Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2018 12:04
Nita

XXX.XXX.241.38

Zdravím,
mám dotaz na vás agiliťáky - osvědčily se vám více sbíhané, nebo zastavované zóny? Asi jde o to, co pejskovi více sedne, ale nerada bych to pak přeučovala. Je lepší, když je pes na závodech rychlejší, anebo dát radši na větší jistotu a psa zastavit?

15.8.2018 16:21
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Prijde na to jaky je pes povahove a velikostne. Ja stredne velke psy ucila sbihane. Velkeho bych ucila zastavovane. A bacha na houpacku. Lepsi zastavjt driv a pomalu zhoupnout nez pozdeji, rychle zhoupnout a cau. Ten dopad houpacky na zem a jeji otres muze psovi dost ublizit na zdravi. Na fb o tom nedavno psala katka lerlova. Nekdo to meril a posuzoval dusledky. Takova "banalita" a muzete predejit treba zablokovanym nervum v zadech ci bolavym loktum, zapestim.

15.8.2018 20:41
Nita

XXX.XXX.241.38

Tedysek napsal(a):
Prijde na to jaky je pes povahove a velikostne. Ja stredne velke psy ucila sbihane. Velkeho bych ucila zastavovane. A bacha na houpacku. Lepsi zastavjt driv a pomalu zhoupnout nez pozdeji, rychle zhoupnout a cau. Ten dopad houpacky na zem a jeji otres muze psovi dost ublizit na zdravi. Na fb o tom nedavno psala katka lerlova. Nekdo to meril a posuzoval dusledky. Takova "banalita" a muzete predejit treba zablokovanym nervum v zadech ci bolavym loktum, zapestim.

Mám dvě středně veliké šeltie. Tu první jsem učila sbíhané a nikdy s tím neměla problém. Pouze tu houpačku mně párkrát skočila právě kvůli těm nárazům. Řekli mi, že bych ji měla na konci naučit lehnout, aby se náraz rozmístil a neschytaly to jen tlapky. Občas ale na závodech vidím některé strašně rychlé psy, jak běží na houpačku, ale v té plné rychlosti se ani nestačí položit a sletí dřív, než se zhoupne. Ta moje tento problém nemá, jelikož není tolik rychlá a tak ani nemá potřebu seskakovat. Ta druhá mladší je naopak hrozně splašená a tak jsem napoprvé začala uvažovat o zónách zastavovaných a houpačku nějak opatrně do lehu. Možná že ji nakonec ale přeci jen nechám u sbíhaček a uvidím, jak jí to půjde.

15.8.2018 20:47
Tedysek

XXX.XXX.52.242

Ja mela u feny perfektni povel STŮJ. Tim jsem ji vzdy vcas stopla na houpacce. Proste na houpacce mela dva povely. Na rychly beh na ni a zastaveni. Zbytek byl sbihany. Zastavovala jsem ji naa stredu houpacky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík