Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2018 22:53
Md1234

XXX.XXX.10.202

Dobrý den máme čivavu 7 letou a ještě jsme ji nepřipustili. může mít v 7 letech prví štěňátka dekuji.

20.8.2018 00:33
rapotacka11

XXX.XXX.79.30

NE.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.8.2018 06:17

Md1234 napsal(a):
Dobrý den máme čivavu 7 letou a ještě jsme ji nepřipustili. může mít v 7 letech prví štěňátka dekuji.

...v žádném případě...ale to jste se mohli už dávno na krytí zeptat svého chovatele anebo poradce chovu...

20.8.2018 06:48
impact

XXX.XXX.32.55

Md1234 napsal(a):

Muze mit zenska v 55 letech prvni dite?

20.8.2018 11:49
burunduk

XXX.XXX.202.146

Md1234 napsal(a):

Není to vhodné. Hrozí, že o fenu přijdete. Porod u takto staré fenky už bude díky věku hodně náročný. Proč riskovat smrt své fenky.

Je toho víc, ale vypíchla jsem hlavně tuto část důvodů, proč ji nekrýt.

21.8.2018 00:47
Md1234

XXX.XXX.10.202

Dekuji.

8.11.2018 19:51
Forgeska

XXX.XXX.20.18

Muzu se zeptat je to civava?A kdy mu budou stat usi nebo nemusi.Je to bez Pp ale nam se hrozne libil je to zlaticko.

8.11.2018 19:55
LájošM

XXX.XXX.14.251

Ne, není to civava. Je to pěkný podvraťáček.

8.11.2018 20:26
Forgeska

XXX.XXX.20.18

LájošM napsal(a):
Ne, není to civava. Je to pěkný podvraťáček.

A co teda bude nevite.

8.11.2018 21:14
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Forgeska napsal(a):
A co teda bude nevite.

No pěkný podvraťáček. Nesnažte se hledat určité plemeno u mixu plemen, u kterých není zaručeno, že nejsou také mixy plemen.

8.11.2018 21:17

Forgeska napsal(a):
A co teda bude nevite.

bude to vesnické tajemství. malý voříšek, uši myslím si budou tak jak jsou teď.

8.11.2018 21:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Forgeska napsal(a):
Muzu se zeptat je to civava?A kdy mu budou stat usi nebo nemusi.Je to bez Pp ale nam se hrozne libil je to zlaticko.

Je to krásný psík. Takového bych chtěla hned.

Neregistrovaný uživatel

8.11.2018 22:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Moc hezký pejsek!
Mějte z něj jen radost!

9.11.2018 10:14
LájošM

XXX.XXX.14.251

Proč hledat ve vořeších pořád nějaký plemeno? Vořech je vořech. Pokud chci určitou povahu a vzhled, koupím si psa s PP.
Tento pejsek vám stejně bude dělat milého společníka, ať to nazvete jakkoli. Nepředpokládám, že byste s ním plánovala nějaký konkrétní psí sport či práci na vyšší úrovni :-)

9.11.2018 11:22
Forgeska

XXX.XXX.20.18

LájošM napsal(a):
Proč hledat ve vořeších pořád nějaký plemeno? Vořech je vořech. Pokud chci určitou povahu a vzhled, koupím si psa s PP.
Tento pejsek vám stejně bude dělat milého společníka, ať to nazvete jakkoli. Nepředpokládám, že byste s ním plánovala nějaký konkrétní psí sport či práci na vyšší úrovni :-)

To je pravda me jen ze rekly ze je to civava a lidi se ptaj co to je a nektere poznaj ze je to civava dlouhosrsta jina rasa pry.Ale on je nas zlaticko.Ja jen za jak rostou stenata jak dlouho.Jak bude asi tak velkej

9.11.2018 11:34
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Velikostně? No nejspíš soudek s pivem si připravovat nemusíte. Bude to malý psík, ale nikdo vám nezaručí, že bude kategorie "mini".

Jinak mně to spíš příjde jako kříženec jorkšírské mutace. Může to být klidně mix krysaříka/pinčlíka a jorkmuta a okolo čivavy to prošlo v třetím koleně.

Mimochodem ...... kolik si ti - co řekly, že je to čivava - řekli na ruku?

9.11.2018 11:48

taková kostkatá hlava.. spíš fakt do jorka
anebo klasický voříšek tříbarevný s jezevčíkem
úplně cokoli.. myslím, že čivava neměla kde vzít tři barvy ?
jenže jak je to malé, tak se nazve čivavou
tři až šest tisíc :-)
aj 7
https://www.bazos.cz/search.php?hledat=civava&rubriky=www&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano

mě to bez cen nebaví.. prý cena odpovídá kvalitě.. takže 30 tisíc ?
jen jedni tam píší s pp 13, tak to bude ta nekvalita.. co teda mám dělat :-)

9.11.2018 12:02

tak ne, čivava má podle FCI povolené všecky barvy kromě merle, takže tohle je čivava

9.11.2018 12:24
Moyda

XXX.XXX.74.8

Ti čokoládoví bratři jsou fakt bomba, čím větší zrůdička tím větší cena.

9.11.2018 13:00
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tak ne, čivava má podle FCI povolené všecky barvy kromě merle, takže tohle je čivava

Barevně ano. I když to zrovna není časté zbarvení. Navíc je zrovna ve skupině neoblíbených. Black and tan není moc žádaná barva .... navíc ještě s bílými znaky. Stejně neoblíbená, tedy snižující cenu je barva plavá s melírem bez podílu bílých znaků a bílá s flíčky. I za standardní štěně můžete dát méně než 10 tis. právě jenom kvůli zbarvení nebo u pejsků kvůli delšímu tělesnému rámci (ten je vyžadován u fenek).

Co se týče merle zbarvení. Tak zrovna u té "modré" množkám vylejzají spíš šedí tygři a zvíře pak vypadá jako když trpí kožním problémem.

9.11.2018 13:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Barevně ano. I když to zrovna není časté zbarvení. Navíc je zrovna ve skupině neoblíbených. Black and tan není moc žádaná barva .... navíc ještě s bílými znaky. Stejně neoblíbená, tedy snižující cenu je barva plavá s melírem bez podílu bílých znaků a bílá s flíčky. I za standardní štěně můžete dát méně než 10 tis. právě jenom kvůli zbarvení nebo u pejsků kvůli delšímu tělesnému rámci (ten je vyžadován u fenek).

Co se týče merle zbarvení. Tak zrovna u té "modré" množkám vylejzají spíš šedí tygři a zvíře pak vypadá jako když trpí kožním problémem.

Máte nějaké fotky, jak má vypadat opravdová čivava a její štěňata?
Jasně, měla bych si najít CHS, jenže ani PP není zárukou kvality.

9.11.2018 13:14
LájošM

XXX.XXX.14.251

Forgeska napsal(a):
To je pravda me jen ze rekly ze je to civava a lidi se ptaj co to je a nektere poznaj ze je to civava dlouhosrsta jina rasa pry.Ale on je nas zlaticko.Ja jen za jak rostou stenata jak dlouho.Jak bude asi tak velkej

Říct vám mohli cokoli, když nemá PP, množky si vymyslí to, co zrovna frčí. Malého vořecha nazvou čivavou, aby ho líp prodali.

A je problém říct lidem, že je to vořech? Nijak to kvalitu psa nesnižuje, jen není příslušný k žádnému vyšlechtěnému plemeni.

9.11.2018 13:55
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Megi - myslím, že čivava neměla kde vzít tři barvy ?
Mám trikolórka s PP.
Je zbarvený jako kavalírek nebo tříbarevná borderka .

9.11.2018 14:57

"Máte nějaké fotky, jak má vypadat opravdová čivava.."

9.11.2018 16:24
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

sisi58 napsal(a):
Máte nějaké fotky, jak má vypadat opravdová čivava a její štěňata?
Jasně, měla bych si najít CHS, jenže ani PP není zárukou kvality.

"Opravdová" čivava .... tak to úplně neexistuje. Tohle je závislé na prioritách rozhodčích. Před osmi lety "frčel" na výstavách kvadratický tělesný rámec psů (samců). Hlavy opravdu kulaťoučké a nosíky krátké a plné. U dlouhosrstých spíš až špicoidní výraz. Dnes, když na to koukám a sleduji, vítězí psi s delším rámcem, delšími špičatějšími čumáčky - až trochu nesouměrnými ke kulatějším hlavám. A u dlouhosrstých je stále více "košťátek" .... na těle slehlá srst a pouze praporky na nohách, ocasu a malá hříva. Mám doma dva stejně staré samce z různých chovek. Jeden je po C.I.B. Alva z Třebaňského údolí .... jde o pěkného kompaktního pejska vyrovnané povahy, lidi milujícího a s výstavními manýry. A druhý je "ošklivější" z chovné stanice, která v současnosti jede stále stejný typ, ale výstavně je velmi úspěšná. U této stanice "jedna paní povídala", že mají problémy s povahami - můj pes je taky labilnější - ale nechci CHS poškozovat, třeba je to opravdu JPP a já mám špatný vzorek.

Fotky mohou velmi zkreslovat. Já za sebe preferuji štěňata s opravdu "jablíčkovou" hlavou a naducanými tvářičkami, oči velikostně souměrné k hlavě ..... a hlava musí být vyvážené velikosti vzhledem k tělu štěněte. Co se týče srsti, tak u dlouhosrstých je štěněcí srst úplně o ničem - nic vám nenapoví. Výstavák vypadal jak ufoidní vypelichaná krysička a nakonec má tolik srsti, že by mu mohl nejeden špic závidět - víc než tatínek Alva. A když pejska berete do náruče musíte cítit pevné, pružné zvířátko plné života.

