hře vnímá povely jako poslušnost, nebo jen "cestu" jak se dostat k tomu vytouženému míčku. Děkuji za každou radu či nápad :).

¨

Jakmile si uvědomíte, že mezi hrou a výcvikem nemusí být žádný rozdíl, tak se stane výcvik psa hračkou

Pokud miluje míčky, tak odměňujte míčkem. Povel není nic jiného než reflex - přijdu a bude to super. Ale míček jí nemusíte ukazovat, na míček se neláká, míček prostě vytáhnete z kapsy když přijde a klidně jí ho za odměnu hoďte, nebo si prostě pohrajte. A povely jsou pro vás poslušnost, ale pro toho psa cesta, jak se dostat k vytouženému - cokoliv, co to je pro konkrétní zvíře. To je veškeré tajemství

14.8.2018 08:41
macomb

XXX.XXX.219.4

Balónek je pro nás taky topka při výcviku smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík