Zdravím, včera se nám do rukou dostala fenka. Krizenka No. Jsou ji 3 měsíce, v kohoutku má cca 38 cm (chvilku nepostojí) a váží necelých 6 kilo. Byla v dočasne péči u jedné paní, která tvrdí, že dostávla vše co potřebuje, ale je neuvěřitelně vyhubla a kůže ji jen plandá. Chci se zeptat po čem rychle pribere. Ačkoli nám bylo řečeno, že trpí nechutenstvím, pro jídlo by mi urvala ruce. Poraďte prosím.
Denisa4425
napsal(a):
Zdravím, včera se nám do rukou dostala fenka. Krizenka No. Jsou ji 3 měsíce, v kohoutku má cca 38 cm (chvilku nepostojí) a váží necelých 6 kilo. Byla v dočasne péči u jedné paní, která tvrdí, že dostávla vše co potřebuje, ale je neuvěřitelně vyhubla a kůže ji jen plandá. Chci se zeptat po čem rychle pribere. Ačkoli nám bylo řečeno, že trpí nechutenstvím, pro jídlo by mi urvala ruce. Poraďte prosím.
Nech to být. Nebylo by pro ni dobré naráz rychle přibrat.
Je to zátěz pro organismus.
Kup kvalitní žrádlo (granule nebo nebo maso) a normálně ji krm. Za dva měsíce uvidíš výsledky.
Nemá smysl ji futrovat. Přibere sama a pomalu, tím jí pomůžeš nejvíc :).
burunduk
napsal(a):
Nech to být. Nebylo by pro ni dobré naráz rychle přibrat.
Je to zátěz pro organismus.
Kup kvalitní žrádlo (granule nebo nebo maso) a normálně ji krm. Za dva měsíce uvidíš výsledky.
Nemá smysl ji futrovat. Přibere sama a pomalu, tím jí pomůžeš nejvíc :).
Paní mi řekla, že je zvyklá na granule a dala mi jich pár s sebou na večer, ale těch se ani nedotkla, tak jsem udělala maso se zeleninou, jak se mi již osvědčilo a mohla se zbláznit. Nevím jestli je nenapadlo koupit něco jiného, když tohle nejí, nebo nevím v čem je problém. Každopádně, žádným nechutenstvím netrpí. Jen asi nepřišli na to, co jí chutná..
Souhlasím s burunduk, pokud jí jede masko, tak dejte masko. Postupně vám bude přibírat, není na co spěchat. Můj pesa taky nemusí granule a nedivím se mu. Můžete dát i mozzarellu, vejce, tvaroh atd... Postupně zvykat.
Můžete počíst tady:
http://www.manwe.eu/index.php/jak-pejit-z-granuli.
barevnalentilka
napsal(a):
Souhlasím s burunduk, pokud jí jede masko, tak dejte masko. Postupně vám bude přibírat, není na co spěchat. Můj pesa taky nemusí granule a nedivím se mu. Můžete dát i mozzarellu, vejce, tvaroh atd... Postupně zvykat.
Můžete počíst tady:
http://www.manwe.eu/index.php/jak-pejit-z-granuli.
Děkuji za typy. Něco už o tom vím. Mám doma ještě jednoho pejska, s granulema jsme zapasili dlouho, nemělo to smysl. Přešli jsme na maso a i když to není tak dlouho, určitě mu to jen prospívá. Tak uvidíme. Jen mě zarazilo množství informací o tom co je s fenkou špatně a spíš to vypadá, že to vůbec fenkou nebylo. Jako např. že vůbec nepije a u nás hned první večer vypila celou misku v průběhu asi dvou hodin...
Uživatel s deaktivovaným účtem

upřímně myslím, že na hodnocení je ještě brzo
příchozí kotě Matýsková se taky cpala horem dolem masem...a je z ní čistě granulová vegetariánka
v každém případě je lépe nabírat pomalu, jestli je vysloveně vychrtlá, tak dávat více menších porcí...a uvidí se.
polárka.15
napsal(a):
Já bych začala pomalu s barfem, porce akorát, nepřejídat, ať si tělo zvykne a nemá z toho jen problémy. Až se tělo srovná, začne přibývat sama, teď je hlavní vývoj a růst, na to především potřebuje živiny.
Ano, pomalu zacimane s barfem. Dala jsem ji přiměřenou porci s ohledem na to, že moc asi nejedla už delší dobu.