Nechovám - nakonec jsem se na to vykašlala - nějak jsem nemohla najít vhodnou fenku (nic se mi extra nelíbilo a všechny většinou byly příbuzné k mému psu). Ale stále sleduji chov. Když se mne někdo ptá ze známých na doporučení, tak jim spíš radím si pohlídat zdraví (luxaci patel, fontanely, hrubé vady skusu) a povahu. A hlavně si pořádně prohlédnout chovnou statnici!

9.11.2018 18:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nakoukla jsem do inzerátů.
No, každá čivava je jiná.
Mě se líbí ten čivavák na první fotce. Na druhé je taky čivava.

9.11.2018 19:06
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

sisi58 napsal(a):
Nakoukla jsem do inzerátů.
No, každá čivava je jiná.
Mě se líbí ten čivavák na první fotce. Na druhé je taky čivava.

První vypadá určitě lépe než druhý - to snad prošlo kolem krysaříka. Ale třeba u toho prvního je to zrovna barva srsti, která moc nefrčí. "něco" (plavý, hnědý) s melírem s minimem bílých znaků.

Já mám výstavního plavou s melírem a velkými bílými znaky a hned je to o dost líbivější.

9.11.2018 19:12
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

A kdo umí koukat, tak si na třetí fotce všimne zadní nožky ..... je skoro bez úhlení .... ano to je luxace pately. Na jednu stranu si říkám, dobře že se na něm nechovalo. Na druhou stranu mne to mrzí, je povahově úžasnej, rozený showman a výstavní výsledky byly taky slušné .... nějaký CAC, res. CAC, nejlepší štěně KV atd.

9.11.2018 19:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ruzena_Ruzova napsal(a):
A kdo umí koukat, tak si na třetí fotce všimne zadní nožky ..... je skoro bez úhlení .... ano to je luxace pately. Na jednu stranu si říkám, dobře že se na něm nechovalo. Na druhou stranu mne to mrzí, je povahově úžasnej, rozený showman a výstavní výsledky byly taky slušné .... nějaký CAC, res. CAC, nejlepší štěně KV atd.

Má moc pěkný obličejík.

9.11.2018 20:38

ten od Sisi je hezčí :-)
na štěněti asi nepoznám, jak moc bude dlouhosrsté v dospělosti ?
já chci střední

9.11.2018 20:44
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

ten od Sisi je hezčí :-)
na štěněti asi nepoznám, jak moc bude dlouhosrsté v dospělosti ?
já chci střední

Moc ne. Do čtvrtého měsíce jsou takový klubíčkoidní a pak většinou vypadají jak vylysalé krysičky.

Takhle vypadal ten můj ultrachlupatej krasavec v necelých čtyřech měsících. Já radši vůbec neodhaduju.

9.11.2018 20:53

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Moc ne. Do čtvrtého měsíce jsou takový klubíčkoidní a pak většinou vypadají jak vylysalé krysičky.

Takhle vypadal ten můj ultrachlupatej krasavec v necelých čtyřech měsících. Já radši vůbec neodhaduju.

já vím, mám vkus nevkus :-) ale takhle se mi líbí víc :-)
ani podle rodičů a prarodičů to nepoznám ?
mohou se narodit v jednom vrhu kousky s různou délkou srsti anebo v opakovaném spojení zas jiné typy ?
su teď totálně zmatená, protože takový kožíšek, co má Váš dospělý, jsem nikdy neviděla na čivavě
ale fakt je, že možná vůbec nepotkávám čivavy :-)
to je hrozné, já vážně nevím, jak vypadá opravdová čivava :-)

9.11.2018 20:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ruzena_Ruzova napsal(a):

Je to něco jako, když klukům začnou růst vousy.
Na 10 letém klukovi nic nepoznáte a v 18 letech vypadá jak Babinský.

10.11.2018 08:04
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

já vím, mám vkus nevkus :-) ale takhle se mi líbí víc :-)
ani podle rodičů a prarodičů to nepoznám ?
mohou se narodit v jednom vrhu kousky s různou délkou srsti anebo v opakovaném spojení zas jiné typy ?
su teď totálně zmatená, protože takový kožíšek, co má Váš dospělý, jsem nikdy neviděla na čivavě
ale fakt je, že možná vůbec nepotkávám čivavy :-)
to je hrozné, já vážně nevím, jak vypadá opravdová čivava :-)

U dlouhosrstých se asi tak úplně odhadnout srst nedá. Sourozenec mého psa tak bohatou srst nemá a přitom tam byl asi předpoklad, že jo. Otec i matka byli huňatí dost. Ale otec spíš srst odstávající a matka přiléhající.
Navíc se párují rodiče krátkosrstí s dlouhosrstými. Takže délka srsti může u štěňat být závislá na genech prarodičů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík