Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer všem. Ujala jsem se 2 leté fenky na kterou její původní majitelé neměli čas a asi s ní zrovna nezacházeli nejlíp. Fenečka je u mne druhý týden, ale stále je lehce nedůvěřivá. Jak u ní nejlépe posilovat důvěru ve mě?

Společné aktivity a tak, aby se na Vás mohla spolehnout.
napsal(a):
Dobrý večer všem. Ujala jsem se 2 leté fenky na kterou její původní majitelé neměli čas a asi s ní zrovna nezacházeli nejlíp. Fenečka je u mne druhý týden, ale stále je lehce nedůvěřivá. Jak u ní nejlépe posilovat důvěru ve mě?
Běžte sami dvě na čundr...
Jinak společné spaní utužuje smečku, takže buď do postele, nebo vy k ní na zem
napsal(a):
Mluvit na ní, používat řeč těla a rozumět té její, neopakovat povely, nekřičet, být srozumitelná, spravedlivá, čitelná. Vše vysvětlit, být psovi oporou, radit mu, poskytnout podporu, fyzický kontakt, ochraňovat ho. Vykašlat se na rady typu pes musí, pes nesmí a pes si musí na všechno přijít sám a majitel je stojan na pamlskovník. Pak to půjde.

Hlavně být pro psa čitelná, klidná a nastavit nějaká základní pravidla...fenka se pak bude cítit jistější, když bude vědět, jak se má v jaké situaci chovat. Ve své podstatě to, co bylo popsáno výše a pokud to půjde, tak jsem všema deseti i pro tu postel dle
A pozor, nesnažit se fence vynahradit nějaká příkoří, která prožila ve svém dosavadním životě. Člověka to k tomu svádí, ale může to být kontraproduktivní...fena se na vás může přehnaně upnout a být přecitlivělá.

Lexaurin
napsal(a):
Já bych k tomu ještě přidala ritualy.Pes se bude cítit jistější, když život kolem nej bude konstantní. Tak se snažit mu ho zritualizovat. Stejne chování při krmeni, při péči, prinodchodu z domu... proste něco jako u autistů a jejich úzkostí.
Jo tohle jsem přesně myslela...jen jsem se vyjádřila úplně blbě (když to po sobě čtu).

Zadavatelka už si to asi nepřečte, ale kromě výše zmíněného základu - čitelnost, rituály - se musí počítat s tím, že i když pes už vypadá doma v pohodě, stejně se to musí "usadit". Na jaře nám tady přibyla jedna adoptovaná fenka s hromadou strachů. Po 2 m už se tvářila celkem vyrovnaně a majitelé se s ní rozhodli jet na dovolenou někam na hory. Říkala jsem, ať to radši nedělají. Nakonec jeli a s fenkou se vrátili tak o měsíc zpátky, úplně jí to rozhodilo.